Юлски бебета-Тема 32

• 27 024
  • 729
  •   2
Отговори
# 690
Честити годишнини на трите прекрасни майчета.Да са ви живи и здрави семействата...мъжете ви много да ви обичат и децата много да ви радват  Hug Hug Hug

Ваня, ужасно е това но дано повече не се повтаря и от сега нататък само хубави моменти  Hug

Тани, изостави ни отбора на беззъбите бебета.Браво на малкия юнак.И аз си мисля,че ще избият няколко наведнъж като гледам венчетата. Ние празнувахме именните дни на децата- с роднини само.На Петя обаче с повечко гости защого бяхме заедно с баща ми ,на който е кръстена а той кани много хора.

На мен това за Икебаната изобщо не ми харесва-или нещо не разбирам незнам newsm78 Mr. Green

Фрида,имате палчета и от нас  newsm17

# 691
Привет момичета!
На всички рожденници, които съм пропуснала желая много щастие и късмет!
Мила, Сиси, Сафо, много обич и разбирателство ви желая!
Драга, най-прекрасният и вълшебен ден за теб!
Джил, добре дошла в отбора на русото. Wink Mr. Green
Тани, честити зъбчета! Все така неусетно и безпроблемно да  излизат. Hug И аз много се вълнувам от  първата годинка на Моника. Вече чертая планове за предстоящият празник. Simple Smile
Моника от вчера казва кака и познайте кой е много доволен и щастлив Mr. Green

# 692
frida   fingerscrossed    Flowers Four Leaf Clover

Миласара, Сафо, Сиси, Честити годишнини!

medula  Hug
Стели тази вечер беше много нервен. Към 2 го взех при нас и се въртя с часове и плака милото на три пъти с цяло гърло. Възможно ли е ушите да са възпалени, но без температура - нямаше Т  newsm78

Питайки се разчетох по разни теми и се извинявам ако вече сте го коментирали, но аз сега чувам за ваксината Sinflorix и разбирам, че от тази година е задължително в имунизационният календар. Какво става с нашите дечица който не са започнали тази имунизация през вторият месец, до колкото разбирам се прави с Пентаксима. Аз изобщо не бях чувала за тази ваксина и може би сама съм си виновна, че явно не съм се интересувала достатъчно (макар да не е така), но си мисля трбвя ли да се осведомяваме за такива важни за живота на децата ни неща от интернет и от форумите, а не от педиатърът който е длъжен да ни запознае с възможностите, може ли да се постави сега, когато вече май не се поема от здравната каса, а едната ваксина струва 160 лв. не е много евтино, но щом съм решила, че ше купувам пентаксим щях да купя и нея ако знаех. Охххх много гадно ми е сега, все едно не съм направила нужното.

Сега питах в една темичка и ще чакам отговор ама съм без думи, ама нали нямах интернет и не съм си сверила часовника с вас, вие сигурно сте я поставили ..

Последна редакция: чт, 20 май 2010, 10:45 от SIRIUS-F

# 693
# 694
Сириус, аз пък за 1 път чувам, че става задължителна.
Ето тук намерих това
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=409118.0

Ох ама ти си писала там.. сори... едвам сега видях

Аз лично едва ли ще слагам нещо дето не е задължително за нашия набор...

И още нещо - в нета много много не чети, защото има определени хора, които си пишат едно и също и накланят везните тук и там, по-скоро се консултирай ако трябва с 2 педиатъра, на които имаш доверие.

# 695
Сириус, споко бе пиле. Синфлорикс-а не е задължителен. Даже май още не са започнали да го слагат по каса. Безплатните ваксини трябваше да са само за децата, които са родени след април тази година. Евентуално на нашите може да им се падне безплатна реимунизацията, която е след годинка. А може и пак да си я плащаме.

