Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 26

• 63 095
  • 745
  •   1
Отговори
# 435
ДОБРО УТРО!!! Да ви е сладко.

Тази вечер проличаха напълно злобата и болните амбиции на Лейля #Crazy - с каква ненавист хвана Неджля за гушата да я души... А после като изпадна в истерия и крещеше на баща си, че и се тръшкаше на всичкото отгоре #Cussing out Направо ми идеше да и шибна два шамара и да я сваля на земята - лигла с лиглата и - все тя онеправдана, все на нея другите метани трябва да и правят... Че кой и къде я е обвинявал нея, че е виновна за всичко (както крещеше на Али Ръза)?!!  newsm78 Родителите и не даваха прашинка да падне върху нея, на пръсти и стъпваха, че уж беше болна, сума ти пари потрошиха да я водят на психиатър... а тя видите ли онеправданата, която все била виновна за всичко лошо, случващо им се... Префърцунена егоистка и глезла - трябва винаги тя да е център на вселената, баща и само на нея да обръща внимание, всички на нея да се възхищават.... Аман от тази непрекъсната надпревара и състезание за превъзходство над сестра и #2gunfire #2gunfire #2gunfire
И аз съм на същото мнение. Направо ми идеше да и шибна два.
Седеф много добре и го каза, че и тя върши същото. Зависи от гледната точка.

Честит Гергьовден на всички. Честито на именниците и на служителите на българската армия. Да сте живи и здрави и много обичани и щастливи.

mery popins, честит рожден ден. Здраве, късмет и любов.

Последна редакция: чт, 06 май 2010, 10:29 от Snejkata

# 436

Честит Рожден Ден  mery popins!
Желая ти океан от любов, море от здраве и едно малко островче от грижи! Бъде много усмихната, силна, обичана!

Честит Имен Ден на всички именници!   bouquet

Джеврието - Царицата на злото! - точно в целта  Joy
Благодаря Али Ръза!!!  bouquet

Snejkata Благодаря за закуската!  Hug

Последна редакция: чт, 06 май 2010, 10:43 от sinite o4i

# 437
До скоро симпатизирах  на Лейля ( до голяма степен е заради самата актриса, много добричка ми изглежда, въобще не й отива да злобее), но днес мина всякакви граници! То бива- бива да злобее и да се глези... Реагира като малко, глупаво момиченце, на което му липсват възпитание и здрава ръка Laughing Много ме издразни... Да се държи малко на ниво, да се контролира! Вече се подиграва сама със себе си според мен... Станала голяма жена...  Срам и ужас! Али Ръза уж ги е възпитавал, пък то... Embarassed Ей това е да стнеш за срам- да нямаш мяра и да не проявяваш уважение поне към родителите си, които са направили за теб, каквото могат!
На Неджля вината верно е голяма, но тя се държи по- достойно и зряло. Сигурно и заради това не дразни толкова много...
Седеф е мило създание и успява да погледне на нещата обективно. Харесвам я, на никого зло не би сторила, точно както каза! Peace
Хайрие ме дразни с нейните замазвания на положението... Ми да иде и да й целува краката на ферхунде още малко! Много глупава жена, просто устроена... И това клето нейно малко чадо- Айше... То няма ли връстници?! Милото... Само му нареждат от едно място на другото да иде... Това е най- неоправданият герой, казвам ви! В реални условия, би пораснало голям психар... Shocked (не знам как е според филма)
За ферхунде вече съм съвсем объркана... Нито бих я защитила, нито бих я обвинила напълно... Винаги кто се възмущавам на нахалството, на алчността и интриганството й, си припомням, че и ако аз живеех в същата къща, бих си дигнала чукалата с най- голямо удоволствие! То ми стига само да ме питат всеки път: " С кого говориш?", да ме чакат струпани на вратата или да ги видя как подслушват... Това ме влудява! #Cussing out
А Шефкет много взеха да го жалят... Нанесе им най- големи щети, а в момента всеки мисли какво да му спести... Въпреки че не намирам логика, Неджля вече да има доказателство що за стока е жена му и да мълчи... Ама филм да става, както често отбелязвам! Simple Smile

