Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?

• 251 692
  • 3 712
  •   1
Отговори
# 975
И каква сметка има да каже, че гарсониерите са били по 300 е? Това значи, че са поевтинели с 50%. А реално са 20%. Не виждам логика ...

Предполагам, че след като се занимаваш с имоти, следиш публикациите по темата.
От шест месеца все дъно се достига с цените. Всеки месец - дъно. Ако по време на строителната истерия балъците купуваха заради прес съобщенията на агенциите, които журналистите публикуваха 1:1, то сега вече този номер не минава. И по 100 интервюта на ден да дават, за да убедят хората, че цените са страшно изгодни, не ми се вярва да убедят някого.

# 976
Миш, хехе, много ме кефят твоите постинги по темата. Laughing

# 977
malko_mishlence, да кажеш, че наемите са се сринали с 50-60%, значи че нещата са много, много зле, затова ми беше чудно защо е удвоил, че и утроил реалното. Та 1-ст. до Пиротска, след ремонт преди 2 г. имаше на 200 евро, в Люлин 3 и за 140 е. Това са неща, които нито са скрити, нито неизвестни, всеки, който е наемал е наясно, затова ми беше чудно, както би постигнал конкретно с това си изказване за гасониерата по 300 е?

А виждали ли сте мезонет 43 квадрата  Laughing жестоко е, водеше се 3-ст. ooooh!

# 978
  • София
Зздравейте,малко встрани от темата ,но ми е спешно.Пуснала съм  обява в имот.бг,но брокерите ,които водят клиенти искат комисионна от мен ,редно ли е или мъжът ми е прав ,че ние тази комисионна трябва да я предвидим за адвокат при евентуална сделка ?
Благодаря ви !

# 979
Не могат да ти искат комисионна, за това,че водят клиенти. Едва, когато сделката с някой от клиентите се осъществи, тогава се плаща комисионна, но за реална сделка, не за оглед. Да не би да ти искат някаква такса- оглед?

# 980
Смайл, каква комисионна ти искат, че не стана ясно.

# 981
Зздравейте,малко встрани от темата ,но ми е спешно.Пуснала съм  обява в имот.бг,но брокерите ,които водят клиенти искат комисионна от мен ,редно ли е или мъжът ми е прав ,че ние тази комисионна трябва да я предвидим за адвокат при евентуална сделка ?
Благодаря ви !

Ако искаш да работиш с тях, т.е. да ти извършат услугата намиране на купувач, плащаш (след сключване не договора), ако искаш да работиш само с директни клиенти, просто не го пускай на оглед и няма да плащаш нищо  Peace
Адвокат и посредник нямат нищо общо, адокатът се занимава с юридическата част, но няма да ти намери купувач, Нотариусът също взима пари. Всеки извършва различна услуга, с/у различно заплащане, ти избираш дали да работиш с тях, е, само Нотариус няма как да избегнеш  Simple Smile

# 982
  • София
комисионна в размер на 2.5% от сумата ,понеже води клиент,с когото си е сключила договор Shocked,а за да стигна дотам аз да си го пускам ,имам съображения,след мъки с брокери,т.е. не мъки ,ами тотално безхаберие и неадекватност Peace

# 983
Не се занимавай с тях  Peace още по телефона си кажи, че работиш само с директни клиенти  Peace

# 984
Ами направи си сметката - ако работиш с тях, ще трябва да им платиш. Ако смяташ, че можеш без тях - казваш им да водят клиенти, но да не чакат комисионна от теб, или направо им отказваш огледи.

# 985
  • София
*smile*, правилно ли те разбирам, че искат комисионна само за оглед от евентуален купувач.  Shocked
Мисля, че 2.5% от цената би трябвало да им се плати, когато се осъществи сделката.

Човече, какво означава "директни клиенти", краен купувач без агенция ли?

# 986
...

Човече, какво означава "директни клиенти", краен купувач без агенция ли?

Без посредник, купувачът си намира продавача и се договарят  Simple Smile

# 987
*smile*, правилно ли те разбирам, че искат комисионна само за оглед от евентуален купувач.  Shocked
...

И аз в началото така помислих, но едва ли. Има някои, които взимат пари за огледи, но те са с цел ограничаване на туризма.

# 988
 Mr. Green

Последна редакция: вт, 03 авг 2010, 16:28 от Не се сърди, човече

# 989
Страхотна идея  Crazy сто на сто ще влезе някъде в употреба  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт