Плетем задружно и през май, започнато - плети до край ...

• 78 264
  • 733
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте отново от мен, продължавам да ви следя и да се опитвам да поплитам от време на време Simple Smile
Ето последното ми творение - шапка на една кука за млада госпожичка :
http://picasaweb.google.com/petya.kostadinova76/cbgzwH#5473658602008246274

# 526
Много е хубава, а на мен пък ми стана много слънчево от това
http://picasaweb.google.com/petya.kostadinova76/cbgzwH#5427612725501522866

# 527
  • София
Здравейте отново от мен, продължавам да ви следя и да се опитвам да поплитам от време на време Simple Smile
Ето последното ми творение - шапка на една кука за млада госпожичка :
http://picasaweb.google.com/petya.kostadinova76/cbgzwH#5473658602008246274

много готини шапки показвате всички. Но аз например съм с младеж, дали има някакви готини плетени шапки за момче?  newsm78

# 528
Inok, има. Виж тук http://www.yellbaby.com/babyhats-summer.shtml
През седмицата за плетене на открито вероятно ще съм на плажа в Созопол. Ако някоя от вас е тъдява, нека се обади.

# 529
Здравейте, момичета! Честит имен ден на всички именници!   bouquet

Peace и аз съм навита, като ходя на гости на Горна, ще се обадя. Защо не провериш в youtube за плетене на вилка, аз честно казано търсих но нали не знам как е на английски и на нищо не попаднах. Намерих само едно клипче на руски, не съм го гледала цялото  Blush Ей тука има обяснения за плетене на вилка, на руски е но има доста нагледен снимков материал.

Момичета, помагайте - трябва да плета скосени редове за едни бебешки панталонки. Пише, че на всеки два реда изваждам от работа 1х9 и 2х10 бримки. Ако бримките ми са 82, това значи , че плета средните 82-/9х2/=64Бр. , след това 64 - 2х/2х10/=24бр ли? И след това трябва в/у всички Бр. да изплета още 2 реда гладка лицева, т.е в/у всички 82бр ли и няма ли да станат едни дълги бримки тези в края  newsm78 Голяма математика вложих, но нещо не мога да си ги представя  Embarassed
Аз съм плела скосени редове, и мога да ти обясня, но тези обяснения от списания хич не са ми ясни и май само ще те объркам, дано се включи някоя мацка дето по ги разбира  Wink

KIKI_nik, честита снаха, много да я слушкаш  Grinning

Marcipankata, много хубави шапчици.

nela_66, страхотна си, направо се влюбих в тази чанта малко не ми допадат дръжките как са направени, но това да е проблема, и сега не ми излиза от главата.  Crazy Дайте идея с каква прежда ще е подходяща.  Whistling

Отивам да плета че ме чакат ръкавите на жилетката, не че знам как да ги направя.  Tired

Последна редакция: пт, 21 май 2010, 14:02 от pepito21

# 530
Варна 13 юни - аз съм абсолютно съгласна.
Ако и другите от Варна са съгласни, трябва само да изберем място в Морската градина Hug

# 531
Ако и другите от Варна са съгласни, трябва само да изберем място в Морската градина Hug

Сложих датата за Варна във Фейсбук. Очакваме включване Hug

Интересна чанта, поне на мен ми харесва.

Имам и схеми, ако някой ги иска. Дъното и Мотива!

Joy

Последна редакция: пт, 21 май 2010, 15:03 от dodofit

# 532
Пойчи няма са излагати за тия дето не знаят как се плетат чорапи! Joy
Ей тука съм намерила уроци майсторски клас  за четири ли пет ли куки вече който както баба му го е учила може да си го нагласи - http://www.liveinternet.ru/users/3542242/post126762303/

Абе мъж ми баш тогава има рожден ден в обявените дати за плетене иначе колко му е да ми уйдиса налудоста да прескокнем до Русе да поплета в парка. Joy

# 533

Абе мъж ми баш тогава има рожден ден в обявените дати за плетене иначе колко му е да ми уйдиса налудоста да прескокнем до Русе да поплета в парка. Joy

