Плетем задружно и през май, започнато - плети до край ...

• 78 278
  • 733
  •   1
Отговори
# 435
  • Варна
Не съм влизала два дни във форума и какви красоти ме радват - Еластина, блузата е жестока! Стои ти прекрасно и изглежда много фешън!! Да си я носиш със здраве! И много да те  заглеждат  Laughing  Благодаря ти за поясненията за памука - в момента плета с памук и добре ще ми дойде да се разтегли малко надолу.

Фиф, твоето худи както винаги е красота! Изпипано и красиво - и наистина не мога да повярвам как толкова бързо ги плетете тези неща, не спите ли бе хора!  Rolling Eyes Моите адмирации за сръчността ти   bouquet Можеш ли да дадеш линк към поясненията за джобовете?

И аз да се похваля - снощи изплетох първият си илик на две куки, по усет, но той взе, че стана Simple Smile

# 436
  • София
Къде сте момичета в този студ?

Показвам жилетката от Джинс, която направих за Маги. Игли 3,5 мм, разход около 150 грама.

Реално цвета е такъв

Забравих да кажа, че за да няма никъде шевове и ръкавите ги плетох в кръг и малко ми писна от 5-те игли накрая.

# 437
Здравейте!
 Не съм писала отдавна, но пък редовно ви ревизирам -сръчни и идейни както винаги.
 И "от вратата  за краката"-харесах си от библиотеката това:
 http://media.snimka.bg/2497/011249186.jpg
 На вилка е , вчера направих първите си опити там, не е сложно, но пък изобщо нямам идея как се плете кръгъл мотив. Така че се отказах
 Искам да си изплета нещо плажно-търпи да е разголено, с големи дупки. Пробвах много мотиви на 1 кука, но нито един не наподобяваше поне тези от роклята. Ако имате нещо под ръка-предлагайте, или направо модел на подходящ "пиндил" за плажа /щото рокля е силно казано/, и освен гореизброените условия, трябва да е с презрамки, а не с една през врата.
 hrisi74 -ако е на 1 кука ,аз лично изплитам първия ред след синджира без да съединявам в кръг нито синджира, нито първия ред. Едва на втория ред съединявам в кръг, Така грешка не може да стане с лице-опаки.

# 438

Забравих да кажа, че за да няма никъде шевове и ръкавите ги плетох в кръг и малко ми писна от 5-те игли накрая.

Еее, като видя такова изпипано регланче.... така и не го усвоих това чудо! Браво!

# 439
Мацата, жилетката е перфектна. Лично аз не бих издържала и бих избродирала нещо. Може и от остатъците на същата прежда. Така, че бродерията да стане релефна и ненатрапчива.

Тиха вода, плетеш си с вилката лента, като или предварително прикрепяш към едното рамо конец, или го промушваш после. Стягаш конеца и оформяш центъра на кръга, съединяваш началото и края на другото рамо / описващо периметъра на окръжността/ и разпределяш разстоянието м/у лучите с няколко синджирчета, след това изплиташ един ред пълнеж.

Срещали ли сте по магазините YarnArt Tulip?

Последна редакция: ср, 19 май 2010, 11:59 от Летящата крава

# 440
Пак рових, рових-каквото си харесам, все на вилка. Четох преди за дните за плетене в парка-ами ако имаше такъв при нас, веднага "кацвам" с вилката някой да ми покаже-сама да се "образовам" ще ми коства много време, пък и си мисля-като не ми е свикнала ръката, да не ми станат с различен диаметър елементите.
 Разглеждах кръглите платки при осинките-май ще е нещо такова отгоре, ще оставя раменете голи, пък надолу  някакъв вертикален мотив с по-богата дантела по края и така.
 Вилката си обещавам да упражня първият уйкенд, когато малката не е у дома /за да ми по-спокойно, иначе стане-седни.../

# 441
  • София
tanya.d, Летяща благодаря за оценката.

Летяща, много добра идея ми даваш, не се бях замисляла по този въпрос. А и от същата прежда плета шапка с периферя, с ниски пълнежи само. Като това моделче, но без дръжчица отгоре http://www.yellbaby.com/hats/DL2031.jpg. И някаква чантичка за през торса мисля да направя с кръгла форма, нещо като това http://radikal.ru/F/i021.radikal.ru/0904/78/6e17bc74d0f0.jpg.html. И ако и на трите неща има избродирано нещо еднакво ще стане много сладко-момичешко. Но не съм бродирала от 1-ви, 2-ри клас.
А и не се сещам да съм срещала в нета нещо подобно.
Ако ти се намира картинка или линк може ли да хвърля едно око?

# 442
Аз, когато търся нещо конкретно, никога не го намирам. Но нещо подобно имах предвид - http://imgs.embroiderersguild.com/stitch/infocus/imgs/mountmellick.jpg

# 443
  • София
Къде сте момичета в този студ?

Показвам жилетката от Джинс, която направих за Маги. Игли 3,5 мм, разход около 150 грама.

Реално цвета е такъв

Силно съм впечатлена от безшевния реглан...

Здравейте!
 Не съм писала отдавна, но пък редовно ви ревизирам -сръчни и идейни както винаги.
 И "от вратата  за краката"-харесах си от библиотеката това:
 http://media.snimka.bg/2497/011249186.jpg
 На вилка е , вчера направих първите си опити там, не е сложно, но пък изобщо нямам идея как се плете кръгъл мотив. Така че се отказах
 Искам да си изплета нещо плажно-търпи да е разголено, с големи дупки. Пробвах много мотиви на 1 кука, но нито един не наподобяваше поне тези от роклята.

Не е трудно с вилката. На кръг става след, като го свалиш от нея, де. От едната страна обримчваш "широко", от другата хващаш всички примки... има описания доста, в библиотеката също има линкове...

# 444

Срещали ли сте по магазините YarnArt Tulip?
По магазините не знам, но видях тук - http://www.forum.yarni.ru/viewtopic.php?f=22&t=157 едни рускини обсъждат тая прежда и пише, че в едикоя си тема във форума им правят поръчка. Ако ти бях полезна -  Peace

Мацата  smile3501

# 445
Мацата, бонбонско е! Hug
Браво за 5-те игли!

...Четох преди за дните за плетене в парка-ами ако имаше такъв при нас...

Защо не го организираш ти?! Simple Smile

# 446
Не съм добра организаторка на каквото и да било,но с удоволствие бих се включила. А и нямам познати, които да плетат на една или две куки, и да се по-млади от 60 / и без това не вярват, че това което е на гърба ми сама си го плета/.

# 447
TIHA VODA, казвай откъде си и ще питаме дали има други желаещи да плетат навън! Grinning

# 448
Велико Търново, Горна Оряховица , Лясковец  Hug

# 449
Привет на всички плетачки. Hug
Нещо тази година ме е подгонила жълтата вълна. Искам да ви покажа какво елече направих за свекито.

Относно плетачните машини ние имахме такива ама от простите. Можеха да плетат не много сложни плетки, но главно лицево. Към тях имаше книжка с няколко плетки. За съжаление ги продадохме.  Cry

За кафене в което да се виждаме и аз съм навита. Може и парк.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт