Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?

• 251 738
  • 3 712
  •   1
Отговори
# 720
За София, но не съм се засилила, де. А и не познавам кварталите. Имам само бегли познания.

# 721
Може и да ви се стори смешно това ,което ще кажа, но аз останах с много добри впечатления от кв. Фондови жилища. Ходих там на гости в едно блокче, и в интерес на истината първо като чух адреса и името на квартала си представих някакви развалини, едва ли не бараки. Никога не бях ходила. Останах приятно изненадана, спретнат, панелен  блок с добър и заключващ се вход, наоколо доста зеленина, близо до центъра, има големи магазини. Даже започнах да разглеждам обяви за този район и цените ми се сториха съвсем прилични. Хотелът ми пък се падаше някъде между Банишора и св. Троица, не съм наясно с районирането. Мои близки твърдяха, че Банишора, св. Троица, Фондовите жилища, Зоните, и въобще тази част на София били страшно непрестижни, хората били прости, невъзпитани ,на много ниско ниво, в никакъв случай да не съм си търсила жилище там. Понеже няколко пъти се обръквах и питах за улици, всички ми се видяха много учтиви и добронамерени. Имам и познати и в Банишора и в Зоните, и тъй като ходя често на гости, имам и някаква общи впечатления и от съседите наоколо,много приятни хора. Цените на жилищата са много по-ниски от тези в "престижните" южни квартали. Всеки си има предпочитания, разбира се, но не виждам защо трябва да дам няколко хиляди евро отгоре, заради престижа,дето всъщност го няма.в същото време през Западните квартали минава метро, има си зеленина, градинки,магазини, близо са до центъра. Според мен човек преди всичко трябва да гледа удобствата, добрата инфраструктура,а и жилището да е на разумна цена. Прости и проблемни съседи може да има навсякъде,това вече е въпрос на късмет.
  Joy Точно изброените от теб квартали са ми любими - особено Зоните и Св.Троица.  Simple Smile Много съжалявам, че миналата година, когато си търсех апартамент, не ми стигнаха парите за там. Близко е до центъра, зеленина, паркове, абе.. всичко си има. А за хората  Shocked - вече втори такъв коментар чувам, пак тук във форума прочетох, че в Св.Троица живеели само убийци.  ooooh!  Joy Откъде ги раждат тия бисери...  baby_neutral
   Та - с 2 думи - избирам Св.Троица пред който и да е южен квартал, пък нека да съм непрестижна (не на последно място - няма цигани).  Laughing

# 722
да защитя Борово  Laughing.
аз живея от 6 -годишната си възраст там,  не бих го сменила за нищо на света Peace.
да кажа, че съм малко преди  пазара само. това за мен е най-хубавата част.

# 723
  • София
Много интересна тема, ще следя!

# 724
  • София
Останах с впечатлението, че определяте Борово като "широк център".  newsm78  Правилно ли съм ви разбрала? На мен не ми се струва, че е близо до центъра.

# 725
  • София
Не, Борово си е Борово и никога не е бил широк център.
Аз също много харесвам този район.
Изобщо, аз не мога да дефинирам като хубав един жилищен район, без зеленина.
Освен всичките останали параметри.

# 726
...аз живея от 6 -годишната си възраст там,  не бих го сменила за нищо на света Peace...
                            Съжалявам ако ви изглеждам глупава, но за мен южните квартали за мен са най-добрата част от София  Peace. Живяла съм в 3 от тях и съм много доволна и от трите. Разбира се, чувам че 'Бели Брези' са го развалили, но не съм минавала скоро през него и си живея с хубавите впечатления. Определено има (доста) какво още да се желае, но си ги обичам много.

# 727
  • There I was on a July morning
...аз живея от 6 -годишната си възраст там,  не бих го сменила за нищо на света Peace...
                            Съжалявам ако ви изглеждам глупава, но за мен южните квартали за мен са най-добрата част от София  Peace. Живяла съм в 3 от тях и съм много доволна и от трите. Разбира се, чувам че 'Бели Брези' са го развалили, но не съм минавала скоро през него и си живея с хубавите впечатления. Определено има (доста) какво още да се желае, но си ги обичам много.

И аз съм живяла в 3 от тях /и още живея/. Не ги сменям за други  Peace

# 728
От южните съм живяла само в Хиподрума, на границата с Бели брези. Също съм живяла в Младост 1, Младост 2, Люлин 8 и центъра. Никаква разлика нямат южните с останалите. Единствената осезаема разлика беше детската градина, която тогава 2004 г. беше доста запусната, дано е оправена вече и неприятните задръствания сутрин и вечер около Билата, а нямахме друг начин да стигнем до нас.

# 729
Еее, извинете, ама твърдо несъгласна съм. Да се сравнява Люлин осем с, да речем, Хиподрума, или района около Медицинска-извинете.

# 730
Тук всеки си дърпа към квартала, то е ясно.

# 731
Еее, извинете, ама твърдо несъгласна съм. Да се сравнява Люлин осем с, да речем, Хиподрума, или района около Медицинска-извинете.

Аз неслучайно се махнах от Хиподрума, не може да стъпи и на малкия пръст на Л8 (освен по слава).
Хиподрума няма нито едно предимство, за което да се сещам.

Тук всеки си дърпа към квартала, то е ясно.

Не е така, аз гледам съвсем обективно, като човек живял на всички тези места. Нито съм родена там, нито имам някакви специални емоционални връзки  Simple Smile

# 732
Нямам повече коментари! Laughing
Тоест, не искам.

# 733
Нормално е да нямаш, след като не познаваш районите от опит Peace

# 734
В повечето от тези квартали съм живяла и аз. Та им знам предимствата и недостатъците.
Никой не купува апартамент само защото кварталът се води престижен. Хората преценяват какво им трябва - инфраструктура, достъп до услуги, населеност на квартала, процент зеленина... намират някакъв баланс между необходимото им от горните и паричната наличност. Досега не съм видяла някой доброволно да е предпочел спален квартал пред такъв с преобладаващо ниско строителство и зеленина.

Общи условия

Активация на акаунт