Любов и наказание /Aşk ve Ceza/ - тема 9

• 52 037
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
Мимата, благодаря.
Аз за това се ядосвам, защото заявката е сериозна, но с глупости размиват нещата.
Не мога да си обясня - две серии динамика, интерес, една серия бавно - като за пълнеж, като за бройка. Това е според мен.
За ПнС няма да коментирам, въпреки че имам мнение - свидетел съм била как от нищо става проблем в общуването. За това се опитвам да съм внимателна в изказването си.

# 676
http://www.vbox7.com/play:af1942c9

Трябва Саваш да пее тази песен на Ясето.

супер!!!

# 677
shedi , няма как в един сериал, който се очаква да бъде доста серии, да има еднаква динамика - ако беше филм, досега да сме видели края на историята! За мен лично не е имало скучна серия, просто някои са ми малко по-любими ! Но определено за мен е един от най-хубавите филми, още повече, че нямам и проблем с главната героиня! Grinning

# 678
Чакайте малко! Това не е нещо, на което да дадеш еднозначна оценка. Като например - убийството. Всеки сам определя какво му харесва и какво не. За целия свят Мона Лиза е велика картина, ама аз никога не съм я харесвала. Това е субективно определяне. Затова и винаги съм се пазила да кажа за нещо хубаво е, грозно е, красиво е.... Винаги се опитвам да излагам моята гледна точка с думите "на мен ми харесва, защото..." или обратното. Това, че някой има такова мнение - добре. Но никой не ме задължава аз да го споделям. Нито пък може да ме задължи. Ако почна да правя критики на някои филми, няма да ми стигне една седмица. В този живот съм видяла и по-странни и невероятни неща от показаното във филма. Моята лична история е достойна за сериал и въобще не е по-малко шантава. Тези филми отразяват случващото се в живота, разбира се с похватите, присъщи за телевизията и сериалите. Освен това мразя хората, които се изказват като последна инстанция и не търпят чуждо мнение, а на всичко отгоре са убедени, че са велики и непогрешими. Ние просто споделяме мисли във форум, а не пишем отговор на литературен въпрос, нито се правим на кинокритици. Аз харесвам сериала и ще го гледам. И никой не може да ми промени мнението. Моля се да има кой да превежда. Иначе се хващам и научавам турски. И без това се бях заканила. Ще имам и време за това.

# 679
Г-жа Броненосец    bouquet благодаря , точно това не го разбрахме , мислех, че говорят за нови пратки и как да ги транспортират, ама няма как всичко да се хване 'на живо'  Grinning

shedi   bouquet използвам, че  си тук, за да ти благодаря за участието в преводите  Hug още повече, че явно не си голяма фенка  Wink Grinning, а пък за това, че сега учиш езика, направо ти се възхищавам   bouquet ех, как пък аз не можах да го науча, бееее  Confused Tired Давай смело, dajoan го раздава ларж  Grinning, ама за мен и скъпите домати са си основателна причина да ти ги спестим  Mr. Green Peace
Неведнъж и аз съм  smile3511 от сценаристите, и поддържам тезата си, че много неща се решават в движение - примери много, само от 1001 нощ и Аси, друго не съм гледала  Rolling Eyes. Лично мен ме подразни връщането на Мехмет, а ако наистина реализират 'влюбването' на Надя, а май натам вървят нещата, вече  #Cussing out. Вече свикнах с разминаването във времето  Crazy от другите сериали, явно си им е такъв табиета  Mr. Green. Филма определено е тежък, даже на моменти ми навява на безнадеждност  Sick, но и за момент не ми е бил муден или скучен, разбира се, всичко е въпрос на виждане, предпочитания, и т.н.  Peace Абе тръгнеш ли да търсиш кусури, няма как да не намериш  Peace но за мен е важно, че ме държи  Shocked от началото до края, при първото, второто, третото гледане  Crazy  Grinning и т.н. че чакам с нетърпение всяка следваща серия, и ми доставя удоволствие да обсъждам с хората, които 'познавам' от тук, макар и само виртуално  Hug  bouquet