Точно на РД-то ли ще плетеш?! Има още дни до 20 юни, все ще се вместиш. Ако много ти се ходи до Русе, ще помолим колегите да поплетат и на 19 юни, мисля няма да имат против Mr. Green Mr. Green

Интересно заплитане на пръстите, мен баба ме е учила иначе Wink

# 534
Аууууу, slavip, забравих те.  А заради теб влязох предния път.
Това, което пише в списанието не се тълкува така. Изваждаш от работата 1 х 9 бр. и 2 х 10 бр. значи, че започваш да плетеш твоите 82 бр., но последните 9 бр. ги оставяш неизплетени. Като стигнеш до 9-тата, обръщаш работата и плетеш опаков ред. На следващия лицев пак плетеш, но оставяш в края 10 неизплетени бр., обръщаш работата и плетеш опаков ред. На третия лицев пак оставяш в края на работата 10 бр. неизплетени, обръщаш и плетеш опаков ред. На 4-тия лицев вече си плетеш всички 82 бр. до края на реда. С други думи, в края на 3. опаков ред ще имаш върху иглата си 82-9-10-10=53 бр.
Успех!

# 535
  • София
Става дума за дните между 12 и 20 юни. Тогава е Световният ден на плетенето на открито. Измисляте си ден, място и час... и се запознавате на живо и други майсторици! Grinning
Девойките от Сф, казвайте кой е на линия, щото... подаръци от Коутс ни чакат! Mr. Green
Да знам колко да заръчам да ни предоставят.
Благодаря, за което, на слънчевите дами от маркетинговия отдел! Hug  bouquet

За сега в София на 12 юни и Русе на 13 юни.

Eто казвам!!! На линия съм!!! Най-вероятно с малкия ми мъж, но той е кротушко и няма да има проблеми Бройте ме и мен!!! Hug
Само кажете, КЪДЕ и в КОЛКО!!!

На 12 юни до Лятната естрада в Борисовата градина - начален час 10,00... и плетене безкрай:)

Летящата
ще прави демонстрация как се плете с вилка от 11,00 ч.
Други желаещи да ни светнат на майсторлъци?

И аз ще съм с деца Wink

Joy

Хм, не мога да отида в парк без малчо, а взема ли го, няма как да гледам плетка...  Joy

# 536

Аз живея в Ямбол, но около 10-ти юни ще гостувам на майка ми в Стожер известно време. Ако зная къде точно в морската градина ще е плетаческата среща, ще се постарая да дойда.

# 537
  • Варна
Здравейте, да се наредя и аз за Варна /макар ,че нямам още график за юни,но ако почивам, там съм/,,мисля че входа на Морската градина е добро място за среща.
Пуфи, благодаря за отговора,май за това което аз харесвам вълната е най подходяща.
Бравос на майсторките които са показали шапки,много сладки.
dodofit ,тая чанта си е много както трябва,ама ще си остана с гледането.
Айде ще бягам да плета ,че ей го края на май се задава ,а аз имам още да плета една предница и два ръкава/ама къси все пак/. Simple Smile

# 538
  • София
Момичета днес беше празник, утре е задушница, в неделя пак е някакъв църковен празник. Това за тези, които по празници не плетат, но са се разсеяли.  Peace
Аз лично няма да плета тези три дни, нищо че ме сърбят ръцете и днес се почудих какво да правя по себе си цял ден докато дребната беше на ясла.  Tired

# 539
Блазе ви! Ще се съберете и ще си плететеее ... Аз си плета самотно в къщи ...  Sad
pepito21 , за чантата си избрах ей тази прежда - от Александър Албена - 100гр кълбо - 833м Памук-100% - Цена: 3,95 лв. - идея си нямам каква е, но пише, че е за чанти и май най-много се доближава до цвета на модела. Относно дръжките на чантата - аз също смятам да не са такива, а от кожа - имам една стара чанта , подобен цвят, може да измисля нещо.  Laughing
dodofit, чудесен модел, запазих си го. Благодаря!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт