Незабравима-Unutulmaz тема37

• 32 918
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
Прекрасно е, че и днес сме на вълна любов, но досега никой не каза нищо по повод на страховете ми, че Мелда може да я сполети някоя парализа. Това би означавало не просто поредно препятствие пред любовта, а промяна в координатната система на целия сериал и сюжет. Досега се въртяхме в кръга на голямата любов, подложена на всякакви изпитания и бореща се с лошото, лъжата, подлостта, лицемерието и т.н. Но какво става с любовта, когато се сблъска с категории и ценности от по-общ порядък? Може ли в името на голямат любов и детето, родено от нея, да се изостави един парализиран, макар и доста грешен човек, или не може и не бива? Това се питам днес.
Днеска виждам че ти си в ролята на приземяващ  Joy но добре си решил за да стъпим по тематично
За парализата на Мелда си мисля че ако така стане ще е много тривиално това и затова си мисля че ако стане ще е само за да има 3-ти сезон и определено ще промени и обърка всичко. Някой беше споменал че тя ще изчезне за известен период и после пак ще с епояви не знам дали това е истина но май няма за кога да изчезва вече в тоя сезон.

А на въпроса Може ли ? аз мисля че може ако както в случая има на лице обвързване дали обвързване като акт или обвързване като документ какъвто е тук случая а ако го няма не може.

Това мисля аз де но се надявам да не досаждам с мнението си щото да не си помислят хората че съм все на всяка манджа меродия затова се радвам когато чета и други мнения

# 511
Невероятно Марко Недялков е роден в родното село на родителите ми - с. Овчи кладенец, Ямболко. Леле колко неща е творил този човек бе. Когато си отида на село ще попитам за него и книгите му.
ТАРАБАС СТРАХОНТА СИ.   bouquet

Благодаря, но мисля че другаря Стефанов /тогава/ е бил страхотен , щом от едно заглавие все още зацепвам. А това съвпадение дали е случайно или пак се е намесило чудото?

Дежавю, аз стихотворения на Недялко Недялков не съм чела и не  мога да ти отговоря. Знам за Недялко Йорданов, дори имам най-хубавата му стихосбирка.
Да права си тарабс извинявай за объркването

# 512
Прекрасно е, че и днес сме на вълна любов, но досега никой не каза нищо по повод на страховете ми, че Мелда може да я сполети някоя парализа. Това би означавало не просто поредно препятствие пред любовта, а промяна в координатната система на целия сериал и сюжет. Досега се въртяхме в кръга на голямата любов, подложена на всякакви изпитания и бореща се с лошото, лъжата, подлостта, лицемерието и т.н. Но какво става с любовта, когато се сблъска с категории и ценности от по-общ порядък? Може ли в името на голямат любов и детето, родено от нея, да се изостави един парализиран, макар и доста грешен човек, или не може и не бива? Това се питам днес.

Доста се чудих още сутринта като прочетох какви мисли ти се въртят в главата и ми е трудно дори на себе си да отговоря. Струва ми се , че този път сценарий в който Мелда пак да се преструва на нещо, което не е няма да ни поднесат . Поне за мен е прекалено да парализират Мелда. С това няма да разнообразят филма и да задържат аудиторията. Падането съм по-склонна да приема, че е предизвикано от Бурак, заради разправийте с парите и проверката във фирмата, но най-много да обяви, че е изгубила бебето, защото другите, освен Харун не знаят. Що се отнася до последния въпрос отговора е според сценарстите, защото за мен има няколко отговора: чисто човешки не бива и не може да с остави парализиран човек без значение в името на любовта или по друга причина. От друга страна в конкретния случай  след всички гадости , които Мелда направи на сестра си аз , ако съм на мястото на Еда ще я оставя. Тя има майка ,баща , друга сестра , която не е наранила , така че ще има кой да се грижи за нея. Незнам, но аз в живота такива постъпки като на Мелда не прощавам, затова казвам, че зависи от сценаристите.

# 513
Здравейте!

Ако може някой да го преведе. Благодаря....

