Съпруги, чиито мъже пътуват - 16

• 33 036
  • 682
  •   1
Отговори
# 345
Отивам да гледам Календар по Нова да видим там какво ще кажат.То каквото и да се каже- незнам.
Е хайде лека ако може след такива новини човек да спи.

# 346
  • Varna
Е да де и аз това попитах по нагоре, за ко са им тия бракми, ама на тях не им трябват корабите, на тях им трябват хората ни, за да ги ползват да доят пари.
Отивам да чета другия форум.
Няма да се спи тази вечер. А представете си как ще спят близките на моряците а и тези които вече са отвлечени, дали въобще могат да спят пълноценно.... Cry

Последна редакция: вт, 11 май 2010, 23:04 от DELTA_DELTA

# 347
Angel^wings дано се оправи детенце, сестра ми използваше един компрес на гърлото го слагаше на децата от извара, потърси ако искаш из интернет и пробвай, може пък и при вас да има ефект. Бързо да се оправя детенце!
На мен помощ не ми е нужна, пък и няма кой, всички са на работа, а и аз не се оплаквам, на мен ми доставя удоволствие да гледам резултата от стореното от самата себе си Wink
Делтичка, няма да се кърмим ние, направо се мятаме на Нутрилон и дано нямаме проблеми..
liliqn спокойно, важното е че я уважаваш, ти си имаш причини да не си отишла точно на деня.. Съжалявам за случилото се...
shanika благодаря за съвета и на мен нещо такова ми се въртеше из главицата, друг начин не можах да измисля и определено ще го изпробваме! helinci твойто обяснение нещо не можах да го разбера, как така с тоз метър, аз ли нещо...
И аз прочетох преди малко това за нашите момчета от БМФ
http://dnes.dir.bg/news.php?id=6371358
Дано Господ е с тях!

# 348
Боже кораба на милото с 24 възела се е движил при атаката ,а тая трошка никакав шанс е нямала  ... ГОСПОД да им е на помощ и да дава сили на близките им  Praynig
     Добър вечер мили момичета новината е ужасна съпруга ми пътуваше до скоро  на Панега скоростта му е 11възла повече не може. В момента там е мн.близък наш приятел отиваха да го карат на режището
Не, не! Товара е бил скраб. В сведението пише, че на 26.05 е трябвало да тръгне от Пакистан по направлението. Кораба  не е бил за рязане.
  Angel^wings  той носи само течни горива мила ,нали е танкер.
  Българският танкер “Панега”, собственост на Български морски флот е бил отвлечен днес в Аденския залив от сомалийски пирати. На борда на кораба има 15 български моряци, повечето от които са от Варна. Съобщението е на морските части на ЕС “Аталанта“ и беше потвърдено от МВнР. Според изпълнителна агенция “Морска администрация“ първият кораб под български флаг, който е отвлечен, е пътувал от Червено море към Пакистан. Инцидентът е станал около 19:30 българско време. По информация на изпълнителния директор на параходството капитан Христо Донев, корабът е пътувал за Индия без товар. Капитан на танкера е Румян Попов от Балчик, уточни БНР. Плавателният съд е застрахован срещу пиратство и евентуалните преговори с похитителите ще се водят от името на застрахователите. По предварителна информация “Панега“ е плавал на 7 мили от военен конвой, но въпреки това е заловен от пиратите. За инцидента са уведомени премиерът Бойко Борисов и външният министър Николай Младенов, който е на балканска обиколка. Силите на операция “Аталанта” в залива опитват да установят връзка с кораба. Вече е сформирана извънредна работна група, която ще бъде координирана лично от министър Младенов. Тя включва представители на Министерството на външните работи, Министерството на транспорта и Министерството на отбраната. /БГНЕС /

newsm17 БОГ да им помогне да се спасят и се върнат живи и здрави по бързо в България.
Момичета ,който има възможност пуснете по молитва утре в някоя църква за момчетата от Панега и тези ,които са още в плен милите. smile3518 Лека вечер на всички smile3525

# 349
  • Varna
Анди Hug
Мила, утре и без това отивам да пиша на мойтУ мъж литургия, че аз така му пиша на 40 дена. Ще запиша за момчетата от Панега и за останалите момчета.  Ох, да не дава Господ да пиша за повече български кораби, дано, дано!!!!!

