Почти всички АПРИЛки вече гушкат своето мъничко човече - 24

• 16 429
  • 347
  •   1
Отговори
# 180
Polivili, Яничка вчера за 15 мин изсука 40мл, за следващите 15мин- 30 мл. На мен педиатъра ми каза кърменето да продължаава 20, най- много 30мин. Казаха ми, че 70мл са добре, но можело и по 100 да дърпа. Все пак в поликлиниката и двете сме били под напрежение и нормално било да яде по- малко, в къщи да яде по-вече със сигурнос/ дано да е така/.
Днес съм на всяка манджа мерудия Embarassed

# 181
poliville, ние също се храним поне по 40 минути, а и повече. Все ми се струва, че за 15 минути 1-месечно бебе може да изсуче 120 мл само от шише. Или кърмата ти трябва да тече без никакви усилия от негова страна... Не съм компетентна, кърмилите могат да кажат. Аз обаче си признавам, че нямам никакво доверие на лекарите що се отнася до кърменето, склонна съм да се доверя повече на консултант по кърмене.   

# 182
Каат, много си права!  Peace И на мен всички ми казваха да суче най-много 20 мин. С баткото послушах този "умен" съвет и резултатът беше, че го дохранвах още от втората седмица. Сега само отговарях : "Да, да, добре." и си оставях бебето да суче колкото иска. В първите дни ми висеше по 1 час на циците, но сега вече се нахранва много по-бързо (някой път за 10мин.) Не спазвам режим, а когато си поиска - давам. Тя сама обаче си направи някакъв режим и всъшност яде 6 - 7 пъти на денонощие.

# 183
  • София
Здрасти,
ние днес бяхме на хепатитна васкина. При нашата педиатърка още я няма, та не ме питайте как я намерих по третия начин ... пък после ще я връщам. Педиатърката каза, че не било фатално забавянето и имало още имунна памет, ама аз предвиждам дъъъллго ходене изван София в провинцията или до гръцко, та не мисе иска да забавям супер много всички ваксинации, защото то май ката забавиш едната и оттам тръгва всичко със закъснение. Леа не квича много. Аз с бях приготвила за кански писъци, защото е доста болезнена. И нашата е Енерджикс Б.

За упражненията и моят лекар каза коремни преси след 2-рия месец. ще ги почвам , че мойто тумбе го видяхте на снимките какво е . Embarassed  От вчера, обаче си мажа белега с контрактубекс- Не съм питала може ли вече, ама на листовката пише, че става и за пресни белези.

Ние сме основно навън. Сутрин от 10 до 13 после до 16-17 в къщи и вечер от 17 до 20-21 сме пак по улици, площадки и паланки  Mr. Green. Определено бебето се чувства по-добре на въздух. Моето чавенце е много жилаво - подпира се на ръцете и вдига не главата, а целия торс от кръста нагоре  Shocked, изритва си завивките и от довечера я слагам в чувал, объща се, върти се напречно на кошарата, главата е там, където трябва  да са краката изобщо май ще махам горното ниво след доста кратко време. Каките бяха супер спокойни, а това е дивО не знам като кого  Crazy. Добре, че е люлката - рахатясах малко. #Crazy
Целувки на всички, че глад мори добитъка  Mr. Green

# 184
здравейте, мами...
много пишете,ей...а уж повечето сте по разходки...аааа,не мога да смогна да ви прочета... Laughing

да ви питам - като сте навън толкова дълги интервали от време - как смогвате с кърменето...и аз излизам с беба,ама все гледам да съм наблизо до вкъщи,че като наддаде сигнала за хранене - да мога да се прибера... Wink

биби,и нашата бебка е така жилава, и аз се чудех как така още от сега си държи главата и се повдига и т.н.

# 185
tuly, защо не кърмиш навън? Вземи един широк шал, удобни дрехи и действай Simple Smile Много ще ти олекне като не се налага да тичаш до вкъщи..

# 186
ами срам ме е...наше "село" е малко,познаваме се...а и атрибутите ми са обемни /но не така производителни/ - няма как да не се видят...

# 187
Биби, мн ме забавляват твойте постове. Имаш страхотно чувство за хумор  hahaha
И мойта е мн жилава за 13те дни от как се е родила, чак ме смайва кво въртене пада и дето викаш - не само главата, ами целия торс иска да си повдигне на лакти  Shocked

А вече като е на 2 седм мойта принцеса по колко трябва да яде? Тя за около 30 мин хапва около 80гр и не ще повече...А кърма си имам щото доизцеждам още толкова после. ( от тази, дето е яла до сега). 

