(Био) зеленчукова градина 3

• 115 488
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
  • Пазете Гор
Тъкмо турих десетина корена патладжан в тенекиите и толкова целина. Кал, кал до уши. Сипах си, наздраве.

Имам  2 (две) ягоди и цяла гора магданоз. Салата правя от магданоз, варено домашно яйце, сирене домашно и маслини. Гръцки, разбира се.

Пиперките имат вече бутончета (цветни пъпки). Нещо им се правеше въвъ фаза бутонизация, ама утре ще е.

И, Вълчо, тия моите гадове, май са плужеци, си ми пасат от фасула, от старозагорския.

Много праз по пазара, брей. Аз място нямам, ама хич. Три квадрата да имах, щях да бодна, пууу, теснотия.

# 436
Абе вие като се оплаквате от охлюви, да нямате предвид едни мънички, бели, колкото една стотинка.
Знаете ли, че едно време имаше и такова малки, но изтеглени, като раковини, рапанчета. Събирахме празните и ги давахме на момиченцата, те си ги нижеха с игла и конец, на герданчета.
Чувал съм, че са трилобити, демек, много древни. Май отпреди динозаврите. Наличието им е гаранция за еко земя, те мрат от мноого малки дози отрови.

# 437
О, моите охлюви са си класически екземпляри, едри, добре хранени. Преди комшията ги ловеше да ги готви, сега явно са спряли консумацията на този деликатес, защото гъмжи от тях!

# 438
Значи става въпрос за градински охлюви. Добре, че не са лонгозови. Те са колкото юмрук на жена. Покрай устието на Камчия има. Тъща ми е разказвала, баща й е бил горски там.
Е, има обяснение, в София жизнения стандарт е по-висок, омръзнали са ви.
Явно в Разград докато ги зърне някой, и ги сварява.

# 439
 Joy Joy Joy
Вместо да ги мятам в локвите, пардон, езерото, което имам вместо улица, нямам против да ги подарявам.

# 440
Майка ми от градината ги мята на двора. Като отиде там след някое време ги настъпва и кокошките ги изяждат с черупките. После снасят яйца със здрави черупки.

# 441
  • густо майна Филибето
Лелеее, как не съм се сетила да почерпя папагала Grinning Имам си и от кафевите и от малките бели в изобилие.

# 442
И моите са като на Люлин, охранени, тлъсти и мазни! Очаквам да прочета какво му правите на пипера във фаза бутонизация? То не че моя е напъпил, снощи пак валя, в момента отново се готви...
Куркума, колко ти е голям боба? Моя цъфти и сякаш е пуснал прелки, а е нисък. Може би е така, защото скъпия беше му турил бобовини, и то, бобчето, какво си е рекло: я да попреда нагоре, да не го обидя Joy

# 443
  • Пазете Гор
Ха познайте каво се прави на пипера във фаза бутонизация? Правилно - храним го с чорбица. Плюс загърляне, до над семеделното коляно. И в обратния ред, де, първо загърляне, после шербет. Само да дръпне малко калта.

Снощните ми патладжани се пооперили леко, добре са. И за чудене , ама хич не приличат на оня корен, дето уж за домат го мислех, сега и за патладжан не е май, бреее, какво ли е?

Старозагорският чер е една педя, педя и половина, изкара първите тройни листа и бутончета, а йерусалимският е на втора тройка, без бутони, тръгна да се увива. Допълнителният, дето го сях до колците на доматите, Никос, е изникнал.

Зеленият фасул може да се сее почти непрекъснато до към края на юли. Това важи и за копъра. Сейте, градинари.

