Издирва се 7годишния Веселин Димитров Игнатов

• 184 954
  • 4 233
  •   1
Отговори
# 135
Вселена ,може и да не спи.Някои аутисти издьржат без да спят доста време .

# 136
Моят син е стигал до 72 часа. След това лекари се заеха с него.

# 137
Вьлчо , мойто дете  издьржа 65ч.без сьн .Много е гадно ,ужас.

# 138
Ох, поне има някакъв напредък, макар и малък, поне детето е било добре.
Дано да открият малката душичка. От както пуснаха темата, не съм спряла да мисля за него.
За съжаление няма как да помогна, далече съм от София. Единствено пуснах покани на някои приятели от Фейсбук, да се присъединят към групата, и да разпространяват и те.

Според мен е добра идея родителите да се обърнат и към таксиметровите фирми в София. Да им съобщят по станциите, да им дадат листовка,  ден и нощ са по улиците, има реален шанс да го засекат.

# 139
Сигурна ли е информацията, че момченцето е видяно на Пиротска или е само " ами май беше то"?
Защо се търси само в посока София? Реката (Искър)... там огледано ли е? Към "Владо Тричков"?

# 140
И градския транспорт  Peace

# 141
  • София
Добре де, ако стане някаква много голяма авария, гражданска защита как ще саобщи на гражданите да се евакуират? Кка сигнализираха, когато гърмяха боеприпасите?
Не заслужава ли едно дете тая мярка?
По новините, ако си мислиш, че пуснаха алармите  Whistling
За детето съм съгласна, че само много масирана атака ще даде резултат. Не само в София, и в околните населени места трябва.
И защо аджеба полицията не се занимава с това, а родителите, приятелите, форумките? Колко хора изчезват годишно? Колко лесно би станало всичко по канализирани пътища.

# 142
  • Остров Приятелство
Добра вечер на всички,
Така - преди малко се прибрах от разлепване на зова за издирване на Веселинчо за да може утре рано рано повече хора да видят - нали излизат за работа...
Залепих в:
кв. Разсадника - баш на табелите на спирките, на магазина в квартала
кв. Красна поляна 2 - най-посещаваната площадка, читалището, на спирките до пазара и на още 2 спирки, на един магазин за цветя на витрината.
За утре остана автогара "Овча купел" и парк "Заимов". За последното леля ми ще ги разлепи на всички 4 входа, които има парка.
За магазините съм питала и бяха много отзивчиви. Даже мисля да отида и до кварталното Фантастико и СБА - няма да ми откажат.
Ватманите също не казаха нито дума, макар и да ме виждаха къде лепя.

Мисля си също, дали няма да е добре и шофьори на личните си коли да си залепят на стъклата си по едно?
Аз лично помолих съпруга си да го направи, и той се съгласи.
Надявам се и други с охота да го направят.
Също така си мисля, че и от градския транспорт няма да откажат да се залепи по едно вътре...все пак много народ пътува....и то от млад до стар.

Просто вярвам, че съзнанието на хората трябва да се събуди и да бъдем истински единни.

P.S. Нямам времето да прочета по нагоре, за да видя дали не се припокривам с някоя от Вас. Ако има нещо, то моля да ми се пише на ЛС.

# 143
И защо аджеба полицията не се занимава с това, а родителите, приятелите, форумките? Колко хора изчезват годишно? Колко лесно би станало всичко по канализирани пътища.

Естествено, че полицията и отделите за закрила трябва да се занимават. Родители, приятели, форумци не могат да покрият координирано и масово страната, не могат да организират излъчване на инфо в новините по всички медии, не могат да сигнализират граничните пунктове. Обаждахме се в ДАЗД да питаме защо няма организирани и координирани спешни действия на МВР и ДАЗД, до намиране на детето, нямало механизъм за действия в такава ситуация?!? А в другите евр. страни имало, спомням си от новините за един случай някъде, не помня в коя страна, бяха вдигнали хеликоптерите за едно дете, което имаха съмнение, че е в някакъв балон. После се оказа, че се е криело.
Утре Кезая ще се обажда на съветничката на Борисов за съдействие някакво...

Нямам думи къде живеем и за какво става дума.... ooooh! Господи пази детето!

# 144
Нямам думи къде живеем и за какво става дума.... ooooh! Господи пази детето!
И аз само казвам това  Praynig Моля се скоро да се открият детето, да е живо и здраво.