43. BÖLÜM ÖZETİ

Toplantı salonunda yaşananların etkisi Eda'nın omuzlarına çökmeye başladığında, artık hiçbir şeyin eskisi gibi olamayacağını bir kere daha anlar. Ancak gelen müjdeli haber kara bulutları dağıtmaya yeter. Hala öfkeli olan Cemil bu öfkesini Türkan'a ve Eda'ya yöneltmekte kararlıdır. Hiçbir şey onu bu düşüncesinden vazgeçiremez. Küçücük masum bir bebek bile. Eda ise uzun zamandır hasret kaldığı mutluluğu doya doya yaşarken, Harun da onlara bu acıyı yaşatan Kenan'ın peşindedir. Şüpheleri bir noktada yoğunlaşmaya başlamıştır. Melda'nın yaptığı büyük fedakarlık Feyyaz Bey'i çok etkilemiştir. Harun'u da. Ancak Melda'nın dünyası annesi Türkan'dan öğreneceği bir sırla yeniden kararır. Sinirleri iyice bozulan Melda'nın itirafı Arslanlı ailesini şaşkına çevirir. Melda için artık tek bir yol kalmıştır. Harun'la yüzleşmek. Planları bozulan Batu artık oyunun ikinci aşamasına geçmeye karar verir ve bu sefer durmaya da hiç niyeti yoktur. Bu arada Harun'da hedefini belirler. Kenan'ın artık elinden kurtulamayacağını düşünür. Sırada yapacağı tek bir hamle kalmıştır.

# 514
  • София
Докато чакаме някой да ни зарадва с превода, само да кажа, че следвайки примера на "Перла" и "Любов назем", не е изключено и парализа да ни сервират, но с излекуване накрая. А това не пречи Мелда да си отсъства - примерно отива на лечение в САЩ и Харун от време на време е при нея (най-вече по време на околосветското си пътешествие на Серхан). А през останалото време дават как Еда и Ямур преживяват това, как се разплитат тайните на Феяз, но всички продължават да си мълчат за истината за Харун и Еда. Може и новият тогава да се появи. Представям си го всичко това, не защото ми се иска да стане така, а защото е златна възможност за сценаристите да поразтеглят още сериала.

# 515
Здравеите отново и от мен
искам първо да поздравя Дежавю наистина е великолепно това твое творение просто музата те е връхлетяла и то яко.Браво чудесно е

Guffi, стиховете наистина са много вълнуващи, трябва да се разтърся и за други неща от този автор явно има още какво да се прочете от него

bganio, аз също си мислех за подобен сценарий на падането на Мелда,но всичко зависи от това какъв край са решили сценаристите. Ако ще е хепи енд може би Мелда ще симулира ще го задържи още няколко серии и ще я разобличат накрая.
Но ако и те поставят въпроса любовта или дълга тогава мисля, че нашите хора няма да бъдат заедно, а нали беше споменато за  еди нов герой в последните 8 епизода така че може итой да се появи

# 516
Докато чакаме някой да ни зарадва с превода, само да кажа, че следвайки примера на "Перла" и "Любов назем", не е изключено и парализа да ни сервират, но с излекуване накрая. А това не пречи Мелда да си отсъства - примерно отива на лечение в САЩ и Харун от време на време е при нея (най-вече по време на околосветското си пътешествие на Серхан). А през останалото време дават как Еда и Ямур преживяват това, как се разплитат тайните на Феяз, но всички продължават да си мълчат за истината за Харун и Еда. Може и новият тогава да се появи. Представям си го всичко това, не защото ми се иска да стане така, а защото е златна възможност за сценаристите да поразтеглят още сериала.
Извинявай ама аз  докато си напиша коментара с костенурска бързина ти също си го отразил тоя новив дето уж ще до внедряват

# 517
1.МелдА ве4е катастрофира т.е. мина през болницата и тогава Еда се раздели с Харун, за да бъде той до сестра й. става банално, ако се повтори.
2.Според мен падането е слу4айно, изпада в безсъзнание,никой не знае, 4е тя е абортирала /Харун, ама той си има други грижи/,
викат линейка, обясняват на докторите, 4е е бременна, лъжата лъсва и т.н.

# 518
1.МелдА ве4е катастрофира т.е. мина през болницата и тогава Еда се раздели с Харун, за да бъде той до сестра й. става банално, ако се повтори.
2.Според мен падането е слу4айно, изпада в безсъзнание,никой не знае, 4е тя е абортирала /Харун, ама той си има други грижи/,
викат линейка, обясняват на докторите, 4е е бременна, лъжата лъсва и т.н.

Прекалено лесно и хубаво ми се струва като се има в предвид с всичко което ни измъчиха до тук, но не че не ми се иска да е истина

# 519
Здравейте!

Ако може някой да го преведе. Благодаря....

