Бродирана красота - Гоблени 73

• 108 517
  • 739
  •   1
Отговори
# 45
Не съм сигурна дали тук е мястото, но имам един въпрос. Комплектовах си този гоблен. Даден е да се шие с една нишка почти целия.Ако го направя  с две нишки, а там където е с две - с три нишки дали ще се получи?

според мен няма да се получи, аз ших подобен с една нишка, много нежно стана

# 46
  • Свиленград
Благодаря ви! Аз реших да го направя с една нишка.Ще покажа какво се получава.Но сега още съм до никъде.

# 47
 Привет на всички!За първи път се вписвам тук,но редовно чета и се възхищавам от уменията на всички! Hug
 Аз бих искала да задам един въпрос,ако някой знае да ми отговори какъв е този бод?:

Свекърва ми е започнала един гоблен навремето и сега ми го даде да го шия и изглежда с този бод така:

Освен това ето ушитото от мен до сега:
http://daniii79.snimka.bg/tapestries/goblen.489990
 Желая прекрасен ден!

# 48
Да се запиша и аз,макар,че в последно време нямам възможност да шия,скоро ще показвам етапчета.
Зори   bouquet страхотен е
zhanka много красиви рози,с какви конци шиеш,може ли схема?
Джемма както се казва "бавно,но славно" Peace кончетата са супер.
tutune поздравления за завършеният гоблен   bouquet
Някой беше питал тук,но явно съм пропуснала отговорите,та пак да питам,къде мога да пусна за продажба гоблен в нета newsm78

# 49
Честито на всички празнуващи! Много здраве и щастие ви желая!

СТрахотни неща сте показали! И розите и арабката, конските глави и вятърните мелници... Бижута!

Аз какво да кажа, освен да се наредя в редичката на бавните (на финала ще видим дали иот славните)... Мъча се с една Богородица, ама нещо не ми се получава.По-нататък ще се пробвам да пусна етапче, че бебо се събуди, а ни мъчат едни ми ти зъби...

# 50
  • Плевен
D_ana - Красив гоблен !  bouquet  bouquetА на снимката и трябва малко дооформяне /и аз не съм добър фотограф/ !Ето какво се получи след като я пипнах от тук от там  Blush Heart Eyes

Привет на всички!За първи път се вписвам тук,но редовно чета и се възхищавам от уменията на всички! Hug
 Аз бих искала да задам един въпрос,ако някой знае да ми отговори какъв е този бод?:

Това ми се струва че е оригиналния вилеров бод 1х2 , само че по хоризонтала !Кажи с колко ката конец го шиеш !?Според мен това което си ушила не е лошо ,покажи какво ще стане !? Thinking Peace

tutune - Чудесни кончета!  bouquet  bouquetМного готини са станали! Peace Тонирана панама има в "образцов дом" във Варна но дали е като оригиналната на Ланарте нямам идея! newsm78 А ти коя арабка искаш да шиеш -малката или голямата! ThinkingМалката - Айнур я ши на ленена панама и стана разкошна , а голямата- в другия форум има едно момиче което я ши на собственоръчно тонирана панама - копирам и поста как се тонирва панама  Peace

технологията за тониране е всъщност много лесна,ако намерите подходящите бои. Използват се бои за РИСУВАНЕ НА ТЕКСТИЛ. Продават се в магазините за художници или в по-големите книжарници и са на съвсем достъпни цени. Разреждат се с вода за да се получат по-светли тонове.Ако не намерите точния цвят в готов вид може да се наложи да смесвате два или повече цвята.Ако не може сами да прецените, съветвайте се с продавача,те дават много ценна информация/ако знаят разбира се/.На мен ми се наложи да добавя към кафявото малко черно за да получа сивия отенък.След като си приготвите боите,намокрете панамата с вода, използвайте тампон от дунапрен/не я перете защото се намачква/.намокряме я за да може боята да прелива и да се получи хубав фон.След като намокрите панамата потопете тампона в боята и започвате да" рисувате".Започва се първо от най-светлите тонове и постепенно затъмнявате където е необходимо, като добавяте по малко неразредена боя към вече разредената.Задължително пробвайте боите първо на отделно парче панама, за да не се получат неприятни ефекти.След като свършите с оцветяването, изсушете панамата със сешуар.След това я обърнете от към опаковата страна и изгладете с ютия докато напълно изсъхне. Така се фиксират цветовете. Сега вече може да започнете да бродирате.Пробвала съм- цветовете са устойчиви , не се омиват после и не пуска боя. Същата технология може да използвате и да порисувате на някоя дрешка-някое цветенце или надписче...

