МАРТЕНЧЕ 2010 расте и хубавее,а мама по разходки с него вършее(3)

• 26 080
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
Добро утро и от нас. Hug
Прочетох по диагонал за какво сте си говорили . Wink
Вчера нищо не съм направила с тези снимки , но днес вече успях да кача.
Ние каучокови биберони не искаме ,само един селиконов на шишето и това.За слънчезащитния крем и аз исках да питам какви ползвате,но някои беше повдигнал този въпрос.За нощното хранене вече прави 5-6 ч. интервал,но започна да яде повече и ако не ми се увеличи кърмата май ще се дохранваме.Относно акането пак се промени след онези три кошмарни дни .Вчера ака цели три пъти  Laughing Някои беше питал за плюнчене....е ние сме така и то все повече се увеличава плюнката и нищо чудно като баща си да и излезнат зъбките в 4 м. ,на Габито започнаха да излизат в 6 м. Rolling Eyes , а не е хубаво толкова рано.Дано изчака още няколко месеца  Praynig Със всеки изминал ден става все по интересна и много бързо се учи  Laughing най-новия номер е да се плези. Знам че звучи невероятно за толкова малко бебе,но е факт.А и друго се случи.Един ден баща и си играеше , а тя му се смя с глас .Милия само дето не удари дупето в тавана  Laughing Вчера ходихме до Чирпан нагости  на мама и си изкарахме чудесно. Hug
Това е за сега от нас  Hug

# 151
Милички да ви се оплача.Ние сме на морето.
МНого ни е трудно бебо направо се побърка от пътя ли от какво,не иска да спи повече от час и плаче неутешимо дори в мен!Пробвах да го храня и от двете гърди,давам му двойна доза инфакол (в описанието пиша така при нужда.)

Много се гърчи и изгъва,скимти и ръмжи...Може ли промяната на климата да влияе на коликите?Или просто е много нервен?

Ние сме на Влас,тук е бил първия балнеоложки център,защото въждухът е страхотен.Бях сигурна,че ще му действа добре,а то какво стана...

# 152
 За слънцезащитен крем ние ползваме Aderma  и сме много доволни.Мажа го всеки ден преди да излезнеме по лицето и ръцете.

# 153
  • На брега
yanin4eto, четох някъде, че като натрупат нови впечатления , бебчетата се превъзбуждат и нервничат... Все пак пътували сте, сменили сте обстановката... Може да не са само коликите причина.

# 154
 HugЗдравейте,мам4ета!
Нямам никакво време напоследък,връщам се да ви из4ета...
Целув4ици на вси4ките ни беб4енца

# 155
  • Враца
Леле мами да знаете какво преживях преди един час. Накар моя мил мъж да занесе детето в кухнята че да измета в стаята (развали ми се прахосмукачката и съм на метла докато купим нова) и по едно време чувам ужасен писък в кухнята. А той да вземе да отпусне детето и то си метнало главата право в ръба на печката. Сега има цицина на главичката и посиня удареното. Един час не можем да го успокойм да н еплаче. Адекватно е и вече ни се смее като го закачаме но вярвайте ми изпотих се и се разтреперах у не питайте мъжа какво го направих.Ще го държим буден докато минат поне два часа от произшествието и тогава ще му дам да яде и ще му позволя да заспи. Тъпата педиатърка не си вдига телефона а спешния ни център е просто под всякаква критика. Успокоява ме това че се държи нормално и се успокой не плаче несе успива. Въпреки че в началото искаше да заспи но то си му беше време за сън. Сега го наблюдавам и треперя. Направо щях да изпадна  в нервна криза.Дано ни ве се случват такива неща че ....
Рали мерси за инфото за бейби гела ще потърся начин да ми го доставят.

# 156
Здравейте мамчета!
Имам питане към вас или по-скоро към мамчетата с пухкави бебчета, с пухкави крачета. Вие какви еднократни пелени ползвате?Марти в момента е около 6500 кг и досега ползвах 4-ти  размер и на двата вида на марката Памперс и Active Baby и Premium Care, които ги водят от 7 килограма нагоре, но и двата вида ни порязаха сгънките на крачетата в областта на слабините и направо съм се видяла в чудо, чак синьо му става. А и страшно много му пропускат, бодито почти винаги е мокро около крачетата, а да не ви казвам като се наакаме,че понякога до ушите сме омазани.
Забравих да поздравя всички бебочета с навършването им на 40 дена и 2 месеца днес!Да са живи и здрави малките големи пакостници.

