Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?

• 251 958
  • 3 712
  •   1
Отговори
# 3 000
  • София
Янтра, аз не харесвам високи етажи. Simple Smile Любим, когато листата на дърветата са в прозорците ми и ми шумолят Simple Smile
Взимайте се с моя, ако знаеш какъв хубав, просторен, светъл, топъл, на 12 етаж.... не взехме, защото бил на 12етаж! (нагоре има още два етажа, не беше последен).

Аз съм съгласна Simple Smile Освен ако не е пентхаус в Ню Йорк Simple Smile В пъти бих предпочела първи етаж пред дванайсти. Има ли други разлики в двата апарамента, освен етажа?

когато листата на дърветата са в прозорците ми и ми шумолят Simple Smile
Това е много яко, наистина!
Нали Simple Smile Кажи и на Янтра, колко бързо се свиква с шума на листата.

# 3 001
Първите етажи обикновено са доста студени, точно поради наличието на дървета. Това може и добре да е, примерно мъжът ми не понася жегата, екстра му било да е хладно и сумрачно, тип вампирска бърлога. Аз пък обичам да е слънчево, което трудно се постига на първи етаж. Но пък зеленината..... Heart Eyes Стига зеленина да е, а не съседната кооперация да ти хвърля сянка.

# 3 002
  • България-Швейцария
Аз съм на последния етаж, по собствен избор, но си и имам зеленина - три липи, на достолепна възраст, клоните им стигат и до мен.
Твърдо настоях да ги запазят при строежа, много си ги обичам.
И изобщо не мога да разбера съседите отсреща, които непрекъснато подкастрят дърветата от тяхната страна, не приличат на нищо вече Confused.

# 3 003
  • София
Идеално ми е с дърветата и слънчевата светлина ми е абсолютно достатъчна.
Имам френски прозорци, кварталът е изключително зеленясал и няма за щастие малоумни отстояния между сградите Simple Smile

# 3 004
  • София
Недостатък на първия етаж е, че не можеш да излезеш и да си оставиш прозорците отворени. За да си го позволиш, трябва да сложиш решетки.

# 3 005
И котките ми бягаха... Laughing
Чакайте в тази връзка да ви разкажа едно крайно общинско малоумие. От половин година живеем в нова кооперация сред други нови кооперации, сещате се какви са разстоянията м/у сградите. Но, за щастие, м/у нашата и съседната имаше 2 огрооомни ясена+липа /и аз като CTramell не дадох да ги отрежат при строежа/, после повоювахме и с отсрещните строители и ура, дърветата оцеляха! Да ама не! Един ден пристигнаха от общината да "режат сухи клони" и ги отрезаха буквално до дънер, останаха стволовете само! Отрязаха даже клоните - огромни, дебели /и съвсем не сухи/ близо 40 годишни клони! #Cussing out Сега се надявам да покарат, ама докато стигнат до 6-ия етаж, ние най-вероятно вече няма да живеем тук!

# 3 006
Аз пък съм фен само на новото строителство. Старото и панелното/ЕПК ме подтиска, а понякога ужасява и не ми харесва разпределнието отделен хол и кухня. Предпочитам много голяма всекидневна (35-40кв) и 2 малки стаи, както и големи прозорци (по възможност френски). Искам общите части да са "лъскави" и поддържани и по възможност да има дворче и охрана. Така де, малко да се почувствам като бял човек в тази "мизерия" дето ни заобикаля.

Такава квадратура за трапезария плюс хол, отделно кухня, ще намериш лесно и в старо строистелсво.

# 3 007
  • София
Аз пък съм фен само на новото строителство. Старото и панелното/ЕПК ме подтиска, а понякога ужасява и не ми харесва разпределнието отделен хол и кухня. Предпочитам много голяма всекидневна (35-40кв) и 2 малки стаи, както и големи прозорци (по възможност френски). Искам общите части да са "лъскави" и поддържани и по възможност да има дворче и охрана. Така де, малко да се почувствам като бял човек в тази "мизерия" дето ни заобикаля.

Такава квадратура за трапезария плюс хол, отделно кухня, ще намериш лесно и в старо строистелсво.

Ама поддържани общи части, дворче и охрана в старо строителство трудно се намират - освен в някой ведомствен блок, дето още живеят разни пенсионери от "старото поколение" (в блока на баща ми са военни, та от дворчето до последния стълбищен ключ са толкова идеални, че и новите комплекси могат да им завидят). Ама тези хора, с извинение, са на доизживяване и не се знае докога ще е така положението.

# 3 008
  • На земята, която е всъщност звезда.
Голяма част от новото строителство е с толкова малко отстояние между сградите, че изобщо нямат двор, а само една-две лехи пред входа. Не всички са и с охрана.

# 3 009
  • София
Недостатък на първия етаж е, че не можеш да излезеш и да си оставиш прозорците отворени. За да си го позволиш, трябва да сложиш решетки.
Е, аз нямам такъв проблем.
В моя квартал няма решетки по прозорците на първите етажи.
А и практиката показва, че крадците не ги спира височината.

# 3 010

Ама поддържани общи части, дворче и охрана в старо строителство трудно се намират - освен в някой ведомствен блок...

Да, тук е тунката линия.
Но не съм съгласна, че живеят пенсионери. Зависи от блока, кооперацията...

# 3 011
  • София
Да, особено от големината. Аз съм в ЕПК - хубаво ми е апартаменчтето, но със 100 семейства за съседи (и то само в моя вход) сигурно ти е ясно за какво поддържане и организация става въпрос...

Хубаво е блокът/кооперацията да са малки и със заможни обитатели  Laughing Трудничко се намира такава комбинация в старо строителство, но не невъзможно...

# 3 012
А аз живея в нова кооперация и сме по-зле от ЕПК... Sad Десет жилищни етажа с по осем апартамента на етаж и един-единствен асансьор за входа. Можете да си представите какво е. Вярно е, че огромният коридор се дели на два по-малки коридора, които са преградени с врати, от двете страни на асансьора и де факто от едната страна сме четири апартамента и от другата още четири. Но това не променя факта, че ползваме един асансьор....

# 3 013
Да ви попитам - ако апартамента ни е пропуснат да бъде заснет в кадастралния план, това за колко време и на каква цена може да се коригира? Най- вече времето за процедурата ме интересува.

# 3 014
  • София
Хубаво е блокът/кооперацията да са малки и със заможни обитатели  Laughing Трудничко се намира такава комбинация в старо строителство, но не невъзможно...
Стига де, не е вярно това.
Стигни до там да си търсиш и ще говорим.

пина, кадастъра сравнително скоро насъпиха някакви промени и се подготвяше актуализация- половината град беше отразен, половината- не в новата кадастрална карта, ама нотариусите си искаха удостоверение от кадастъра, за да минат сделката в което пиша "няма кадастралана карта", защото съдиите по вписванията не вписваха сделките без него.
Да знаеш, че по принцип сградата се вписва в кадастъра, не апартамента, мисля.
Не съм сигурна дали вие като етажна собственост не трябва да подадете информация за отразяване в кадастралната карта, ще те излъжа, трябва да попитам.
На теб за какво ти трябва?

Общи условия

Активация на акаунт