Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?

• 251 688
  • 3 712
  •   1
Отговори
# 930
Майтапя се и аз, просто не обичам твърде емотиконите.
Добре, че този лагер, за който споменах, вече не функционира, Счете се, че е незаконно строителството и толкоз. А точно под жиците имаше лесно запалими обекти, напр. селскостопански сгради, където да се гледат от посетителите животни, конюшна и т.н. Обаче доста инвеститори имат по- яка гърбина и РДНСК-тата няма и да ги погледнат, ка- моли да им спретнат по заповед.

# 931
Като гледам колко е близо лифта, туристите направо могат да си крадат гащи и чорапи от терасите на хората  Mr. Green

Вече поне като попадна на някоя тема "Помощ, откраднаха ми гащите" ще знам може би къде живее авторката.

# 932
Благодаря, момичета.   bouquet То може би иам много предлагане, но на мен не ми харесва...  Confused Поне това, което виждам в Имот.бг, защото нямам пряк поглед. харесват ми все някакви ново строителство, но те пък болшинството нямат всички тези актове. Обаче сега ще гледам поне Акт 15 да имат.  Grinning

Този комплекс на Диневи си е завършен, собственик продава жилище, в което е живял.  Peace

А пък ако знаеш колко е различно и на живо като отидеш да го видиш понякога,можеш да се хванеш за главата.Наложително е в твоя случай да имаш много доверен човек тук,за да може да избегнеш доста главоболия. Peace

# 933
  • Sofia
А пък ако знаеш колко е различно и на живо като отидеш да го видиш понякога,можеш да се хванеш за главата.Наложително е в твоя случай да имаш много доверен човек тук,за да може да избегнеш доста главоболия. Peace

Мда, и е наложително да провериш общите условия, с които се обвързваш в комплекса, със сигурност има немалка месечна такса поддръжка и договор за управление, който ще трябва да спазваш.

# 934
Знам го комплекса на братя Диневи и не мисля ,че е добра инвестиция.Наистина не изглежда зле, но това е само на външен вид.Комплексът е строен и продаван предимно на чужденци, най-вече англичани.Даже имаше няколко скандала свързани с английски агенции за недвижими имоти с доста агресивен начин на продажба и лееееко невярна реклама.Подобен тип имоти са строени с невероятни икономии на материали и качествен труд за сметка на щедри инвестиции във "визия" - архитектурни проекти, виртуални разходки,интернет страници и щедри комисионни за агенциите (натоварени в цената, разбира се).
Специално комплексът в Симеоново е на кофти място - никакъв транспорт, близо до околовръстното, далеч от града.Не е удобен нито за отдаване под наем нито за живеене.Подходящ е примерно за хотелски апартамент - такъв, който се отдава за кратки периоди на туристи, но трябва и читава фирма за поддръжка и управление.
За актовете са ти обяснили.Поне акт 15 има ли го, ще се стигне и до 16 - то е формалната част.
Мен ме интересува как стои въпросът с новото строителство на "зелено" или в начален етап в момента?Има ли такова, на какви цени, купуват ли хората?Аз 3 пъти съм купувала на зелено и си ги построиха кооперациете (с поне по 1 година закъснение), но това беше в годините на балона.Как ли е сега?Иначе съм доволна - цените ниски, избор от жилища, възможност за прекрояване на вътрешното разпределение, инвеститорски контрол-гледаш как се строи от основи до покрив и мазилка.Но си има и риск...

# 935
Във връзка с комплексите, има ли някой от вас , който живее в такъв и какви са месечните такси за поддръжка, поне ориентировъчно?

# 936
  • Sofia
Около 9евро/кв.м. За тристайно жилище около 300лв/месец.

Подобен тип имоти са строени с невероятни икономии на материали и качествен труд за сметка на щедри инвестиции във "визия" - архитектурни проекти, виртуални разходки,интернет страници и щедри комисионни за агенциите (натоварени в цената, разбира се).

Абсолютно съм съгласна с това Peace

# 937
  • There I was on a July morning
samuraika, сега пазарът с покупки на зелено не върви както до преди 3 години.
Като наблюдавам строителството в нашия район - повечето кооперации се завършват, но има такива, при които от няколко месеца не се работи.
 Относно хубавите етажи и апартаменти - могат да се закупят от собствениците, които са се включили в етапа на строителството и сега продават.

# 938
пазарът за новото стр. със сигурност не е същия като преди 2 години дори, но въпреки това стр. фирми които и преди си вършеха работата и сега си я вършат-т.е. тия, които имат средства си докарват нещата докрай, а има просто много такива, които не започват(за  разлика от преди) или се обединяват със свои колеги. Относно хубавите етажи и имоти- не само собствениците имат такива, по-скоро те се продават в по-ранен стадии- в такъв в какъвто не всеки би купил имот Wink

# 939
Благодаря на всички за съветите, изобщо не знаех з алифта. Хареса ми комплекса, защото е затворен. Пък за мен без кола така или иначе не съществува вариант, в смисъл където и да купуваме, то ще е за кола. Едно нещо, което ме влече към подобни комплекси извън града е, че детето ми е свикнало на зелено и в блок много не го виждам, а и аз вече много не се виждам. Гледам и други - в Бояна, Симеоново, Драгалевци... Къща би било ОК, но намирам цените за налудничави, по-добре в Торонто да си купя за същите пари.  Laughing

# 940
Във връзка с комплексите, има ли някой от вас , който живее в такъв и какви са месечните такси за поддръжка, поне ориентировъчно?

Плащам в 2 коплекса. И в двата ми е 30 лв таксата. Не знам дали зависи от големината на апартаментите, но те са 60-70 кв.

# 941
30 лева за това, което видях ми се струва съвсем нормално...  newsm78 Защото видях обяви, където явно никой не с егрижи и басейните бяха кални, даже и на снимките, а наоколо - боклукчарник.  Confused

# 942
  • Sofia
Къде е тази такса 30лв? За затворен комплекс с басейни и жива охрана ли говорите? newsm78
За първи път чувам за такава ниска такса за затворен комплекс Rolling Eyes

ПО-горе писах, че аз плащам 300 ooooh!

# 943
Къде е тази такса 30лв? За затворен комплекс с басейни и жива охрана ли говорите? newsm78
За първи път чувам за такава ниска такса за затворен комплекс Rolling Eyes

ПО-горе писах, че аз плащам 300 ooooh!

Аз изобщо не говоря за затворен комплекс, още по-малко за басеини. Simple Smile
Мисля, че въпроса беше просто за комплекси, а не затворени с басеини, или не беше?

Последна редакция: сб, 17 юли 2010, 08:35 от zorrytta

# 944
...

То сега всеки, който е сложил една бариера на улицата пред блока, продава апартаментите за "затворен тип комплекс".
30 лв. може да бъде по-скоро такса за охрана, отделно са почистване, поддръжка на зелени площи, аварийни и планови дейности и пр.

Общи условия

Активация на акаунт