Съпруги, чиито мъже пътуват - 16

• 33 035
  • 682
  •   1
Отговори
# 360
  • Бургас
Много ме е яд за отвлечените момчета.Ама тез сомалийци няма ли кой да ги спре бе? #Cussing out
Според мен всички кораби трябва да ги оборудват с картечници и да видим тогава кой ще успее да се качи. #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Не мога да разбера и забраната за оръжие на корабите,ами че как да се предпазят моряците от тях.
Офф ама много много ме е яд. #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 361
Здравейте милички ,Дезди е права за оръжието на борда не се знае като ги хване желязото какви бели могат да си докарат освен международните им изисквания,но нали ви казах за химикалите с които са пръскали когато атакуваха кораба на милото трябва всички кораби да ги снабдят с такава система и яка струя от шланга ,че да им сменят цвета на маймуняците  #2gunfire и аз неможах да спя още ми е прясно след инцидента с милото и това ми дойде в повече ,каква ли нощса изкарали близките  Praynig господ да им даде сили и дано чуе молитвите  Praynig Praynig

# 362
  • Варна
Здравейте,момичета!Девер ми беше на Яворов като го караха за скрап и аз успокоявях свекърва ми,че няма страшно,защото пиратите имат достатъчно инфо и знаят,че няма товар.Оказа се,че не съм била права.Господ да им помага на момчетата!  Praynig

# 363
  • Brokenpromiseland
http://narodnodelo.bg/todaynews.php?news=3873
http://narodnodelo.bg/todaynews.php?news=3871#ixzz0nhJpx9tl
http://www.dnes.bg/world/2010/05/12/pirati-otvliakoha-i-grycki-t … varen-korab.90875

Ето как една шепа маймуни разиграват целия свят. Нямам думи просто!
Там е мястото където НАТО и ООН трябва да съсредоточи силите си.
Недопустимо е мълчанието,а  безсмислено търпението и дипломатическите опити за решаване на проблема. Не обчиам насилието, но всяко нещо си има граница.
Да пуснат малко бомби, да опънат някакви заграждения на 200м от брега с пълна забрана за риболов и да се реши проблема веднъж за винаги.
Колко милиарди трябва да се загубят, за да се реши някой да действа? Колко семейства още трябва да "побелеят"?  #2gunfire

Последна редакция: ср, 12 май 2010, 13:23 от Angel^wings

# 364
  • Варна
Не мога да повярвам,че не могат да се справят с тях.По-скоро си мисля,че не искат.

# 365
  • Varna
АНДИ Hug
Мила ако четеш, искам да знаеш, че ходих и писах литургия за момчетата от Панега, писах и за другите. Утре ще им я четат.
Това остана, само да се молим и де се ядосваме от безсилие. На кой Господ и на кой светия вече не знам.  
Още като стана данданията със на Хелинчевия кораб си казах мнението и не ми се повтаря пак.
Да не могат такива силни държави да се справят със такива маймуни е най- малкото съмнително!!! Във момент само мога да ругая, но ако можеха да помогнат тия ругатни, отдавна ни един кораб и моряк стяха да стоят при ония шушумиги мързеливи. #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Пасхаля, преди известно време, съвсем наскоро на едно от нашите момичета, кораба на нейният съпруг беше също нападнат. Та тогава точно това говорихме със момичетата. Че на някой му е удобно да има такива набези. То си е ОчЕвАднО!!!
Пасхаля, ти новичка ли си във темата или и преди си писала тука. Да ти дам и на тебе едни пантофки за добре дошла, ?

Последна редакция: ср, 12 май 2010, 13:29 от DELTA_DELTA

# 366
  • Варна
Делти,не сам нова,но много рядко пиша.От време на време успявам да ви прочета.

# 367
Абе коя гад облажи от тия кървави пари  #2gunfire едвали маймуните са изкярили ,че то много пара се потруши там ,тамън да избегнем световната криза ,егати мазния терор хем помощи им пращаме на говедата хем гаден бизнес въртят на гърба на цял свят  #Cussing out

# 368
  • Варна
Много ме подразни изказването на кап.Донев,че "за тях хората били най-важни". Толкова години гледам в БМФ как не им пука за хората им.Тръгвайки на рейс им измислят на момчетата такива невероятни полети  и ги скапват от пътуване преди да стигнат до кораба и да започнат гърча само и само да направят някакви икономии на жълти стотинки, а представям си сега, когато става дума за много пари как ще се разтревожат за хората си?! Бясна съм!!!

# 369
Днес май от нерви и напрежение останахме гладни и жадни,но туй са бели кахъри.Виждам,че на никого не му е до това.Цял ден слушам радио,изчетох де що намерих из нета,но не преставам и аз като Делти да ги благославям тези черни маймуни #Cussing outа покрай тях и "световните" сили дето трябва да се борят с тях. smile3511.
Делти,дано Бог чуе молитвите ни.Много хубаво си направила.Но наистина се чувствам ужасно най-вече от това безсилие и невъзможността да направим каквото и да е.Пред малко Кап.Донев говори по радиото,обеща че ще направят всичко възможно да освободят хората.И по вестниците много хубаво го е казал,че хората са най-важни,ама защо ли нещо не му хващам вяра. newsm78Дано да не съм права и всичко да има добър край. Praynig
Пасхаля,писали сме едновременно.

