Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какъв е най-добрият начин за кърмене, когато има достатъчно мляко?
Какви са различните методи за съхранение на кърма и как да използвате контейнери за кърма?
Какви са препоръките за лечение на стрии и какви продукти са подходящи?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какъв е най-добрият начин за кърмене, когато има достатъчно мляко?
Най-добрият начин за кърмене, когато има достатъчно мляко, може да бъде хранене от едната гърда и след това изцеждане или редуване на едната с другата. Важно е да се отбележи, че пробните хранения не са точни, тъй като бебетата консумират различно количество при всяко хранене и някои бебета се хранят по-бавно. Освен това, ако кърмите на поискване и имате достатъчно кърмени за 24 часа без никакви извънредни ситуации, млякото не може да намалее.
-
Какви са различните методи за съхранение на кърма и как да използвате контейнери за кърма?
За ефективно съхранение на кърма могат да се използват контейнери за кърма или торбички за съхранение на кърма. Те позволяват повторна употреба през целия ден вместо подложки, като същевременно осигуряват редовни интервали на хранене. От съществено значение е спазването на хигиенните и насоките за съхранение, за да се гарантира безопасното и качествено потребление на кърмата. Контейнерите се използват за събиране и съхраняване на мляко, докато торбичките са удобни за отделни порции. Важно е да следвате инструкциите за съхранение и използване, за да запазите качеството на кърмата.
-
Какви са препоръките за лечение на стрии и какви продукти са подходящи?
За лечение на стрии могат да се използват различни кремове, като Sudocrem, въпреки че те може да не доведат до желания ефект. Препоръчително е да се консултирате със специалист или да използвате продукти, които са доказали своята ефективност при други майки. Важно е да избягвате продуктите, които могат да предизвикат негативни реакции върху кожата.
-
Трябва ли винаги да се усеща тежест в гърдите и мляко да тече при кърмене?
-
Какви са препоръките за обличане на бебета след операция?
, леко се е успокоила, но пак почна после с рева. Две седмици има до първата ни консултация и до тогава ще откача, така ми се иска да знам, че детето се храни. Иначе си имаме по едно или две акита на ден и 5-6 пишани пелени, че и повече. Сега не си чувстав гърдите. Пробвах да изцедя с помпа вчера се ръснах и за това в отчаянието си, но егати вакума все едно комар ме щипе, въобще не прилича на бебшкото сукане, та нищо не излиза. Стисна ли на ръка - има, дори докато кърмя или като наближава часа за кърмене започва да ми росят зърната, т.е отделят се капчици кърма. Иначе гърдите не са ми твърди, меки са, но 30 минути след кърмене започвам да ги усещам как горят и нещо като при менструална болка , тоест като напрежение. Все ми се иска да вярвам, че имам кърма и ще имам, за да си храня бебето по най-добрия начин..

за мен това е най важното и за сега ще си следя кръвното и при нужда само ще вземам хапче
Вода не му давам, а ревне ли от глад няма спиране... Кога е нормално да се откаже сам? В момента се буди на 3 часа..
.
може и ракия /аз не кърмя/ по случая.
.Има ли някакъв шанс Марк да се оправи без операция?
Инак сутрин гледам да накърмя малкия, после да оправя баткото за градина и след като ги изпратя двамата с баща му и ми е спокойно и приятно да се занимавам само с Ради. После пак вечерта като се прибере Симеон и галимацията е пълна.
ами днес цял ден Денис го кърмя без АМ.Първо му предлагам едната после другата гърда, кърменто продължава около 40 мин, като отначало на всяка гърда се чува как преглъща и суче бързо и постепенно процеса се забавя супер много, днес пак будува много слетобед от 2 докъм 5 и после от 7 като се е събудил още не може да заспи...незнам дали не е гладен...не реве, ама той и преди не си ревеше като беше уж недохранен...нааканите пампи днес е само 1 сутринта в 9 и напишканите намаляха..мислех си тази вечер да го храня на поискване за да ми трагне и кърмата, иначе пия бира всяка вечер и лактогонен чах от 2 дни..мисля си че има резултат защото сутринта като станах си чувствах гърдите доста натежали..какво ще ме посъветваш? Имам чуството че малкия свикна с биберона след кърмата...Благодаря ти предварително

за мамите,а за бебоците
или