Борбата с рака- духовното оцеляване и физическото преодоляване-19

• 87 521
  • 816
  •   1
Отговори
# 765
  • у нас - на брега на морето
Следващата зо отчет съм Аз. Сцинтито мина. Резултатът е, че няма нищо, НО в ляво на 2 ребра се виждат петна, които трябва да се следят!  newsm78 Попитах "как?" и ми отговориха, че може и с рентгенови снимки. Така де, по документ ми няма нищо и аз се хващам за това, че повече ми харесва!

# 766
Миленка,[/b и моите чернодробни все са си завишени! Но ми казват,да не се притеснявам!
Последното ехо на коремни органи показа прегънат жлъчен мехур и песачинки ... Всичко друго си е наред...
Не се сдухвай! Аааа... За събота те искам във форма! Ясно?! Crossing Arms

Наде, казах ли ти ,че всичко ще бъде наред!  bouquet

Йовче, къде изчезна? newsm78 Гъкни за резултатите де... Peace

Йов,писали сме заедно... hahaha hahaha

# 767
Браво, момичета за добрите резултати - отличнички сте!  bouquet
Сонче, може би е по-добре д-ра да се вглежда повече, отколкото да пропусне нещо съществено. Днес бях на ТЕЛК. Лекарката въобще не беше забелязала в документацията, че имам 2 лезии на двата бели дроба. Когато й казах, ги разрови отново - описани са от личния лекар, хирург и лекуващ онколог, освен това въобще не ме прегледа. Така че си права, че трябва да си отваряме очите, наистина е излишно да те облъчват, без да има нужда.
Йовче, на една сцинтиграфия в Онкологията  освен голямата на гръдната кост, /която си я имам/ ми излязоха мети на 4 ребра. След 6 м. в Диспансера на новия апарат нямаше и помен от тях, а едва ли са изчезнали толкова бързо. След още 4 м. нова сцинти - отново ги няма.  Така че не се шашкай, но след 3 м.например си направи снимки за твое успокоение. Въобще при образната диагностика нещата зависят и от апарата и от разчитащия. Но и аз като теб, когато резултата е добър, вярвам, че е истина! Grinning

# 768
Момичета , този зофран как се взима - преди или след терапията ? Защото майка ми е на химио в петък и днес искахме личната и лекарка да и напише рецепта за хапченцата , ама тя отказала защото не знаела как се взимали  Confused А аз доколкото разбрах и личните лекари могат да го изписват и следователно би трябвало да са запознати  newsm78

# 769
   Добра среща,момичета.
  Бравос на всички момичета с добри резултати а,на тези който им предстоят като на мен успех.
   Сонче,като идваш  в града ако желаеш ще споделиш повече подробности.
   Да споделя на 7.04.2010 беше последната ми химия и от това никакви изследвания не са ми
 правили даже от пръст кръвцица не са взимали.Лекарката казва поне 3месеца след химиото.
   Вярно ли е или не? ЩЕ видим.
  На всички на купона желая Щура вечер и луд купон.  bigdance2

# 770
Момичета, влизам само да се отчета, че съм скапана... Всичко е ОК! Благодаря на всички, че стискахте палци... Hug Hug Hug
Боби, благодаря за подкрепата,... диска не го използваха. Не съм доволна от доктора... той май иска всички да имат мети... #2gunfire Като видях как попълва резултатите пред мен, сменя името само, диагнозата остава на предишния пациент... , дори забрави да смени отдолу контролните изследвания - след 3-4 месеца... Като нямам нищо защо да ги правя тези контроли след 3-4 месеца... Абе нищо ти няма вика и ми хвърли папката почти в лицето... Идеше ми да го фрасна веднъж...Та се зарекох повече няма да ходя при него...
newsm78нещо не схващам ?? как така сменя само името ??!!
Не е ли програма и при промяна на името да си излиза твоето досие?
И.......какво стана с цитонамазката!!??
Иначе поздравления на всички за добрите резултати  и за куража на Бабилия!!  bouquet  bouquet
Няма нищо по - страшно от самия страх!!Казал го е Рузвелт.

