Почти всички АПРИЛки вече гушкат своето мъничко човече - 24

• 16 405
  • 347
  •   1
Отговори
# 255
Привет на всички!!!

Аз писах на две от вестителките ама май не са успяли да донесат новината.

Нас днес ни изписаха! Александър се роди на 04,05 в 21,20ч, 2,850кг 50см Ще пиша пак новини

# 256
Ние бебка я къпем към 20-20,30 часа.
за погачата- На 12 май правим 40 дни и в 10,30 часа сме се записали при попа за чиста молитва. По принцип попа ни каза че погачата е хубаво да се прави неделята преди 40, но понеже се падна през 4-те почивни дни и повечето ни близки са хванали нанякъде ще я правим на 16, днес си направих резервация в заведение и плюс сладките работи си поръчах и мезета.

# 257
Цвети добре дошла отново сред нас  Hug.Да ти е живо и здраво детенцето.
Змейковица просто твоята помощ е  bouquet  bouquet  bouquet.Огледах зъната и  newsm78 ами навсякъде еднаква хубост ама като, че ли отгоре е най зле пложението.
Дано само да не е нещо от устата на бебето, че езика ни все е бял.Възможно ли е да се възпали по този начин зърното от млечница при бебето и какво се прави тогава?
За позите кърмя в поза люлка и така още от родилното.Пробвах легнала, но нещо не се уцелваме с бебето.Футболната топка днеска също не се получи.Абе мъка ooooh!.
Аз ли съм най некъдърната.Ще пробвам пак де.
Иначе мажа с крема на Авент и се разхождам без тениска да равя въздушни бани.Сега изцедих с помпата уж против разраняването и ще дам на бебето от шише към 100 мл събрах от двете гърди.
Ще редувам силиконовите зърна, помпата и гърдите и дано се оправи положението Praynig
На теория всичко изглеждаше лесно, но практиката се оказа..... Shocked

# 258
  • Пловдив
Хъни Бъни, не си некадърна, недей така - фактът, че търсиш информация и искаш да оправиш положението сами говорят за себе си  Hug
Само бъди спокойна и уверена, че правиш най-доброто за бебчето си - тези проблеми ще отшумят, само мъничко упорство се иска  Hug Hug
За  млечницата - ето как изглежда устичка с млечница - http://www.babytreffpunkt.de/internet/fotos/fotos-krankheiten/Mundsoor.jpg Ако имаш съмнения - може би е най-добре и педиатъра да види, за да ви изпише лечение, ако е необходимо - гърдите също се третират с лекарството, ако се окаже това проблема.
Вариант ли е изцедената кърма да я предлагаш със спринцовка или лъжичка, за да не се обърква бебето Peace

Стискам палци бързо да се оправите - пиши пак как сте утре   bouquet

# 259
  • София
Хъни - Бъни, не се притеснявай, и аз бях като тебе и ми мина за седмица две. Жалко, че си разранила и двете зърна, аз успях едно след друго да ги "дресирам". Ако кърмиш ден и половина-два само със силиконови зърна и мажеш усилено с крема на авент след всяко кърмене, предполагам ще ти поотмине болката.  Поне при мен беше така. Пробвай и да редуваш, зърното, което е по-зле, с предпазител, другото без. Само гледай максимално скоро да махнеш предпазителите. Мойта бонбонка така беше почнала да се обърква, но я хванах навреме. По-добре не давай с шише, освен ако не е много зле положението. Много бързо свикват с шишето, защото пуска бързо млякото и после се нервират на гърдата.

milli_vanilli, и аз мисля най-сетне да си овапцам косата. Flutter
Ама не смея баш с боя и съм си взела един кастинг утре да действам сама в домашни условия.

На мен също ми е кофти да й почиствам шушката. Все ми се струва, че не съм я изчистила съвсем, а тя се дърпа и систиска крачетата, душичката. Ама колкото, толкова. Те някои даже твърдят, че изобщо не трябвало да се бъркоти да се чисти, но не мога и така да я оставя, че и с ако ни се цапа по един път на ден поне.

# 260
Цвети честито ти бебче. Много да ви радва и да ви дарява само с положителни емоции.

Аз все още съм с големия корем Confused. Явно ще съм последната родила. Вчера почувствах тежест много ниско долу и отидохме до родилното. Всичко си беше нормално, нямах контракции и съм си все още с два сантиметра разкритие от миналата седмица Rolling Eyes. Надявах се вече да предизвикат раждане, но докторката отказа Rolling Eyes. Било рисковано и трябва да се изчака до 10-тия ден по правилник. Дадоха ми някакви безубидни хомеопатични хапченца да ускорят процеса. Казаха да ги изпия сутринта и ако ми доидат контракции да се варна пак там, ако ли не ще ме чакат в понеделник сутринта в болницата с багажа. Ами изпих ги тая сутрин, ама пак нъцки, няма нищо Crossing Arms. Ще си чакаме до понеделник май ooooh!.

