Любов и наказание /Aşk ve Ceza/ - тема 9

• 52 046
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
Не мисля, че Ясемин го обвинява, просто се уплаши - за себе си, и най-вече за детето си. Нали каза "Ами ако Йомер беше там!" В нея се борят влюбената жена и майката, за момента 'конфликта на интереси' е огромен. Тя знаеше за традициите, оръжията, но едно е да го чуеш, съвсем различно да го видиш и изпиташ, да се озовеш 'в центъра на събитията'. Не мисля, че се е отказала от Саваш, има нужда от време, за да събере мислите си. Да, трябваше да поговорят, не да се крие, но тя сама каза, че се страхува, че ако чуе гласа му, ще се върне, а не е готова ...

# 631
"Kenan'a ilk ben açıldım"

Zeynep Beşerler, Kenan İmirzalioğlu ile ilişkilerine nasıl başladıklarını anlattı

# 632
Не мисля, че Ясемин го обвинява, просто се уплаши - за себе си, и най-вече за детето си. Нали каза "Ами ако Йомер беше там!" В нея се борят влюбената жена и майката, за момента 'конфликта на интереси' е огромен. Тя знаеше за традициите, оръжията, но едно е да го чуеш, съвсем различно да го видиш и изпиташ, да се озовеш 'в центъра на събитията'. Не мисля, че се е отказала от Саваш, има нужда от време, за да събере мислите си. Да, трябваше да поговорят, не да се крие, но тя сама каза, че се страхува, че ако чуе гласа му, ще се върне, а не е готова ...

newsm10 newsm10 newsm10

# 633
Тя не е само влюбена жена ,а прие да се омъжи за него. В добро и лошо.
Ами ,ако му беше вече жена и тогава бяха гърмежите, пак щеше да го остави?
Ами ако са били заради нея гърмежите?
Нали предишния годеник ще й подаде ръка ,когато има нужда?
Защо да не е предизвикал той тази нужда?
Без да се знае кой е гърмял, защо ,по кого ,Ясемин прие ,че всичко е заради семейството на Саваш.
На такава база правя сравнение.

# 634
'подсказки'  newsm78 за 20 епизод

20.Bölüm Tüyoları...

Nazan hayatıyla ilgili ciddi bir karar alır ve uygular.
Mehmet, Yasemin'i avucunun içine aldığını düşünüyor.
Bu bölüm,Yasemin ve Savaş'ı birbirlerini özlerken göreceğiz.
Sonunda bir tesadüf onları karşılaştıracak.
Nadya'nın, Yasemin hakkında düşündükleri Cem'i sinirlendirir.
Çiçek de ciddi kararların eşiğinde...Savaş ve annesiyle konuşur.
Mustafa'nın başı yine derde girer.

Savaş: Seni seviyorum Yasemin.. senin için dünyayı ateşe veririm!

Praynig Praynig Praynig    bouquet

Назан взема важно решение за живота си и го прилага.
Мехмет си мисли,че е притиснал Ясемин(че му е в ръцете).
В тази серия ще видим Саваш и Ясемин да тъгуват един за друг.
На края една случайност ще ги срещне.
Мнението но Надя за Ясемин ,ядосва Джем.
Чичек е на прага на важни решения...разговаря със Саваш и майка си.
Мустафа отново се забърква в неприятности.

Саваш:Обичам те,Ясемин...за теб бих подпалил света!

Hiacint същото е и на твоя пост Hug
Dajoan  Hug

# 635
Yasemin benden romantikliğiyle ayrılırken ben de ona benzemeye çalışıyorum. Mesela setten eve gelince Cem'e 'Sana pilav pişirip, masaj yapacağım' diyorum. O da 'Üstüne para vereyim, lütfen yapma' diyor. (Kahkahalar) Bunlar Yasemin'e yakışıyor ama bende olmuyor.

Ясемин се различава от мен,че е романтична и аз се опитвам да приличам на нея.Например като се прибера в къщи от снимки,казвам на Джем(съпруга на Нургюл)-ще ти сготвя  пилаф и масаж ще ти направя.Той казва-моля те недей,даже ще ти платя.(смее се).Тези неща на Ясемин и прилягат,но на мен не ми се получават

момичета,това е малка част от репортажа,който е дала МАР ТОМОВА пост 603-стана ми много смешно има и други интересни работи,но по-късно  Hug Hug

# 636
aleynam, благодаря за превода.

Не знам какви са значенията на имената в сериала, но Гугъл за Саваш превежда нещо като воин, война. Ако е така, името му е избрано не случайно. Като истински войник Саваш постоянно воюва - с майка си,  с Ахмед Моран, със старите традиции на своя род, отстоява позициите си на съвременен, образован мъж, и не се страхува да се изправи пред всички проблеми, които постоянно го връхлитат.