Напълно съм сагласна с  всичко.   Повече уважавам  Неджля, от самото начало се държи по-добре от Лейля.  Малко хронология:
1.  Седеф попада на Оуз, и  без да му мисли, даде името и номера на Неджля.
2.  Пусто любопитство  за забранения плод - Неджля се обади на Оуз и се запознаха.  Оуз първо видя Неджля, после видя Лейля.  Оуз обикна Неджля, а не Лейля.
3.  Неджля се отказа от Оуз заради тъпия Али Раза,  нали той не разрешаваше дори името му да не се чува в къщата.
4.  Забраната му явно не важеше за Лейля, защото тя се възползва точно тогава от положението и се навря в ръцете на Оуз, че и в леглото му.  От този миг  нататък  и  Лейля, и майка й, и баща й  решиха, че Оуз е   неприкосновена  собственост  на Лейля.
5.  Неджля се опита да се спаси  с помощта на Джем, но  сърцето  не е камък да го хвърлиш, като не слуша.
6.  Събитията следваха  естествения си ход, нямаше начин любовта на Оуз и Неджля да не ескалира,  защо никой не казва,  например,  че  Неджля  си  върна това, което Лейля й отне, а всеки казва, че Неджля е отнела съпруга на сестра си.  Да не беше съпруг избран от любов,  той просто бе принуден и заплашен да се ожени за Лейля.
    Като се пъхна в  ръцете на Оуз,  Лейля  обяви на семейството си какво иска,  после ги остави те да свършата останалата работа / да я оженят за Оуз /,  но  не си даде сметка  за  последствията.   Тя искаше брака, парите, тогавашното положение  на Оуз.  Искаше да е  от голямото доброутро,  но не знаеше, че  само с парцали не се става лейди.
    Неджля и Фикрет  приличат на баща си,  имат  повече  ценностни качества в характерите си.    Шефкет и Лейля  са ми противни  и то много,  приличат на майка си - селски тарикати, хитреци, просто устроени наистина,  за тях всичко се свежда до това  да са добре в момента, за утре ще мислим утре, слаби характери, безволеви са, с ниска ценностна система.
    Когато любовта е нечистоплътна, няма щастливи.   

# 438
И това клето нейно малко чадо- Айше... То няма ли връстници?! Милото... Само му нареждат от едно място на другото да иде... Това е най- неоправданият герой, казвам ви! В реални условия, би пораснало голям психар... Shocked (не знам как е според филма)
Какво става с Айше в епизодите по турската ТВ?

ЧРД Мери Попинс!Пожелавам ти здраве,любов и късмет,другото зависи от теб!

ЧИД и на имениците!Носете с гордост името си!

Дайте снимка на Джеврие от вчера,когато изпращаше Таксин при Рейхан. Praynig

# 439
mery popins Честит рожден ден ! newsm59
На този ден всички пожелават по много, аз ще ти пожелая малко , но от сърце !  newsm51
Малко късмет , но когато имаш нужда !  newsm10
Малко приятели , но истински ! smile3503
Малко любов , но желана ,
 а за парите колкото искаш!

На всички именници  здраве и дълголетие. Щастие и благополучие!! smile3525 Hug Hug Hug

P.s. Снощи и моето семейство празнуваше, та изтървах сериите-моля да ми напишете кои номера бяха. Мисля, че 134-135, но не съм сигурна. И за първи път ги няма във vbox!

Последна редакция: чт, 06 май 2010, 11:38 от Dartanian

# 440
  • София
еййй страшнии стее, благодаря ви много за пожеланиятаааа Simple Smile да ви се връщат от сърце   bouquet Hug
ББ Айшето и до този момент само я люшкат а тук а там, доста е стресирана на моменти, което е и очаквано...

# 441
леле от снощи пак колкото сте изписали....по късно днес ще добавим и 153 епизод Simple Smile)
пп. днес имам рожден ден и ви черпя всички Simple Smile

И от мен имаш един огромен поздрав mery popins. Да си жива здрава и все така щастлива и ти пожелавам животът ти да протече така гладко както тече една спокойна река.
Относно за филма.
Лейля няма да остане безнаказана. Кой каквото си направи за себе си го прави.
Не е зле това момиче да се полекува в някоя психиатрия за да се поспре в крайна сметка с интригите и нарцисистичният си егойзъм който го натрапва така брутално на най-близките си, за да избие нечии нейни дълбоко закодирани комплекси за малоценност. Не съм вярвала че може да се снима подобен филм!? покраващ се с истинската наша балканска реалност.
От мен филма има отличен шест и изкара курса без поправителни.  Wink

# 442
mery popins
Всички съфорумци  са невероятни, когато си рожденник- скоро имах аз и толкова красиви и мили пожелания получих тук в Листопадния форум, че дни наред се връщах да си ги чета по страниците на темата,  със сълзи на очи от умиление. Да имаш толкова приятели, та макар и от интрнет пространството е чудесно!!! Hug Hug Hug

# 443
Честит Рожден Ден на mery popins!
Най- добри пожелания за здраве, усмивки, споделена обич и уважение!

Наистина Седеф снощи беше много права, че всичко зависи от гледната точка, за съжаление Лейля не поиска да разбере, жалко за нея  Tired

# 444
vania1954, интересна гледна точка имаш, аз обаче не виждам нещата така Flutter

защо никой не казва,  например,  че  Неджля  си  върна това, което Лейля й отне, а всеки казва, че Неджля е отнела съпруга на сестра си. 

