ЮЛИ се задава, купона настава!!!! Юли 2007

• 22 918
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Янче, много  Hug и от мен!!!

И на мен тази жена ми се струва странна и едва ли съдбата на бебетата ще е лека, но кой знае... виждам някаква правота и в разсъжденията на Кати...

Да ви кажа, днес сутринта разгърнах вчерашния в. «Пари» и какво да видя – публикация на Филипа с нейна снимка Simple Smile
А за алергията на Кая – ами след Великден й се появи обрив на сгъвката м/у дупето и крака, аз го мазах с разни кремчета, но то не се махна три седмици и накрая се разпростря по цялото тяло, даже помислих, че е шшарка. В Разград ходихме при една дерматоложка, на която имам голямо доверие и тя беше категорична в диагнозата. Каза, че тази алергия често се бърка с нещо друго и се почват разни хранителни диети и т.н. Според нея (и мен) е започнало от гърне, а можело и да е от играчка – колело/столче, можело и през дрехите да се дразни кожата. Но не означава, че е предразположена като цяло към алергии и не е за цял живот, а се лекува. Ще видим.

М/у другото, Ками, тази същата лекарка ми каза, че съм направила голяма грешка с изгарянето на бенките. Аз я питах, защото забелязвам, че на местата, където бяха, се появяват кафяви точици пигмент. Каза, че единственият правилен начин е да се изреже бенката от лицев хирург.

Яна, по повод на твоите последни постинги – напоследък все си мисля, че съм истински щастлива заради мъжа ми, детето и семейството ми. Осъзнавам, че това, че родителите ми са живи прави живота ми много различен и имам чувството че след това (дано не е скоро) никога няма да е същото Sad По същия начин сега баба като получи инсулт си дадох сметка, че тпва е най-вече за баща ми много тежко, в къщи всичко би се променило, ако я няма (да пази Господ). Извинявам се ако съм разстроила накого от вас, който е преживял наскоро такава тежка загуба...

# 151
Яна, силни прегръдки и от мен. Дано скоро приключи черната серия и огрее слънце на твоята улица  Hug Hug Hug
Вики  Hug кога трябва да ви е почивката в Турция?? и аз мисля, че ще се сдобрите
Галена, благодаря ти за споделената информация за бенките  Peace И на мен от бременност 2-3 много пораснаха, а се появиха и доста други мънички и ми се ще да ги махам  Rolling Eyes
А за 62-годишната родилка аз съм направо възмутена  Close и от нея, и от лекарите. За мен това не е нормално, не е естествено, не го разбирам, не го проумявам   Sad
Иве, какво ти е на ръцете??? /извинявай, ако е нетактично  Embarassed/
Някой знае ли дали 24 май ще е почивен ден за работещите???
Хайде да се съберем с децата в някое клубче за 1 юни, хем и ние ще се видим хем и децата да си покажем  Mr. Green

# 152
Веси ,почивен ден ще е   Grinning
Аз също подкрепям идеята за 1.06- хайде, искам много да видя децата  Hug

# 153
  • На края на вселената!
А искате ли вместо на 1 юни (вторник), да празнуваме на 30 май (неделя)?

Яна, много мъчно ми стана като прочетох. Дано на всички бързо да им минава и да забравите за лошото Hug

За бабата-майка - възмутих се и аз. При тези условия, с нейното физическо и психическо здраве, категорично си мисля че лекарите са си направили експеримент. Разбирам да беше някоя йога, и да има стегнато и здраво енергично, жизнено тяло - бих се замислила, бих подкрепила дори. Но за тази е ясно, че не е наред жената.

