Повръщане при новородените и кърмачетата

• 143 886
  • 517
  •   1
Отговори
# 45
Проф.Бранков, колко време след отшумяване на рефлукса е добре да се пие АР млякото? Нужно ли е  някакво постъпателно преминаване към обикновено АМ, или това става от раз?

# 46
  • София
Тези проблеми са много индивидуални. Освен това аз съм хирург - не искам да се мешам в работата на педиатрите.

# 47
Ок. Благодаря все пак. За съжаление нашата педиатърка никога не е обръщала внимание на този "проблем" и аз на своя глава взех решението да започнем АР мляко. Това беше, когато беше на 7-8м., спря да повръща след годинката. Преодоляхме проблема и с Ваши съвети и с това, което съм чела в Интернет, но не с помоща на педиатър ни. Ще пробвам с обикновено АМ и дано всичко е ок.

# 48
  • София
Искам да подчертая, че не става дума за "израстване",а до правилен режим нахранене и подбрани млека, а при показание - съответни медикаменти. "Израстването" на рефлукса става до 3 - 6 месец, тоест анатомичният и функционален апарат на хранопровода и стомаха влизатв норма. След това вече влизат в съображение много други елементи, които трябва да бъдат контролирани от педиатрите. Едва при продълително неуспешно лечение ние се ориентираме към операция.

Впрочем, в развитите държави, особено със специализирането на лапароскопията ("безкръвна хирургия"), всяко трето дете, което повръща упорито, се оперира. Ние сме по-консервативни. Особено в последните години показанията за операция от рефлукс силно се ограничиха. Педиатрите, както и майките, станаха по-суфистикейтет   Hug

# 49
Проф.Бранков, простете, последен въпрос. Какво имате предвид "подбрани" млека?

# 50
  • София
Вашата педиатърка ги знае по-добре от мен. Например Нан, Аптамил, Фризовом....  не е моя работа.

# 51
Здравейте Simple Smile Моята бебка е на 2 месеца. От известно време насам започна да повръща повече от преди (не на фонтан).След всяко ядене е неспокойна и реве постоянно и връща мляко (по 5 6 пъти на хранене) Стомахчето и къркори и постоянно се напъва,но дори и да е спокойна пак повръща. От известно време е гледам,че сръща все едно събрани слюнки,а някой път и все едно слюнки с пресечено мляко (частички) На какво може да се дължи това и опасно ли е? Изцяло на кърма е!

# 52
  • София
При момичетата рядко се среща пилорна стеноза. Ако има рефлукс, той се проявява още от раждането. Значи проблемът е в някаква реакция към храната. Ако кърмите бебето, възможно е да поемате неща, които са вредни за него. Или да е алергично към някои съставки. Тук думата имат детските гастроентеролози.

# 53
kat88, бебчето ти е с лактозна непоносимост. Това се среща при около 20 % от новородените. Давай и пробиотици и капки за колики Колийф, които съдържат ензима лактаза.

# 54
Благодаря. Давам Биогая и Колииф засега нещата взеха да се пооправят. Rolling Eyes

# 55
Здравейте!Бебето ми е на 15дни-момиченце, до тук от изписването е наддала 650грама, добре си хапва само на кърма е.За първи път преди малко повърна на фонтан, стори ми се страшно много, случи се около 10минути след хранене.Понеже доизцедих гърдата малко и дадох след кърмене около 20гр допълнително си мисля, че е преяла.
Възмонжно ли е от това да е повърнала толкова много?

# 56
Здравейте,"доктор Оги"
Аз съм от Варна.Дъщеря ми е на 3м. и половина и от месец октомври се с диагноза тежък ГЕР и хранителна алергия.Два пъти влизах ме в болница без подобрение.Първо лечението ни беше с атропин и зантак,после с омепрезол и мотилиум.Но се влошихме сега сме на ранитидин и мотилиум.Пак няма подобрение.От една седмица повръща на фонтан почти след всяко хранене.Свалили сме 40 гр.Храня я докато спи,защото в будно състояние отказва.Правя храната с по-малко вода повече хидролизирано мляко,пак повръща.На 12 януари сме на преглед при доц.Георгиева.Тя казва че последния вариянт е да я храня със сонда в продължение на 8 месеца.Моля дайте ми съвет какво да правя?

# 57
Dyshteria mi e na 3 dni, povyrna rozovo v bolnicata, napraviha promivka, sled sledvashtoto kyrmene povyrna otnovo tozi pyt imashe malka kafiava tochka. Ujasno sym pritesnena, kakvo moje da e tova?

Izvinete za latinicata

Blagodaria za otgovora   bouquet

# 58
albenaivanova може да е от сондата, докато са я вкарвали да са одрали нещо.

mari:) и моите връщат, момчето повече и д-р Масларска вкл по една малка лъжица оризова каша и сега положението е по-добро, но ние ядем мн бързо и лакомо.

# 59
Ники, благодаря ти, май при нас беше инцидентно Hug За оризовата каша, ще го препоръчам на моя приятелка при на която бебето повръща често Hug

Общи условия

Активация на акаунт