Бременни майки в чужбина - 25 тема

• 24 291
  • 721
  •   1
Отговори
# 60
гледам няма новинки.

бюти абе да ти кажа понякога запецвам и ме беше срам да кажа,че предпочитам нормален немски,обаче и ма и друго...те нали са малко обидчиви тука на темата и аз гледам да не ги засягам на език.само когато е много съдбовно.обаче си записах втора обиколка,но този път с мъжа ми,защото съжалих,че не го взех и него.искам да види.като му разказвах снощо очите му светеха от интерес.както забелязах не проверяват поименно кой там и кой липсва...стига места да има всички приеха и от това си направих извод,че може и втори път.то имаше до мене и две рускини=майка и дъщеря.кой ги знае и те какво разбраха,ама си траеха хахахах.обаче аз чух един коментар на майката.вика:"леле виж какъв корем имам и аз....ще си помислят,че и аз съм бременна хахаха" глей какви са дивачки хахахах. я само да те питам,че само се чудя това с акупунктурата касата ли го поема или,ако го ползваш после си го и плащаш? и още нещо не разбрах съвсем,а ми е важно. дали можеш по желание да сменяш вана=легло и обратно? например да си щъкам между двете? защото аз неискам да кисна много време във вода,а пък неискам и да я пропусна. предполагам и стаята за самостоятелно (не фамилната) се плаща нали? тази дето баш там ни показва беше даже май с бернски диалект,което е хептен гадно и хептен неразбирам.и така...другото го разбрах да кажем. хайде омитам се да плющя (ям) нещо,че имам и контракций,а трябва да ходя на пазар чак в шпрайтенбах и да мъкна торби от там Sad

на мен пък ми се струва,че бебето на хуничка прилича на нея.някой беше казал (боби мисля),че е на таткото,ама баш при веждите=очите ми се струва на нея.

добро утро на всички останали и честит празник и от мен на празнуващите!

# 61
Честит Александър на Тинаина!   bouquet Да е щастлив и много успех да има!

На тези, които им остана малко до заветното събитие пожелавам бързо и леко раждане и щастлива среща с малкото съкровище!

Ние затънахме в дебрите на бюрокрацията  Confused А, да не споменавам какъв кошмар е да си извадиш БГ документи за самоличност  Cry ooooh!. Емоционално съм уморена от недомислици и глупости. Сериозно се замислям да се разделя с това гражданство...

# 62
  • Eemnes, NL
Добро утро момичета.  Grinning Честит празник и весело празнуване на всички!  bouquet Hug
Благодаря ви за милите думи, аз все още се съвземам от падането на товара от гърбът ми. Heart Eyes И се чуствам толкова странно сега вече като знам какво ще е бебчето, не че не бях почти 100% сигурна, ама друго си е да го знаея и от друг източник, чуставам се толкова странно - момиченце... Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes, снощи дори изрових няколко останали дрешки от Ванко, когато още не знаехме неговия пол... hahaha и му ги показах, а той се усмихва и вика, и сега бебка поне ще си има няколко дрешки. Joy
Мила Ели - дано скоро всичко се оправи и да няма повече такива неприятни моменти в живота ви а само радост!
Хуничке - все чета, и не смеех много да пиша, но направо ви се радвах от сърце и на снимките преди бебка baby_neutral Heart Eyes и на бебешкото албумче.  bouquet Много сте хубави и ще ви остане страхотен спомен. Flutter
На всички очакващи бебчета всеки момент пожелавам едно леко и безпроблемно раждане! Praynig Hug И спокойствие, че като знам какво е като започне да закъснява..,. Ванко ми закъсня с 10 дена.. #Crazy и ми беше толкова изнервено от това чакане и звънене да питат дали вече се е родил... така че момичета, спокойно те бебоците си знаят кога им се излиза! Hug  bouquet
Лек и усмихнат ден на всички! Heart Eyes

Последна редакция: чт, 06 май 2010, 10:25 от sterretje

# 63
Мами от чужбина,как е времето при вас?При нас е нещо страшно.Не помня толкова студено,мрачно и навъсено време да е имало някога през май. #Crazy Ужас ! А и вали на всичкото отгоре.Да му се скапе настроението на човек Rolling Eyes.