Това е нейнният гоблен  PeaceВиждала съм го на живо и е супер!

# 51
  • Варна
pepen   Много ,много благодаря за изчерпателния отговор,Точно за този гоблен става въпрос,Сега шия едно далматинче на дъщеря ми ,но смятам да се пробвам и на тази красива Арабка,Благодаря на всички,

# 52
pepen,конеца е двоен(единичен,прегънат на две),но гледах едни схеми на вилеров бод и сякаш е различен ThinkingДали не е грешка така хоризонтално ,ако се шие?

# 53
  • Плевен
Дан - никога не съм виждала гоблен на живо ушит с гобленов бод  Rolling EyesПо принцип ,а и  от форума съм научила че вилеровият бод се шие 1х2 ,но вертикално!Все пак ако ти се струва че става добре си го продължи ! PeaceЩе стане уникат ,важното е на тебе да ти харесва това което се получава  Hug

# 54
   GrinningЗначи това е някакъв нов бод! WinkПродължавам да търся усилено в нета за някакво описание.Намерих във видове бодове на българската шевица такъв полегат.

# 55
при вилеровия бод се хващат 2 дупки по хорозитонтала и 2 по вертикала. имам един такъв гоблен

# 56
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
   GrinningЗначи това е някакъв нов бод! WinkПродължавам да търся усилено в нета за някакво описание.Намерих във видове бодове на българската шевица такъв полегат.

Thinking май е 1:1, гледан от задната страна  Blush което ме подсеща, че някой беше шил така гоблените си, защото се получава по-плътно.  Hug

и на мен ще ми е интересно да видя крайния резултат

# 57
  • Стара Загора
pepi_r шие така Hug

Аз, да се похваля, направих първите си самостоятелни покупки от ибей Simple Smile Никак не било сложно, само пари да имаш Mr. Green Поръчала съм 2 коледни чорапчета, само да дойдат и ги почвам. Планирала съм да ушия няколко (5-6 Crazy), така че до Коледа само това ще шия. И дано ми стигне времето Joy. Имам за показване 1-2 нещица, но не са оформени, като ги завърша, ще снимам и покажа. И още нещо да се похваля - напоследък съм много редовна в шиенето - не пропускам ден, използвам докато малката спи. Такъв ентусиазъм не ме е гонил никога Joy. Ама така е, преди като имах време бол, все с други неща се занимавах Simple Smile Сега ценя всяка свободна минута Simple Smile

Много красиви неща видях, поздравления за всички Hug

# 58
Зори,гоблена ти е страхотен,останаха ми очите!Би ли споделила на коя фирма е?

# 59

Честит празник на всички именици и рожденици!

И още един въпрос към нея: купувала ли си от тези ДМЦ от Хонг Конг? Измамно евтини ми се струват.
http://cgi.ebay.com/DMC-447-Color-Embroidery-Cross-Stitch-Floss- … sh=item4aa0dd3835

изгодно е, метъра излиза около 7 стотинки
разбира се има една подробност. В чилето конеца е с дължина не 8 метра , а осем фута

На Зори гоблена е на Дименшън, от колекцията пролет 2010:)

Общи условия

Активация на акаунт