В какъв свят живеем?

• 13 136
  • 381
  •   1
Отговори
# 210
Както казах това е реалноста, не може човек който тренира за да изглежда добре да изглежда като него.

# 211
Защитниците на таткото - ще извадят вода от десет кладенеца, само и само да го изкарат светъл пример за подражание!
Честно казано, повечето от Вас, които оправдават и подкрепят юмруците - се надявам и не искам да Ви срещам въобще в истинския живот...
Защото от такова поведение и криворазбрани идеали ми се повръща.
Ако има каквито и да били проблеми, то те са на родителите - не на децата.
Но проблеми не се решават с юмруци.
За съжаление, обаче, явно в такъв свят живеем - на дивата чалга, на дебелите ланци, на големите мускули и на... юмруците...

# 212
........ А с 20, 30 м дали врявата няма да я има не все тая си е ставало е въпрос за растенията. И толкова ли нямате място там в тоя простор 3,4,5 на 50 м е паркчето зад големия магазин а каква поляна има само зад малкия магазин малко по-надолу от заведението от което си гледала какво става и всичко това е в радиус не повече от 50 м толкова ли ви е къс акъла, че не можете да го усмислите това, ами трябва да умаловажавате другите?
Почни да четеш човече.Не е ставало въпрос изобщо за растенията.Децата не играеха,където са засятите китки.И не ми казвай къде са парковете отлично ги знам, Wink само че имам правото да ходя където си искам.
Повярвай,ми ако беше там....и ти щеше да разбереш с какво намерение се тръгва към теб,така че продължавам да твърдя,че АЗ щях да си заключа врата и да се обадя на полицията.  Stop

# 213
ДО  nsko

Да оправяш и да бъдеш оправян май са те учили у дома,но да Умаловажаваш правото на децата къде научи?
Абе вие,хорица,до къде стигнахте в спора?Изпростяхте напълно!
Как определяте позволено и непозволено място за игра?Най-доброто такова е насред улицата.!Издигнахте в култ метала,а децата си окачествихте като фактор,достоен за пренебрегване и Умаловажаване.
ОТВРАТИТЕЛНО

# 214
Защитниците на таткото - ще извадят вода от десет кладенеца, само и само да го изкарат светъл пример за подражание!
Честно казано, повечето от Вас, които оправдават и подкрепят юмруците - се надявам и не искам да Ви срещам въобще в истинския живот...
Защото от такова поведение и криворазбрани идеали ми се повръща.
Ако има каквито и да били проблеми, то те са на родителите - не на децата.
Но проблеми не се решават с юмруци.
За съжаление, обаче, явно в такъв свят живеем - на дивата чалга, на дебелите ланци, на големите мускули и на... юмруците...
Посочете ми един пост, в който някой защитава бащата .
Деца играещи футбол с бащите си на детска площадка то не бе плюене  хулигани били ,да ходели на друго място да играели .Този Благо бил чалгаджия,мутра,прост ,далавераджия .....Стига вече!

Не познавам нито един от двамата повечето от вас също ,по снимки гадахте ,психо портрети направихте добре ,че не сте съдии.
Е, на това ли ще учите децата си понякога да убиеш е оправдано?На мен също ми се пповърща от такова поведение и криворазбрани идеали.
За мен са ясни две неща децата са играели на място отредено за тях футбол с бащите си .Живота на Валери не е бил застрашен синът му е бил там както и поредния сиерджия ,както и друг баща който ги е разтървал .Пистолета на Валери е бил или в него или ако е отишъл да го вземе определено живота му не е бил застрашен.
Постъпил е тъпо ,комплексарски и просташки "Ти имаш мускули ама аз пък имам пистолет" И двамата все пак са извадили късмет въпреки простотията си единия ,че е жив ,а другия че ще бъде съден за опит а не за убийство.

# 215
  • някъде под слънцето...

Затова ме боли - че онзи скот в падението си е опитал да завлече със себе си Валери Добрев.

Да не би да  твърдиШ 4е със стрелбата си Влери Добрев се е проявил като  ерудиран интелектуалец?
Никой не може да бъде "завле4ен" ако  сам не позволи да го "завлекат".
Твърденията ми напомнят на изказването на един полицай от РПУ Димитровград с когото разговарях по повод на един  "интелектуален изблик на самозаЩита"  застраШаваЩ  трети лица, които по сте4ение на обстоятелствата минават  покрай къЩа на една от оживените улици в града.
В хода на разговора ни  полицаят който ме прие,  ми  показа доста жалби за домаШно насилие и с гордост ми каза  4е и той побийва жена си, но пък и е казал 4е ако и хрумне да го "омаскари" подавайки жалба при  колегите му  Ще я зареже и Ще и направи живота невъзможен...
Полицаят  изглеждаШе много възпитан и културен.....НямаШе ланци и вид на мутра....По скоро имаШе вид на 4овек който ве4ер разпуска с 4аШа дайкири под звуците на ГерШуин....
В интерес на истината полицаят прие дота присърце оплакването ми,    два месеца  покъсно  обезопасили  тротоара пед проблемната къЩа.