# 680
Проблем с актрисата и аз нямам. Приемам и героинята.
И ти имаш известна правота за сериала. Аз откривам нелогични действия и стъпки напред-назад, неподредено ми се струва на моменти. Това, по мое мнение, не бива да се случва в добър сериал. Именно това ми усещане ме подтикна да пиша във форума, за да чуя и други мнения.
Съни, много благодаря за мнението, аз не критикувам историята, според мен има проблем в начина на разказването и. Радвам се да прочета вашето виждане по въпроса.
Пенда, фенка съм си аз, но виждам неща, които ме смущават. За това.

# 681
Шеди, оставам с впечатлението, че това мнение е писано от фен, който търси основно любовната сюжетна линия във филма. Тъй като според мен, както съм писала и преди, любовната история е само на повърхността, за да привлича вниманието, но не е основното във филма, е нормално някой, който търси само това, да се чувства неудоволетворен и от сюжета, и от динамиката, и от развитието на действието. Затова този филм е по-различен - в него се обръща внимание на много социални  проблеми и най-вече, според мен, на борбата между старото, традиционното и новото, модерното. Тази борба се води във всички герои, на всички нива и сюжетни линии, включително и на любовната - Саваш е свързан с миналото, но живее с модерното, а Ясемин си е една модерна млада жена, която в един момент се сблъсква доста сериозно с миналото. Няма да правя анализ на цитираното по-горе мнение, че ще стане много дълго. Всеки вижда във филма това, което търси - някои следят единствено за развитието на любовната история и всичко останало им се струва маловажно, мудно и ненужно - герои, сюжетни линии и т.н. Аз пък за себе си намирам много други интересни неща - научавам за доста различни от нашите традиции, отношения, бит, култура, народопсихология, социални проблеми, а любовната история само ги  изразява и допълва и е много силно обвързана с тях. Интересни са ми не само Саваш и Ясемин, а повечето от героите, защото са различни типажи и всичките не са статични, а са показани в развитие.
Другите филми, които са споменати в мнението не ги коментирам, защото не съм ги гледала - някак си не успяха да ми привлекат вниманието.
Разни хора - разни идеали!
Но наистина е хубаво да има различни мнения, за да има какво да обсъждаме.

# 682
alex_b , подкрепям те напълно! Любовната история тук не е основното, филмът определено има друго послание! Peace

# 683
Доста несвързано съм написала, това, което исках да кажа, но днес не ми е ден. И тъй като съм яхнала метлата и се движа с превишена скорост, да питам - трябва ли всички артисти, които играят влюбена двойка да се женят? Или да се влюбват? Само защото феновете са решили, че щом играят великолепно във филма, непременно са влюбени и следва да плеснат с ръце, да се прегърнат и да хукнат към гражданското? Има такива случаи, но това не е правилото. И освен това никак не е добре някой друг да решава аз кого да обичам. Я, да си представим, че сме на мястото на някой от тях. Помислете само дали ще ни е добре. На всичко отгоре по този критерий да определяме след това дали играят добре или не, дали филма им е хубав или не.

# 684
alex_b , подкрепям те напълно! Любовната история тук не е основното, филмът определено има друго послание! Peace
Аз също!

# 685
Доста несвързано съм написала, това, което исках да кажа, но днес не ми е ден. И тъй като съм яхнала метлата и се движа с превишена скорост, да питам - трябва ли всички артисти, които играят влюбена двойка да се женят? Или да се влюбват? Само защото феновете са решили, че щом играят великолепно във филма, непременно са влюбени и следва да плеснат с ръце, да се прегърнат и да хукнат към гражданското? Има такива случаи, но това не е правилото. И освен това никак не е добре някой друг да решава аз кого да обичам. Я, да си представим, че сме на мястото на някой от тях. Помислете само дали ще ни е добре. На всичко отгоре по този критерий да определяме след това дали играят добре или не, дали филма им е хубав или не.

sunny67, абсолютно съм съгласна с теб! Hug     
Щастливо изключение са Халит Ергенч и Бергюзар Корел, които пренесоха приказката от екрана в личния си живот. Доколкото знам Мурат и Бурчин не са били блестяща екранна двойка във филма, в който са участвали заедно, но това не им пречи в момента да са щастлива  двойка в реалния живот, поне от това, което съм чела за тях.
Колкото до актьорите в този филм - според мен всички, които изпълняват ролите на основните герои се справят на много добро професионално ниво, подпомогнати, разбира се и от добрия режисьор Кудрет Сабанджъ.