# 157
4elsy, wola сега прочетох за премеждията ви с бебоците, дано всичко да е наред с тях. Представям си какъв ужас сте преживяли.За съжаление инциденти винаги стават, колкото и да сме предпазливи.

# 158
  • На брега
И моята педиатърка не си вдига телефона. На лявото рамо на Бисквитка, там където им е поставяна ваксина (още в АГ) има червеникава болезнена подутинка. Приятелка ми каза да налагам мястото с риванол и ще мине. При някое от вашите бебчета получавало ли се е възпаление на мястото на ваксината и как процедирахте?

# 159
Здравейте мамчета  love001

Много съм притеснена и нека всяка от вас, която знае и го е изпитала да ми отговори МОЛЯ !!!
От тази сутрин на моята буболечка й сълзи едното оче,  smile3518 до сега сълзичката стана жълтеникъв секрет и й се залепва очето, сигурно я дразни защото си го търка с ръчичката или пък при всеки удобен момент я в моето рамо я в рамото на тати. Кажете ми какво може да е това и как се справихте с него. Не сме контактни с болни от конюнктивит какво друго ще е? А педиатърката ни си е изключила телефона.... Sad
[b]wola - ужас [/b]  #Crazy радвам се че всичко се е разминало леко, синката е бял къхър.
NovaTema - на мен също ми казаха да правя компрес с риванол, но пък една приятелка ми каза че с памуче с мед минавало по-бързо!

много  Hug Hug Hug за всички

# 160
  • На брега
rali_bt, дано не е конюктивит! Като бременна бях на една лекция и акушерката обясняваше, че понякога се получавало запушване на слъзен канал... С памуче или тампонче за грим и дестилирана вода се почиства окото от външната към вътрешната част. Така, леко притискайки се изцежда и секрета от канала... Ако те притеснява и ти се струва сериозно, търси съвет от познат лекар или от спешен център.

# 161
  • Враца
Здравейте прочетох само поста на Нова тема
Не се притеснявай за червената точка на рамото,то е бъдещия белег от БЦЖ ваксината,почти всички го имаме на рамото.А и това означава,че ви е хванала ваксината Hug Hug Hug
Не го третирай с нищо,ще го възпалиш

# 162
Здравейте и от мен. Вени ме изпревари за ваксините. Почистване с риванол е добре.
Много готини бебки в албумчето на Динапд и Мама-Ив Hug
Ние сме ок днес. Обаче след 3 през ноща спане Ц. Вашите бебки как са? Как да направя да спинкат малко до по-късно незнам.
Янинче, ще се адаптира детенце. Приятна почивка. Hug
На всички мами весели празници и спокойни бебета. Hug

# 163
  • Враца
Ето ме пак. Да не повярва човек педиатърката ни се обади като видяла че сме я търсили и каза да отидем на спешния. От там го прегледа хирург защото това било травма и не трябвало педиатър да го гледа, направиха снимка на ренген и се установи малък хематом подкожен. херурга каза че няма проблем не е страшно. да го наблюдавам дали е адекватен и дали с ипроменя поведението, дали се успива и пропуска хранене и повръща. Ако видя някой от последните неща да го водя пак на лекар. Иначе всичко е наред.
За този белег на рамото педиатърката ни предупреди да не се притисняваме ако се подуе и зачерви че било нормално и аз знам че не трябва да се третира с нищо
 Рали и на Сами му правеше така очето и педито каза че било запушен слъзен канал да капваме капки тобрекс три пъти на ден и лек масаж до нослето а за почистване на гурелчетата тампон с преварена вода или чайче от лайка. На второто капване на капки отмина но като плаче повече пак така си прави очето. И аз не знам точно какво е. Днес понеже плака много му излязоха гурелчета заедно със сълзичките и аз му капнах пак от тези капки.Мойто мъниче сега спи в количката и аз н есмея да го преместя ще го изчакам да се събуди сам за хранене и къпане.
Да ви кажа във форума прочетох че на синка като се сложи малко олио се маха и е вярно аз намазах на Сами удареното и за не много време остана леко зачервено само. Толкова просто нещо а действа.

# 164
Къде се ходи на спешен лекар в Бургас?ЗА бебе?

Общи условия

Активация на акаунт