Другата Бисквитена Торта - лесна и вкусна

  • 6 471
  • 10
  •   1
Отговори
  • Spain
  • Мнения: 3 772
Бисквитена торта




400 гр.  готварски шоколад (черен шоколад)
250 гр. масло
5 яйца
300 гр. захар
2 пакета и половина  квадратни бисквити (това може да варира в зависимост от размера и формата на съда )
1 чаша мляко
3 с.л. кафе на зърна или кафе машина

Слагаме  шоколада на водна баня да се разтопи или пък в микровълновата на режим "размразяване"
 през това време отделяме белтъци  от жълтъци ...
 ..към жълтъците добавяме маслото раздробено на пар4енца  , най-добре  да е  омекнало. . Разбъркваме ги (на ръка или с миксер ) и добавяме разтопения шоколад . Шоколадът не трябва да е прекалено горещ!
 ..Белтъците разбъркваме със  захарта , като за целувки (първона4ално се разбиват само белтъците  с щипка  сол и оцет и когато са ве4е разбити  се добавя захарта ).
Смесваме вси4ко и полу4ваме крема .

В съда,  в който ще правим торти4ката нареждаме 1 пласт с бисквити . правим  една 4аша кафе с мляко и напояваме бисквитите . може да се направи като всяка бискита се потапя в кафето или просто с лъжи4ка ги сиропираме . аз ли4но използвам безкофеиново кафе или какао, защото торти4ката е 4удесна за деца . и така редим пласт бискити , мажем с крем , пак бисквитки , пак крем ..докато свърши крема .
ли4но на мен от дадените пропорции  в правоъгълна тави4ка  около 40х25 ми се полу4ат 3 реда бисквити  , и е висока около 4-5 см. може да се остави в хладилника леко да се стегне шоколада . украсяваме отгоре по желание - кокосови стърготини , бял шоколад , с4укани ядки , крокан .
да ви е сладко !
ето от тук е рецептата , наи доброто е 4е има стъпка по стъпка показано
http://www.tomarecetas.com/Dulces/tarta_galletas.html
 и видеото е Tarta de abuela (за долния линк )
http://www.regmurcia.com/servlet/s.Sl?sit=a,0,c,543,m,276,idt,0,ofs,30

Последна редакция: нд, 02 май 2010, 13:09 от Hada Despeinada

# 1
  • Мнения: 28
Мммм... Изглежда много вкусно и лесно... Ще я пробвам още тази вечер Peace

# 2
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 838
Яйцата, остават сурови така ли?

# 3
  • Spain
  • Мнения: 3 772
Яйцата, остават сурови така ли?
да ,затова е добре да се съхранява в хладилник , но тя тази торта при нас не се задържа и 2 дни Simple Smile

# 4
  • София
  • Мнения: 1 085
а като са сурови яйцата даваш ли я на децата? Аз все още не смея да давам сурови яйца. Май ще трябва да почакам още малко, за да я направя, иначе изглежда супер

# 5
  • Spain
  • Мнения: 3 772
да разбира се , това тук си е стандартната торта за рд. както при нас бисквитената торта с нишесте. питах тук там и някои хора си я правят без яйца , само 4е с яйцата ми харесва пове4е , крема става някак по - мек , по приятен . понеже шоколада , които се разтапя е 4ист (4ерен) с яйцата става по вкусен (поне на мен ми харесва пове4е ) .

# 6
  • София
  • Мнения: 18 685
Направих я. Страхотна е Peace Искам оба4е да уто4ня нещо, защото аз сбърках, да не сбърка и друг. В оригиналната рецепта, шоколадът е готварски, т.е. сравнително гор4ив. За такъв шоколад 300 гр. захар може и да са добре. Но ако ползвате нормален натурален шоколад, както аз "Своге", намалете захарта с поне 50-100 гр., защото кремът е убийствено сладък ooooh!

# 7
  • Spain
  • Мнения: 3 772
Направих я. Страхотна е Peace Искам оба4е да уто4ня нещо, защото аз сбърках, да не сбърка и друг. В оригиналната рецепта, шоколадът е готварски, т.е. сравнително гор4ив. За такъв шоколад 300 гр. захар може и да са добре. Но ако ползвате нормален натурален шоколад, както аз "Своге", намалете захарта с поне 50-100 гр., защото кремът е убийствено сладък ooooh!
да така е , не съм  уто4нила защото мислех 4е се разбира , сега ще го оправя горе . мерси и се радвам 4е ти е харесала . във видеото готва4а го прави с мле4ен , но там не казва какво коли4ество захар слага

# 8
  • Мнения: 1 798
Изглежда нечовешки вкусна  Heart Eyes
Благодаря,че я сподели с нас   bouquet

# 9
  • София
  • Мнения: 18 685
да така е , не съм  уто4нила защото мислех 4е се разбира ,
Ама то си се разбира, просто аз съм блейка Blush

# 10
  • София
  • Мнения: 45
Тъкмо се чудех какво да направя сега за почивните дни, тъй като ще имам време за губене. Това ми се струва, че е нещо по-различно и ще трябва да се пробва. Мерси за идеята.

Общи условия

Активация на акаунт