Ами сменя името, стоях до него като ми подготвяше резултата...

А резултата от цитонамазката още не съм си я взела. Днес минах, но беше затворено...

Лорън заедно сме писали. Ще ти се обадя, когато идвам...

# 771
Кой пуска новата тема??Не смея да се впусна в писания ,за да не останат в старата Laughing Laughing

# 772
wondertedy7,правилно, че може и личния лекар да й изпише, но може да искате и в болницата от химиотерапевта. Той най-добре ще ви обясни. Понякога съветват и Деган да се взема, но при мен не действаше. Аз  вземах Зофрана на 8 часа от 8 мг. Дори в аптеката ми предлагаха от 4 мг, по 2 да пия, че идвали по-евтино. Вземах ги от Марешки, че там са на най-ниски цени. Бяха около 67лв. за 10 тб. от 4 мг, т.е. за 2 дни . За първата вечер, обаче си купувах ампула от 8 мг.и ми я слагаха венозно. За целта си отивах вкъщи с абокада, за да не ме бодат допълнително. Това е от моя опит. И много важно е, да не се удължава интервала, защото ако допусне да започне повръщането, след това може и да не подействат хапчетата.
Хайде успех и кураж на мама!!! newsm10 newsm03 newsm17

# 773
wondertedy7, Йовчето много добре е обяснила. В болницата не слагат ли ампула против повръщане или нямат. В ИСУЛ в последно време има Зофран, слагат го при вливането. Ампулата държи около 12 часа, след което таблетки, както е описала Йов64. Ако не използвате ампули, първото хапче нека го вземе 1 час преди вливането, останалите според състоянието, само да ги вземе навреме, преди да й е станало  лошо, за да не го повърне. Успех!
Момичета, вижте това http://bg-bg.facebook.com/event.php?eid=136614479687666&index=1

# 774
nadia_0606, аз бях на такава среща в същия хотел, но във Варна миналата сряда. Лекцията я изнесе моята химиотерапевтка д-р Стилияна Стилиянова от варненската онкоболница. Каза, че тези данни са от световен конгрес на онкодокторите. Аз бях описала тогава и за какво лекарство спомена за превенция на остеопорозата, но само при пациенти без костни метастази. След лекцията имаше и коктейл и си поговорихме с други пациентки. Аз, обаче не можах да остана много, защото децата ме чакаха в колата.
Цитат
Миналата сряда бях на една презентация, която изнесе моята химиотерапевтка по отношение на хормоналното лечение при онкологични заболявания и последиците за костната система. Каза, че имало лекарство, което още не е одобрено от нашата здравна каса, но можело и това да стане. Поставяло се като подкожна инжекция 2 пъти в годината доживот. Струвало 400лв. Който иска, може да си го поставя. Търговското име на лекарството е PROLIA, а лекарственото в-во е DENOSUMAB .

# 775
Сега аз да се отчета. Минах сцинтиграфията- всичко е наред. Това беше последната контрола, сега мисля да ги забравя за няколко месеца.
В събота съм на линия Hug

# 776
Сега аз да се отчета. Минах сцинтиграфията- всичко е наред. Това беше последната контрола, сега мисля да ги забравя за няколко месеца.
В събота съм на линия Hug

ЕнитУуу, чудесно ,скъпа!
В събота ще се напием,пък майната им на изследванията,нали... Drunk

# 777
Мик как мислиш.  newsm74
Ама Силванкеееееееееееее, да не ми дойдеш с тези чепици, че нема да те нося, да знайш

# 778
Мик как мислиш.  newsm74
Ама Силванкеееееееееееее, да не ми дойдеш с тези чепици, че нема да те нося, да знайш

НЪл си мобилна,мила ми Венето,що сА плашиш от мойте токовИ... smile3503 На гръб няма да мА носиш,де... Пък и така да е,вече позаслабнах,та няма да съм трудоемка... hahaha hahaha

# 779

Общи условия

Активация на акаунт