Лейля не е отнела Оуз на Неджля, все пак тя изрично я попита дали се  е отказала от него. Пък и Оуз не е предмет, че да го вземеш от някой, той по собсвено желание беше и с двете сестри, ако толкова обичаше Неджля, защо спа със сестра и? Според мен той не обича никой, просто си играе със двете.

Като се пъхна в  ръцете на Оуз,  Лейля  обяви на семейството си какво иска,  после ги остави те да свършата останалата работа / да я оженят за Оуз /,  но  не си даде сметка  за  последствията.   Тя искаше брака,

Лейля не искаше този брак, нея никой не я пита, а направо я омъжиха. Оуз го принуди Ферхунде, а Лейля - цялото семейство. Само Фикрет беше против този брак, но....никой не я послуша. Али Ръза отказа да поговори с Лейля, той реши, че те се обичат и точка.

Неджля се опита да се спаси  с помощта на Джем, но  сърцето  не е камък да го хвърлиш, като не слуша.

Е това ако не е гавра с чувствата на човек здраве му кажи ooooh!
Пък и аз не видях любов при Неджля спрямо Оуз - много бързо го разлюби като го арестуваха.

Но както и да е, факт е, че взаимоотношенията са много сложни и всеки по различен начин възприема нещата. За мен и двете сестри са безумно глупави и прости, но явно е от младостта - дано напред се пооправят.
Лейля с тоя Джан - ами ужас - не виждам какво може да и даде мъж, който е на възраст да и бъде баща, пък и той къде е тръгнал с дъщеря си newsm78
Относно държанието на двете сестри към момента - опитвам се да разбера и двете, но Лейля наистина прекали Sick

За Ферхунде какво да кажа - с всеки изминал епизод се убеждавам, че няма нито съвест, нито скрупули. #2gunfire
И да попитам нещо - Неджля как смята на "унищожи" Ферхунде? Какво като има доказателство, че е взела парите от Оуз? Тя Ферхунде и без това вече жилище си търси. newsm78

# 445
Dartanian епизодите наистина бяха 134 и 135, но още не са качени в бокса (до сега рових и аз)   bouquet Може би малко по-късно ще ги качат.

# 446
 diada, снощи Неджля взе от Джейда бележката от банката , че Ферхунде е получила 350 000 . Това и е доказателството.

# 447
diada, снощи Неджля взе от Джейда бележката от банката , че Ферхунде е получила 350 000 . Това и е доказателството.

Да, аз това го разбрах, но не разбирам как ще я "унищожи". Какво като има тази бележка и какво като докаже на семейството, че Ферхунде е получила пари от Оуз. Тя и без това се гласи да ги напуска, нали жилище тръгна да търси. newsm78

Забравих да честита празника Embarassed
Честит имен ден на всички празнуващи - живи и здрави да сте.  bouquet
mery popins, честит рожден ден - много здраве, късмет и щастие.  bouquet

# 448
Лейля не е отнела Оуз на Неджля, все пак тя изрично я попита дали се  е отказала от него. Пък и Оуз не е предмет, че да го вземеш от някой, той по собсвено желание беше и с двете сестри, ако толкова обичаше Неджля, защо спа със сестра и? Според мен той не обича никой, просто си играе със двете.
Изрично я попита, без да уточни защо я пита. Оуз се захвана с Лейля, защото искаше да отмъсти на Неджля, че тя го отритна. Започна като игра, но нещата се усложниха след аборта й.

Лейля не искаше този брак, нея никой не я пита, а направо я омъжиха. Оуз го принуди Ферхунде, а Лейля - цялото семейство. Само Фикрет беше против този брак, но....никой не я послуша. Али Ръза отказа да поговори с Лейля, той реши, че те се обичат и точка.
Вярно, че не я попитаха, но и Лейля нито веднъж не каза, че не иска този брак. Да беше казала "Татко, аз не искам да се омъжвам, защото...". Али Ръза откъде да знае какво чувства тя. Вярно, че и той трябваше да поговори с нея, а не да излиза на въздух. Ама явно порядките им са такива.
А за Джем си права - Неджля не трябваше да го подвежда така. Просто искаше да избяга от Оуз и да не нарани сестра си, но не беше това начина. В крайна сметка страдаха всички.

# 449
Ами мисля , че щом излезе от къщата Текин, за тях спира да съществува...

Общи условия

Активация на акаунт