Ето МАЙ дойде - аз съм с бебче в ръце! № 29

• 22 571
  • 772
  •   1
Отговори
# 135
Честит рожден ден на Бюти първо да не забравя.

И много щастливи мами на този ден да гушнат рожбичките си. Peace

И почвам с изстрелването на въпросите ми  Mr. Greenе засега още неясни .Искам да попитам - чета че Славчето някакви документи оправя и ми иззкочиха много въпроси относно това със детски ,болнични, помощата от държавата за първо или второ дете и т.н.Тези неща въобще не ми е ясно как стават или всичко това е след раждането ли се оправят и в болницата ли ще ни ги кажат тези хамалогии кое къде как и какво да се носи.Знам май че е голямо обикаляне оправяне на 100 документа и т.н.
За детските - не знам каква е работата, защото не вземам, болничните - при раждането ти дават втория, който го подаваш в местоработата, после педито ти издава третия - него също го подаваш при работодателя, след това подаваш едни декларации за дните от 135 до 410 ден, а после ако искаш и тази за отглеждане на дете до 2 год., помощта за първо, второ и тлн дете се подава след като те изпишат и май беше след като ти издадат ЕГН-то на детето(около 10 дни след раждането от общината, в която си регистрирана)

# 136
Бюти, честит рожден ден! Леко раждане ти пожелавам!   bouquet

Аз тази нощ почти не спах. Беше кошмарна. Сега хич не ми е добре. Sad

# 137
Бюти, честит рожден ден желая ти здраве, леко раждане и много щастливи мигове   bouquet bdbaloni

# 138
лилка за помощта за раждане на дете - за първо дете е 250 лв., за второ е 600 лв, а за трето и всяко следващо (ако не се лъжа) е 200 лв. след като ти стане акта за раждане на детето в рамките на 10-20 дни след раждането подаваш молба в Дирекция Социално подпомагане като прилагаш към нея и копие на акта за раждане. за детските надбавки - детето придобива право на такива от месеца следващ този на раждането(ако дохода на семейството е до 350лв на член на семейството ) и пак на същото място подаваш  Laughing  искат ти : бележка за доходите 12 месеца назад в която да фигурира дали си получавала ДМС и 13-та заплата (същото важи и за таткото ако имате брак), лична карта (пак и на таткото при усовие, че имате брак), копие на акта за раждане, трудовата книжка ако имаш прекъсване в стажа или смяна на местоработата в съответния период (дано нямаш, че ще те сбъркат от докумети), удостоверение за IBAN (копие), декларации, които на място ще попълниш и ако се сетят за още някоя глупост...

# 139
Бюти, ЧСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!! С пожелания за много здраве и любов!

Змейче, чакаме добри новини!!!!

# 140
Добро утро на всички Hug
Бюти честит рожден ден да си жива и здрава и бъди най-щастливата мама на света Hug Hug Hug
Куцо Пате и Наталиник мерси за разясненията за документите че и аз така съм се отнесла че нищо не съм правила по въпроса с тия болнични... ooooh!
Момичета стискайте още малко не остааанааа. Hug Peaceскоро ще гушкате и вие вашите мишоци. Crazy Laughing
Аник не се притеснявай малката ще е добре и ще й се радвате много като се приберете ...  bouquet
Ние сме добре за сега..Сучем на поискване ака,пишка и се надявам че й стига кърмата..Днес сме на контролно кърмене и знам ли какво ще излезе.Вчера и дадох малко изцедена кърма с шишето и се отчаях от това колко съм зле с тия неща ooooh!Понеже баткото никога не поиска да пие мляко или вода от шише и не знае какво е биберона майка му също е толкова зле с тия неща.. Mr. GreenСлагам й аз шишето да пие а то хвърчи кърма от него та се не трай... WhistlingВикам абе кво става тука аз май нещо не правя както трябва това дете се оля цялото..Накрая се усетих че трябва да я сложа по-навътре в устата й и така излапа близо 50мл.После се ядосах че си мъча детето с тия шишета и пак айде на цица... Mr. GreenАбе голям смях..
Днес пожелавам доста бебоци да ни зарадват.. Wink
Хубав ден на всички.. Hug

