Ето МАЙ дойде - аз съм с бебче в ръце! № 29

• 22 539
  • 772
  •   1
Отговори
# 105
Честито на всички мами за новите бебоци

kuco_pate аз няма май да дочакам моята дама и ще предизвикаме раждане.Според моя доктор по-добре да опитаме първо с вагинални таблетки,защото били по-безболезнени.Ако след трета не тръгне раждане чак тогава система.Вярно ли е че от окситоцина боли много??И цялата процедура при предизвикано,колко време трае?
Лилка -  и аз така, с тея документи.Показах и списъка на лекарката.Там си пишеше ,че хората искат изследванията за СПИН и Васерман,но тя не ги даде.Били описани.Мрънкаше и за направлението ,но аз се заядох.После се оказа,че не ми е дала обменна карта.Направо се хванах за главата с тях.ден

Имам някаква интуиция за утрешният ден.Но като знам че моя док има 2 операции утре ,най-много да го нацеля докато вадия някое бебе  Grinning

# 106
Аз да се похваля,че имам супер лактация чак.Изплаших се,че на бебка й тече кърма от нослето докато я кърмя легнала,но прочетох по въпроса и се успокоих.Било нормално,да сменя позата само.Ако Бръм, Змейчето или Шаманката се изкажат по въпроса ще съм им благодарна   bouquet

Браво, много се радвам, че се кърмите успешно!  Hug
Може би рефлекса на потичане е по-силен при теб? Усещаш ли млякото да слиза на силни струи? Когато това е факт, за бебето обикновено е по-трудно да се справи и понякога може да има изтичане на мляко през нослето. В този случай би могла да поизцедиш предварително малко мляко, колкото да облекчиш силното потичане. Наистина промяна в позата също помага - можеш да опиташ да се кърмите легнали или да поставиш бебето да суче върху теб. Колкото повече расте бебето, толкова по-добре ще се справя. Поздравления отново, много ви се радвам!  Hug

Вивере, ще допълня само каквото вече ти е писала Бръм, защото с това бебе имах подобни преживявания и може някои от нещата, които ми помогнаха, да сработят и при вас. Ако кърмата тече на прекалено силни струи и бебето се дави, можеш да опиташ да "уловиш" струята с кърпа, притискаш леко гърдата с чиста кърпа или салфетка докато усетиш, че рефлекса на потичане намалява. После можеш пак да предложиш на бебето да суче.
Тъй като моите любими пози за кърмене са легнала и пред комппютъра (  Mr. Green ), намерих вариант да не се дави толкова бебката като я кърмя така. Гледах да е по изправена. В легналата поза се надигах на възглавница и подлагах ръка под нея, така че главата и да лежи на бицепса ми (ако имах такъв), а тялото на предмишницата. Обясних го сложно, ама реално позата е много логична, ако намеря кой да ме снима, ще покажа. В седнало (чат-удобно) положение я повдигах така, че да е полуседнала, дупето и виси между двата ми крака и пак е опряна на ръката към кърмещата гърда.
Предполагам, че Бръм или Змейка са писали вече по темата за хиперлактацията и за това, че за справянето е важно да не се цеди до край гърдата, а ако се налага цедене да е само при напрежение и само до облекчение. Но да кажа, че това с давенето обикновено преминава, не е толкова страшно.

# 107
Бръм,Шаманката    bouquet  Heart Eyes

# 108
Честити бебоци на Беборанче, Облак и Евито! Да ви растат здрави и щастливи!
За ананаса мога да допълня само, че има легенди да се яде и след ембрио трансфер ако правиш инвитро процедура, спомагал имплантирането на ембриона в матката. За предизвикване на контракции и раждане не бях чувала до скоро, но знам, че и в двата случая се яде пресен ананас, а не от консерва.
Уини, благодаря за комплимента Simple Smile

# 109
Пипи,

В коя болница си? Ако Дара е при теб, за да не получиш застой на мляко и същевременно да стимулираш лактацията, както и за да продължиш естествената връзка между двете ви след бременността, е добре да я храниш начесто и за времето, за което тя желае. Оптималния вариант за новородено е да има 10-12 кърмения в денонощие. Ако искаш, звънни ми утре да поговорим по тел. или ще ти пиша по-подробно, че Каби заспа в ръцете ми.  Embarassed

Оправих дЯтето, да си довърша приказката сега, пък ти ако имаш нужда, пак можеш да звъниш.  Hug

Ако бебка е по-поспалива, можеш да опитваш да я будиш, за да суче или да продължиш с опитите да я храниш в сънно състояние - може би удачен вариант е да използваш по-леката фаза на сън, която се разпознава по полупритворени и шарещи очички, по дишането и т.н. Хубаво е да гушкаш беба колкото се може повече - така ще е близо до млякото, близо до сърцебиенето ти, до кожата, до майчината топлина, която излъчва тялото ти. Всички тези неща обичайно стимулират бебето да суче. За събуждане помагат нежен масаж по крачето, ушичките и рамото, побутване на брадичката, разсъбличане, смяна на памперс.

В първите дни бебетата се нуждаят от немного голямо количество мляко - стомахчето им е евентуално с размерите на черешка, така че коластрата, която произвеждаш - при добра стимулация - ще е съвсем достатъчна. Две хранения обаче са твърде малко - дали имаш предвид, че 2 пъти си я кърмила, а през останалото време й е предлагано шише с АМ???

# 110
  • Пловдив
Честити бебчовци на Облачето, Беборанче и Евито!!!

Аз  днес се позагубих, но вече и аз съм в отбора на болните, та нямам много сили  Rolling Eyes Сега съм се увила с един компрес и ще лягам  Confused

Спирито, стискам палци всичко да мине бързо и лесно!!!