# 64
маги аз също много се нервя на бюрокращината,но за съжаление и от тукашната не съм очарована много...даже май е повече.мале станала съм кривогледа от документи и по три пъти ходене и поравяне на едно елементарно нещо.след брака им трябваше повече от месец да осъзная,че НЕ ЖЕЛАЯ старото си фамилно име и искам ЕДИНСТВЕНО фамилията на мъжа ми да стане моя фамилия.ама не им се вярваше и упорито си ми пишеха и старото.това беше последния ми проблем...сега очаквам с раждането на детето пак да се започне Mr. Green но в българия ми "обраха точките" по бързина на действие. невероятно,но факт! много съм доволна от тях този път.пак след брака трябваше да ида да си сменя бълг. паспорт,за д аполуча тукашния документ за пребиваване с НОВАТА МИ ФАМИЛИЯ.аз много държех да стане това възможно най=бързо,защото бях останала с фамилията на бившия ми мъж и нали се сещат всички,че с моя ревнив мъж това му пречеше ужасно! та...в българия ми преведоха акта за брак и легализираха за един ден,после на същия ден отидохме в едно бюро да ми издадат оригинален бълг. документ за брак (предполагам повечето сте минали през това) и то стана за 20 мин дали има. на момента! и безплатно! с любезни "каки" там! невероятно наистина.после си пуснах и паспорта.абе за 5 дена стана всичко.ние само за една седмица си бяхме отишли.

лястовичке същото е и тука. умрях от студ вчера!

# 65
"колкото до упойките и обезболяващите ми казаха, че има хапче-струвало 70-80 лв, слагаш го в устата и явно е доста ефективно и поне не е упойка. Така че си раждаш нормално и не се измъчваш...."

вярно ли е това?

# 66
Марита, ако при вас има и леко "френската" система с имената - жената си запазва завинаги моминско име, а на мъжа се добавя ... Така по френските документи аз съм винаги с БГ фамилия и "по мъж" ... фамилията на мъжа ми. Та може затова да са те питали 1800 пъти дали си сигурна...при развод тук (ФР) си носиш после твоята си стара фамилия. Та аз по БГ документи съм с 3 имена (собствено, бащино и на мъжа ми фамилията), а по френски - с 4 имена Wink и не ми съвпадат документите, но никой не се притеснява Wink

Маги, само здрави нерви му е управията, разбрах, че с номера се редиш по опашки и като ти дойде ред ...ти се отщява като те върнат за 100 глупости. Ти с бебето ли ходиш по задачи или го оставяш на мама? Стискам ти палци да се справиш с тез неволи  .... Още ли ви е топличко там? Блазе ви!!  Hug Ти по общини и подобни имаш ли да ходиш - на мен там ми е било винаги мъъъъъъка, защото лелите се чувстваха длъжни да те затруднят ... само като си плащах данъците касиерките бяха любезни - нали "прибират" ... Наскоро имахме бисер с едната ни кола, дето си я докарахме тук- още я водят там, и в бюджета им са "залегнали" като перо 1500 лева данъци, а тя отписана преди 2.5 години Wink от Кат, от общината ... нямам думи. Тук поне от както живеем, едно нещо много ме впечатли - служителя знае, че е сложен на "гишето" да те обслужва, не да ти дава акул, а да ти обясни какво кога къде ... никой няма да ти повичи глас или да ти иска нещо, дето не го пише в закона! А че хартия има, тук са шампиони, според мен, просто за всяко нещо има хартиен носител, и пазиииииш сума ти години ....някои завинаги Wink

Веси, нас ни удави тук на морето (добре, че ние сме на един хълм на 300 м надморска височина), вълните бяха от 6 до 10 метра онзи ден, в Кан и Ница бая коли "отплуваха" в морето ... зимата се върна, 4 градуса, писна ми просто (нямам толкова голееееееми дебели дрехи и си седя у дома), а дъжда ми удави доматите и ягодите, басейна преля ... нямам думи. И поне до 11.05 няма да спре да вали, но поне Т ще стигнат 15 градуса!

Марита, това "хапче" на мен ми е непознато, поне не съм чувала ...  Wink От 'где го откри такова спешъл? Имаме тук един "спасфон" , който е 2-3 евро опаковката и се слага под езика за бързо преминаване на болката, но не ми се вярва по време на раждамето да ти пълнят устата с лекарства (той е за под езика да се стопи). Знам ли, като нямам опит  newsm78

# 67
бяла лястовица
 Joy
 И на мен ми са се прияли пържени филии, че има и койд а ми ги направи...сега само си избирам ден.
 И аз съм така - предната бременност спях по 15-16 часа, тази като се събудя за тоалетна и по 1-2 часа се въртя в леглото... Twisted Evil А по принцип лягам и заспивам.

