Ако Аревик беше планина или куче......

• 12 226
  • 204
  •   1
Отговори
# 105
А ,не така емоционално,ще те замоля.
Тук всичко е сметнато и пресметнато.
Ти ако си,няма ли да си способна на всичко,за да се настаниш в този рай България Mr. Green
Много обичам подобни реплики. Става ми хубаво, топло на душата от подобни същества и всичко в мен напира да отвърна "Върви на майната си!".

# 106
Щото мога да си преглътна егото и да кажа, че на всеки може да се случи. Дори и на мен. Преди години де, мен вече са ме лъгали Laughing

Може, разбира се, никой не го отрича. Друг е въпросът кой как би реагирал в подобна ситуация.

# 107
Терез, и сега е така. Вече все по-малко арменци идват, но преди десетина година идваха с целите си семейства. Някои успяха да се установят, други не.

Някой по-напред в темата попита защо идвали тук арменците..А защо мигрират българите? От любов към французите и американците ли?
Нима няма българки нарочно забременяли от чужденец, или омъжили се по "любов"?
Давид е от арменски произход, но е българин.
Аз също съм наполовина арменка, но моята родина е България.

Не зная, странно ми е как хората отсичат така лесно. Rolling Eyes

# 108

Много обичам подобни реплики. Става ми хубаво, топло на душата от подобни същества и всичко в мен напира да отвърна "Върви на майната си!".
Joy
Почти като в чалга песен Joy
Нямам нищо против силно изразения балкански манталитет,даже ме забалява.

# 109
Терез, и сега е така. Вече все по-малко арменци идват, но преди десетина година идваха с целите си семейства. Някои успяха да се установят, други не.

Някой по-напред в темата попита защо идвали тук арменците..А защо мигрират българите? От любов към французите и американците ли?
Нима няма българки нарочно забременяли от чужденец, или омъжили се по "любов"?
Давид е от арменски произход, но е българин.
Аз също съм наполовина арменка, но моята родина е България.

Не зная, странно ми е как хората отсичат така лесно. Rolling Eyes

Има, разбира се. Ако ревнат, че са ги изгонили от страната на любимия, защото нямат право да останат, или че са ги арестували за това, бих реагирала по същия начин. Всичко може да се оправи и да се нареди, защо са нужни тези мелодрами, не разбирам.
Нима наистина очакват за тях да се направи изключение? Кои са те?

# 110
Чета, ама много задълбочено чета, и немога да схвана, точно какво трябва да направим ние като общество. Боли ме за момичето, само кажете с какво да и помогнем.
         Едната статия пише, че Давид трябва да си отслужи 3 години в казармата, и че 10 години след това неможе да идва в България, в другата статия не пише, че 10 години неможе да се върне в България, ами че трябва да си отслужи годините казарма, обаче пише че Аревик неможе да идва в България 5 години. Първо що не си уеднаквят статиите, жруналистите.
         После в едната статия пише, че Аревик била подала молба за виза, и такава и е била отказана, в другата, че е била подала молба за статут на бежанец-какъв статут на бежанец в случая,това са две съвсем различни неща.
         И накрая си пише, че в Бусманци са й дали отделна стая, че храната не била лоша/айде туй може да е под питанка/, но все пак и е обърнато някакво си по-особено внимание.
         За "чужденец постоянно пребиваващ в България" се придобива ако един от родителите му са българи, а в случая родителите са арменци, постоянно пребиваващи в България, или пък си роден в България от такива родители.
         Така, че с правните въпроси, хич не сме наясно, Информацията, която се сипе от различните медии е толкова разхвърляна, че наистина какво точно можем да направим, освен да им съчустваме.

# 111
        Така, че с правните въпроси, хич не сме наясно, Информацията, която се сипе от различните медии е толкова разхвърляна, че наистина какво точно можем да направим, освен да им съчустваме.

И аз това се питам. Какво да направим, или, хайде, не ние- какво може да се направи?

# 112
аз съм ''за'' да им се помогне на тези хора , не знам как обаче
не стига , че всички бягат навън, а всякаква свлоч се заселва тук ,
и е странно , че на цивилизованите хора не може да се помогне ...

