Любов и наказание /Aşk ve Ceza/ - тема 9

• 52 058
  • 738
  •   1
Отговори
# 615

СТРАШНИЧКО СИ БЕШЕ! Mr. Green

# 616
  • планетата Земя и по точно до морето
Здравейте дами ! С голямо удоволствие ви чета !

Най сетне успях да изгледам 18 серия цялата със субтитрите на BZ.

Имам едно подозрение, което никак, ама никак не искам да се окаже вярно .
Но някак си ми се забиха няколко  обстоятелства , които все ме водят към мисълта, че Шахнур  е измислила сценария със стрелбата, но е убедила Ешреф да го организира изпълни, заради „доброто” на Саваш.

Ешреф го нямаше в дома на Саваш по време на стрелбата и Саваш не знаеше за това. После се разбра, че е изпратен във Ван по поръчка на Шахнур.  А знаем , че самия Ешреф не питае добри чувства към Ясемин, заради Чичек. Той открито го сподели със Саваш. А и един поглед на Ешреф в колата , когато Саваш звънеше безрезултатно за пореден път на Ясемин, също ми направи силно впечатление. Сякаш Ешреф следеше с интерес на кого звъни Саваш и дали ще му отговорят !

Ако това се окаже вярно ще е поредния удар за Саваш и поредно предателство, без да броим уж „добронамерената загриженост” на Надя. Наистина Чичек май ще му остане единствената опора и всеотдаен и верен приятел.

А съм абсолютно съгласна, че Севги не е приятелката за която Ясемин я смята.
Не харесвам Севги още от момента, когато започна да използва Ясемин в желанието си да натрие носа на Бора и и предложи да стане съдружник. Още тогава прозираше не само неискрено, но и егоистично отношение. В това приятелство само Ясемин е открита на 100 % и без никакви „задни” мисли. А Севги ревнуваше и сякаш повече завиждаше на Ясемин за това, че е обичана и обича.

# 617
Ari888 съгласна съм със всичко което си написала. И аз мисля , че ще има поредното предателство нещо като с Пала , после разкаяние. Жалко не остана човек , който не е предал Саваш. Cry Cry Cry Cry

# 618
# 619
Преди няколко дена четох във фейсбук, че Мурат ще снима нов филм ,но не разбрах ,дали ще продължи със снимките на ЛиН.
Дали ще има втори сезон или ще приключи до ваканцията им.
Някой дали е превел тази статия, защото аз съм я превеждала с Гугъл Mr. Green и може да не съм разбрала правилно.

# 620
Ari, напълно съм съгласна с теб! newsm10 newsm10 newsm10 Само не съм гледала може би по-задълбочено Ешреф! Ще се върна пак на 18 серия. Писах, че тя за мен е много силна серия! Peace Peace
Новата съм я гледала само веднъж, но явно трябва още няколко пъти да я изгледам, за да обърна внимание на всички детайли, погледи, и т.н.
Започна вече и да ми харесва, че дават по една серия на седмица! Ами да - имаш достатъчно време, да я изгледаш  няколко пъти, за да ти се проясни всяка ситуация.  smile3521 smile3521

# 621
пенда, колажите наистина са страхотни и са изключително показателни за чувствата, които бушуват в Саваш и Ясемин в момента. Но аз ще започна малко по-отдалече и надявам се,че ще ми простите за по-дългия пост, но това е защото скоро не съм писала. На който не му се чете дълго - просто да го прескочи! Laughing Mr. Green Laughing
За мен последната серия беше замислена от сценаристите и режисьора като преломна и в развитието на сюжета, и в развитието на самите герои. Според мен оттук нататък нищо и никой няма да бъде същото. Досега действието се развиваше донякъде идилично - срещата в Бодрум, дългото но успешно издирване до новата щастлива среща, още по-щастливото и силно влюбване, приятните вечери в дома на Ясемин - всичко това гарнирано с някои премеждия, разминавания, дребни спорове и караници, които бързо се разрешават и изглаждат, необходими за поддържане на интереса и нтригата. Но ми се струва, че те ще ни се сторят много леки и невинни в сравнение с това, което ни очаква.
Сцената със стрелбата беше онова брутално зло, което да извади и нас, и героите от тази донякъде "идилична" история, и да ни върне доста грубо към реалната действителност. Първата среща на Ясемин с Шахнур беше само подготовката към този момент, след която Саваш реши, че с ултиматум ще пречупи майка си и ще я накара да приеме любимата му, а Ясемин се утешаваше с мисълта, че се жени за Саваш, а не за майка му. И донякъде се успокоиха и двамата. Но стрелбата, за която не знаем все още нито причината, нито извършителят, но я приемаме като ярък събирателен образ на живота на Саваш, ги запрати направо в истинската реалност, която те и двамата вече видяха в грубата й същност, и ги изправи пред огромни дилеми - точно това е показано чудесно в колажите! Саваш, макар и да е наясно с традициите на общността, в която е израстнал, временно е бил откъснат от нея /докато е бил  в чужбина/ и чак сега си даде реална сметка в какъв ад иска да вкара Ясемин. Затова и той така се бори със себе си и не може да реши как да постъпи - да следва голямата си любов и да иска на всяка цена да задържи Ясемин, или точно поради любовта си да я остави да си отиде, за да не я въвлече в своя свят изграден в/у убийства, наркотици, кръвни вражди, отмъщение... Аз мисля, че, ако разбере за детето тази дилема ще стане още по-жестока за него, защото тогава ще се намеси и борбата м/у бащинската му любов и инстинкта да защити детето си от този жесток свят. Затова мисля, че за него ще бъде още по-тежко оттук нататък. Ясемин вече видя неговия свят, е - без наркотиците и убийствата, но за нея основната дилема е между голямата любов и сигурността за детето. Предполагам, че в резултат на този силен шок, който изживя от сблъсака с реалността първоначално ще надделее майчиният й инстинкт - той е по-силен от всичко, генетически заложен, безусловен рефлекс. И на това й решение няма да повлияят ничии мнения - нито на майка й, нито на Севги. А предполагам, че изнудването на Мехмет с това, че знае за детето, само ще ускори решението й.
И точно докато се опитват да решат тези дилеми и да се преборят за любовта си, те  ще трябва много да променят не само себе си, но и реалността. И не само те, а и всички останали герои. И оттук нататък постепенно всички ще започнат да си показват истинската същност. Предполагам, че Сабанджъ ни е подготвил доста изненади в това отношение. Някои вече започнаха - като Лейля и Надя например.
Ние дискутираме как ще постъпи Ясемин, но в същност не знаем и какво решение ще вземе Саваш, а при него ми се струва, че е дори по-трудно - той трябва първо да се пребори със собствената си действиетлност, за да може да се пребори и за любовта си!
Още много мога да пиша, защото филмът предразполага за много размисли, но ще го направяко-късно!
Простете за дългия пост! Praynig