Последна редакция: чт, 13 май 2010, 23:30 от alex_b

# 686
Съни, наистина си ядосана! Недей така, отпусни душата! beer3
Алекс, страхотно мнение. Аз мисля по същия начин, що се отнася за вложеното във филма. Начинът на водене на разказ започна да ме дразни, нещо там куца - някак си се приплъзва отгоре, без да задълбае колкото е нужно. Проблемът с лошите например. Само пускат халосни в прозорците - това ми се струва несериозно малко. Диалозите - тук-там преповтарят фрази, забавя се разговора. Колкото до традициите - наистина доста се стараят в тази насока. Благодарение на БЗ, доста инфо се получи.
Разбира се, това са неща, които съм забелязала в различни моменти, не твърдя, че всеки епизод е такъв.

# 687
Аз откривам нелогични действия и стъпки напред-назад, неподредено ми се струва на моменти.

Шеди, мила, а нима животът ни е подреден и логичен  Rolling Eyes. А този сериал май доста правдиво (за съжаление) отразява живота на много хора (тук се доверявам не толкова на сериала, а преди вичко на бз-педията   bouquet Hug)
аз също се дразня от някои нелогични действия на героите, но като се огледам около мен  #Crazy

sunny67  thumbsup и аз тези напъни не ги разбирам 33uu това питах отдавна, та затова много хора се писаха 'изгонени' и 'репресирани'    Rolling Eyes

# 688
Момичета, здравейте! Аз хвърлям по едно око на филма  Simple Smile
Относно дискусията на по-предните страници, че не се знае извършителят на стрелбата и дали не е поръчка на Кралицата майка - Шахнур ханъм? По-добри сте от сценаристите, наистина, но не - Ахмет Моран е поръчителят на стрелбата с халосни патрони- дискутираха го с брат си на закуската на въздух край басейна в 3 част на 19 епизод. Пита го дали всичко е минало и той вика - ''Да, говорих с Ибрям, направили на сол всичко. '' Правилните хора избра, нали, да не стане издънка?'' - пита пак Моран, а брат му - ''Имам им вяра''. И после говориха за акцията, когато по анонимен сигнал полицията залови пратката наркотици за 60 млн долара. Брат му не бил сиурен, че са ги предали техните хора - къляняли се, но Моран вика няма кой друг да е - друг освен нас и тях не знае. Обаче в брат му остана едно неизказано съмнение.
г-жо Броненосец,извинявам се ,но сте разбрали погрешно,говорят за наркотици (в случая отговора на брата -...toz yapmışlar -направили са прах т.е. наркотици) и след това обсъждат кой може да ги е предал първия път и се кани(АМ) да погуби мъжете,като излязат от затвора,които арестуваха в неговите лаборатории
http://www.bolumizle.com/Ask-ve-Ceza-592-19_3.html   7,35 е момента

# 689
Всеки си има право на мнение.И това е форум- всеки има право да каже какво мисли.
Аз харесвам филма и съм тук в тази тема. Живота не е само любов,а още по -малко- приказна любов.
Живота е борба ,самодоказване и още много неща.Този не е сълзлива сапунка.
Има тръпка,напрежение,както вече сме писали многокртно  показва проблемите и бита
на различни прослойки на турското общество. И това ни привлича.
Кокто и професионализма на създателите на сериала,и актьорския състав.
А за когото филма е скучен-има лесно-да не го гледа Hug

Общи условия

Активация на акаунт