# 141
Бюти, честит рожден ден, мила! Пожелавам ти бързо и леко раждане и скоро да гушкаш най-сладкия подарък! newsm67

И аз съм от снощи в клуба на чакащите с болки Confused Бях забравила какво е това менструална болка, ама си припомних набързо. И понеже съм от тези, които още се чудят кое е контракция и кое не, будувах уж за да засичам, ама то на почти постоянна болка какво да и засечеш...  ooooh! И тая сутрин все едно нищо не е било.

Стикам палци на всички, които им се ражда на нечетната дата днес Grinning И на всички, които като мен ще са по прегледи.

# 142
  • Sofia
БЮТИ, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, МИЛА!!! ПОЖЕЛАВАМ ТИ МНОГО ЛЮБОВ И ЕДНО ПРЕКРАСНО БЕБЧЕ-ПОДАРЪК   bouquet

Змейче, аз в 12.30 ще получа нова информация за мишката, а в 18.15 ще И ходя на свиждане  Confused Имам уговорка с един лекар на вечерната смяна да пусне мъж ми да я види, че още не е Sad Ти си вече в 37-ма седмица  Hug  bouquet
Сега постоянно гледам лентичките на всички  Hug

Момичета, имам кърма  Joy Поизцедих малко на ръка, да намаля напрежението, а мъж ми ще ми донесе помпата. Надявам се скоро да ми дадат помпичката-Криста и всичко ще се нормализира  Praynig Praynig Praynig

# 143
Аник, те въобще ли не ти я носят newsm78

# 144
Добро утро мили момичета   bouquet

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН БЮТИ!!!

кака Лара и при мен е така с тези болки Crazy , чакаме новини от прегледа
Кои ли ще са новите ни мами днес?!?!  newsm78

# 145
Аник, имаш ли проблеми с хемороиди? Това ми беше най болезненото след първото ми нормално раждане! Tired Направо неможех да си намеря място! Някой да знае някакъв лек за тях след раждане?

Знам за една мама която би трябвало да е родила вече , но очаквам включване! Joy Joy Joy

# 146
Бюти честит рожден ден !!!

Честито и на всички нови майчета !!!

# 147
Честит рожден ден Бюти! Да си жива и здрава и скоро да се радваш на сладък малък бебок!

И аз имам някакви странни болки от снощи, ама спират почват... някакви такива като предменструални са. Интервали ми е абсурд да засичам, толкова съм скарана с времето, че тези неща не ги следя на този етап. Цяла нощ си спах без проблем, но откакто станах пак се появиха... да видим. Тази седмица не ми харесва за раждане  Crossing Arms
Иначе и на мен ми е едно такова докривяло...

Стиснати палчета на всички момичета, които са се запътили днес нанякъде   bouquet

# 148
Добро утро на всички!
Бюти честит празник. Жива и здрава и безпроблемно раждане.

Относно името на бебето, веднъж решено как ще се казва не е на хубавп да се сменя. Пък и в крайна сметка според църковния календар всеки ден е празник и се почита някой светец, така че как трябва да си кръстя детето ако е родено на 10 април Светла събота. Св. мъченици Терентий и Помпий  newsm78

# 149
Добро утро на всички!
Бюти честит празник. Жива и здрава и безпроблемно раждане.

Относно името на бебето, веднъж решено как ще се казва не е на хубавп да се сменя. Пък и в крайна сметка според църковния календар всеки ден е празник и се почита някой светец, така че как трябва да си кръстя детето ако е родено на 10 април Светла събота. Св. мъченици Терентий и Помпий  newsm78
Joy hahaha Joy hahaha Joy hahaha

Общи условия

Активация на акаунт