# 111
Тая вечер пак до късно го откарах. Ама да лягам вече, че утре сме на преглед с беба...
Лека нощ на всички мамчета! smile3507

# 112
Момичета, някой има ли новини от krischana, нали я приемаха днес за наблюдение, заради преносването?

# 113
  • София
Според моя доктор по-добре да опитаме първо с вагинални таблетки,защото били по-безболезнени.Ако след трета не тръгне раждане чак тогава система.Вярно ли е че от окситоцина боли много??И цялата процедура при предизвикано,колко време трае?

Аз пък мисля, че със система е по-безболезнено, че като се сетя за таблетката и  Sick  ooooh! При мен времетраенето от поставянето й до раждането беше 8 часа.

# 114
Какво да кажа нормално за бургаските лекари и мисля че не само за тях в провинциалните градове е така с някакви изключения но за такъв голям град като Бургас е много смешно да не казвам даже много трагично всичко не само здравеопазването и по специално за бременните
Девилче на теб са се заяли а при мен въобще нямали за 2010 г напраления а и бяхме на гости и на дружката нейна приятелка раждала преди 15-20 дена и на нея същия не и е дал.Но ще се оправя някакси ще вземем направление нали може и на изписването да се даде.
Чета пишете за секса-аз по принцип не ми пречи и без секс в това положение ,но моя го е страх и не смее да си помисли последно мисля че беше в 7 месец.Бях споменала даже че ме пита колко време след като родя ще можем да правим секс и аз изтърсих  около месец (то може да е повече)по точно като се възтановя ,замисли се и ми вика а добре ще издържа Mr. Green
.

# 115
На мен ми предизвикаха първото раждане с таблетка. Зависи какви мг са таблетките, които ви слагат.

В моят случай, след поставянето й около полунощ, през нощта се появи чат пат някоя контракция, но нищо по-различно от това, което имах в продължение на 2 месеца. На сутринта, както си лежах в леглото, чух едно "пук"... спука ми се мехура и от там насетне почна екшъна.  Mr. Green Та, аз буквално от таблетката нищо не разбрах. Може би и без таблетка щях точно него ден да родя. Но, добре, че бях в болницата, че иначе нямаше да успеем да се довлечем с мъжа ми навреме!!! После ми сложиха някакви разтвори, за да намалят интервалът между контракциите, но не успяха, та докато се усетя, вече напъвах.  Crazy

сиванова, и аз направих "твоето" упражнение вчера - 4 км маратон, че и на бърз ход, но... освен, че се изморих, друго нищо не се случи.  Grinning Ходихме с майка ми пеша до болницата, за да знае къде да ми идва на свиждане през деня с Мишел, като се роди бебето.

На мен пък точно утре не ми се ражда.  Joy Много рожденици ще станем. Wink

# 116
Честито на всички мами   bouquet  bouquet  bouquet

# 117
ЧЕСТИТО НА Беборанче, Облак и Евито     bouquet

# 118
  • Sofia
Добро утро   bouquet Да спазим традицията  Grinning

И моето предишно раждане беше предизвикано с таблетка - 1/3 от едно много мъничко хапченце. Сложиха ми я в 20ч., родих в 3.45 през нощта. При мен мисля, че точно тя подейства, з'то получих контракции някакви и едва 2 часа по-късно ми сложиха упойката и започнаха да ми вливат разни неща. Мехурът ми го спукаха. Аз просто тогава нямах никакви индикации за раждане, освен леко скъсена шийка и абсолютно преминал праг на търпениеи чакане  Mr. Green
Девилче, а при теб налага ли се предизвикване или ти си искаш? Ако е второто, потърпи още мъничко, изчакай да тръгнат нещата естествено  Hug
Ивон-че, хайде дано имаш "късмет" днес  Peace Процедурата с очите звучи гадничко, но важното е, че ще стане, както го искаш  :hug
Змейче, лоша работа да си болна и то пък като наближава "Денят". Оправяй се бързо  Hug Praynig
Славче, krischana може и да е родила  Rolling Eyes

Днес е много хубава дата за раждане - дано се повтори фиестата от 3-ти  Hug

# 119
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА БЮТИ! ЖЕЛАЯ ТИ ЛЕКО И БЕЗБОЛЕЗНЕНО РАЖДАНЕ, МНОГО ЛЮБОВ И КЪСМЕТ, СБЪДНАТИ МЕЧТИ И БЕЗОБЛАЧНО БЪДЕЩЕ!

Аник, днес да ни чакаш с Дудински, да не забегнеш някъде Mr. Green
И на мен ми предизвикаха предното раждане с таблетка, но не помня май беше половинка. Докторката ме провери за разкритие - нямах и тя ми направи 3 към 4 см. Сложи ми хапчето(може би към 11-11.30, не помна), каза да се разходя 1 час и да ходя към болницата. Нямах нито грам контракция. В болницата ме приеха с 6 към 7 см, отново без контракции или болежки. Уж ме оставиха да се разхождам, но бързо ме привикаха да легна и в 13.30 ме сложиха на тоновете. Спрях да правя разкритие и нямах и контракции, сложиха ми окситоцин и се почна шоуто, за което не ми се иска да си спомням. В 17.40 родих Краси с епизиотомия и доста шевове, но важно е, че всичмко завърши успешно. Водите ми ги спукаха в болницата.
Затова Девилче, аз също те съветвам да изчакаш процеса да започне сам, защото когато е предизвикано болките явно идват изведнъж, а тялото ти не е подготвено за толкова интензивна болка и нещата са доста по-трудни, отколкото когато тялото само започне процеса.

Общи условия

Активация на акаунт