Вики, дано се сдобрите бързо и да си изкарате чудесно лято  Heart Eyes

# 154
  • София
зКати,за всяко нещо си има време.Човек е пригоден за живот до определен момент.Майката е определяща за психическото здраве на детето.Тва е егоизъм от страна на бабата,на възрастната жена айде.Като е имала голямо желание що не е осиновила деца,що не е решила по рано да действа щом има средства.Тва е извратено.
О, изобщо не оспорвам факта, че подбудата е егоизъм.
(В известен смисъл това е причина за всяко раждане - да се задоволи репродуктивният нагон, но... това очевидно е случай от съвсем различна величина).
И по никой начин не си представям, че тези деца ще изпитат някога специфичното щастие да се гонят с 2ма ~20 годишни родители. Или да се катерят с тях по дърветата. Или майка им да се пързаля с тях по пързалката. Или да ги гушне, за да не се страхуват на водна пързалка и да се спуснат заедно. Или... има още хиляди такива "или".
Но, от друга страна, знае ли човек - може пък да имат млад/а гледачк/ка... И да, не е същото - спор няма, но пък дали биха предпочели да ги няма изобщо? И това не е изключено, впрочем. Никак даже. Просто... няма как да се знае предварително.
Но, както вече казах, при положение, че в репродуктивна клиника се чака само за записване на час за първичен преглед година и половина... ами, ако аз бях доктор, щях да отдам предимство на млада двойка с проблеми. Такива, които са о/о 40 - или малко под - но рискуват да станат твърде възрастни до времето на достигане на първата възможност за процедура (с всички изследвания, стимулации, щуротии... и година и половина чакане - първоначално... сигурно стават над 3 години от първия плах опит за признаване, че има някакъв проблем, до положителния тест. Пък може и повече да са, не знам... ако се сложи една година неуспешни опити отпред...

ПП
И държа да подчертая (по повод написаното от Томасе), че изобщо не съм я виждала как изглежда и за тази част с властните родители научих преди малко, като го прочетох тук.
Мисля, че не е редно да се правят... ами, спорни процедури на страдащ от невроза (ако не и психоза) пациент по негова собствена воля.

Последна редакция: чт, 13 май 2010, 14:19 от katiABV

# 155
Днес прекарахме деня в Лозен и се заредих със зеленина и чист въздух. Сестра ми си е направила двора като детски кът - има голям батут, две люлки пързалка, кола с педали, акумулаторна кола, къща, много ми харесва, на Никола също разбира се, едвам си тръгва от там

На 62 г е свекърва ми  Shocked

Ние като се караме с Десо и той става голям досадник, както аз казвам "включва мотора". Повтаря до безспир едни и същи неща (по принцип си страда от логорея) и то такива, които знае, че ще ме засегнат. После или отрича да ги е казвал, или в краен случай извърта нещата, че е казал нещо такова, ама не съвсем. В такива моменти много ме дразни и се чудя как съм се спряла на него.Мен караниците хич не ме зареждат, изтощават ме.Като сме в добри отношения пък е страхотен човек, чудя си се на късмета Laughing абе шизофреник,с две думи Laughing

Галена, Били помни, Никола си беше фъстъчко, а Валери е тигър-мигър Laughing обожавам ги еднакво силно и двамата, като съм без Никола не ми е завършена картинката, много ми липсва, само да слуша повече...пу-пу вчера и днес е перфектен

Сега ще водя Никола на очен във Вита, че му сълзи от време на време очето. Конюктивитът го оправихме за един ден с 5 капки кърма (това педи ми го предписа и аз бях доста скептична, но подейства), сълзенето обаче ме притеснява, защото се появяваот време на време от известно време

# 156
  • София
Марти, и на Кая едното оче сълзи при вятър, още откакто беше бебе, пиши какво е станало.

Да, май и ние не наричахме Кая по име в началото, а и за Фъстъчко помня, макар че не се познавахме още Simple Smile.

Иве, да кажа, че много ми стана хубаво като прочетох как се радват момчетата на дядо си. И също така да кажа да не се вкарваш във филми, добре са си ти децата и ти си прекрасна майка!!! Виж само колко време си с тях!

Беше ми интересно какви въпроси подготвяте за детската градина. Аз също мисля да ги питам дали им дават мляко с флуор (нали имаше някаква истерия преди време) а и флуор отделно, дали ползват маргарин или масло. Не се бях сетила за препаратите, но е много добра идея.

