В какъв свят живеем?

• 13 169
  • 381
  •   1
Отговори
# 195
Мире,ще ме извиняваш,но не се стърпях.....

.....
Тук говорим за игра на места, които не са предназначени за това, за неуважение на чуждия труд, за наглост, арогантност и агресия. Все качества, която някои от пишещите се опитват да омаловажат.
Аман от глупости! Аман от безпочвени призиви!
.......

Глупости,тук говорим за игра на места предназначени за това.Няма неуважение на чуждия труд,има притеснения,че може би това ще се случи

lyd , очевидно е,че не сте прочели коментара ми по "най-точно описаният случай". Затова ще ви помоля да се върнете малко по назад и да го прочетете. Wink Освен това,явно четете избирателно,защото тази тема НЕ Е за инцидента.Изобщо не съм имала за цел,да си коментирам кой е прав и кой крив в престрелката. Wink И моля не ми обяснявайте колко места има за игра в града,в който живея.Според живеещите там(подчертавам,не се отнася само за Валери) децата нямат работа на детската площадка,защото не са от техния блок,по тяхната логика,утре , живеещите в центъра също ще ме гонят,защото не живея в центъра.Е,аз какво да направя,че точно пред моя блок няма площадка,а се намира 30м зад него. Умишлено избягвам да коментирам инцидента,но ще вметна само едно- няма разбита врата.Времето,за което говорите- от затичването на Благой до чуването на изстрела 3-4мин. Практически невъзможно,докато го бият да извади пистолета от заключената каса,където трябва да се намира оръжието му.А дори да приемем,че е успял да го направи,ако мен ме бият и тогава започвам да си диря оръжието,няма да тръгна и да си заключвам касата,след това,защото при огледа е установено,че касата е била заключена.Това автоматично означава,че го е държал в себе си( не казвам,че така го е посрещнал,а че е бил у него),което е противозаконно

# 196
Напротив, чета много внимателно. И ще ви насоча към мнението, в което се споменава при какви обстоятелства може да се използва законно оръжие. Не допускам, че начетен човек като Валери не познава законите. Учудвам се, че не ги спазва.
А проблемът с "мърморещите съседи" точно мен не ме касае, благодаря ви за загрижеността. Избрали сме си да живеем в къща с двор. Но, респектирана от случилото се, спрях пържолите на мъжа ми. Току виж някой реши, че е дебел и му насочи пистолет към сърцето. Добре че е красив и няма ланец, иначе щях много да се притесня да не го срещне някой "валериевец".

# 197

adi_v4, въпреки ролята ти на свидетел в този спор, фактът е, че ти знаеш точно колкото мен какво се е случило в апартамента - т.е. никак. Рисуваме си тук някакви образи на станалото, изградени изцяло на базата на облика на участниците или истории "нашия блок срещу техния".

Затова спорът е безсмислен.

# 198
jp, знам някои факти след това със сигурност. И ги споменах- заключената каса и това,че вратата не е разбивана.И,че всичко се случва за 4мин макс.И както вече многократно споменах темата ми изобщо нямаше за цел да разкрие какво се е случило в апартамента. Няколко пъти вече казвах и че виновните са двама. Моята тема,беше провокирана от мотива за тази случка. И не конкретно забележката на Валери и евентуалното му замерване на децата с предмети. А всекидневното гонене на децата,да играят на улицата, коментарите същата вечер след това,че децата ни нямат работа и трябва да си ги държим вкъщи от живеещите във блока. Дали вече бях достатъчно ясна? newsm78

# 199
jp, знам някои факти след това със сигурност. И ги споменах- заключената каса и това,че вратата не е разбивана.И,че всичко се случва за 4мин макс.И както вече многократно споменах темата ми изобщо нямаше за цел да разкрие какво се е случило в апартамента. Няколко пъти вече казвах и че виновните са двама. Моята тема,беше провокирана от мотива за тази случка. И не конкретно забележката на Валери и евентуалното му замерване на децата с предмети. А всекидневното гонене на децата,да играят на улицата, коментарите същата вечер след това,че децата ни нямат работа и трябва да си ги държим вкъщи от живеещите във блока. Дали вече бях достатъчно ясна? newsm78

Ами струва ми се, че явно не си била - след като темата завива непрекъснато от децата към инцидента. Ти как мислиш?