Последна редакция: нд, 09 май 2010, 14:30 от sl

# 216
........ А с 20, 30 м дали врявата няма да я има не все тая си е ставало е въпрос за растенията. И толкова ли нямате място там в тоя простор 3,4,5 на 50 м е паркчето зад големия магазин а каква поляна има само зад малкия магазин малко по-надолу от заведението от което си гледала какво става и всичко това е в радиус не повече от 50 м толкова ли ви е къс акъла, че не можете да го усмислите това, ами трябва да умаловажавате другите?
Почни да четеш човече.Не е ставало въпрос изобщо за растенията.Децата не играеха,където са засятите китки.И не ми казвай къде са парковете отлично ги знам, Wink само че имам правото да ходя където си искам.
Повярвай,ми ако беше там....и ти щеше да разбереш с какво намерение се тръгва към теб,така че продължавам да твърдя,че АЗ щях да си заключа врата и да се обадя на полицията.  Stop

Абе да не ти се случва подобно нещо защото няма да можеш да реагираш изобщо. Shocked А може и да искаш да хотиш и по вода, ама само Един може, така, че гледай къде стъпваш.

# 217
Ти за мен не се притеснявай,гледам отлично къде стъпвам.И повярвай ми желанията ми са съвсем в рамките на реалното и допустимото.

# 218
lyd ти можеш да се мислиш за интелигентна, но описанията ти на пострадалия ( Благой имам предвид, той е в болницата) са си обиди откъдето и да ги погледнеш, и то не на интелигентен човек. Откъде ти познаваш толкова добре тати Благо? Останах с впечатление, че дори и не живееш в Димитровград. Говориш за пребит Валери, че и група във фейсбука. Ами да бяхте публикували и снимка да видим колко е пребит,докажете го. Вече видяхме пострадалия в болницата. А и съседа от съседната врата бил свидетел, какво той е направил да не се стигне до там, стоял и гледал?!
Прочела съм всеки ред от темата, преди пак да ми публикувате 2-3 статии. Не съм очевидец на случката и не мога да коментирам кой какво казал и кой какво направил. Единственото неоспоримо нещо е че е стреляно, а това е най-малкото, което не е трябвало да прави Валери. Не може при всяка разправия да се вади оръжие и да се стреля. Недопустимо е.

Е, разбира се, уважаема - чела сте всичко по много пъти  Laughing Ами да бяхте прочели, че в тази тема не пише lyd, а мъжът й! Самият аз навсякъде изразявам мисли в първо лице, единствено число, мъжки род! След този незабележимо дребен пропуск, все пак не Ви отричам правото да твърдите, че сте запозната с всичко изнесено дотук в темата.  Laughing

Можете да се обръщате към мен в мъжки род.

А дали се мисля за интелигентен? Не е въпрос за обсъждане тук.

Това, което трябва да Ви е ясно, е друго: че не настоявам при всяка разправия да се вади оръжие! Настоявам, че Татенцето нямаше да пострада, ако не беше влетял да се саморазправя в чуждия дом? С какво право Татенцето е пречукал опонента си?

И ако някой тъпанар пребива безцеремонно Вашия собствен мъж в собствения Ви дом, ще казвате ли така човеколюбиво:  Не може при всяка разправия да се вади оръжие и да се стреля.  newsm78

---------------------------
sl, твърдя, че Валери Добрев със стрелбата си е паднал до нивото на простака, който го е пребил. Не виждам какво неразбраемо има?
Личният си опит с димитровградските ченгета може да оставиш за друга тема. Щом те кефи да си споделяте интимности, твой си бизнес. Аз не очаквам средностатистическият полиицай, лекар или хлебопекар да са по-добри от средния българин около мен.

Последна редакция: нд, 09 май 2010, 15:52 от lyd

# 219
Той пък Валери да не си е мислил, че таткото Благой идва да пийнат по едно кафе.  Tired
Може да е страхотен и уважаван човек, но в тази ситуация и той има вина. Ако не беше отворил, нямаше да е бит, нямаше и да се налага да стреля.

