Съпруги, чиито мъже пътуват - 16

• 33 025
  • 682
  •   1
Отговори
# 420
Делти, Hug  ,и гащи не помагат.Вчера не можах да спя и днес ходих да питам за моя,аз получих смс,че е минал залива,но за всеки случай.Сега разбрах,че един от екипажа е баща на едно от момичетата от басейна и ми стана многооо мъчно,все на плач ме избива,немога да си събера мислите.
Дано утре се събудим с добра новина Praynig

Илиева,мъжът ти да не е пътувал с капитан Йонко Йоцов и той се върна скоро от Индия?

# 421
Veselani   Hug не ми се мисли колко ти е свита душичката! Въпреки всичко и аз съм оптимист като теб и вярвам, че ще има хепи енд.

Дай Боже всичко да приключи бързо и благополучно  Praynig

# 422
  • Varna
РОДИ Hug
Знам, че и гащи не помагат, на мене ли го казваш, ние така си се шегуваме във темата за да ни е по лекичко. Ти да не мислиш, че аз спя като минават Аденския. Писах ти от колко време , моя все върти там. Когато на някое от момичетата във темата мъжът и минава от там, и ние покрай нея не можем да спим спокойно. Аз съм спестявала някой път да им казвам, че моя минава. Казвам, вече като е минал, че те и без това си имат достатъчно грижи по дечица. Малко сме тука със големи магарета като моят син. Повечкото са със дребни дечинЯ, както се казва.

# 423
Veselani,кураж Hug
Ангелски крилца, благодаря за инфото. Делти, ти вдъхваш надежда и поддържаш духа ни с постовете си Hug
Аз днес до като бях на работа слушах радио и надничах при вас за новини. Сега ви прочетох и реших да се разпиша преди да си легна.
Дано по-бързо има положително развитие по въпроса. Най - гадно е мълчанието инеизвестността.

# 424
  • Varna
mim-d Hug
Хайде, мила, лягай си и ти,че късно стана а ти си на работа. Аз не мога да заспя да мисля. А и нали не съм на работа.
Лека работа мила и лега нощ Hug

# 425
  • Brokenpromiseland
Играчка-плачка по корсарски
Русия и САЩ трепят разбойниците, а ние ще се молим и пазарим

сряда, 12 май 2010 Мартин Карбовски

--------------------------------------------------------------------------------
Дали няма истина в шегата, че основно пристанище на българския морски флот ще стане пиратското село Ейл в Сомалия? Случва се нещо, което не е приемливо дори по родните стандарти.

Навсякъде, където има и един сънародник, би трябвало да е България. В този смисъл пленените от пирати нашенци станаха много. Суверенитетът на държавата е нарушен неколкократно. В същото време всички пазят тайна - не се знае какво се случва на корабите "Маласпина Касъл", "Ейшън Глори", където също мизерстват пленени наши моряци.
Сега ще гадеем какво става и на танкера "Панега". Въпросът е защо точно български кораб или такива с български екипаж стават лесна плячка на пиратите? Заради нашата липса на дисциплина и неучастие в конвоите или заради неефективната скъпа бездейност на международната общност?
Международните конвои явно не вършат добре работата си. Промъква се и друга версия, че "Панега" може би участва в някаква схема за измама. Все пак това съмнение е задължително за всяка беля, в която българите имаме пръст.
Но дори да е така, корабът е български и българите трябва да си го върнат. Заедно с екипажа, от чиито глави не бива да пада дори и един косъм.
Прави впечатление, че и роднините мълчат. Те самите са станали част от една хранителна верига: посредници, адвокати, застрахователи, държавни чиновници, по която всички печелят, докато нашите моряци получават само едно - живота си. Тази доставка също не е сигурна и дори тя не е в центъра на преговорите.
А действията на държавата започват да приличат на действията на правителствата по време на либийската криза.
Всички мълчат, пазят тайна но нищо не доказва дали въобще се работи по случаите. Така беше и през 1998-ма, когато либийците отвлякоха нашите медсестри. Мълчанието тогава прикриваше бездействие. Години ли трябва да чакаме, за да има развръзка? Кой ще плати тази част от живота на нашите моряци?
Цяла България днес говори за пленените българи, но с удивление се разказва за руския случай. Сомалийците направиха тъпата грешка да нападнат руски кораб. Моряците обаче се заключиха в машинното отделение и пратиха сигнал за бедствие. Малко по-късно руски военен кораб атакува пленения съд. Един пират бе убит, а другите се предадоха. След като стана ясно, че не може да ги съдят в Москва, ги пуснаха. Корсарите обаче взеха, че се удавиха. За пример на останалите си събратя по оръжие. На фона на тази история българите отново се чувстват второ качество държава. Американци, французи и руснаци трепят пиратите на общо основание. Или пък разбойниците се давят покрай лодките на силните държави, докато една България продължава да куца по море.
Дали пък е невъзможно и ние да покажем мускули? Може би идеята, че сме малка държава трябва да намери своето опровержение. Участваме в мощен съюз, който би трябвало да се справи с такава хуманитарна криза. Дали пък няма българският еврокомисар да опита да направи нещо по тези случаи, които се превръщат в практика и рецидив. В края на краищата става дума за няколко парцаливи крадци на скрап, въоръжени с моторници и стари калашници. Срещу тях да няма противодействие от мощната международна общност - просто не е за вярване. Или теориите на конспирацията ще се окажат верни - че някой в модерния свят поощрява взимане на заложници в Сомалия, защото печели от беззаконието по моретата. Американците влязоха в Афганистан и Ирак, за да раздават демокрация. В Сомалия сякаш няма проблем - просто едни българи отново чакат някой да ги спаси. Дайте ни поне знак, че ще се погрижите за тях като за американци. Или поне руснаци.