Ако аз исках да обсъждаме това с децата, въобще нямаше да споменавам този инцидент - просто много лесно грабва фокуса. Тема от рода на "Как да накараме общината да осигури достатъчно детски площадки" щеше да ти е по-полезна.

# 200
adi_v4, това описание е възможно най-пълното. Субективно ли било? Може, но поне някой се е постарал окректно да вземе позицията на едната страна.

Вашите коментари са откъслечни мнения и вметки, понякога свободни интерпретации на събитията (защото не сте били напосредствен свидетел). Вие не сте наблюдавали какво се е случило във входа, нито в коридора на сем.Добреви. Вие дори не сте наясно дали Валери Добрев е хвърлял нещо от терасата си по хората.

За разлика от Вас, един зъболекар - д-р Георги Иванов - излиза с името си и лицето си и твърди, че е очевидец на насилие от страна на Благой над Валери. http://dimitrovgrad.bgvesti.net/index.php?module=news&action … ails&id=61592

А Вие на какво сте очевидка? Представихте се в един пост като "безпристрастен свидетел", какъвто в действителност не сте. Simple Smile   Затова - ноу, тенк ю,  мога и сам да си правя изводите.

--------------------------------
Откъде знаете правилата за съхраняване на оръжие? Огнестрелното оръжие се съхранява в каса, което не пречи, когато съм у дома си и пожелая, да го извадя и примерно да го смажа. Мога да извадя оръжието си от касата във всеки момент от денонощието! И това е законно.

Не виждам да е престъпление Валери да извади оръжието си от касата, вероятно воден от основателнотот съмнение, че от този див селянин всичко може да се очаква. Навремето, като отивах някъде, си вземах и презервативи - за всеки случай. Понякога се използват, понякога - не. Това може да е логиката когато се питаме защо Валери е извадил пистолета си. (АКО действително го е извадил преди онзи лайновоз да го смаже от бой, защото Вие и аз не сме били там да видим).
............................
По-горе jp зададе супер смислен въпрос: Това с пистолета е много неясно. Аз не си представям Благой да налети на бой, ако види пистолет насреща си. А ти?

# 201
Виж ся, adi_v4, ако 2 весели момченца дойдат у вас с намерението да напреавят нещо с тебе, абе да си го кажа направо, дойдат да те оправят, ти сигурно ще им се надупиш, нали?

# 202
Ама вие вече на такава групичка заприличахте  Mr. Green

# 203
Jp, не казвам,че съм подходила най-правилно към темата си.Бях провикарана от случката,и някак си не можах да намеря точния начин, да стигна да същината й без да разкажа до какво се стигна заради това.Не се срамувам от неумението си, не съм журналистка,писането не ми е силна част...Може и да не се изразявам правилно,но пък за сметка на това и на няколко пъти и в прав текст съм го казала.Завъртането й в другата посока не идва от мен.

lyd , имам право на собствено мнение и като очевидец,донякъде го изказвам.Въпросния зъболекар,никъде не казва,че Благо е разбил вратата и след това е нахлул.Побоят над Валери,не съм оспорвала.Оспорвам единствено стрелбата като "неизбежната самоотбрана", на база на това,което съм чула пък аз от други очевидци,и на база личното ми мнение.Позволете ми да имам такова.Но пък за пореден път ще кажа,това играта на децата беше на позволеното място и не са мачкали китките и не са играели с топката м/у въпросните дръвчета,такива две,които да стават за врата изобщо няма.На това съм пряк очевидец. Wink На доказателството,от тва описание,за липсата на доказателства за замерване, пак ще кажа- смях в залата.Заповядайте и ако не ви намеря толкова камъни,че да ви замервам с тях до църквата и обратно(явно сте запознат с града ни,ще ме разберете).

nsko , вече няколко пъти казвах,ама айде пак ще го кажа Ако видя 2 момченца да идват към мен с явното намерение да ме оправят,ще си заключа вратата и ще се обадя моментално на полицията.Пък нека ми разбият врата и да влязат.Докато успеят да ми свалят гащите полицията най-вероятно ще е дошла.Ето това,според мен трябваше  да направи и Г-н Валери.Схвана ли сега?

