Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?

• 251 955
  • 3 712
  •   1
Отговори
# 2 985
  • София
В стария ни апартамент кухнята и хола бяха отделно. В новия - са заедно и ми е много по-удобно  Peace

# 2 986
Зависи и като са отделно кухня и хол, през колко стаи са една от друга. Наистина не е практично, както в панелите с една спалня, където кухнята е до спалнята, а хола в другия край на апартамента. Но, ако са две съседни помещения и преходна врата между двете е идеално. И кухнята да си има и врата от към коридора, не само към хола. Но, идеални апартаменти няма, все ще е едно за сметка на друго.

# 2 987
Maлко изместихме темата...
Включвам се по същество с реална сделка на познати:
90кв., панел, сменена дограма, непоследен етаж, до 3 Градска Болница (не знам Илинден или Св. Троица се води) 53 000 евро.

# 2 988
  • София
Зависи и като са отделно кухня и хол, през колко стаи са една от друга. Наистина не е практично, както в панелите с една спалня, където кухнята е до спалнята, а хола в другия край на апартамента. Но, ако са две съседни помещения и преходна врата между двете е идеално. И кухнята да си има и врата от към коридора, не само към хола. Но, идеални апартаменти няма, все ще е едно за сметка на друго.

Има, разбира се. Въпросът е доколко могат да си ги позволят хората.
В моя апартамент е точно така. Има две врати кухнята- директно от коридора на антрето и друга- към трапезарията.
И разделението в апартамента на дневна и нощна зона, които са независимо една от друга също е много съществен плюс.
Но всичко това предполага пространство.

Maлко изместихме темата...
Много обичам в тема над двеста страници някой да каже, че сме я изместили.
А за същата цена закупих панел на входа на Южния парк в санирана сграда, със сменена абонатна станция.

Последна редакция: вт, 17 май 2011, 13:33 от Azzy

# 2 989
Има апартаменти, които са такива, каквито си описала, и в такъв ще се местим ние, но не е идеален, има си други недостатъци, поне според мен. Знам, че други хора харесват това, което аз не харесвам и е субективно.

# 2 990
  • София
Има апартаменти, които са такива, каквито си описала, и в такъв ще се местим ние, но не е идеален, има си други недостатъци, поне според мен. Знам, че други хора харесват това, което аз не харесвам и е субективно.
Това, че е субективно, изобщо не го оспорвам. Разбира се, че е така.
Какви са недостатъците, според теб?

# 2 991
  • Пловдив
Ооо, напротив, точно такъв взехме преди два месеца Simple Smile От коридора влизаш в голяма кухня, има място за малка маса за закуска, кухнята има и друга врата към трапезарията, която пък през портал се свързва с хола. От хола има "немски преход" - влизаш в коридорче към спалните и банята. Отделно в коридора до входната врата има тоалетна за гости. Направо супер, точно такова разпределение винаги съм искала. Има и две тераси Simple Smile

# 2 992
Да, да, знам, че има такива апартаменти, бе хора! Живяла съм в такъв и пак ще ходя да живея в такъв. Точно на един такъв разбих стената на кухнята, за да влезе при трапезарията и хола, добре, че вече не живея там  Simple Smile макар че може пак да се иззида  Laughing  Съвсем отделно ми беше възклицанието, че няма идеални апартаменти. Поне до сега не съм виждала такъв, дето всичко, ама всичко да ми е така, както аз бих искала. Това не означава, че не харесвам този, в който ще ходим - напротив, много го харесвам! Недостатъците му са поносими. Едното е, че баня и тоалетна са отделно, което на моменти е по- добре, но в други моменти е кофти. Друг недостатък, на конкретното жилище е, че има прекалено много тераси, които е можело да са по- полезна площ - 3 броя тераси, като двете са малки, по около 4 квадрата, но голямата, южна тераса е около 16 квадрата. При всички положения няма да се ползват, а и не са били ползвани никога всички тези тераси.
Общо взето това са ми забележките.

# 2 993
  • София
Виж колко е индивидуално всичко, наистина.
Аз бих счела 16 кв.м. южна тераса за огромно предимство Simple Smile
Но аз пък не бих казала, че няма идеални апартаменти. Има и още как.

# 2 994
  • Пловдив
Тихичко да споделя, че на нашия недостатъкът е местоположението - първи, над партерен етаж. Обаче според мъжа ми това било предимство, защото децата ни са като коне и тичат и тропат. Crazy

# 2 995
Ако можеше само тази тераса да остане би било добре - южната. Другите ми иде да ги изрежа. Дали има такава възможност? След като има хора, които си изнасят терасите напред и ги усвояват, не може ли пък някой да се лиши от терасата си. Едната от малките и северна, бих я заличила.

# 2 996
  • София
По-добре не я пипай.
Промяна на фасада се води и е куца процедурата.

Янтра, аз не харесвам високи етажи. Simple Smile Любим, когато листата на дърветата са в прозорците ми и ми шумолят Simple Smile

# 2 997
  • Пловдив
По-добре не я пипай.
Промяна на фасада се води и е куца процедурата.

Янтра, аз не харесвам високи етажи. Simple Smile Любим, когато листата на дърветата са в прозорците ми и ми шумолят Simple Smile
Взимайте се с моя, ако знаеш какъв хубав, просторен, светъл, топъл, на 12 етаж.... не взехме, защото бил на 12етаж! (нагоре има още два етажа, не беше последен).

# 2 998
когато листата на дърветата са в прозорците ми и ми шумолят Simple Smile

Това е много яко, наистина!

# 2 999
  • На земята, която е всъщност звезда.
... Но, аз, примерно, ненавиждам миризма на манджа, да не говорим наслоена с времето миризма от различни манджи, да ти се отлага по диваните и пердетата. Други не я усещат, за тях не е проблем, но мен ме дразни ужасно. При общо помещение няма вариант да се избегне тази екстра. И най- мощния абсорбатор не е в състояние да изсмучи до толкова, че да не се усеща, че е готвено в същата стая. Друг въпрос е, че докато абсорбатора работи, си бръмчи здраво, та накрая хем дивана ти е вмирисан, хем главата ти е обръмчана. Дори да избереш с по- малко децибели, шум си има. А с вентилатора на фурната могат да направят дует, докато ти се опитваш да почиваш или да гледаш филм, пък и разговор да водиш с някого.

Peace Да не говорим, че при включен абсорбатор телевизорът трябва да се усили. Или, както обичам да готвя на музика или филм, няма начин да издържа два включени телевизора в едно помещение. Живяла съм в жилища и с отделна кухня, и с приобщена, и сега категорично предпочитам първото. Може би общото помещение е добра опция за сами хора. Разбира се, ако съм много на зор за допълнителна стая бих ги обединила, но предпочитам да са поотделно.

Общи условия

Активация на акаунт