43. BÖLÜM ÖZETİ

Toplantı salonunda yaşananların etkisi Eda'nın omuzlarına çökmeye başladığında, artık hiçbir şeyin eskisi gibi olamayacağını bir kere daha anlar. Ancak gelen müjdeli haber kara bulutları dağıtmaya yeter. Hala öfkeli olan Cemil bu öfkesini Türkan'a ve Eda'ya yöneltmekte kararlıdır. Hiçbir şey onu bu düşüncesinden vazgeçiremez. Küçücük masum bir bebek bile. Eda ise uzun zamandır hasret kaldığı mutluluğu doya doya yaşarken, Harun da onlara bu acıyı yaşatan Kenan'ın peşindedir. Şüpheleri bir noktada yoğunlaşmaya başlamıştır. Melda'nın yaptığı büyük fedakarlık Feyyaz Bey'i çok etkilemiştir. Harun'u da. Ancak Melda'nın dünyası annesi Türkan'dan öğreneceği bir sırla yeniden kararır. Sinirleri iyice bozulan Melda'nın itirafı Arslanlı ailesini şaşkına çevirir. Melda için artık tek bir yol kalmıştır. Harun'la yüzleşmek. Planları bozulan Batu artık oyunun ikinci aşamasına geçmeye karar verir ve bu sefer durmaya da hiç niyeti yoktur. Bu arada Harun'da hedefini belirler. Kenan'ın artık elinden kurtulamayacağını düşünür. Sırada yapacağı tek bir hamle kalmıştır.

Опитах се да преведа това с транслатора и чесно казано не звучи така позитивно както фрагмента.

# 520
  • Варна
Ама и аз отде ви пуснах тая муха с възможната парализа! Гледам бая се вълнувате, ама всички май стигнахме до едно заключение- нашите двама влюбени плюс бебето никой не може да ги раздели освен чувството за дълг(а те и двамата са бая честолюбиви).

# 521

Прекалено лесно и хубаво ми се струва като се има в предвид с всичко което ни измъчиха до тук, но не че не ми се иска да е истина
[/quote]

Ne забравяй, 4е вървим към края на сериала. трябва да се разплитат нещата!

# 522

Ама и аз отде ви пуснах тая муха с възможната парализа! Гледам бая се вълнувате, ама всички май стигнахме до едно заключение- нашите двама влюбени плюс бебето никой не може да ги раздели освен чувството за дълг(а те и двамата са бая честолюбиви).
[/quote]

Това беше на по-ранен етап. Дългът към детето ще надделее!

# 523
  • София

Аз пък от нея слон направих. Лошото е, че и следващият епизод няма да даде окончателен отговор - сигурно ще завърши с падането на Мелда. Това падане ми напомня на един по-ранен случай, когато Еда като бременна още залитна по една стълба и Мелда в последния момент я хвана с ръка. Дано сега не решат да ни покажат Еда как би постъпила в една огледална ситуация, но с по-тежки последици за Мелда.

# 524
ПРЕВОД НА РЕЗЮМЕТО

След като случилото се в конферентната зала започва да натежава на Еда, тя разбира още веднъж че вече нищо няма да е както преди. Но получените добри новини са достатъчен повод който да разсее тъмните облаци. Все още ядосаният Джемил e твърдо решен да насочи гнева си към Тюркян и Еда. Нищо не е в състояние да го разубеди от тази идея. Дори и едно невинно малко бебе. Еда изживява предоволно щастието за което е копняла дълго време, а Харун е по петите на Кенан който им е причинил тази болка. Съмненията му започват да се съсредоточоват върху една точка. Голямата саможертва направена от Мелда е повлияла много на Фейяз Бей. На Харун, също. Но със тайната която научава от майка си Тюркян, светът на Мелда потъмнява пак. Признанията на Мелда, която е напълно отчаяна, объркват (шашкат) семейство Арсланлъ. Сега за Мелда остава един-единствен изход. Да се изправи лице в лице с Харун. След като плановете на Бату се провалят, решава да мине към вторият етап от играта и този път няма никакво намерение да се спре. Междувременно, и Харун набелязва целта си. Като си мисли че Кенан вече няма как да се изплъзне от ръцете му. Остава да бъде направен един единствен ход.

Общи условия

Активация на акаунт