Така....вече в прав текст казах,за какво аджеба е темата и ще помоля да спрем да коментираме въпросната случка,в противен случай ще помоля темата да се заключи,защото ме провокирате да пиша,а не искам да коментирам повече конкретния случай "Благой-Валери"

# 204
Идеята ми беше какво може да търсят двама тлъстьовци (тоя Благой колкото мускулу 2 пъти повече има лой, което се постига и само с ядене и лежене, та камо ли да се говори за добра форма  Joy) в дадено жилище без да са канени. Тука говорим за непрекосновенноста на частната собственост. Някои неща които са по-големи и от обичта към децата, Законите на РБ. Именно децата са си деца и трябва да се възпитават, а не да се озверяват, защото озверени и деца възпитавани извън моралните цености, много страдат в живота. Сега, че един ви направил забележка, какъв пример му даде баща му,  "АА каф е то уеее, ша говори на дятто така уеее, ся са кача ш'ти чупя кафата там горе уеееее." Демек прави каквото си искаш, а ако пречиш на някой разкажи му фамилията. Екстра ега ти морала. А с 20, 30 м дали врявата няма да я има не все тая си е ставало е въпрос за растенията. И толкова ли нямате място там в тоя простор 3,4,5 на 50 м е паркчето зад големия магазин а каква поляна има само зад малкия магазин малко по-надолу от заведението от което си гледала какво става и всичко това е в радиус не повече от 50 м толкова ли ви е къс акъла, че не можете да го усмислите това, ами трябва да умаловажавате другите?

# 205
  • ENGLAND
Наско, или nsko , дето в бързината да се регистрираш си забравил а-то, с тези обиди ти падаш дори и под нивото на тоя Благой. И ако и приятеля ти е възпитаван като теб няма да се очудя защо Благой е хукнал да се разправя с Валери.
lyd ти можеш да се мислиш за интелигентна, но описанията ти на пострадалия ( Благой имам предвид, той е в болницата) са си обиди откъдето и да ги погледнеш, и то не на интелигентен човек. Откъде ти познаваш толкова добре тати Благо? Останах с впечатление, че дори и не живееш в Димитровград. Говориш за пребит Валери, че и група във фейсбука. Ами да бяхте публикували и снимка да видим колко е пребит,докажете го. Вече видяхме пострадалия в болницата. А и съседа от съседната врата бил свидетел, какво той е направил да не се стигне до там, стоял и гледал?!
Прочела съм всеки ред от темата, преди пак да ми публикувате 2-3 статии. Не съм очевидец на случката и не мога да коментирам кой какво казал и кой какво направил. Единственото неоспоримо нещо е че е стреляно, а това е най-малкото, което не е трябвало да прави Валери. Не може при всяка разправия да се вади оръжие и да се стреля. Недопустимо е.

# 206
Jp, не казвам,че съм подходила най-правилно към темата си.Бях провикарана от случката,и някак си не можах да намеря точния начин, да стигна да същината й без да разкажа до какво се стигна заради това.Не се срамувам от неумението си, не съм журналистка,писането не ми е силна част...Може и да не се изразявам правилно,но пък за сметка на това и на няколко пъти и в прав текст съм го казала.Завъртането й в другата посока не идва от мен.

Е, въобще не става дума за срам. Просто посочих това, което и ти си разбрала - че с описанието на толкова крайна ситуация, няма как да дискутираме къде трябва или не трябва да играят децата.

Само последен въпрос, че нещо не ми стана ясно - защо толкова повтаряш, че вратата не е била разбита? За мен това няма особено значение - едва ли Валери е мислел, че ще се стигне до бой - затова и е отворил. Така си го представям де - може да се е случило по съвсем различен начин.

# 207

nsko , вече няколко пъти казвах,ама айде пак ще го кажа Ако видя 2 момченца да идват към мен с явното намерение да ме оправят,ще си заключа вратата и ще се обадя моментално на полицията.Пък нека ми разбият врата и да влязат.Докато успеят да ми свалят гащите полицията най-вероятно ще е дошла.Ето това,според мен трябваше  да направи и Г-н Валери.Схвана ли сега?