# 444
  • густо майна Филибето
Куркума, благодаря за инфото, след набезите на мишката боба ми излезе на 30%  Sad Но пък как растеее - две мои педи Simple Smile Ще сея пак.
Вижте, попаднах на нещо интересно http://www.anastasiabg.com/viewtopic.php?f=43&t=163

# 445
Любознателна,аз само един син бор посадих тук,в двора на църквата.По ирония на съдбата той тръгна накриво,не го връзвахме с с 3 въженца  и колчета в трите посоки.Но му отне поне година да се изправи сам.
Признавам-не съм виждала наклонената методика на живо.Може би за съвсем млади,гъвкави овошки има резон...
Дедо да каже.От вчера мисля старата му ракия и росните краставички. Embarassed
Хайде малко снимки от мен. Laughing
 http://vkoukova.snimka.bg/flowers/moyata-gradina-2010.481259.19044739
Сдобих се със синя трева за бордюр.Тя е една от емблемите на щата,където живея.Всеки един от 50-те си има цвете и птичка.
Като капанската китка в Разград.
Подпряла съм сините домати,пиперките и "доматето" с клечки за шишчета.Чудя се ,че доматътъ е нисък на ръст,а се е приготвил да цъфти.Като спре да вали ще бъркам моя шербет.
Спешна нужда от калинки имам.А моите ще дойдат по пощата във вторник.Дано Старото момче не работи него ден от вкъщи,че ще загубя спонсор.Много пили,ама много. Rolling Eyes
Репите ги отписах-пораснаха на листа,пасе ги нещо-не е рапан или плужек.Имам черни рогати мравки и дребни червени.Снощи през прозорецът влезе светулка.
Лек ден! Hug

# 446
Куркума Joy Joy Joy блазети-какъв ли вид си завъдил Laughingсамо да не излезе  hahahaнякакво ГМО Laughing

Вес- живееш в дивйя рай Hugпоне имате диви животинки,а тук покрай нас само ревливи магарета !
А беше писала ,че си посадила от китайския чесън-развива ли се добре?

# 447
Любознателна,аз само един син бор посадих тук,в двора на църквата.По ирония на съдбата той тръгна накриво,не го връзвахме с с 3 въженца  и колчета в трите посоки.Но му отне поне година да се изправи сам.
Признавам-не съм виждала наклонената методика на живо.Може би за съвсем млади,гъвкави овошки има резон...
Дедо да каже.От вчера мисля старата му ракия и росните краставички. Embarassed

Вес, наклоненената методика не е за овошки, а за храсти.
А препоръчания канал или по-дълбоко от класическото засаждане не са ми по мерак.
Досега, каквото дръвче съм засял наесен по познатата технология, ми се е развило добре. Около стотина са newsm78
От Ракийката ще запазя за наесен. Ей, малко се казва Наздраве в таз тема, мал-ко!

# 448
Чета ви всеки ден и попивам.Ама за какво ли.Голям мерак,пък за нищо.
Освен градинката ,която гледам,се наложи да гледам и на свекъра лозето.В смисъл,той,човека си гледа лозето и вилата,ама мястото стои празно.И понеже имахме мнооого разсад за какво ли не,реших да садя и там.Всичко до тук-О,КЕЙ
Ама във сряда на 9 юни ще ме оперират във ВМА -София ,иииии всичко отива на вятъра.
Няма да мога да се грижа за градинките,няма да ги виждам,защото майка иска да си ходя в Бургас да ме гледа.......И на есен като се прибера....какво да очаквам???????Незнам.Уф,язък за целия труд и усилия.Това е.Отчаяна съм.......

# 449
  • В сбъднатите си мечти
Здравейте градинари  Hug Много често надничам в темата ви и попивам от вашия опит , за което ви благодаря. Аз миналата година писах в първата тема ,но здравословен проблем изневиделица при мъжа ми ни изкара извън релси за няколко месеца .Сега всичко вече е наред и гледаме да наваксаме с градинката . На 20 май купихме расада и насадихме всичко ,от тогава не спира да вали при нас и всичко расте като лудо. В един сух ден оплевих пипера а сега отново всичко е в бурени. Половината домати са с кафяви петна по долните листа и се чудя какво да ги правя  newsm78 Дали да не ги оскуба и да насадя нови докато има още расад по пазара ? 
ri4ko не се отчайвай, вичко ще се оправи, здравето  е най -важно .Стискам палци за успешна и лека операция.

Общи условия

Активация на акаунт