# 370
  • София
Моля се заедно с вас-още един кораб са пленили тия, този път гръцки-сигурно сте прочели.

# 371
  • Varna
ОК, Пасхалче Hug
МАМЕ Hug
Да ти кажа и аз едва сега хапнах, сутринта просто не можех да хапна нищо, пих един сок и толкова. Уж огладнях, ама хич не ми беше вкусно и си направих сега едно кафе.
То Директора УбавУ говори, ама и така УбавУ да помагнат на момчетата най добре. Че на хубави приказки отдавна обръгнахме и вече не вярваме. А Пасхаля много права за полетите. Възможно най-евтините, които разбира се са със ужасно чакане и прикачвания. Да не споменавам кой ги прави, че и на него що майни съм му пратила. Не се ли сеща, че момчетата като отиват да правят смяна са като изцедени и трябва да приемат, а те гледат ей, така #Crazy след многочасов полет. Ако е тоя за когото мисля де, знам ли дали го държат още, ама знам, че е там но дали още той се занимава със полетите незнам. Но тоз който аз знам, той моряк не е бил. Ко шИ ги мисли моряците той. Ми те отиват на разходка и романтика и във каютите ги чакат по няколко каки. Та почват да нижат направо стихотворението за Хаджи Димитър и самодивите #Cussing out Как да не им завиждат ОрЪта и ония кокошки със които до скоро имахме джафкане. То щом хората които работят със тях щом не мислят и да ги защитават, кой да мисли.....

Абе ко правят тия които пазят бе, кЪв конвай са направо не ми го побира главата. #Cussing out Шани не съм прочела за гръцкия кораб.АААА направо взех да гледам и аз така #Crazy

# 372
ДЕЛТИ ,АНГЕЛЧЕ е дала линк за гръцкия кораб бе мила , а за ефтинджос полети и по фирмите е така ,туй да им е кусура .Конвой уж има милото нали в конвоя ги нападаха та целия този цирк с пазенето аджеба за кой го разиграват или просто оправдават некви харчове в кризата -туй голямо фиаско излезе ма..ка му  #2gunfire а човешкия живот ?! ...

# 373
  Delta... , мили момичета...   Hug , благодаря от сърце   smile3525  за подкрепата .  И аз пуснах за Светата Литургия утре молитва за екипажа на "Панега"в Малката Богородица при чудотворната икона. Приятеля ни ,за когото се моля е чудесен приятел ,на когото винаги можеш да разчиташ и грижовен баща на 3 макар и порастнали деца . Милостиви - Бог    и Св.Никола  да чуят молитвите ни  Praynig и ги върнат по-бързо живи и здрави при семействата им !!!  /Утре е Спасов ден -    Възнесение Господне /

# 374
Момичета  -  това е от Морския  форум :
Цитат
Пуснато на: Днес, в 08:58 от : DZERY75    Заглавие:     

--------------------------------------------------------------------------------
В началото на годината минах два пъти през Аденския залив. Има две вида преминавания, едното е конвой в които корабите на БМФ не се включват, а другото е така нареченото ''Групово преминаване''. Така минават корабитете на БМФ и по голяма част от корабите на други компании.
Какво представлява груповото преминаване - прави се регистрация в IMB Dubai от компанията. В сайта на Хидрографското бюро на Англия може да видите и самото разписание и начина на преминаване. Напрактика група кораби преминават самостоятелно през коридора, които е с дълзина около 500 морски мили. Аденския залив е разделен на сектори на отговорност на отделните военни кораби ( силите на NATO и ЕU плюс кораби от Индия и Иран). Един военен кораб покрива територия от поне 100 мили. Понякога с часове не можеш да видиш военнен кораб. Снощи по ''Дискавари'', преди да разбера за отвличането, даваха филм за Датски военен кораб, които патролира в залива. Там се видя колко са безмислени всичките им действия.
Що се отнася за конвоите, да има такива. Най вероятно са платени. Когато преминавахме, получавахме съобшения кога точно ще има конвой. Всеки конвой си има име, спямо държавата която го осъществявя - Руски, Японски, Китайски, Ирански или Индийски. Това са държави които си пазят корабите. Когато се обяви дата за съответния конвой, в него се включват кораби. Преминават в ескорт от поне 4 бойни кораба и охрана от хеликоптери. Които са биле във Военния флот знаят как се прави ескорт. Груповото преминаване не е ескорт.
Тези ескорти не са всеки ден, ако искаш да се включищ трябва да чакаш, а най вероятно и се плаща.
Що се отнася до мерките за безопасност, те са смешни. Другото с което се сблъскваш е несериозното отношение от страна на част от екипажа - отворени врати посред нощ, при условие че всичко е било заключено преди това, оставено пуснато осветление, не достатъчен брой хора за наблюдение. Знаете ли какво казваха някои членове на екипажа - ''Е, каквото стане, не ни пука''.
И двета пътя минах със страх. Да не говорим за бесънието и напрежението. Ами жените ни които ни чакат.....

Съжалявам за колегите. Сега е най важна реакцията на БМФ. Защо ли не им вярвам.

А знаете ли, че според сега деистващия КТД, преминаването на Аденския залив не се счита за военен риск и БМФ не плаща на моряците за преминаването. А в саита на ITF пише че Аденския залив е обявен за район с военен риск и трябва компаниите да плащат 200% на екипажите си. 

Общи условия

Активация на акаунт