Последна редакция: чт, 13 май 2010, 12:01 от alex_b

# 622
# 623
Alex_b  smile3501 smile3501

Аз мисля , че тази преломна серия , ще даде  началото на развръзките . Според мен освен , че ще се разкриват героите , ще се разкриват и техните истини. И тъй като най-натоварения герой е Саваш сигурно той първи ще научи истината за синът си за да му е още по-трудно  Imp Imp Imp

# 624
Когато говорят жената на Пала и Шахнур след стрелбата ,казват че
във Ван са свикнали на този живот. Затова са и малко по-безчувствени,
по-сурови.
Интересно обаче какво значи "аширетът"
Шахнур ,колкото и да е привързана към малкия си син вижда ,че
на него не може да му се има доверие.Вижда ,че не може да бъде
АГА на семейството.
Все пак за мен Шахнур не е напълно отрицателен образ.
В някои моменти я оправдавам и харесвам. Hug

# 625
alex_b newsm51с огромно удоволствие прочетох  "ДЪЛГИЯТ  "ти пост    smile3501  love001

Ari888  smile3501    love001 newsm51

# 626
Поясненията от 20 , но не са пълни.
В тази серия ще видим как Саваш и Ясемин тъгуват един за друг , след това се карат заради една случайност.
Надя ядосва Джем , когато говори , какво мисли за Ясемин.
Чичек взема важно решение , тя разговаря със Саваш и майка му.

Саваш: Ясемин , аз те обичам ... заради теб ще изгоря целия свят. 

# 627
20.Bölüm Tüyoları...Bisena'dan

Nazan hayatıyla ilgili ciddi bir karar alır ve uygular.
Mehmet, Yasemin'i avucunun içine aldığını düşünüyor.
Bu bölüm,Yasemin ve Savaş'ı birbirlerini özlerken göreceğiz.
Sonunda bir tesadüf onları karşılaştıracak.
Nadya'nın, Yasemin hakkında düşündükleri Cem'i sinirlendirir.
Çiçek de ciddi kararların eşiğinde...Savaş ve annesiyle konuşur.
Mustafa'nın başı yine derde girer.

Savaş: Seni seviyorum Yasemin.. senin için dünyayı ateşe veririm!

Дали някое от момичетата, които знаят турски, ще хвърлят един поглед на горния текст и да кажат за какво става въпрос. Чичко Гугъл не е в състояние нищо смислено да произведе, за съжаление.

# 628
Много съм изненадана от постъпката на Ясемин.
Избяга и край. За всичко е виновен Саваш. Той има вина ,но не за това ,в което го обвинява. Ясето не трябва да е толкова безпомощна.
Трябва да бъде до него.Чичек излезе по - достойна от нея. При
Чичек няма лъжа и измама. Тя влезе в противоречие и с баща си и
дори се притесняваше от преместването им в Истанбул.
Момиче с вански характер ,но за добро. smile3501 smile3501 smile3501

# 629
Абсурдно е да се сравняват Ясемин и Чичек. Ясемин не знае нищо за другия живот на Саваш. А чичек знае всичко и за двата му различни живота , които води. Можем да обвиняваме Ясемин само след като научи всичко което знаят Чичек и Надя за него. Така е честно  да са равностойни пък да видим как ще постъпи и тогава да я упрекваме или хвалим , ще зависи от нея.  Thinking Thinking Thinking

Общи условия

Активация на акаунт