# 350
  • Brokenpromiseland
Аннди, може в бързината да съм се объркала.
Всъщност ми е все тая кораба какъв е и за какво отива на "майна-райна".
Единственото което ме интересува е тези момчета да се приберат при семействата си.
От инфото до тук пак става ясно, че не сме страна по преговорите - сега топката е в застрахователите  #Cussing out
Ама аз им се чудя на тези соМУЛЕТА къде тръгнали от нас далавера да правят. Те ако ни видят, на нас пари ще дават...
Много топки станаха в джобовете на Бойко...Дали няма някаква умисъл в това? newsm78
Това е един прекрасен начин на световно ниво да се "покаже", че "Бойко нищо не струва, а тройната коалиция успя да измъкне либийците"...
В предвид на това, че сомалийците си имат информационни канали не мога да се съглася, че не знаят къде и за какво отива кораба.
За Бога! Те имат информации за кораби, номера на контейнери, стоката в тях...нима няма да знаят за нашата трошка?
Има нещо друго в цялата тази ситуация!

# 351
Здравейте,искам само да сподела с вас че от Варна тръгнаха Батова и Панега за Индия а по късно се оказа че пътуват за Пакистан за скраб,съпругът ми е на Батова нямям връзка с него последно се чухме на 8,05 .Притеснявам се за него и всички които са в този район.През март отново минаха от там с Пейо Яворов,охранявали са ги руснаци не е имало проблем.Моля се за всички да се върнат живи и здрави и по скоро Praynig

# 352
Ех че лоши новини  Tired И аз се моля за момчетата  Praynig нека бъдат силни и дано скоро се приберат при семействата и близките си! Не искам и да си представям какво е на близките им  Cry

Дано по бързо БГ обществеността се размърда и направи нещо, че с каквито мудни темпове се действа.... Стига са показвали мускули нека направят нещо за доброто на народа.

Делтичка дано повече никакви кораби не се налага да записваш на литургия! А тия цЪрни муни си намерят майстора. То бива ли такаъв терор, няма ли закони за тия хора и уж конвои ала-бала и пак отвлечен кораб.. трудно ми е да го проумея, а и не разбирам защо не се действа срещу пиратите, нищо че не взривяват самолети в сгради, пак са терористи!

Angel^wings дано бързо се възстанови детенцето, то сега е с отслабнала имунна система и е съвсем податливо на нови инфекции затова сигерно пак е направило проблем.

# 353
Момичета, много ми е мъчно Cry Cry Cry дано момчетата са живи и здрави и дано застрахователите направят всичко възможно по-бързо да освободят екипажа и моряците да се приберат при семействата си... Praynig

# 354
  • Varna
Здравейте Русалки Hug
Спахте ли? Аз спах ама на пресекулки и сънувах разни тъпотии. Още ми е свито. Тази сутрин по БТВ говориха за момчетата, някакъв говорител на БМФ говори. Незнам дали сте гледали ранните новини и може би знаете, но казаха, че ония мУмУни още не са се обаждали за откупа. То е и рано де. До ден или два се очакват исканията им.
Казаха, че нападението е било светкавично и на 70 мили от нашите е имало американски кораб но за толкова кратко време не са могли да стигнат до момчетата ни.
Както казах и снощи със тая никаква скорост всеки ще може във движение да се качи на корабчето Sad
Писах аз и във другия моряшки форум защото се споменаваше за плащането на конвоите. И за това се включих и аз. Там момчетата писаха, че няма кораб български който да е минавал без конвой, не спорих но мъжът ми поне 2 пъти е минавал без конвой. Не защото се прави на герой, а защото на съответното място и на съответното време не е имало конвой. Чакат, чакат но като не идва никой и трябва да тръгват. Нали ви писах как се върна последния път от стреса който са изпитали там като са минавали залива, да не се повтарям пак. Но пък и кораба като е със ниска скорост пак изостава от конвоя и това го има. Милите ни момчета......
Господ да ги пази и тях и момчетата които са във плен Praynig

# 355
Добро утро. ако може да се нарече такова. ГОСПОД  да пази момчетата  ни и да им дава сили да издържат. Незнам как да им помогна освен с молитви.
Аз не смогвам да пиша много често с бебка, че сме постоянно навън, вечер се пребираме , капане , спинкане , да се чуеме с мъжлето и се хоризонтирам, а сега като трибва да започна и да и готвя каши и прочие хич не се виждам , като никога несъм го правила. Та всеки път като влезна , все нещо така ужасно прочитам. Незнам наистина на кеде върви и накъде отива светът. То просто все едно , че БГ е прокълната бе. То е вярно туй, че те ако нас ни видят ще искат да ни плащат, а не корабите ни да отвличат. Но да пази Господ момчетата ни, да се преберат живи и здрави и да прегърнат семействата си.
Лили, ти ли спомена нещо за увеличаване на лактацията, че аз докато ви изчета и забравих, а като малък индианец пред компа, незнам как да се върна без да ми се загуби поста , та затова предварително се извинявам ако саъм се объркала.
Лек и колкото се може в момента спокоен ден.

