ЮЛИ се задава, купона настава!!!! Юли 2007

• 22 886
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
  • София
ДУ
Велина щом си ограничила тв съм съгласна,при нас се гледа и за това си мисля че ако имахме и такова чуда ще им дойде много.В детската пускат ли им тв?
Дани от неправилното хомеопатично лекарство може да е превъзбудена и да не спи,най много 3 пъти на ден се дава в разреждане 9сн.За остри състояни Т хрема и тн се дават боаронски,а и по принцип за малки деца е по добре да си го купим от аптеката,знаем какво им даваме и сме по спокойни.
Днес сигурно ще ходим да поръчваме торти,ама ако не е слънчево ще си ги изядем сами ooooh!

# 646
Иве вие в градинката ли щепразнувате РД на малките?

# 647
Добро утро
Тези дни пак съм в дупка и не мисе пише но ви чета .Почнали сте да планирате РД .Аз мисля да е като миналата година пред блока с децата с които си играе.Имеме си пейки и масичка и пясъчник и място където да си играят.

# 648
  • София
Да Ками,онзи ден една съседка прави на детето си,много добре се получи,нямаше ревящи изплашени.И без това са 10 деца в двора получи се,сега ако и вримито е добро....Ще поръчам две торти и пица,бира за големите и сокчета за деца

# 649
Велинче,Никола яде на Айран мен и на всякакви чудовища от този тип,на Кинг Конг.но примерно се страхува от филма ''Сам в къщи'',Надина много го харесва а той се крие и реве.
Аз като ходих на кланетика и тренирахме в балетната зала,имахме и балетни упражнения,беше много забавно.Аз също няма да правя щерката балерина,но е страхотно за разтягане,за стойката,за жестовете,настина свикват да държат главата повдигната,да са изправени и да имат по грациозни жестове.А и как се кефят като им облечем роклите,като им правим косите,пък като слагаме малко грим на концертите направо се пръскат от кеф.
Иве къде ще празнувате,какви торти ще вземеш?

# 650
чудесно Иве, искам и аз такава градинка  Rolling EyesВремето ще е супер не го мисли  Hug, от другата седмица се оправя за по дълго време

# 651
  • Асеновград
Ками  Hug.
h.kirova , недей така . Стана ли ясно от какво му се виеше свят на Сашко , или си казала , а аз съм пропуснала ?
И аз мисля рождения ден да е на двора , дано не вали , измислила съм меню , ще украсим с много балони и Тедо ще е много щастлив.
Винаги за такива празници се нагърбвам с много работа , на края съм уморена и нямам време дори да се преоблека и едно червило да сложа , обаче на следващата година пак така ми се празнува.

# 652
  • София
Лагуна ще поръчвам,на двора ще го правим при добро време.

# 653
  • София
Аз знам че при инхалирането ,особенно ако е била малко по дълга процедурата се получава сърцебиене( Мими ми е обяснявала).

Не, инхалациите сами по себе си - ако са с физ.. р-р, примерно - нямат такъв ефект, но вентолинът, дори и да е приет перорално (под формата на сироп за пиене), а не с инхалация, има такова въздействие - а инхалаторното приемане засилва всички - и добрите, и негативните - ефекти...

# 654
  • София
имаме надежди за още един обект - голям , дано потръгне вече , че ми писна да не знам дали другия месец ще получа заплата , тази несигурност ме убива , дори  докато бях в майчинство не съм се чувствала така.

Разкажи какво правите... малко вероятно е да можем да помогнем - но поне няма да навреди. Както казваше акад. Малиновски... никой не е получил повече, отколкото е поискал.

Ива&СиЕ, завиждам за частта с двора...

ПП
I.a.n.a, за балета - това на мен си ми е... как да кажа? страх? притеснение? Щото се тръгва от малко... и после... докато се усетиш се оказва в 1 клас в Москва и тренира по 18 часа в денонощие...  Confused

# 655
  • София
Вентолина на сироп е в пъти по вреден от към странични ефекти.Това лекарство е модерно и го изписват на всеки,една съседка си го дава като проспан  #Crazy Изумена съм от непросветеноста на хора с претенции за интелигентност

# 656
  • На края на вселената!
Здравейте и от нас!
Тук съм, Веси, чета, но не ми се пише.

Кати от 10 дни е с булозен отит. Има мехури на тъпанчетата на двете уши. Лекувах я с Отипакс, Коларголови капки и сироп за кашлица за 4 дни по предписание на педито, но резултатът е, че болното ухо си е все така болно, здравото е заболяло. Започнахме после лечение и с хомеопатия. За мен има малко подобрение, педито не е съвсем съгласна. Има вероятност да не е мехур, а люспа ушна кал (дай Боже). Следобяд ще ходим на УНГ да я види. Лина все още кашля, че от 3 седмици е така, откакто направи спазъм. И то баш когато и аз направих пристъп, та не спрях и аз да бухам. Не ми се мисли за РД и планиране, пари няма.

