Бродирана красота - Гоблени 73

• 108 586
  • 739
  •   1
Отговори
# 480
  • Балчик
Аз няма какво да ви покажа, че не съм шила тия дни, но пък вчера ми пристигнаха конците за лалетата на Дименшънс и след малко с удоволствие ще си ги подредя и подготвя за шиене, макар че няма да го почвам преди да довърша сватбения.

# 481
  • София
Благодаря ви на всички с отговорите!  bouquet
Като стане готов ще го занеса.

Цитат
Ако гобленът е икона, мисля, че трябва да ти сложат печат
Гобленът е "Слънчев дом"

# 482
те в музея винаги ще и кажат, че и трябва 100 % зада и вземат парите  Mr. Green на митница се питат такива неща

# 483
  • Плевен

pepen, щом ти не я намираш.... Поне името на гоблена знаеш ли?

За съжаление  Sad там където открих тази картинка нямаше информация за нея! WhistlingОпитах се да  потърся и на друго място ,но уви и затова се обръщам към вас! PraynigПо сюжет прилича на този ,а той е на Дим,но и него не можах да го открия в ибей! newsm78 Който може да помага ,че и на други им допадна! Grinning

# 484
това също им прилича http://www.eksuccessbrands.com/dimensionsneedleworks/Products/Ba … ecord___73538.htm

А на това мисля че имам схемата http://www.eksuccessbrands.com/dimensionsneedleworks/Products/Wi … ecord___73250.htm , ако ти харесва , ще проверя , че не съм съвсем сигурна , дали е точно същото ...

П.п. ей това е явно от същата серия  : но незнам откъде да намерим схема...
Като го търсих по име тук намерих две хубави , за момиченце и за момченце , тези на които пише Bobbie Ghttp://dump.ru/search/all/Someone%20New%20Baby%20Quilt/

Последна редакция: сб, 29 май 2010, 16:35 от Мимито & Светла

# 485
  • Плевен
Мимито & Светла HugБлагодаря ти мила!  bouquetНо ,аз искам да е с бебчета , не с животинки  Peace

# 486
  • Балчик
pepen, имам схемата на втората метрика, сега ще я потърся из дисковете. Peace Дори бях започнала да го шия, но после смених решението и уших друг модел. Имам я и разпечатана, но качеството не е много добро, но все пак става да се шие.

# 487
toni_nikolova   може ли да ми кажиш колко см. панама ще ми трябва за ушиването на това гобленче понеже ти беше казала преди че си го шила
Днес си купих конците и мисля да го захващам още днес че ме  сърбят ръцете да го ушия бързо  Joy

# 488
ей тука също го има тоя с бебчетата    http://www.rebeccascrafts.com/category_results.cfm?StartRow=101&Category=23 , но тя Джемма май точно за него казва , че има схемата , и ще ти даде схема  Simple Smile

Момичета , шия сега "Св Георги" на Солария , понеже го правя по схема свалена от нета, чудя се ламето с колко ката конец трябва да го шия ? С 1 или 2 ката..
Шия го го с гобленов бод на обикн. българска разграфена панама , 1:1 с два ката от конеца , ДМС. Но ламето , някой беше писал, че трябва да е с 1 кат  newsm78
А вчера едно момиче ми казва : " Ако ламето ти е ДМС го ший на два ката, а ако е Анхор на 3 или 4 ката."
А друга приятелка ми казва с 3 ката ДМС ламе ...
Вече наближава момента да почвам ламето да шия , и незнам с колко ката да го подхвана , направо съм в чуденка , всеки различно ме съветва  Crazy

Последна редакция: сб, 29 май 2010, 17:17 от Мимито & Светла

# 489
Съжалявам  Simple Smile вместо редактирай, съм натиснала цитат
и сега второто си мнение , дето се дублира , не мога да го изтрия...  Rolling Eyes извинете...

Последна редакция: сб, 29 май 2010, 17:16 от Мимито & Светла

# 490
  • Пловдив
Момичета , шия сега "Св Георги" на Солария , понеже го правя по схема свалена от нета, чудя се ламето с колко ката конец трябва да го шия ? С 1 или 2 ката..
Шия го го с гобленов бод на обикн. българска разграфена панама , 1:1 с два ката от конеца , ДМС. Но ламето , някой беше писал, че трябва да е с 1 кат  newsm78
А вчера едно момиче ми казва : " Ако ламето ти е ДМС го ший на два ката, а ако е Анхор на 3 или 4 ката."
А друга приятелка ми казва с 3 ката ДМС ламе ...
Вече наближава момента да почвам ламето да шия , и незнам с колко ката да го подхвана , направо съм в чуденка , всеки различно ме съветва  Crazy
Светле, аз наскоро завърших Казанската Св. Богородица на Солария - имаше доста ламе и аз се чудих като теб. Обадих се във фирмата за да питам директно, тъй като и в инструкцията нищо не пишеше (гобленът ми е оригинал) От там ми отговориха, че зависи от дебелина на конеца  Shocked - ползвали различни видове ламета  Rolling Eyes Важното било ламето да е с еднаква дебелина като другия конец, с който си шила!
Аз също шиех с ДМЦ - 2 ката гобленов бод на българска разграфена панама. След кратко умуване реших да шия ламето с 3 нишки (имам някакъв спомен, че така съм шила и ламето в Йерусалимската Св. Богородица - пак на Солария - преди време)  Малко кофти се делят тези три нишки, но иначе мисля, че добре се получава като ефект. Можеш да видиш как стоят готови и двата гоблена в албума ми. Дано съм ти била полезна.

# 491
  • София

pepen, щом ти не я намираш.... Поне името на гоблена знаеш ли?

За съжаление  Sad там където открих тази картинка нямаше информация за нея! WhistlingОпитах се да  потърся и на друго място ,но уви и затова се обръщам към вас! PraynigПо сюжет прилича на този ,а той е на Дим,но и него не можах да го открия в ибей! newsm78 Който може да помага ,че и на други им допадна! Grinning

На този му имам схемата, а първия го търсих дълго време, разбрах как се казва, но никъде не се показа  Cry

# 492
зависи дали ти е контур само или самите бодове?ако е контур не бих шила с повече от 1 нишка. за бодовете обаче бих взела 2. този, които в момента шия е оригинал и има златно ламе на ДМЦ. по схема бодовете с него се шият с 2 ката на аида 14 с кръстчета. на мен ми харесва как се получава

# 493
  • Плевен
Момичета благодаря ви много за съдействието! Hug  bouquet

desi_ivanova Peace на този и аз му имам схемата !Кажи моля те името на другия! Heart EyesТой ми харесва повече,защото показва развитието на бебчето  Heart Eyes!Дано успея да го открия ,като му знам заглавието! Crossing Arms Whistling #CrazyБлагодаря ти предварително!  bouquet  bouquet  bouquet

# 494
  • София
Момичета благодаря ви много за съдействието! Hug  bouquet

desi_ivanova -  Peace на този и аз му имам схемата !Кажи моля те името на другия! Heart EyesТой ми харесва повече,защото показва развитието на бебчето  Heart Eyes!Дано успея да го открия ,като му знам заглавието! Crossing Arms Whistling #CrazyБлагодаря ти предварително!  bouquet  bouquet  bouquet

Всичките от тази серия са ги направили така: думите в горния ляв ъгъл всъщност са заглавието. Този е "Lifes Biggest Blessing". Така намерих останалите от серията, освен този  Cry

Общи условия

Активация на акаунт