Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?

• 251 692
  • 3 712
  •   1
Отговори
# 990
  • София
Изтрих.

Последна редакция: вт, 03 авг 2010, 16:39 от Спунк

# 991
Човече, ма моля ти се, изтрий го тоя постинг, че тук кой знае кои идиоти могат да почерпят кофти идеи. Tired

# 992
  • Sofia
комисионна в размер на 2.5% от сумата ,понеже води клиент,с когото си е сключила договор Shocked,а за да стигна дотам аз да си го пускам ,имам съображения,след мъки с брокери,т.е. не мъки ,ами тотално безхаберие и неадекватност Peace

Според мен неправилно се е изразила, естествено, че комисионната се плаща при сключване на договор, след като е намерен купувач. Никой не иска 2.5% за оглед, това е невъзможно.

Да smile, точно такъв е принципа на работа с агенциите, ти плащаш ако ти намерят купувач. След като сама си пуснала обявата когато ти се обаждат агенти просто им казваш, че си търсиш директни продавачи или да си вземат комисионна само от купувача, ти не си предвидила такава. И разчиташ евентуални купувачи да се свързват с теб директно. Но все пак губиш известен потенциал клиенти по този начин.

ПП. В кой квартал и за колко продаваш, че аз пък тъся да купувам  Mr. Green

# 993
Изтрих го, Спунк, махни го и ти  ...
Но се съмнявам, че това е само идея, убедена съм, че е реализирано ...

# 994
Моля и Спунк да изтрие цитата на Човечето, че остана!  Laughing

# 995
  • Sofia
Естествено, че е реализирано, по едно време имаше бум на таксите за оглед, само че хората бързо се усетиха, че някой ги праща за зелен хайвер и се преустанови тази практика.

# 996
И импулсни телефони имаше, като звъннеш обикновено е някоя бабка, която не чува и разговорът се проточва дъъъълго, дълго  Simple Smile след това Обади се утре за оглед, като се обадиш, абе аз няма да мога, звънни пак утре и така по 10 разговора ... обаче доста народ се връзваше, защото цените наистина бяха доста символични.

# 997
  • София
NBM,в Дружба-1 е апартамента ,6-ти етаж ,без асансьор Mr. Green,ама и аз  съм една търговка.... ooooh!,но разберете ме ,попадам на брокери които го пускат на цена ,каквато аз съм наясно ,че е нереална,но...не "така ще го опитаме,пък то ще покаже",да ама минава месец-два-три,ни вест ,ни кост за актуализация надолу....и аз реших да действам така,та евентуално разбера действителната цена на имота ,която очаквах да чуя от тях.
п.п. нямам против услугите на брокер ,така си го представях ,така и стартирах начинанието....ама ...

# 998
... попадам на брокери които го пускат на цена ,каквато аз съм наясно ,че е нереална,но...не "така ще го опитаме,пък то ще покаже",да ама минава месец-два-три,ни вест ,ни кост за актуализация надолу...

Обикновено се получава обратното, обявяват го собствениците на нереална ценаи ако кажеш 1 дума я приемат за обида спрямо имота, след което прекратяват отношенията, явно и ти, и те са били изключения  Laughing

# 999
  • София
да,малко абсурдно звучи ,обаче ...факт,да нямаш кой знае какви очаквания за цена и дори така да се спъва евентуален интерес...

# 1 000
  • Банкя
Не влизам няколко часа в темата и пропускам страхотните идеи. Mr. Green Жалко! Sad

*smile*
Ако ти се обадят от агенция и пожелаят да ти доведат евентуален клиент за оглед, предупреждавай ги предварително, че не смяташ да им плащаш комисионна, а те да си преценят, да правят ли огледа, да искат ли по-висока комисионна от купувача или да се откажат от имота. Peace
Ние преди 4 години като купувахме апартамента, случаят беше точно такъв - продавачът беше си пуснал обявата сам в имот.бг, а агенциите му се бяха нахвърлили, но той беше изрично заявил, че няма да плаща комисионна. Само ние платихме такава при сключването на предварителния договор за покупко-продажба - 3%. Wink

# 1 001
Да ви питам какво и е на ул. Цар Симеон? Постоянно срещам евтини имоти там. И сега ме впечатли етаж от къща който е тристаен апартамен практически за 50 000 евро. И таваните високи като гледам. В тази сграда.

# 1 002
  • Sofia
Не съм 100% сигурна, но това май са много стари къщи на гредоред.

# 1 003
Delusion, това е съборетина.
Според мен е грозно. Направо е ужасно и подтискащо. Също така май не му трябва много, за да падне. => и 50000 Е са му много на това чудо!

# 1 004
  • София
Улицата е доста дълга - ако имотът е между Мария-Луиза и Васил Левски би могъл да бъде добра инвестиция, но в участъка около Женския пазар е ужас.

Общи условия

Активация на акаунт