Плетем задружно и през май, започнато - плети до край ...

• 78 304
  • 733
  •   1
Отговори
# 570
Pinkito, поздравления и от мен за това, което правиш! За твореца всяко изделие излязло от ръцете и сърцето е скъпо като рожба, изпитала съм го.  Когато се намирам в творчески транс и аз не обръщам внимание, че работя на пода. Преди време плетях макраме и точно на пода работех. Ще си позволя да покажа едно "Слънце", дано не ми се сърдят и на мен, но то си е плетка, нищо, че не става за обличане...

# 571
Пинки, преминаваш във висшата лига ти. Трябва да направиш изложба.

# 572
  • Пловдив
Пинки , страхотни неща!
Няма да се сърдим , обещаваме, показвай още красоти.
Момичета , да ви се оплача , нещо се натоварих с повече работа , отколкото мога да се справя и сега се притеснявам ,че няма да успея , болят ме ръцете и ми е малко нервно , та така се губи удоволствието от плетката , но сама съм си виновна , следващия път ще внимавам.

Желая ви прекрасен ден , много време за плетки и да продължавата да правите все такива красиви неща!
 Ще плетем ли в Пловдив , кога и къде?

# 573
Макрамето е страхотно..аз много ги харесвам,но никога не съм правила..
Летяща,,  Дай Боже и до там да го докарам... Laughing...Мерси на  всички за хубавите думи...а до висшата лига...ех...имам още хляб да ям... Blush

# 574
Pinkito , temenuga2, поздравления! Вие сте художници!
Ето нещо за вдъхновение: http://eggs.com.ua/photo.php?sid=3347
 и тези също:

# 575
Pinkito - шапка ти свалям   bouquet  Показвай, показвай, много интересни неща правиш  Peace
temenuga - поздравления за слънцето, също много интересно   bouquet

# 576
Радвам се, че ви хареса "Слънце"-то, ето още едно:

# 577
Теменуга,   bouquet

Аз плетях много макраме, когато бях бременна. Отлична гимнастика беше.

# 578

Ще плетем ли в Пловдив , кога и къде?

gydi 

Pinkito, куклите ти са чудни!!  Hug Hug

temenuga2, браво за макраметата! Hug Hug

Joy 

Плета играчки за изложбата - базар в Шмиргела. Другите плетки са на изчакване.

# 579
Докато се боря с туниката – пак се е събрало много за четене и гледане. А тези картини на Pinkito, само гледам и се чудя – кога спи? Тя си е цял завод. Всичко е много хубаво, а скулпторите са толкова закачливи.

За плетачките от Велико Търново - в брой от 20 май във вестник „Всичко за семейството” пише, че на 4 и 5 юни в хотел „Панорама” ще има безплатен курс воден от дизайнерската на работилница „Бонбонета”.

О, Летящата крава -дъще на Седящия Бик – пак моля за помощ! newsm17Почнах туниката, ама нали гледам стрелките и изпълнявам точно, поне така си мисля, ето проблема:
почнах отдолу, както е по схемата, после във всяко стълбче легнало сложих 3 стълбчета, изплетох 23 см и чак тогава се видя – става по широко нагоре въпреки, че свивам на всеки ред от 15 см по 6. /като балон/ Като го изпъна на ръка не изглежда така, но сякаш много дърпа на ширина. Да разплитам ли? Има ли надежда да се оправи?
Ето и снимка http://www.foto.bg/data/500/P10604972.JPG

# 580
  • Варна
предложения:

# 581
Теменуга,макрамето е жестоко,особенно така в цял вид  е уникално....Ние в нас си падаме много по слънца,особенно мъж ми...ама аз вече съм накичила по стените какво ли не,защото няма къде да ги държа.. Embarassed..Кое продала,кое чака...а и нали сега се готвя за този фестивал другият месец,и изобщо не знам как ще ми тръгнат нещата,да не стане така,че до третият ден да нямам какво да изложа,и да седя там като кон на празна ясла...а нямам право да си ходя по рано...Нямам никакво време,трябва да приготвя много  неща,то стана съвсем неочаквано,аз си мислех за догодина,ама те ме викнаха веднага..
bovilowa,  дизайнерката на Бонбонета,пишеше при нас преди, но какво стана ,че спря вече не помня,ама имаше нещо... newsm78, тя има сайт,ако искаш можеш да го разгледаш. А аз да ти кажа много обичам да  спя...и си спя,ама имам време,защото работя другата си работа само 2 дни в седмицата,а и след 20 г, брак,съм ги научила да не ме закачат ,като работя моите си неща..е,те не 4е не го правят де..ама имам успех.... Laughing
Така ми се носи едно плетено блусенце за лятото от тъничка прежда..даже имам преждата,ама май няма да е за това лято...а ми се искаше за този фестивал да се издокарам с някакво от мен направено изгъзено блузе, нещо,което да го няма по магазините...ама.... Cry

# 582
Ох, Pinkito, на мен ли разказваш за предизложбената треска!? Прекрасно зная какво е, но вече не работя макраме. От изложбите ми останаха само няколко пана и филмите, които ми направиха. А самите експонати са някъде по света, изкупиха се от курорта Албена. От сърце ти желая успех! И после да споделиш как е минало всичко. newsm53

Последна редакция: нд, 23 май 2010, 17:51 от temenuga2

# 583

О, Летящата крава -дъще на Седящия Бик – пак моля за помощ! newsm17Почнах туниката, ама нали гледам стрелките и изпълнявам точно, поне така си мисля, ето проблема:
почнах отдолу, както е по схемата, после във всяко стълбче легнало сложих 3 стълбчета, изплетох 23 см и чак тогава се видя – става по широко нагоре въпреки, че свивам на всеки ред от 15 см по 6. /като балон/ Като го изпъна на ръка не изглежда така, но сякаш много дърпа на ширина. Да разплитам ли? Има ли надежда да се оправи?
Ето и снимка http://www.foto.bg/data/500/P10604972.JPG

Не мога да разбера много добре.
От снимката се вижда, че се стеснява. Допускам, че долния, украсителен, ред е много стегнат е държи плетивото, а горната част се разтяга свободно. Може да се наложи да го разплетеш, за да го разхлабиш. Това са довършителни работи, правят се накрая. Не знам дали съм права, но така ми изглеждат нещата от тук.

За това аз предпочитам да започна от горната част на платното. Така много точно можеш да прецениш ширината, която ти трябва. После започваш да наддаваш надолу. И дали долу ще е с 5 см повече или по-малко не е толкова фатално. Нищо, продължи нагоре и гледай да не стесниш прекалено. Ако е малко по-широко, ще пристегнеш високата талия с шнур. Така е и на оригинала, доколкото мога да видя.

# 584
Благодаря, даде ми кураж -продължавам с плетката!
 newsm51

Общи условия

Активация на акаунт