# 113
  • София
Добре де, Смарти, всички ли българи, дето отиват в чужбината, като не станат нещата така, както на тях им се иска, започват да оревават медиите с някакви любовни истории? Хайде, кажи ми, какво би се случило, ако същата тази случка я бяхме пренесли в някоя друга държава от ЕС? Щяха да припкат тамошните власти да си променят законите, да дават разрешения, да се водят по медиите, що ли? Това, за което ти говориш е всъщност икономическа емиграция, а за нея статут на бежанец не дават! Доколкото зная, в Армения в момента нито има гражданска, нито друга война, нито двамата млади са задочно осъдени за политическо несъгласие, нито нищо! Защо тогава се вдига такава патърдия? Ако въпросната девойка не я бяха завели в Бусманци, какво щеше да прави тя? Щеше да продължава да си живее незаконно, да роди прочее. И щеше и нейното дете след 14 години да се окаже без право на документи и хайде пак, да завъртаме колелото на сапунката!

# 114
Не оревават тамошните медии, но със сигурност биха го направили у нас.
Няма война, или политически гонения, доколкото зная, но такива няма и тук.
Та явно мигрират в търсене на хляб и по-добър живот.
Ако не се лъжа, Армен Назарян дори беше един от онези, които дойдоха за по-добро развитие. След това се ожени, роди му се дете...
Абе, то е ясно, че нищо не можем да направим реално, но поне да не ги съдим тез двама млади. Peace
Надявам се скоро родителите на Аревик да си я приберат в Армения. Поне детето ще се роди у дома. Tired

# 115
българите сравнително лесно получават право на легално пребиваване в доста държави,
право на работа не получават , но все пак имат някакво право на легален живот..

# 116
  • На земята, която е всъщност звезда.
Точно защото в България има закони и те трябва да се спазват съществува този опит да се помогне на тази двойка, ама Чукча не читател... Аревик е задържана противозаконно. Държането на хора в условията на Бусманци е нарушение на много закони.

Всякак държава, която държи хора в такива условия, търпи ако не съдебни дела по конвенции за правата на човека и прочие, то поне жестока критика.

Но тогава трябва да се помогне на всички хора там, а не избирателно само на Аревик.

Доколкото разбирам, това, което тя иска, не е просто промяна на условията, а да остане, въпреки, че няма виза, т.е. незаконно. И се получава, че за едното казваме незаконно е, а за другото айде да си затворим очите.   newsm78

# 117
  • На земята, която е всъщност звезда.
Искам да поясня кое е незаконното в действията на България.

Аревик е със статут на търсеща закрила според Закона за убежището и бежанците.  Съгласно този закон търсещите закрила не са нелегални имигранти и не могат да бъдат имиграционно задържани. Освен това Европейската конвенция за правата на човека, която България е ратифицирала през 1992 г., определя имиграционното задържане като законно само ако спрямо лицето се предприемат активни и добросъвестни действия по депортиране. А Аревик в момента не я депортират, просто си я държат там, неясно защо и докога.  Само в най-банановите републики е законно да държиш човек затворен ей така, щото ти скимнало.

Ако това се случваше с български гражданин някъде по света, щяхме да ревем и да плюем, да бойкотираме въпросната държава и т.н.

Да, но май няма право на такъв статут, защото ето с какъв мотив са й отказали:

Румен Геловски - директор на „Регистрационно-приемателен център", заяви в интервю за Информационна агенция КРОСС, че тя е подала първата си молба за придобиване статут на бежанец на 22 октомври 2009 година. „По тази молба има наше решение за отказ от 15 януари 2010 година", каза Геловски. Той уточни защо е отказано на Аревик статут на бежанец: „Решението е мотивирано с това, че молбата е неоснователна, тъй като искането не почива на нито един текст от Закона за убежищата и бежанците, т.е. то е извън предмета на този закон. Искането беше да остане в България, да получи документи, да се омъжи за своя приятел. Това в агенцията не можем да го удовлетворим, тъй като тя няма условия да бъде бежанка".