много ясно че така ще кажеш  Laughing. Няма как да разбереш, че идват с дадено намерение, моме, явно намерението да те оправят, ще стане СЛЕД като започнат процедура по оправянето. а ти схвана ли сега? как може да знае че като отвори вратата ще му налетят на бой без коментари? И не ми започвайте за пистолета дъра дъра за да не започвам да цитирам закона според който по Чл. 15б. (Нов - ДВ, бр. 99 от 2002 г.) (1) Забранява се носенето на огнестрелно
оръжие:
1. на политически, синдикални и културни мероприятия;
2. на спортни мероприятия, освен ако е необходимо за самото мероприятие;
3. (доп. - ДВ, бр. 71 от 2003 г.) в увеселителни и питейни заведения и барове
за времето от 22,00 до 06,00 ч.;
4. при и след употреба на алкохол или наркотични вещества.
И не е споменато че не може да се носи у дома по всяко време до колкото за съхранението това е отделен въпрос. Ако оръжието не е у притежателя му то трябва да е заключено в каса, призма или пирамида с дадени размери от които оръжието да е цялото вътре и да не се подава показва или вижда по какъвто и да е начин или да се даде на съхранение в полицията служба КОС.

Така....вече в прав текст казах,за какво аджеба е темата и ще помоля да спрем да коментираме въпросната случка,в противен случай ще помоля темата да се заключи,защото ме провокирате да пиша,а не искам да коментирам повече конкретния случай "Благой-Валери"

А в началото с удоволствие се коментираше случката. Ок както и да е.

# 208
Наско, или nsko , дето в бързината да се регистрираш си забравил а-то, с тези обиди ти падаш дори и под нивото на тоя Благой. И ако и приятеля ти е възпитаван като теб няма да се очудя защо Благой е хукнал да се разправя с Валери.
lyd ти можеш да се мислиш за интелигентна, но описанията ти на пострадалия ( Благой имам предвид, той е в болницата) са си обиди откъдето и да ги погледнеш, и то не на интелигентен човек. Откъде ти познаваш толкова добре тати Благо? Останах с впечатление, че дори и не живееш в Димитровград. Говориш за пребит Валери, че и група във фейсбука. Ами да бяхте публикували и снимка да видим колко е пребит,докажете го. Вече видяхме пострадалия в болницата. А и съседа от съседната врата бил свидетел, какво той е направил да не се стигне до там, стоял и гледал?!
Прочела съм всеки ред от темата, преди пак да ми публикувате 2-3 статии. Не съм очевидец на случката и не мога да коментирам кой какво казал и кой какво направил. Единственото неоспоримо нещо е че е стреляно, а това е най-малкото, което не е трябвало да прави Валери. Не може при всяка разправия да се вади оръжие и да се стреля. Недопустимо е.

Клан, клан не доклан, дран, дран не додран, чел, чел не дочел! Тая тема тука замяса на по скоро шльокавене от колкото някакъв спор да се води. Всеки пляска нещо, а кво било що било, давай да пишем пък да правим стат. А ника ли хах да гладен съм и си изядох буквичката. Не бе бъзикам се тва ми е трейд марк нали се сещаш, ако не влезни в гугъл и ще видиш за какво говоря, почни някъде от 2-3 страница да гледаш щото ми излизат някви работи с наско ментата с който нямам нищо общо, пази, Боже! А да каза нещо за обиди, е не знам къде ги видя тея обиди, ако човек тръгне да се обижда от реалноста, не му е наред нещо. Ама вие жените сте си много чувствителни на такива теми и едва ли ще ме разберете. Не съм казал нищи против никой че да се обижда някой. Не съм излезнал от реалноста че да се сърдят. Просто понякога казвам истината направо без да обикалям много и така не се харесва на много хора това но просто никой не може да избяга от реалноста.

# 209
  • ENGLAND
Наско, като няма какво да кажеш по-добре спри да пишеш глупости и безсмислици.
Идеята ми беше какво може да търсят двама тлъстьовци (тоя Благой колкото мускулу 2 пъти повече има лой, което се постига и само с ядене и лежене, та камо ли да се говори за добра форма  Joy) в дадено жилище без да са канени.
Ако за теб подчертаните по-горе думи и сравнения е нормално да се употребяват за непознат човек или дори когато описвам някой, за мен това е липса на каквато и да е култура и проява на слабоинтелигентен човек. Но всъщност ти повече ми звучиш като някой тийн, който се мисли за нещо голямо, но всъщност е едно нищо.

Общи условия

Активация на акаунт