Да не пропусна да поздравя всички празнували РД и годишнини, но без да изброявам, че ще изпусна някой  Heart Eyes

На Лина вчера й беше открития урок от балета и им дадоха дипломите.  Скоро ще пусна снимки.  Бяха много сладки на стенката. Не съм съгласна, че за балерината няма удоволствие. Емоцията от костюми, сцена, аплодисменти са много силни. Ако те влече танца и сценичната изява, ще изпитваш и удоволствие. Вярно е, че има много труд, но е така и в много други области - бойни изкуства, плуване, художествена/спортна гимнастика. Докато при гимнастиката има доста конкуренция и спортна злоба в балета не е така. Балетът дава добра дисциплина, учи на постоянство, развива цялото тяло в гъвкавост, сила, грация, стойка, баланс и равновесие. Той дава основа и на почти всички танцови изкуства. Учи на отношения в екип и партньорство. Разбира се развива музикалност, усет за ритъм, разкрива красотата на класическата музика. Мисля си, че ако не се запознае с класиката в ранна възраст, то като тинейджърка със сигурност няма да я хареса. А варианта да слуша чалга не ми допада. Разбира се, няма да я притискам да слуша само Моцарт и Шопен. А дали ще става балерина, ще решава сама, когато стане 2-3 клас и дойде времето да се записва в хореографско училище (евентуално), но според педагога й има данни. Не ми се вярва скоро да хукне към Москва.
Яна, в читалище Раковски ли е Надина? Много ми харесаха снимките ви.

А за инхалациите - Ками е объркала думичката сърцебиене с хипервентилиране. Когато при инхалация дори с физ.р-р се диша бързо, учестено, човек се престарава да вдиша цялата пара, да е дълбоко, дори да не е продължително пак може да се хипервентилира. Усещането е като при паднало кръвно - виене на свят, причерняване, може да боли глава. Преминава за минути.

# 657
  • Асеновград
Строим , Кати , не можеш да помогнеш.

Мими , дано се оправи скоро Кати и да нямате повече притиснения.

# 658
  • София
Вентолина на сироп е в пъти по вреден от към странични ефекти.Това лекарство е модерно и го изписват на всеки,една съседка си го дава като проспан  #Crazy Изумена съм от непросветеноста на хора с претенции за интелигентност

В определен смисъл това е така - но не понеже има по- силен ефект - добър или лош - а просто понеже за да се постигне терапевтична концентрация в дробовете на лекарството, прието през устата се налага да се вземе много по- голяма доза.
Една от причините да е много по- добре да се взема инхалаторно, не като сироп.
Проспан не беше ли някакъв сироп за кашлица...  newsm78
Единственото нещо, което давам смело и без особено замисляне, е вит. C... и не3 мисля, че каквото и да е - дори и панадол - следва да се дава на дете за щяло и нещяло...
Вентолин се дава САМО при спазъм на бронхиолите.

Томасе, много гадно, горкото Катенце...
Да се оправяте всичките, стига болести...

Знам, че хората, за които танцът е призвание, намират огромно удовлетворение в него - и не им и тежи толкова целият труд, тренировки, диети, режим... аз обаче, като гледам отстрани, го намирам за... ами, ужасно обременяващо - т.е. заема всичко, и мисли, и физика... абе, направо за нищо друго не остава място...

Това с Москва - един приятел, от компанията ни в гимназията, се появяваше само по ваканциите - и само в някои - понеже там учеше, от 1 клас, на такъв режим... и изобщо като се появи повече внимаваше какво поема, отколкото да се забавлява така, както си може... в смисъл - ограниченията му бяха адски много. Е, за него танцът е животът му, никога не би се отказал, никога не е съжалявал... ама като знам на какво се подлага... и като знам, че това е нищо в сравнение с ограниченията, които си налагаше 1-вата му жена - също балерина...  Rolling Eyes ми, просто много егоистично предпочитам децата ми да не загреят за такава възможност, докато не е вече късно. Може да ги лиша, да, ама ще знам, че ще си седят при мен...  Heart Eyes ако може - до пенсия...  Mr. Green гадно егоистче съм си.

# 659
  • София
Вентолина на сироп,Кати попада в органи където няма нужда от него-мозъка,то и с други лекарства е така,затова е по добре АБ венозно и вентолина с инхалатор.Лично мое мнение че се привиква към вентолин.
Мими бързо оздравяване Hug

Общи условия

Активация на акаунт