# 261
Цвети, честито бебче!!! Да ви е жив и здрав Александър, да папка и да расте! Нагушкай го от нас!
Мама Ради, стискам палци скоро и ти да гушнеш малкото си бебоче. Много е гадно това с чакането, но няма да е вечно!  Hug

Хъни Бъни, не съм ти чела всички постове, но до колкото разбрах са ти разранени зърната. На мен едното ми беше разранено и го оправих с протекторите на Авент: http://www.iventas.bg/iventas/index.php?/Philips-AVENT/Aksesoari … a-gyrdi-ISIS.html Сега вече нямам никакви проблеми, но продължавам да ги нося, защото докато кърмя от едната гърда, се събира кърма от другата в протектора, а и самия протектор леко притиска гърдата и после бебето много лесно засуква от нея (няма го това болезнено начало докато тръгне млякото). Дано си ме разбрала!  Hug
За банята - къпя я около 8 вечерта. Някой път по-рано, някой път по-късно, зависи кога се събуди, но горе-долу около 8. В толкова ляга и баткото и като ги сложим децата имаме малко време с таткото спокойствие...
"Шушката" я чистя на почти всяка смяна, защото много крем и се събира. Чистя с една специална вода на URIAGE. Изобщо съм изцяло на тази козметика.  Peace

Последна редакция: сб, 08 май 2010, 08:09 от zar4e

# 262
ЧЕСТИТО БЕБЕ АЛЕКСАНДЪР НА ЦВЕТИ!ДА ИМ Е ЖИВ И ЗДРАВ И МНОГО, МНОГО ЩАСТЛИВ! Hug
И ние чистиме шушката с преварена вода и тампонче, но не се изчиства хубаво...винаги остава.
А къде се загуби Силви???Отдавна не е писала и чакаме снимки на малката Алиса! Дано всичко да е наред!

# 263
Благодаря на всички за хубавите пожелания

Момичета искам да ви попитам на колко градуса държите бебчовците и на колко ги къпете, защотото в болницата бяхме на 26 а от както сме в къщи сме на 24-25 и нослето му е студено и киха а педито каза на 22 да го държим което според мен е немислимо

# 264
Ехоо,привет,моми4ета Simple Smileетоме  на линия Simple Smile)не бях влизала няколко дена,и да си призная само последната страница из4етох,но ако ми остане мако време следобед,ще 4ета и назад!
Цвети,4естито син4е!!!!да ви е жив и здрав малкия Александър!!!!!!
Милли ванилли,и аз съм решила да се боядивам днес или утре даже ,ама защо така го казваш,да не пре4и нещо на кърмата??? newsm78 аз кърмя малко,но пове4е от 40-50 мл нямам и дохранвам с АМ...моля ви ,кажете ако има компетентни мнения по въпроса за боядисването ?

за къпането-винаги я къпем заедно с таткото,там той има голям мерак да у4аства ,защото ивето обожава да я къпем и се смее ,кротува като сладко агънце  Hug  винаги ве4ер я къпем,защото през деня излизаме и да не настине,аи след баня,спи като къпана то4но!!!!но при нас няма то4ен 4ас,защото винаги преди хранене я къпем,и както се падне,тя си размества 4асовете,мн 4есто:)обикновено кам 19.30-20 ч,но понякога е малко по-рано или по-касно...не мисля 4е това е от особено зна4ение...незнам,поне според мен Simple Smile
Ина4е от в4ера си имаме конюнктивит-слагаме капки на едното о4енце...откъде пук това се появи,не знам....но дано минава по-бързо  Praynig ами тоева е засега ,моми4ета,по-късно пак ще се вклу34а !!!целувкиииииии

# 265
цвети,и на нас все ни казваха 21-22,но намен ми беше студено,а какво остава на беб4ето...при нас винаги беше около 24-25 градуса,и не сля 4е беше горещо....и тя не се е изпотявалла,нито пък се е обривала с пъп4ици...Сами преценете ,както вие се 4увствате добре,и като наблюдаваш бебко  как му е добре на него..
а за банята-мъжа ми сам ппреценя ,наръката си на лакътя да не пари,но да нее  и хладка..
надявам се да съм ти била полезна  Hug

# 266
cveti_ss честито ти синче, жив и здрав да ви е и много да ви радва!!!!

Хъни - Бъни кремчето се казва така БЛАГ ВАЗЕЛИН, във всяка аптека може да го намериш, мен още в родилния дом акушерките ми го препоръчаха и аз го взех, преди кърмене забърсвам зърното с мокра кърпичка а след кърменето мажа пак

mama.radi стискаме ти палци, не се тревожи и твоя ред ще дойде, късмет  Peace

# 267
за къпането - къпем малката по- късно - между 22-23 часа,зависи от това кога ще се събуди след храненето към 20 часа...
а аз започнах да я кърмя пак /Звезди4ке - благодаря за съвета/ и слава богу - няма проблем

# 268
И ние към 20:30 правим баня, масаж и гимнастика и в 9 вече сме гладниии.
Вкъщи е 25 градуса, но ако можех да смъкна температурата малко без да правя течение или да пускам климтик щях.

# 269
  • Sofia
Към тези които слагат Тобрекс в очите - колко дена ви казаха да го слагате?

И още един въпрос - нашия младеж е на 40 дена вече, но още лееко жълтее. Друг има ли още с този проблем?

Общи условия

Активация на акаунт