Гаца Баца (марита)
 нямането на новина, пак е новина Flutter
 А при нас може да се смени фамилията, не е проблем, смао дето не може през името, че се води второ собствено. Rolling Eyes
 И аз накрая реших да съм с 4 имена Whistling

bobi40

тези вълни като във филм на ужасите. Shocked

# 68
боби една от юлските мадами го е написала и мисли да го ползва,а аз е така  #Crazy защото,ако го има това вълшебно хапче що така никой не го е чувал? и реших да ви питам и вас тук.....май ще взема да я питам нея сега какво е това чудо.едва л ие толкова ефективно,защото в противен случй нямаше да ни дупчат с епидурала.

звезди и боби да и мен презимето ми е второ собствено (откачена работа),но с фамилното се преборих и имам само фамилията на НАСТОЯЩИЯ си мъж.иначе щеше война да става.къде ти бе....и накрая синът на ревнивеца да се закичи с фамилията на моя бивш,дето ревнивеца място заради него не си намира. представяте ли си??? те щяха да ми издействат скорошен развод така Mr. Green....чакайте да видим,че съм изтръпнала с техните системи.още не е минало Sad

# 69
Гаца Баца (марита)
 тук името на детето може да се избира. Т.е. синът ми няма българска фамилия.

# 70
то аз исках и второто да махна,но.....неможах.бащиното. защото като си търсиш работа е факт,че такива балкански субекти още като им прочетат името и често ги игнорират.предпочитам да ме мислят за италианка на прима виста...поне докато ме видят,с което си осигурявам шанс поне да ме видят,че иначе .....
срамувам се,ама това е тъжната истина.

# 71
Ааа, Марита, ти не си си върнала моминското ли? Стоплих! Joy

# 72
даааа Joy ама надявам се вече да ме отписаха с това име,след като им казах,че то просто не ми е моминско и им обясних как стоят нещата.май го зачетоха и обещаха,ако някъде се налага да добавят моминско ще слагат истимското ми такова. абе омотала съм се,като пиле в кълчища,ама се размотавам леко полеко хахахах

# 73
Здравейте!
Цял ден ходим по инстанции днес с мъжа ми!Събрахме толкова мнения,че сега не знам как точно да реагираме!
Едно огромно“БЛАГОДАРЯ„ на всички, изказали подкрепата си!Знам че ще се справим,но наистина това беше послшедното нещо от което имахме нужда в този момент!Някой беше питал дали имаме близки тук-нямаме,винаги сме се справяли сами с трудностите,занм че и сега ще успеем!Да,мъжът ми има право на обещетение,но не съм сигурна дали няма да заведем иск за правомерността на действието от страна на работодателя?!Бюрокрацията е много и не ми се иска да си го причиняваме точно сега!Шансовете съпругът ми да си намери работа са добри,но аз да си призная като чух преди няколко дни ,че отварят пазара на труда в Австрия и Германия нещо пак се размечтах за тези географски ширини...Повярвайте ми,при други обстоятелства,утре щях са си стягам багажа..
 Моля да ме извините,прочетох за какво сте си говорили днес по диагонал,надничах за бебета и за това не пиша поименно!Ще си почина след уморителния ден и после ще пиша,че доста се натоварих и изморих днес!
Прегръдки от нас и до после Hug

# 74
Аз само набързо минавам да се разпиша, да не ме мислите.  Hug

Днес разбих още една хвърчаща теория - за миенето на прозорците. Нали казват, че почнеш ли да миеш прозорци, било знак, че ще родиш скоро (или съвсем скоро). И понеже опитах май всички други, тази ми беше последен "коз". Резултатът е, че днес съм скапана от физическа работа, едва си усещам кръста, но бебето няма никакви намерения да излиза.  Mr. Green Междувременно изпрах някоко перални, изчистих почти основно вкъщи, изгладих все що ризи имаше...  Tired  Tired  Tired

елисалоу, една голяма  Hug от мен. Днес сте имали тежък ден, почини си добре! Радвам се, че въпреки всичко, има надежда. Ще се справите!

марита, ще ти отговоря друг път на въпросчетата...  Blush сега отивам да нанкам...  Tired

Общи условия

Активация на акаунт