Кая вчера каза, че една нейна играчка като се изпишала, и тя щяла да изчисти гърнето с белина  Shocked Чудя се дали е възможно така да правят в яслата и това да предизвиква обрива  newsm78

Дописвам - днес по повод на възрастната родилка четох изказване на Ловчанския митрополит, че според официалното становище на църквата душата на човек се "вселява" още при зачеването. Май ми се струва по-вероятно от онази удобна теория за 4ия месец (за съжаление).

# 157
Вико, и ние от един месец с мъжа ми бяхме в такава серия. Накрая взех Дели и отидох при майка. Той на втората вечер дойде да си ни прибере и оттогава е мил и добър.
И аз като Марти, когато се караме се питам леле, как можах де се обвържа с този човек, а като сме в добри отношения ми се струва перфектния Laughing
Кофтито при моя мъж е, че като се нацупи и не разговаря с месеци Whistling

# 158
  • София
И между другото и ние сме в кофти период, всеки ден мъжът ми избухва за нещо, аз много се дразня защото в такива моменти говори големи глупости и ми става криво и му казах оняден, че при следващото такова избухване или той ще отиде при техните за 1 седмица, или аз при сестра ми. В резултат вчера казал на сестра си, че ще се развеждаме, изобщоооо ooooh!

# 159
  • USA
Ох, много мразя караници вкъщи. И моят е голям дразнител понякога, само дето ние няма при кого да отидем за малко да се разделим. И щем не щем се търпим. Според мен е невъзможно дълъг брак в непрестанна хармония. Много се променят хората с времето, обикновено в различни посоки. Вики, дано да се сдобрите за Турция.
Галена, питай ги в градината. Много е възможно наистина да е така, няма как Кая да си го е измислила това с белината.

# 160
да,да, ще се развеждате,глупости  Laughing

парадоксалното е,че фрошът е по-евтин от доместос...и по-икономичен. На род среща ако искаш, Галена ще се наговорим с Милена и Цвети да задаваме едни и същи въпроси,много сме,силни сме  Laughing аз им гледам редовно менюто в интернет,пише масло.Като цяло ме устройва,особено това,че има 8 приема на плодове седмично

# 161
  • София
Дописвам - днес по повод на възрастната родилка четох изказване на Ловчанския митрополит, че според официалното становище на църквата душата на човек се "вселява" още при зачеването. Май ми се струва по-вероятно от онази удобна теория за 4ия месец (за съжаление).

Пък според мен (нали съм най-компетентна, дет' се вика, там бях  Mr. Green) е при имплантирането. Т.е. оплодени клетки - т.е. "заченати" се получават чудесно в лабораторни условия, в Петриева паничка, даже по- лесно, отколкото в природата. И даже си се размножават чинно.
Да, ама от тях човек не става. Ни кокошка, ни крава, нито пък далак, ... ни нищо.
Почва да почва да мисли да става нещо едва след имплантирането си на "правилното" за него място...
ПП На 4 месеца си е 4 месечно човече...

# 162
  • София
Да се оплача,милото ми Раде,научи се днес да кара колело и падна направо се заби под една кола ожули си носа брадата и си обърна долната устна,рева,но по важното е че го накарах да се качи пак.
Да допиша за мъж,до много скоро не бяхме се карали нито веднъж мислех че съм намерила игла в купа сено,но не е така.Не ни траят дълго караниците,но аз съм в един сръдлив период.

Последна редакция: чт, 13 май 2010, 20:01 от Ива&СиЕ

# 163
  • USA
Браво на Ради! Какво колело кара? С 2 гуми? На тротоара ли така падна под колата?

# 164
Иве браво на малкия мъж  Hug така се расте.
Възрастната радилка и мен ме изуми. Днес видях бебенцета по ТВ. Съвсем мънички са, дано се справят  Praynig и няма последствия. И да имат мнооого късмет в живота  Praynig
За мъж ми - ами ние не се караме май. Аз като се цупя правя разни фасони и изречения, но той въобще не ме забелязва или не показва. Той като се сърди мълчи и не ми говори - това да ви кажа е по-ужасно отколкото да си викнем и да се разберем. Embarassed  Хубавото е че бързо ни минава. А да - той като е в период на мълчанка съм ужасно нервна и раздразнителна и малчо го отнася - ей това не мога да си простя.

Общи условия

Активация на акаунт