# 145
Раздавахме листовки пред халите на минувачи. Шофьор на автобус от градския транспорт взе повече, за да ги разлепят по автобусите.
Дойдоха и родителите на Веско, обадихме се на Председателя на Агенцията за закрила на детето, майката на Веско разговаря с нея по телефона, даде й информация и повече подробности, от утре ДАЗД ще мобилизира всичките си сили, говорихме и с Нова телевизия, които се ангажираха още тази вечер да отидат при родителите и излъчват репортажа поне по няколко пъти на ден.
Изпратихме писма от неправителствена родителска организация на деца с аутизъм до МВР с настояване за незабавни и спешни действия, до Социално министерство и ДАЗД, до Сдружението на общините, да разпространяват вътрешно снимките на детето и се активират. Изпратихме писма и до всички медии, алармирайки за нуждата от честа информираност и търсене обратна връзка с родителите, и отново информираност. Според родителите, понеже детето е едро и изглежда по- голямо на ръст и поради слабата обществена информираност, е напълно възможно хора, които са виждали детето, да го мислят за първокласник, който се прибира от училище.

Надяваме се утре сутринта да успеем да организираме среща на родителите с Бойко Борисов, за да се ангажира и задвижи машината по- бързо.
Само първия ден, след изчезването на детето, жандармерия от около 120 човека са претърсили гората и не го открили, отказали се. За утре е организирана мащабна акция за издирване на детето. До момента родителите сами обикалят и търсят изчезналото си дете....с аутизъм...това е грижата на милата ни родина...за децата ни..за децата в неравностойно положение, за децата с трудност в комуникацията и общуването...

# 146
Одеве гледах репортажа за Веско и недоумявам.Как така някакви възрастни жени ще му купуват минерална вода и ще го качат на автобус.Ако са били оттам,значи го познават,а и да не го познават,кой ще види само малко дете и то с очевидни проблеми,некомуникативно,ще му купи вода и ще го качи на автобуса?Не вярвам да е било то на Пиротска,това значи качване ,слизане от превозни средства,пътуване,ориентиране,как ще се справи това дете само?Видели го с бременна жена да го води за ръка и т.н.обичайният български фолклор,повече пречат отколкото помагат , с невярна информация.Не е възможно действително да е общувал с всички тези хора и те просто да го разкарват насам-натам...всеки нормален човек,ако попадне в подобна ситуация,дори и да не знае,че това дете се издирва го взима и го води в полицията,какво друго?...Браво на тези хора,които разлепят съобщения и раздават листовки,и аз ще се опитам да помогна по някакъв начин,дано се намери бързо,живо и здраво!

# 147
ДАЗД са машина. Нещо като автоматична пералня. Моята пералня няма такава функция - да пере пердета.
ДАЗД няма такъв механизъм. ДАЗД няма такава програма.
ДАЗД няма естествен интелекг, не може да се самоусъвършенства, да взема решения, незаложени в софтуера.

# 148
...Как така някакви възрастни жени ще му купуват минерална вода и ще го качат на автобус.Ако са били оттам,значи го познават,а и да не го познават,кой ще види само малко дете и то с очевидни проблеми,некомуникативно,ще му купи вода и ще го качи на автобуса?Не вярвам да е било то на Пиротска,това значи качване ,слизане от превозни средства,пътуване,ориентиране,как ще се справи това дете само?Видели го с бременна жена да го води за ръка и т.н.обичайният български фолклор,повече пречат отколкото помагат , с невярна информация.Не е възможно действително да е общувал с всички тези хора и те просто да го разкарват насам-натам...всеки нормален човек,ако попадне в подобна ситуация,дори и да не знае,че това дете се издирва го взима и го води в полицията,какво друго?...

Да, нормален човек! Хората са се превърнали в идиоти, мислят че като го преведат от точка А до точка Б и са чисти пред съвестта си, че са помогнали. Купили му вода, качили го на автобуса....помогнали му, нали???
Съжалявам, че съм далеч и не мога да бъда ефективна с лепенето. Всеки ден се моля за Веско и родителите му.

# 149
По всичко изглежа, че Веско се разхожда по улиците сред хората, които   го отминават, защото не е тяхна работа - както отминават други скитащи деца, просяци, безпомощни възрастни хора.
Голям срам. Дано акцията им отвори очите малко.

Общи условия

Активация на акаунт