А когато е подала първата молба била ли е бременна? newsm78

И още нещо ми прави кофти впечатление. В това интервю момчето казва, че има основно образование, защото нямал документи да запише средно. Обаче тогава не са алармирали организации и медиите.  Shocked

http://www.cross-bg.net/intervyuta/1121882-david-kazaha-mi-che-ne-znayat-koi-sam

Последна редакция: нд, 02 май 2010, 11:04 от вселена

# 118
Точно защото в България има закони и те трябва да се спазват съществува този опит да се помогне на тази двойка, ама Чукча не читател... Аревик е задържана противозаконно. Държането на хора в условията на Бусманци е нарушение на много закони.

Всякак държава, която държи хора в такива условия, търпи ако не съдебни дела по конвенции за правата на човека и прочие, то поне жестока критика.

Но тогава трябва да се помогне на всички хора там, а не избирателно само на Аревик.

Доколкото разбирам, това, което тя иска, не е просто промяна на условията, а да остане, въпреки, че няма виза, т.е. незаконно. И се получава, че за едното казваме незаконно е, а за другото айде да си затворим очите.   newsm78

Peace Получава се омагьосан кръг.

българите сравнително лесно получават право на легално пребиваване в доста държави,

Не е точно така, и в тези държави като си просрочиш визата за пребиваване се превръщаш в нелегален, и като те хванат властите, или те екстрадират/като ти лепват едно печатче, че неможеш да влизаш в държавата им за определен период от време, или завинаги/, или временно те задържат на определено място. За условията, това си зависи от стандарта в дадената държава. Говоря за страни извън ЕС.

И наистина "какво може да се направи", освен "да не ги съдим тези двама млади" и да им съчустваме.

Последна редакция: нд, 02 май 2010, 11:14 от dunavska baba

# 119
  • Paris, France

Би ли назовала държавите извън ЕО, в която българи могат да получат право на легално пребиваване ей така, направо от пристигането с туристическа виза?

Да, но май няма право на такъв статут, защото ето с какъв мотив са й отказали:

Румен Геловски - директор на „Регистрационно-приемателен център", заяви в интервю за Информационна агенция КРОСС, че тя е подала първата си молба за придобиване статут на бежанец на 22 октомври 2009 година. „По тази молба има наше решение за отказ от 15 януари 2010 година", каза Геловски. Той уточни защо е отказано на Аревик статут на бежанец: „Решението е мотивирано с това, че молбата е неоснователна, тъй като искането не почива на нито един текст от Закона за убежищата и бежанците, т.е. то е извън предмета на този закон. Искането беше да остане в България, да получи документи, да се омъжи за своя приятел. Това в агенцията не можем да го удовлетворим, тъй като тя няма условия да бъде бежанка".

А когато е подала първата молба била ли е бременна? newsm78

И още нещо ми прави кофти впечатление. В това интервю момчето казва, че има основно образование, защото нямал документи да запише средно. Обаче тогава не са алармирали организации и медиите.  Shocked

http://www.cross-bg.net/intervyuta/1121882-david-kazaha-mi-che-ne-znayat-koi-sam

На мене всички те ми направиха лошо впечатление. Само образованието да беше! Той каза, че не работи. Кой тогава ще я издържа????? Тя пише, че иска да е с мъжа си, а даже не са женени Joy Joy Joy. Казва, че домът и е там, където е мъжът и. По тази логика никой никога не може да бъде депортиран, защото вече живее някъде Shocked. В ОК, например, ако мъжът е британец, легален, но не работи, няма право да доведе жена, дори и да имат деца и да е бременна, защото няма как да я издържа. Даже и в либерална Франция трудно биха могли да се оженят с нередовни документи. Ясно е, че са лъгали когато са подавали молба за убежище. Лъгали са и когато баща му я е поканил, а е било ясно, че идва за да остане. Абе, тия са "на гол гъз и бъз", ама претенции до небесата. И не, бременността и не е мотив да и бъде разрешено да остане да живее в България. Ако беше така, би трябвало да дават право на живеене на всяка бременна чужденка. Като нея познавам стотици, депортират ги и толкоз. Имам поне десетина приятелки, българки, депортирани от Великобритания бременни. И никой не отиде да оревава медиите, английските или българските.

Общи условия

Активация на акаунт