# 220
Той пък Валери да не си е мислил, че таткото Благой идва да пийнат по едно кафе.  Tired
Може да е страхотен и уважаван човек, но в тази ситуация и той има вина. Ако не беше отворил, нямаше да е бит, нямаше и да се налага да стреля.

Ок, съгласен съм. Можеше Валери да не отваря.

Знаете ли, че много хора оправдават извършители на сексуални престъпления, обяснявайки, че жертвата е можело да не ходи еди-къде си с еди-кого си, или че не трябвало да върви сама, или че трябвало да обезопаси терасата си, или че...... Чел съм интересни изследвания по темата: излиза, че както извършителите на изнасилвания, така и много примерни и добри граждани са склонни да обвинят жертвата: видите ли, тя не е направила най-доброто, сама си е виновна! Огромен процент от хората го вярват.

--------------------------------

Хора, съгласен съм: Валери не е бил прав да стреля! Но Татенцето има ли право да влети в чуждия дом, има ли право да удари в лицето човека, има ли право да го рита в гърба, има ли право да посегне и на сина му?

Много ни е лесно сега да мъдруваме и да се кълнем: аз в такава ситуация не мога да попадна, или пък, ако попадна, ще реагирам много по-хладнокръвно и по-много по-добър начин.

Затова питам: ако някой тъпанар пребива безцеремонно Вашия собствен мъж в собствения Ви дом, ще казвате ли така човеколюбиво:  Не може при всяка разправия да се вади оръжие и да се стреля.

# 221
В този случай и двамата са жертва  Peace

# 222
  • някъде под слънцето...
Щом те кефи да си споделяте интимности, твой си бизнес. Аз не очаквам средностатистическият полиицай, лекар или хлебопекар да са по-добри от средния българин около мен.
Интересна е народопсихологията на българина, всеки си мисли 4е е по по най от средностатисти4ският пекар, лекар или полицай...
По по най според кого?Вси4ко е пре4упено през мирогледа на субекта....

Не знаех 4е в България оплакване в полицията нари4ате "интимност"  Grinning.Тук всяко оплакване в полицита се реШава в съда . Благодарение  оба4е, на тази  моя "интимност" хората спокойно могат да вървят по тротоара, без да се страхуват да бъдат нападнати от отвързана немска  ов4арка, която свободно преодолява оградата на имота който охранява и напада пеШеходци.
Но да, това не се е слу4ило на Вас,  не вие сте били със синини  и не ВаШето дете  в последствие  изпадало в пани4ески страх при вида дори и най безобидно ку4е....
Какво толкова, 4овекът просто си пази къЩата...На който не му харесва... Да върви по улицата....
Неразбираемо е твърдението(явно съм глупави4ка) как 4овек може да падне под собственото си ниво.И в такъв слу4ай кое е истинското му ниво, това, което е демонстрирал в продължение на години или това до което е  отклю4ила една  екстремна ситуация.Дали винаги имиджът който хората създават за себе си е огледало на реалният им стастус, затова  и споменах  "хвалбите" на полиция.
Не заЩитавам никого в този екШън.За мен и двете страни са "един дол дренки".

Последна редакция: нд, 09 май 2010, 16:43 от sl

# 223
lyd бащата и синът са можели просто да озаптят колкото и по -слаби да са физически и на килограми .Пък ако се беше включил и видимо интелигентния комшия/стоматолог/ вместо да проявява просташката черта да греда сеир или просто да беше набрал полицията сега този Благо щеше да бъде  съден за хулиганство , а Валери щеше да е постъпил разумно .
И все пак какъв наистина ли е бил проблема след като децата са играели на площадката  какво е предизвикало Валери да прави забележки.
Явно не всеки прави разлика м/у налитане на бой и изстрел в гърдите .

# 224
Много ме натъжава както темата, така и случаят. Защото такива хора има навсякъде около нас. При първият удобен случай изливат цялата си агресия и нещастие от случващото им се.
Единия отишъл да се разправя, другия му отворил, уж бил "пречукан", пък после стрелял...
Много ми идва да кажа по темата, но ще замълча, защото от това няма да се промени нищо.
Хората са озлобени, оскотяли, агресивни, и да причинят другиму жестокост е единственото действие, придаващо смисъл на дните им.
Не съм сигурна обаче доколко това се дължи на начина на живот.
Манталитет ли е, характер на нацията ли е...
Много лоши изводи, и пагубни последици.

Подобни случаи трябва да ни учат, да се дават за пример как да НЕ действаме в реалния живот. Tired

Общи условия

Активация на акаунт