# 188
забравих да попитам мамите раждали нормално - боли ли ви кръста и таза /мен ме боляха и през бремеността/ че и сега продължават...а и след 10-ина минути ходене също започва да ме боли таза и все гледам къде да приседна и започвам да ходя като бременна-клатеики се.... Sad   Чудя се до кога тези болки ше ме тормозят,няма ли да минават вече...и дали са от бремеността и раждането или от натрупаните килограми newsm78

# 189
tyly, опитай вкъщи. Аз правя така - подготвям си дрешката (примерно отварям жилетката и свалям едната презрамка на потника), слагам си един огромен квадратен шал на рамото, намирам накъде да се обърна дето да не ме гледат, вадя устройството и слагам бебока. Случва ми се да го намествам пак на зърно като само надничам под шала или го щипкам да не спи, да го оригвам и слагам обратно и т.н.
Мен също ужасно ме беше срам, но така се получи, че 1во кърмих пред майка ми (от нея не ме беше срам), после баща ми (който небрежно не щеше да си ходи вече веднъж поканен при първия внук Simple Smile ), после кумците (дето им намеквах да си ходят, намеквах ... ама нъцки) и така нататъка...

# 190
  • Sofia
тули, мен кръст не ме е болял след това... възможно е да е от килограмите
Въпрос към консултантите - Много ме мъчи това недоспиване, а младежа нещо не ще сам да разрежда. Качил е към 1600 и едва и ще му се отрази на талията, ама не ше и не ще. Дайте съвет  Praynig Вода не му давам, а ревне ли от глад няма спиране... Кога е нормално да се откаже сам? В момента се буди на 3 часа..
Пробвам да спя през деня с него, но около нас всички правят ремонти и не ми се отдава много  ooooh!

# 191
  • Варна
забравих да попитам мамите раждали нормално - боли ли ви кръста и таза /мен ме боляха и през бремеността/ че и сега продължават
И при мен е така. Като ми мина болката от епизиотомията и започнах да усещам, че всъщност ме боли и таза, ходя лекинко разкрачена и поклащайки се, а странното е, че ме понаболяват и хълбоците. Като натъртени са. Абе усеща се, че съм носила бебе и то голямо, и че е минало между краката ми. А кръста ужасно ме болеше първите дни когато гърдите ми щяха да се пръснат. Обяснявам си го с рязката промяна в тежестта на гърдите. Но сега като омекнаха и кръста ми е по-добре. И все пак не издържам дълго да си нося и бебето - тежи ми.

Пробвах си всички дънки и панталони - тези, които са еластични ми стават, но тези, които не са - не ми стават в таза. Определено се е разширил.

# 192
  • София
Мойто го наплюх, че има плашило (така казва Цвети разбрала-недоразбрала  Mr. Green) в дупето и то взе, че се успа днес, а аз върлувам из форумите.

Честит рожден ден на Winnie The Pooh ! Майче, жива и здрава да си и ти и цялото семейство ! весел празник!

# 193
тули - мен също ме боли таза като ходя по-дълго време, а като клекна и не мога да се изправя - болят ме колената и имам чувството, че ще ми се огънат докато се изправям (дори от малко по-нисък диван). Аз си го обяснявам с килограмите точно.
Гърба през бременността грам не ме е болял, а сега ще ме скъса - тежат ми циците.

Другото - като седя повече време права и започва да ме боли все едно влагалището (незнам как точно да го обясня).. Ама тъпа болка една такава, а шевовете уж не ме болят вече. Това случвало ли се е на някой?

Галя - и аз по същия начин жадно се метнах да пробвам дънки, панталони...надявайки се, че като Ивееета ще стане работата, но уви! Стигат до бутовете и до там - наистина тъпия таз се е разширил.

Сега като излизам без бебето и много се срамувам, защото преди с корема поне имах оправдание що съм толко дебела. А сега ме гледат с големия гъз и корем като след каса бира и си викат сигурно хората - мале, тва момиче как се е запуснало... И адски се амбицирам да стана като пила и само се нахъсвам след 3-4 месеца кво гадже ще бъда.  Mr. Green

# 194
Здравейте мами, да се включа и аз с едно въпросче, нашия пъп падна на 8 ден, нямаше коричка и доста бързо се поприбра/малко остано/, но прокървява от време на време на някой случва ли се, нормално ли е, минавам го със спирт 2-3 пъти на ден, но пак прокървява от време на време

Общи условия

Активация на акаунт