Laughing

# 426
Веселани, кураж. От все сърце и душа пожелавам скорошно завръщане на нашите момчета. Господ, Свети Николай , Девата и всички светци да ги пазят и закрилят.

# 427

По едно кафенце за вас момичета  и за момчето ни ако мине от тук и чайче за МамаР

Легнах си ,Делта след като ме прати в леглото, но много късно заспах.
Добри новини да получим днес!

Последна редакция: чт, 13 май 2010, 07:16 от mim_d

# 428
Veselani Включвам се  и аз Rolling Eyes, добре дошла миличка при нас Simple Smile) Силно те прегръщам Hug, не ми се мисли, какво ти е на сърцето  и душичката  Hug Можеш да разчиташ на нас newsm10, за всичко  Hug те и момичетата са ти казали вече  newsm10... моля се, това да свърши скоро  Praynig моля се, да мине добре Praynig Господи пази ги и ги върни живи здрави и със спокоен дух, у дома при техните близки, всичките!  Praynig Praynig Praynig

# 429
  • Varna
Мим :hug
Благодаря и за кафе и за чай.  Ами и аз полегнах, ама дали заспах и как спах. Сега са доста моряшки булки като нас. Поне така си мисля, като гледам от моята си канбанария. Лек ден Мим, и спорна работа Hug
Днаска е свят ден, дано молитвите ни се чуят по ясно, дано.
Чета това интервю и виждам, че много от нещата които са писани, аз бях писала още като плениха първите ни морячета, виждам и неща до които достигнах когато плениха и последните момчета. Сигурно и други хора като мене са се сетили за тях, аз не съм първа умница. Но се чуда на това където се упрекват близките, че мълчали. Ами като така им е наредено. Но пък ние които не сме им близки, но ги чувстваме такива, не сме млъкнали въобще.  И какво знаят близките въобще, че да мълчат и да крият. Този който го е писал е писал глупости.
Сигурно си спомняте за Джемма и Лина- тия толкова мъжки момичета, когато се бореха за екипажа на баща си. А те писаха, че са били са ги предупреждавали да мълчат. Те не спряха въпреки всичко.
Вчера бях писала, че както е тръгнало, без кораби ще останем, а тоя журналист вече и пристанище ни намери. Аз не се сетих за името на новия ни порт. Дано, дано да не става, това е пожеланието ми във този Свят ден!!!
Колко много искам, въпреки, че сме малка държава, да можем и да им се орепчим. И това си пожелавам на този ден. Знам, че е много трудно, но пък защо да не го пожелая за нас, за България. Praynig Как искам да гледат на нас със респект и уважение, въпреки, че сме малка държава.....ама за това ни трябва и горе мъжете да са мъже.....ама истински мъже!!!

# 430
Добро утро! Сутринта нямах Интернет и сега първата ми работа е да вляза при вас.Ще ме прощават моите шефове,но тези дни сме много неспокойни .
МиМ,благодаря за чайчето и дано този свят ден донесе хубави новини или поне някакви новини за пленените момчета.
това е стенопис "Възнесение Христово" от 16-17 век от манастира "Св.Николай Чудотворец" в с.Сеславци.
Да се помолим за избавлението на пленените и за здравето на всички моряци и семействата им. Praynig
Делти,много хубаво си го казала.Ние всички май го разбираме по този начин,че няма добра воля да се разреши веднъж завинаги пиратския проблем.Май са преплетени много интереси,но защо ще плащаме такава висока цена.
Силни Hug Hug Hugза Veselani,близките на похитените моряци и за всички вас.
Лек ден!

# 431
  • Varna
МАМЕ Hug Hug HugИ  за тебе Душе  bouquet

# 432
  • Варна
Роди, този беше капитан на Станко Стайков, а мъжът ми беше на Стойко Пеев. Преди време са били заедно на Родина и Верила.

Тотално луднах, от тъмни зори съм седнала да чета за подробности. Място не мога да си намеря. Как ще го изпращам моя на рейс, не знам? Седя, чета, рева и се моля.

# 433
Както обикновенно се случва съм на едно мнение с Мартин Карбовски, колкото и нестандартно да е мнението му и изкълчена гледната му точка, мисълта му е ясна и лесно усвоима а тези наболели въпроси се въртят явно не само в нашите глави. Хубаво ще е на самите журналисти да не секва интереса към пленените моряци в стил всяко чудо за три дни, а да се интересува, дълбае, да се говори да се предизвикат както държавата така и ЕС. Ако не беше отвлечен Панега колко хора биха се сетили,, че "старата партида" отвлечени моряци все още е при похитителите си, а близките тънат в неизвестност.
Не може просто така някакви човекоподобни да разиграват света. 100% имат протекции от някъде, иначе просто биха ги сравнили със земята.
Искрено се надявам държавността в БГ да предприеме бързи и адекватни мерки.
Повтарям и себе си и самите вас но просто исках да си кажа,  ненавиждам бездействието на държавата, клякането пред всяка друга държавица...
Мацки с вас съм и разбирам страховете и болките ви  Hug Hug Hug

# 434
Веси и аз се включвам в подкрепата .Прегръщам те силно и ти пожелавам кураж .И аз се моля за моряците на "Панега".
Всяка вечер съм пред телевизора и само слухтя за някаква информация.Ама и вие сте страшни момичета като отряд за бързо реагиране.
Радавам се че ви има и съм с вас.Дано днес новините са хубави.Дано просветне лъч светлинка за нашите моряци.

Общи условия

Активация на акаунт