ЮЛИ се задава, купона настава!!!! Юли 2007

• 22 916
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
  • sf
ayka , как я установихте тая алергия към пластмаса  newsm78

И аз като се роди Вико изпитвах негативни чувства към Вероника, сякаш ми пречеше да се наслаждавам на бебето , въпреки че тя винаги е била кротка. Но е факт,че той ми е слабост и преди не вярвах,че човек може да обича различно децата си , но към него наситина изпитвам по-топли чувства, нез нам дали защото е по-мялък, или по принцип- ще видим по-натам.

Чухте ли за родилката на 62 години? какво мислите по въпроса?

Последна редакция: ср, 12 май 2010, 19:30 от donsita

# 136
  • Асеновград
Галена , ами той и Никола в началото беше Фъстъчко  Laughing.Аз също не наричах Тедо в началото по име , то не беше пиленце , мишленце , меченце.

Лоши неща мисля за тази жена , по-добре да не се впускам в подробности , ама не ми изглежда много в час точно тя.Иначе съм "за" асистирана репродукция при по-възрастни жени , ама не чак толкоз възрастни.Четох и темата в клюкарника , струва ми се , че лекарите са се възползвали от една кукувица да си нопроват експеримент.Дано децата са добре.

# 137
  • София
Тя прафесията и е .....жал ми е за децата,теглато е ужасно ниско,моля се за тях Praynig

# 138
Пфу, и ние я коментираме тук. Тя просто не изглежда в ред... ooooh! Жал ми е за децичата... Praynig
Даже свекър ми вика /щото са ни на гости/ - Марийке, че значи може да работим за чичо на Мимко  Joy
Ми не е съвсем за смях работата, съгласна съм, че всяка жена трябва да изпита радостта от раждането, но все пак тази възраст....
И на мен ми  е много интересно като споделяте за бебетата. Аз нали си искам второ и от сега ги мисля разни неща  Crazy
Бути, наистина, защо така ?!? Тормозят ли ви нещо или просто самия факт, че ходиш и бързаш за работа те стресира  Thinking
Мимко онзи ден след сън, бърза да отиде в кухнята при баща си и го пита " Тате, измейки ли джуса" /незнам на какъв език да го напиша това  Laughing

# 139
Мими аз все забравям да пиша колко е пораснал Мимко и колко сте хубави двамцата!  Hug
При нас черната серия продължава,свеки тази вечер ходила до магазина и паднала,счупила си крак.Сега са с мъжът ми в Пирогов,ще я оперират,ще й слагат пирони.
Имам нужда да се махна за малко от тази черна серия и да попия.
За децата,обичам ги еднакво,но Никола ме успокоява и вкарва в някаква хармония,караме да се чувствма добре,сякаш се разбираме от дума.А Надина все едно ме изпива,енергиино.Просто така стоят нещата и не съм виновна за това нито аз нито тя нито никой.Затва ще работим върху отношения,емоции,чувства.
Аз съм против да родиш и да умреш и да се гътнеш след тва,а и да не мислиш здрави ли ще ги износиш най-вече,както и за психиката на децата.

# 140
  • София
Много е сладък и е кротушко,седи и чака да му дойде реда, приел си е съдбата на второ дете.

Хахаха, ти почакай само още няколко месеца... ще видиш какво е приел... малката ми племенница беше до скоро най- кроткото бебе... а сега командва цялата къща - и иска да разшири влиянието, по възможност целият свят нея да слуша само...  Heart Eyes

# 141
  • USA
Янче, вие наистина в някаква серия сте влезнали. Дано да се поуспокоят нещата скоро.  Hug
Не съм чела за този случай (62 години  Shocked), но е голяма безотговорност и от страна на майката и от страна на лекарите, които са и съдействали. Според мен те е трябвало да сложат спирачката.
Мимко много сладко го е казал  Laughing. Криси и той смесва понякога и се чудим какво ни говори. Оня ден се радвам на едно бебе и викам "пупу" и той повтаря "пупу" и се киска ("Пупу" на английски е ако).

# 142
  • София

Лекси, странна ми изглежда конкретно описаната случка. Но ако, от друга страна, при по- "обичайни" обстоятелства си играе с деца, или говори с по- далечни хора (примерно да поиска нещо от продавач/ка) едва ли има причини за притеснение... освен в смисъл че явно й е трудно адаптирането - то пък кога ли е лесно, но... горкото мъниче.

Яна, никой не получава гаранции за трайност на живота преди забременяване.
Разбира се, в описаната ситуация вероятността за по- ранно ... оставяне на децата е далеч по- голяма.

Но... лично аз нямам еднозначен отговор на тази дилема.

Ако бях лекар едва ли бих подпомогнала такава точно молба / желание. Но не точно от този вид морални... хм, аргументи, а по- скоро по чисто практични причини - мога времето и усилията, които бих вложила в нея, да вложа в случай с по- вероятен благоприятен изход (по- млада жена).