Аз прецених, че трябва да я сложим и го направихме в 8 и 9 месец (след 6м. се поставят само две дози през месец, а не три). А ако изчакаш след годинката се слагат само две дози през два месеца (т.е. няма реимунизация по-късно). Ето тук има малко инфо - http://www.ema.europa.eu/humandocs/PDFs/EPAR/synflorix/emea-combined-h973bg.pdf

# 696
Леле чак сега видях как съм го писала предният пост с 100000000 грешки ама така се разгневих .... сега ще го поправя

Сега като се приберем ще говоря с педи и ще настоявам да ни бъде поставена пък ... ще видим. Сега примено ние като сме купували пентаксим пък сме от старият набор последният прием дали ще ни се полага по здравна каса или не и дали е същото и с тази ваксина офффф... май ви надух главите ама много се  .... сдухах

Jillian   Hug мерси сега видях поста ти ясно ами ще сложим 2 дози тогава. Ама пък дали има същият ефект  newsm78 (аз пак Тома неверни го раздавам Rolling Eyes )

# 697
Не се ядосвай. Много хора спорят за необходимостта от ваксините. Аз лично смятам, че е хубаво да се сложат, но има и много противоположни мнения.

Иначе и моята докторка не знаеше много за Синфлорикса първия път като й казах, че искам да я сложим. Но на следващата консултация се беше постарала да проучи въпроса, ходила на някакъв семинар и беше ентусиазирана. Но понеже не исках да се прави едновременен прием с други ваксини си я отложихме за след 6м.

# 698
Значи се получава така, че без да искам ще спестим 160 лв  Laughing и ще минем с два приема  Hug

# 699
Аз ще се сетя най-накрая Юлско бебе  newsm51

# 700
  • София
Благодаря за пожеланията, момичета!
Джил, плаща се такса в клуба, но от други хора и ... във вицове. hahaha
Медула,големият батко се прибира в събота и ще го замоля да се справи със скенера, за да кача снимка. Peace
Сириус,не се ядосвай за такива неща. Не е станало нищо фатално, можеш да я направиш и по- късно. Аз не мисля да слагам повече от задължителните ваксини. Peace

Уф, и аз нещо се сдухах- малкият батко се събуди с кашлица, а на бръмбарка гласа й е спаднал от вчера. Надявам се да нямаме сериозни драми, че лекинко взе да ми писва от болести. Praynig Praynig Praynig

# 701
Мила, вицовете ги измисляли брюнетките в дългите самотни нощи hahaha hahaha, нали знаеш Wink.
Не се сдухвай за кашлиците, приеми че това е положението, няма пълно щастие, това да е.
Гуш и да се оправяте бързо Hug Hug Hug

Сириус, аз знаех за ваксините, но съм твърдо решена да не слагам нищо повече от задължителното за нас.

# 702
Мила, Сиси и Сафо, честити ви годишнини, много щастливи, много обичани Hug. До година да ме чакате в клуба, за моята първа годишнина Laughing.
Мерси, момичета, за пожеланията Hug Hug Hug. Заради времето се наложи промяна в тоалета, та ще съм още по- неофициална от колкото исках, ама майната му, това е положението Laughing. Даже ще съм по маратонки, тъй като баща ми ми изхвърли единствените подходящи обувки за случая и сезона, без да иска, а не ми хрумна, че ще е студено, та да си търся нови.

# 703
  • София
Аз също съм твърдо решена да не слагам никакви други ваксини извън задължителните, даже и тях с много страх и резерви сложих.
Юлско бебе ти какво правиш в този час при нас, я отивай да слагаш халката, нас ни зарежи, после ще ни разказваш какво що. Всичко ще е наред въпреки налагащите се промени в последния момент. Дойде ли ти вече тържественото настроение?

# 704
  • София
Драга, ако знаеш колко търсих снимка на менче с вода, ама няма  Sad. Представи си, че тука сме ти лиснали едно пред краката, да ти е щастлив брачния живот.
Поправям се, Медула даде едно рамо

Последна редакция: чт, 20 май 2010, 13:22 от Mime-to

Общи условия

Активация на акаунт