Последна редакция: ср, 12 май 2010, 08:34 от bambi2009

# 356
Бързам най-напред да вляза при вас и да ви кажа Добро утро.И аз като Делти почти не спах.Толкова съм разстроена.Не познавам никого на този кораб,но го преживявам  Cry,защото само като си помисля,че и моето момче можеше да е там,тръпки ме побиват.Явно вече имам деформирано съзнание и за всички моряци си мисля като за мои близки.
А това,че наистина правят конвой е така.Но друг е въпросът,че военните са на голямо разстояние и излиза,че има охрана,а всъщност няма.Особено за по-бавните кораби.Пък и за какво са тези военни като само ще ни съобщават какво се е случило и не могат да се намесят smile3512.
Сега не ни остава нищо друго,освен да съчувстваме на близките Hug и да се молим  Praynig Praynig Praynigда не искат много голям откуп,че да се свършва по-бързо и да си дойдат момчетата.
Лек ден и дано дойдат добри новини.

# 357
Добро утро милички и аз не спах добре това е просто ужасно не мога да си представя как се чувстват момочетата и близките им. И така ме е яд на тези маймуни все не ми се вярва че няма кой да гти спре или просто няма желание за това.
Ще се моля момчетата да са добре и по-скоро да се приберат по домовете си newsm17

# 358
  • Варна
Здравейте, момичета!

Снощи научих за лошата новина. Направо съм потресена, нямам думи. Като се сетя, че мъжът ми се върна преди 10-тина дни от единия кораб захвърлен за скрап в Индия и минаха оттам.
Господи, чуй молитвите ни и върни момчетата живи и здрави!  Hug  Hug Много сили и вяра на тях и семействата им!
И аз се зачудих, как ще нападнат стар празен кораб за скрап, но от това което бях чела за пиратите, някои групировки нямат информация какъв е кораба и какво карат и се хвърлят на сляпо. Дано като разберат, че е празен всичко да се размине благополучно!

Дано следващите новини бъдат хубави!

# 359
Здравейте милички и аз, нямам много време за влизане тук, откакто съм без работа ...но, то  и там проблеми, които обаче са миниатюрни в сравнение със случващото се  Shocked
Откакто чух новините снощи за отвлеченият танкер на БМФ не съм на себе си. Никого не познавам там, но дори и да познавах, усещането щеше да е  същото. съпреживявам нещата така както всеки един от нас Rolling Eyes Моля се, моммчетата да са добре, да имат дух и да не се предават. Доколкото мие известно от съпруга ми, на борда езабренено оръжието, преди е имало ..преди колко време незнам и точно случка не мога да цитирам но е имало някаквъ инцидент с такова оръжие на борда и явно не е било само инцидентна проява, щом оттогава насам ги забраняват оръжията. Защото нали знаете, екипажът от разни в повечето случаи нации, като  филипинци, руснаци, които като се напият знаеш ли каво могат да напрвят. То оръжието си е нож с две остриета. Но пък тази безизходност в която сега са поставени корабите независимо под чий флаг са, ми се струва малко ... Rolling Eyes
Какво да ви кажа, освен ч следя новините  и се моля  Praynig  Praynig  Praynigза развръзка, за щастлива развръзка за всички вече моряци български в плен. Незнам, как да окажем помощ или морална подкрепа само на семействата им на техните близки ... моля се за тях Simple Smile)
Киарче, сега чувам че чакаме изненади от теб Simple Smile) Много се радвам миличка ха дано ... Praynig
Флоуерче, Hug то не останало при тебе ..чакаме новините вече миличка стискам палци всичко да мине бързо доколкото   евъзможно  ида е наред  Praynig
Добре дошла на Лято при нас ...  bouquet welcome
Маме Р, Делтичка   иаз като вас рева ... не ми останаха сълзи вече, на нас ни оставиха само да се надяваме и да се молим и ние това и правим а сега и още повече  Praynig
Galikot Анди с теб сме  Hug
пак ще се включа по някое време момичета дано имаме новини тогава ..хубави новини ..

Общи условия

Активация на акаунт