Повръщане при новородените и кърмачетата

• 143 899
  • 517
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте д-р Оги! Моето бебе е на месец и половина и го кърмя. Първият месец наддаде 600 гр., което според педиатърът е малко, но задоволително. Повръща след всяко хранене и то по няколко пъти. Според вас, ако повърне сериозно количество трябва ли да бъде нахранено отново? Много често след като повърне проявява признаци на глад (плаче и си смуче ръцете), ако му дам още малко отново повръща обаче. Незнам какво да правя. Какви мерки според вас мога да взема поне да се намали повръщането. Благодаря Ви!

# 16
  • София
Назначава се Мотилиум, добавя се Фризовом, леглото се повдига откъм главата, има си режим.... Това педиатрите трябва да знаят.

# 17
д-р Оги,моя позната роди преди 2 дена момиченце, но детето на следващият ден започнала да повръща стомашен сок и в момента е в стерилно и само родителите имат право да го посещават,според вас каква е причината за това постояно повръщане?

# 18
  • София
д-р Оги,моя позната роди преди 2 дена момиченце, но детето на следващият ден започнала да повръща стомашен сок и в момента е в стерилно и само родителите имат право да го посещават,според вас каква е причината за това постояно повръщане?

Какво значи стерилно? Къде? Трябва да се търси причината - инфекция, запушване на чревните пътища и прочее... Това трябва да направят лекарите, аз не мога да гадая  newsm78

# 19
Ние не живеем в Бг,незнам точно как да ви го обясня но това ми казаха родителите му.Не може никои да го посещава освен нас,в стерилно отделение е и му правят изследвания за да разберат причината,но до тук все още не са открили нищо.Аз самата чакам бебе на 27 септември,и сега като виждам какво става с нейното бебе се притеснявам доста за своето.Благодаря все пак.

# 20
Синът ми е на 2,5 годиники и вече три нощи се събужда с рев в локва от обилно повръщане. Но нощите не са поредни - първия път миналата седмица в четвъртък, после събота вечер и сега понеделник - отново през нощта. Педиатърката ни каза че е от жегите или дадена храна, но това нещо не ме успокоява. Плюс това гледам вкъщи да охлаждам с климатик и едва ли "прегрява". също така не излизаме навън, когато е много горещо... Ще съм ви благодарна ако споделите какви изследвания да изисквам и каква може да е евентуалната причина. Само да уточня, че след като повърне заспива спокойно до сутринта. Събужда се изгладнял и с нетипичен за него апетит... Предния ден обаче е нямал никакъв апетит и мога да кажа, че е хапвал нещо мъничко с хиляди заигравки.

Последна редакция: вт, 17 авг 2010, 08:05 от danizahar

# 21
Да  не  би  детето  да  има  непоносимост  към  някои  храни , моята  дъщеря  когато  беше  малка  имаше  алергия  към  кайсиите  и  имахме  подобен  проблем  и  до  днес  има  нетърпимост  към  кайсиите  а  другата  имаше  подобен  проблем  но  с  пресните  млека  и  до  днес  не  ги  понася , но  все  пак  се  посъветвайте  със  специалист.

# 22
откриха проблема,оказало се че детето било преносено и се нагълтало с околоплодна течност.Мерси все пак.

# 23
Моята бебка беше вчера така.Но с разликата,че тя повръща от 18-20.30ч около 7-8 пъти по много и на фонтан.Ходихме до бърза помощ и от там ни препратиха в детско отделение.Направиха и пълна кръвна картина, прегледаха я щателно и не се установи никакво причина за повръщането.Спа след това цяла нощ спокойно(като изключа събуждането за сукане) и днес и няма нищо.И при нас предположиха че е от жегите.И ние не сме били на вън в горещото.Но щом няма температура и разстройство ми казаха че не е вирус.

# 24
Проф. Бранков, незная дали си спомняте за нас, но моята дъщеря успя да надрасне рефлукса чак към годинката. Вече  повече от 2 месеца не повръща, като изключим инцидентни повръщания, без никакъв дискомфорт, разбираме чак като видим върнатото. Може ли това да е от преяждане, понякога си хапва повечко. Старая се да има режим и да яде точно в определени часове, без междинни хранения и похапвания, но се случва примерно час-два след ядене да изяде примерно един банан или филия хляб. Тези повръщания са примерно за 2-3 седмици веднъж или 2 пъти. Съветът на личната лекарка е да не давам нищо между храненията и порцията да не надвишава ок. 230гр.

# 25
  • София
.... Старая се да има режим и да яде точно в определени часове, без междинни хранения и похапвания, но се случва примерно час-два след ядене да изяде примерно един банан или филия хляб. ... Съветът на личната лекарка е да не давам нищо между храненията и порцията да не надвишава ок. 230гр.

И аз да изям един банан между храненията, ще... ми стане тежко  Laughing

# 26
  • София
.... Направиха и пълна кръвна картина, прегледаха я щателно и не се установи никакво причина за повръщането. ....
Но щом няма температура и разстройство ми казаха че не е вирус.

Пълна кръвна картина не е показател за повръщането. Изследването на кръвните микроелементи (йонограма) може да покаже патологични резултати при продължително повръщане. Ако трябва да сме точни, прегледът от периферния лекар (или как му викаха там - джипи) е чиста проба психотерапия.

# 27
  • София
Синът ми е на 2,5 годиники и вече три нощи се събужда с рев в локва от обилно повръщане. .... Събужда се изгладнял и с нетипичен за него апетит... Предния ден обаче е нямал никакъв апетит и мога да кажа, че е хапвал нещо мъничко с хиляди заигравки.

Извинете, пропуснал съм вашия постинг. При вас или има сериозно заболяване, което иска изследване в болница, или има проблеми с режима на хранене и психическия климат (не климатик) ... newsm78  Но според мен вече нещата са се разминали  Hug

# 28
.... Старая се да има режим и да яде точно в определени часове, без междинни хранения и похапвания, но се случва примерно час-два след ядене да изяде примерно един банан или филия хляб. ... Съветът на личната лекарка е да не давам нищо между храненията и порцията да не надвишава ок. 230гр.

И аз да изям един банан между храненията, ще... ми стане тежко  Laughing

Проф.Бранков, благодаря Ви!
Не само ме успокоихте, но и развеселихте. Simple Smile
Още веднъж благодаря за отзивчивостта, съветите и помощта!

# 29
  • Край ''синьосиньото синьо море''
Да ви споделя моя опит с повръщането .....Повръщаше  завълийчето всеки път ....Мляко,вода сок ...всичко....РЕЦЕПТА НА ДИМКОВ...Марля напоена с топло прясно мляко на коремчето.. Като загреваещ компрес..Като изтине се повтаря 3 пъти.....и край на повръщането... thumbsupИзпитано PeaceДано помогне Praynig

Общи условия

Активация на акаунт