Въпросът за морала на подпомагане на такова зачеване е далеч по- сложен според мен.
От една страна... всичко е наистина рисково и... ами, хахаво.
Но... от друга... за да дойде в главата на някого такава безумна идея - и да плати за нея - вероятно има наистина много силно желание за това, нали? (Не съм чела, признавам си, подробности за случая. Нещо сте споменали за професията на майката - аз не я знам). И вероятно има поне финансова възможност за осигуряване на децата си - вкл. и при хипотезата за неблагоприятен изход (смърт на родителя). Ние не възпрепятстваме репродукцията на индивиди, които не могат да се похвалят дори и с това, нали? Е, не я подпомагаме - но не я и възпрепятстваме. В такъв смисъл, тези деца са - по предположение - по- голям принос към обществото в бъдеще.

И стигаме до по- глобалния... ами, "метафизичен" - много мразя тази дума - въпрос.
Не всеки трансфер е успешен.
Всъщност, много не са.
Хората могат да оплодят яйцеклетка и да я накарат да се размножава до безкрай в Петриева паничка, но да стане човек - не. Само пихтиеста маса от стволови клетки. Или по- скоро... ами, нищо. Клетки. Става за храна, навярно, но за нищо друго.
Може пък по някакъв начин Бог - ако се интересува от индивидите - да участва на този етап? Да помага или пречи?
Може ли някой да е сигурен, че не е така?
И че точно това дете няма да открие - в бъдеще - лекарство п/в рака или студения термоядрен синтез?
Впрочем, в такава късна възраст процента на родените идиоти и гении нараства.

И така стигаме до последния, най- съществен въпрос.
Не можем да попитаме хипотетичното дете би ли искало да съществува - с всички рискове, вкл. и да остане само - или би предпочело никога да не е било зачевано.
Труден въпрос... няма как да попитаме незаченатия, но всеки може да попита сам себе си.

# 143
Добро утро
Яна силно  Hugдано скоро излезете от тази наистина черна серия за вас .
А родилката за мен си е  престъпление да създадеш деца които скора могат да останат без подкрипа макар и да са финасово усигорени защото с пари на 10-12 години не могат сами да си помогнат много.Даже и да са неподозирани гении те ще бъдат едни самотни и неразбрани (от стрна родителката си )мъничета.Това разбира се е мое мнение.
Ох исках и друго да пиша ама Сашо се събуди.

# 144
Добро утро момичета и благодаря ви!  Hug
Кати,за всяко нещо си има време.Човек е пригоден за живот до определен момент.Майката е определяща за психическото здраве на детето.Тва е егоизъм от страна на бабата,на възрастната жена айде.Като е имала голямо желание що не е осиновила деца,що не е решила по рано да действа щом има средства.Тва е извратено.

# 145
  • София
ДУ
Яна Hug как е свеки?
Много ме боляха ръете през ноща

# 146
добро утро
Мерси на всички за милите думи  HugТази сутрин мина по леко ,но пак й е тъжно.Иначе през деня се държи съвсем нормално, не страни, играе си ,не е тъжна изобщо.Тази нощ цялата я гушках при себе си  Heart Eyes
Ей сега гледам по БТВ за тази жена, аз не бях чувала за случая.Тя казва че е имала властни родители , за които се е грижила, явно заради тях не е могла да предприеме по рано осиновяване на дете.Едва след като те са починали, тя е пробвала да осинови, но й било отказано заради възрастта й  Crazy Дано дечицата се оправят, ама те са толкова мънички, направо настръхнах като ги видях.
Изобщо не я покрепям , нито решението й , това е чист егоизъм.Тези ще трябва сами да се борят в живота и то от много ранна възраст.Тя си нямала никакви роднини, кой ще поеме грижата за тях ,когато почине  Rolling EyesИзвратена история, лично мнение  Peace

Яна, много е гадно така като се занижат лоши събития, дано при вас вече спрат  Praynig  Hug

# 147
  • sf
ДД
И аз не подкрепям родилката на 62 години, точно заради това,че е сама на тая възраст, как ще се грижи за тия деца, дори и да оцелеят,те ще имат нужда от много грижи и то специфични. а и като я гледам,малко шашава ми изгелжда.  Rolling Eyes

Яна  Hug

И ние вкъщи сме в някаква тъмна серия,слава богу не е свързана със здравето. Ама с мъж ми яко се изпокарахме, отменихме всички морета и почивки в близките два месеца, а за Турция всичко вече е платено, не знам дали ще ни върнят някакви пари.  Sick криво ми е, не ми се занимава с децата, с него, не ми се работи,а се почва яко. В събота сме на кръщене в Ботевград,а го дават да вали, и там не ми се ходи,ама няма как, а и ще съм само с децата. Дано дойде баща ми,че жена му да ми помага  Whistling
Айде толкоз мрън за сега  Crazy

# 148
Вики ще се сдобрите сигурна съм  Hug Поддържате семейният огън с тези кавги  LaughingНашите караници водят до много прекрасни мигове на сдобряване след това  Wink Hug

# 149
  • Асеновград
Вики , не бързайте да отменяте почивките , ще се сдобрите до тогава.
Ками , радвам се , че Ева е по-спокойна.
Яна , дано бързо мине черната серия , после ще следва серия хубави преживявания.

Общи условия

Активация на акаунт