Плетем задружно и през май, започнато - плети до край ...

• 78 254
  • 733
  •   1
Отговори
# 165
Аз открих сезона на плетене на открито в градинката в центъра на Ямбол! Имаше учудени погледи, но на мен ми беше приятно!

Само така  Peace Като излизаме с малкия навън/на улицата пред нас/ и на мен ми се иска да си взема куката и да седна на една пейка да плета, но той не се свърта на едно място и ще трябва да плета в движение - тичайки, викайки........   Joy Joy Joy

# 166
temenuga2 , поздравления за смелостта ти...само така   bouquet

харесха ми и предложенията ти за по-широк модел за криене на тлъстинките, ососбено първия , но не мога да плета на 2 игли за жалост...

# 167
Тук никой не се стеснява да си плете на открито. Даже в трамвая съм виждала жени да плетат. Аз си нося с мен плетка навън при пътуване или излизане, ако знам че ще имам спокойно време без деца, но рядко ми се случва такова.

# 168
а тук никой не плете изобщо, камо ли на открито. В единствения магазин с прежди купувам само аз и не са зареждали нови прежди от една година. Освен това е малко топло за плетене на открито  Joy
имаше една блогърка, която събираше 4-5 плетачки веднъж месечно в един от моловете тук; но роди и оттогава не  е писала изобщо за плетки.
но пък мога да плета в колата, докато пътуваме някъде, защото най-краткото разстояние е 15 минути, до Дубай или до любимия ни плаж е поне час и ако децата не мрънкат, става за плетене; само че крошета, защото двете куки няма как да ги размятам в колата.

# 169
Редовно плета навън, когато водя малката в парка. Тя самата ме подсеща да си взема плетка или книга, защото знае, че без да правя нещо, няма да издържа повече от 15 минутки.

Някакви отзиви за кроше Кайро или Бомбай на Статекс?

# 170
На мен днес ми беше за първи път да плета на открито, а иначе в колата плета. Случвало ми се е и в автобус да плета, особено на по-дълги разстояния...кротвам се на вътрешната седалка и действам. От четене на книга при пътуване ме заболява глава, но с плетенето по-бързо минава времето, пък може и да си разговарям едновременно, ако имам добър събеседник. От сега нататък щом тръгна за парка, ще си вземам и плетиво, престраших вече.
Сбъдваща, ти на кой край на земното кълбенце си? tuly , аз пък не плета на 1 кука, но за лятна дрешка мисля, че ще е по подходящо, щото ще е с тънка прежда. Имаш време и на две куки да се научиш knit

# 171
Някакви отзиви за кроше Кайро или Бомбай на Статекс?

И аз ги гледах вчера, но им се чудя, че не съм плела от тях.

# 172
  • на брега на морето
Момичета, търся помощ от вас Simple Smile Опитвам се да изплета конус, неголям, на една кука, нисък пълнеж. Снощи започнах и всичко вървеше гладко докато не забелязах, че ръбът е "увиснал" в двата края. Имате ли схема? Какво ще ме посъветвате?

# 173
не знам какво значи увиснал ръб..... аз плета конус, като започна с 3 бримки примерно и после наддавам на: всяка 5та, всяка 6та, всяка 7ма,.....всяка 15 бримка и така докато има нужда да се разширява. Има си значение обаче с каква дебелина прежда и кука плетеш.

# 174
Аз съм плела  от Кайро на Статекс  тази рокля http://sisivas.snimka.bg/hobby/moite-pletiva-2009-2010.473417.1739724.
На мен ми хареса, приятна е за плетене, но мисля, че избелява след пране.

# 175
Чудесни плетива,Кабзи и Летяща!!!

Моето историческо болеро е готово  Embarassed,остава му прането.

# 176
  • на брега на морето
Тити, започвам си разширяването, както ти ме съветваш и  плета нагоре. Конусът изглежда отлично, но като го прегъна на две страничните части са малко по-ниски, а средата е по-висока. Нещо като лека дъга се получава. Мислех страничните бримки да ги направя полупълнеж newsm78
Ще плета по твоята схема, да видим, дано се получи. Благодаря ти за съвета. newsm03

# 177
по-добре кажи какво плетеш, защото аз конус не съм прегъвала, не се е налагало Simple Smile
почти си представих как ти става на дъга; може би пък трябва да го оплетеш от две отделни парчета?
всъщност и картонен конус да сгънеш, пак на дъга ще стане.

# 178
  • София

Ако правилно съм разбрала, идеята е, че крайните бримки - ...
Не, така няма да стане.
Значи, ако си представим конусът рагънат и "оплоскостен", двата върха по оста x се оказват по- ниско от средата на "долната" страна на триъгълника, който се е образувал. Котьо Тръмп иска да се получи права - отсечка, отговаряща на страната на триъгълник. А аз мисля, че ако следва да се образува конус - тримерната фигура, при оплоскостяването би следвало средата да "провисва" и/ или да се... нагъва? "Сбира"? Т.е. да има повече материал там - в средата на фигурата, отколкото по ръбовете. И, тити, права си, че би се образувала дъга и от хартиен конус - но с обратна изпъкналост. Т.е. би била... "изпъкнала надолу", към x, а в случая се получава точно обратното.

Не мога да коментирам защо - изобщо не съм майстор на куката, а такива обемни фигури пък изобщо не съм правила.

ПП
Но според мен проблемът е, изобщо, че сте правили триъгълник, а не конус...

# 179
Кати ти ме разби дори с моите математически възможности и пространствени умотворения! Shocked #Crazy Joy

Някой май търсеше такъв потник - http://www.liveinternet.ru/users/3513209/post124980923/

Общи условия

Активация на акаунт