# 637
aleynam, благодарности   bouquet

# 638

Не знам какви са значенията на имената в сериала, но Гугъл за Саваш превежда нещо като воин, война. Ако е така, името му е избрано не случайно. Като истински войник Саваш постоянно воюва - с майка си,  с Ахмед Моран, със старите традиции на своя род, отстоява позициите си на съвременен, образован мъж, и не се страхува да се изправи пред всички проблеми, които постоянно го връхлитат.

Доколкото разбрах и Чичек май е китка ,цвете.
aleynam, благодарности за превода.  smile3525

# 639
aleynam   lovekiss lovekiss lovekiss хиляди благодарности  Hug  bouquet

Нургюл страшно ме кефи  newsm10

в първия пост на темата има линк към значенията на имената  Peace

# 640
Здравейте!За мен сериала навлиза в по дълбоки води и аз не мога да спра да се удивлявам на Саваш.
В изиграното до момента той е най - праволиненият,трезво мислещ и отстояващ твърди позиции
по наболелите проблеми на семейството и на управлението на холдинга. Благодарение на неговата
последователност спечели любовта на Ясемин, и когато щастието разтвори ръце към тях  злите сили
пак се намесиха с гръм и трясък! Това не го заслужаваше Саваш !

# 641
Здравейте!За мен сериала навлиза в по дълбоки води и аз не мога да спра да се удивлявам на Саваш.
В изиграното до момента той е най - праволиненият,трезво мислещ и отстояващ твърди позиции
по наболелите проблеми на семейството и на управлението на холдинга. Благодарение на неговата
последователност спечели любовта на Ясемин, и когато щастието разтвори ръце към тях  злите сили
пак се намесиха с гръм и трясък! Това не го заслужаваше Саваш !

Напълно се съгласявам с теб. Толкова ми е мъчно за този мъж ,който безрезервно подкрепя всеки ,който има нужда от помощ , а на неговата улица не може да изгрее слънце. Той все е притеснен и атакуван отвсякъде.

# 642
aleynam , благодаря ти за преводите!  bouquet

Аз също много се кефя на Нургюл, изглежда ми голям образ в живота, има определено интересни неща около нея и за живота и, и за кариерата и! За съжаление Гугъл си превежда както си иска и много неща, които съм чела излизат объркани и несвързани! За това съм особено задължена, ако малко се открехне завесата около тази интересна артистка! Hug

# 643

Много си права и наистина името не е избрано случайно. На Саваш  му е предопределено да воюва. Той стои между старото и новото, но, благодарение на образованието си и живота в чужбина, за него няма връщане назад и място в света на майка му и Ахмет Моран. Той може да върви само напред, но това няма как да стане без войната, която  вече обяви и трябва да доведе докрай. Само тогава ще постигне сигурността и спокойствието, които са необходими, за да бъде с Ясемин и сина си. Този път нито ще е кратък, нито лесен, но пък показва на мъжете в Турция какво трябва да правят, ако искат да са в крак с новото време. В подобно положение е и Чичек, само, че тя е примерът за жените. И тук отново се подчертава ролята на образованието - без него тази крачка напред е невъзможна. При Назан, напр. не би могло да се получи. Въпреки голямото й желание ми се струва, че тя няма да може да стигне докрай, но все пак също може да служи донякъде за пример на поне частична еманципация.
Струва ми се, че и заради това сценаристите налагат линията за приятелството между Саваш и Чичек - нещо също така ново в турското общество. Според старите традиции и разбирания не може да има просто приятелство между мъж и жена - това е неразбираемо и недопустимо. Затова Саваш и Чичек са заедно в тази война и разчитат един на друг - както каза Чичек: "Нали това е приятелството - един път аз ще ти помогна, друг път - ти". Всъщност само те двамата знаят наистина какво точно е старото и познават новото. Всъщност нито Ясемин, нито Надя могат да разберат изцяло какво представлява това минало - на колкото и престрелки да стават свидетелки, колкото и да им разказват, те не са родени и израсли с него и то винаги ще им е непонятно. А Саваш и Чичек знаят и затова се борят заедно.

# 644
Назан ,нали има книжка за шофьор, значи е учила.Тя също доста се промени.
Каква беше ,а каква е сега. Тя също щеше да се бори за любовта си ,ако Бора не я беше предал.Жените за сега са доста напредничави.Ще видим и Шакито как ще се развие. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт