(Био) зеленчукова градина 3

• 114 556
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
Приятели,много хубави зеленчуци виждам на снимките ви HugЛичи си ,че работите с душа и сърце Simple Smile
Недоумявам...репичките които засях отдавна и чаках досега,се оказаха не репички newsm78,по скоро цвекло излезе EmbarassedСемената са от агроаптеката,издължиха се над 50см стъблото,понечих да извадя онзи ден за салатата,а отдолу се показа червенеещ корен колкото малък морков ShockedНякой може ли да обясни?
Тиквичките и корнишоните са ми от разсад,засадени по едно растение в гнездо,грешка ли е?Хич не съм наясно с опрашването Sad
Иначе,вървят добре.Старозагорският фасул и той е чудесен,в гнездо имаше по3-4 боба,сега да разреждам ли,където са повече от един?

# 106
  • густо майна Филибето
Част от фасула ми мистериозно изчезна Shocked Изобщо не поникна, като разрових -нищо  Sad Какво може да го е изяло?

# 107
Иначе,вървят добре.Старозагорският фасул и той е чудесен,в гнездо имаше по3-4 боба,сега да разреждам ли,където са повече от един?
Сакън, нее пипай нищо, така си е добре. Като стане една педя висок, може да попридърпаш с мотиката по малко пръст към стъблата. Репичките ти са тръгнали да растат на копи, да си пускат семе. Може тия с прът по средата да ги скубиш и хвърляш, не стават за нищо. Така се получава обикновенно в суша, в жега.
Люб, не знам нищо, което да яде боб. Да не е станал на квачки, да е била студена за боб земята. В такъв случай нещо си му става, все едно умира и не пониква, ако ще да се стопля после.
Раните домати се колтучат с идеята по-бързо да имаш едри и узрели домати. А след като имаш на трапезата, за другите може и да почакаш. На тях може да се остави 1 колтук, особено ако са засадени по 1 корен. Не мога да си спомня оставаше се най-близкия колтук до най-долното съцветие, но дали под, или над него, ще питам.

# 108
Колтукът под цъвтежа се маха.
Не може боб мистериозно да изчезне,Любознателна.Тежък е ,за да го отвлече пороен дъжд.
Складиран е някъде под земята. Hug
Не вярвам да продават боб с гъгрици за посяване,я.

# 109
  • DE
Дъждовната вода е добро попадение,но у нас капчуците са вкарани във канализацията.
И също малките много биха се зарадвали на бидонче с водичка Joy Joy Joy

Има ето такова приспособление. Поставя се на тръбата. Като вали се отваря, като е пълен бидона се затваря и водата тече пак в канализацията.
Но дали се продават в Бг не знам!

Или направо с вграден отвор!

# 110
Реших  все пак да потърся в гугъл кой яде боб освен хората.Не сме много желаещите-диво прасе и вид китайски маймуни.
Освен .Любознателна ако е завъдила...Мале,мале.. Joy

# 111
  • густо майна Филибето
Може и маймуни да са Rolling Eyes Засяла съм го пред Шаро, идват да го дразнят  Grinning

Joy

# 112
Мале, пак се носят над страната едни градоносни облаци. Едвам влязох по пътечките от кал да си отскубна кое - що. Репичките се пукнали тук - там, много им дошъл дъжда. От десет две ми се хилят като емотикони.
Като заговорихте за бидони, имам един найлонов, 220 л от веро, с херметичен капак. Всяка пролет го мия от киселото зеле, и почти се пъхам вътре с главата напред. Все се изкушавам да го разрежа напреко, ще излязат две вани за седящи, за слънчева вода на терасата. Да си седна в едната и да пуша пура. Само един чаршаф ще трябва да простра на тела, откъм съседката от А вход.

# 113
Здравейте!
Поради облаците черни, реших да видя до къде сте я докарали и много се смях на липсата на боба Thinking
Ljuboznatelna не е на твой гръб и е съвсем приятелски! Ти поне си го насяла пред Шаро.
Аз имам мечта- да си отгледам кратунки от тези кухите и после я за стомна, я за чашка за ракиика- според големината.
Да, да ама не! Нещо ми ги копаеше миналата година. Освен съседската котка нямаме животинки, дори и попови прасета.
5 пъти опитах и 5 дупки намирах!
А тази година реших да се правя на хитра и ги посадих на 1.60 от земята в стар соц. цветарник.
До момента имам 4 опита и да ти кажа резултата е същия ooooh!
На мястото на семките има дупки и нито едничка семчица! Котка не може да се качи, пък и не съм чула да яде тикви...
Така че май ще си търся кратунки по пазарите, а какво може да ги копае и да знае кога има семки та да ровка  33uu
Успех с реколтата дружина!

# 114
ООООлелеееее,навън започна някаква буря.Страхотия.Ще ни издави.
При вас как е.Кабелната изчезна,телефоните прекъсват.Дано интернета не спре.Мъжа ми вика,че всеки момент ще пропусне дограмата.Много е страшно.Дано оцелее нещо в градинката или поне там да не вали толкова буреносно.
При вас как е???

# 115
При нас, в Разград, е леко облачно, но Видин май ги овърша градушка.

# 116
Край  smile3518
Всичко приключи.Въпреки яката дограма и изолация,всички дограми протекоха,а ги имам от 5-6 год.и не са ме предавали.БЕШЕ ТОРНАДО.Двама съседа звъннаха да ми кажат,че ламарина от трафопост е паднала върху колата.Не питах върху моята или на мъжа ми ,че неговата мн.нова.Голям ад.Ако има нещо оцеляло Weary.Загинаха сигурно крехките ми стръкчета  smile3518 Беше ми първа година да се уча. smile3518 Ама природата е непридвидима........Дано нещо е оцеляло.

# 117
При нас небето е синьо, та чак черно! Духа студен вятър, но нито капка дъжд- засега. Купих връзка червен босилек, много симпатичен, но подозирам, че е с по- слаб аромат от другия. Ще чака по-добри времена за засяване...
Ето такава е картинката отвън, чак е страшно - http://s003.radikal.ru/i202/1005/f0/1b1fd9f01f5d.jpg

# 118
Видин http://prikachi.com/files/1576432c.jpg 17.30ч.
Ричко, се нещо ще е останало, ще се съвземат след няколко дена растениенцата.

# 119
Майка ми каза,че в Бургас само е облачно.Иска й се за повали,щото днес е Спасовден и ако вали,ще е добра реколтата.Ако съдя по бурята дето мина,трябва да ям домати големи колкото тикви и моркови колкото тиквички  Joy

Общи условия

Активация на акаунт