Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 100

• 98 816
  • 741
  •   1
Отговори
# 375
  • Бургас/Пз
Успях да изчета всичко и да разгледам страхотни торти!

Тандоори,
не знам за другите, но вички талнати като теб за мене за едно огромно вдъхновение, благодаря Ви че ви има!  bouquet  bouquet За тората кво да кажа, като те думи не останаха!  Heart Eyes Иначе за споделеното за приятелите си много права! Понякога обаче и на мен ми е трудно да се справя с някои ситуации. Определено предпочитам, ако си е подарък да е подарък, ако е платена да си е както си му е реда.
Нямам идея обаче как се изчислява изобщо трудът по една торта. newsm78 Защото за торта от 30 парчета, според зависи от украсата , трудът съответно е различен! Права ли съм , не знам  избощо дали е така, но би трябвало да е така логиката!

Буболинка, страхотни са кейкчета и заслужено са за заглавна страница. Честито и с още много награди да се хвалиш! За мен ще е чест да се запознаем и аз да се докосна до таланта ти! Hug

Ванче, плажната торта е супер, особено мацката , ама наистина можеше някоя друга вълничка да има!  Peace

Миша, честити ходещи крачета на малката Виктория, тортата се е получила страхотна, браво за обувките, ще трябва да ми дадеш накой урок!  Hug

Шестия, хамбургера е уникален, едва убедихх мъжа ми , че всъщност е торта!

Антоан, няма значение откъде е моделът на тортата! Твоите торти винаги са страхтони и аз съм те признала за майстор на 3Д тротите! Има ли изобщо нещо което да не можеш да направиш? newsm78

Мамита, мисля че ако това е твоя първи опит , то е мнооого добър, браво на теб! Сигурна съм , че това няма да е последната ти торта!

Шемет, букетът е невероятен! Mr. Green

Сиси, дисни героите много ми харесаха, а цветовете на тортата са уникални!

Албенка, шоколадовата торта е детелина нали, залята с три вида шоколад ли е? Другата е със страхотен цвят!

Пепииии, Пепи, какво да кажа, аз не знам, ама направо лигите ми текат, то за сладолед ли, за торта ли , за ягода ли и аз вече на знам! Кажи моля те как направи дръжката на сладоледа?

Женик, ягодовата торта изглежда мноооого вкусна, а тази с планетата е невероятна, копирах я веднага!

Фреса, честит рожден ден на теб и със малко закъснение на Мая! бъдете живи и здрави!  bouquet  bouquet Тортичката е много нежна!

Райче, честит да е и твоя рожденник! Чакам тортата с нетърпение!  Hug

Синеочке
, страхотни животинки, жалко че се е отменила поръчката, обаче те губят защото не знаях каква страхотна торта са изпуснали!
Ако съм пропуснала някой, да знаете че не е нарочно, просто знайте , че съм много благодарна ,че ви открих и че ви има!  bouquet  bouquet  bouquet

# 376
Буболинка моите поздравления  bouquet,наистина заслужаваш много повече.От сърце ти го желая!
Тандури просто нямам думи ,веднага си копирах сватбената ти торта ,не защото ще ми се наложи да правя а просто да си я гледам.Много труд си хвърлила..но ето не мога да откъсна поглед от нея!
Антоан невероятна както винаги,някой по напред беше казал че си нашата 3D гордост-Абсолютно вярно!
Пепи китарата много ме впечатли,винаги всичките ти торти са невероятни!
Фреса Честит празник, много нежна тортичка!
ЖениК тортата с планетите е страхотна идея,синчето обожава всичко свързано с планетите и ксмоса.Поздравления!
вивиан много сладка тортичка!
БЛу наистина много свежа полянка!

Аз да ви се оплача, помолих приятелка да отиде да ми купи шоколад от илчовски,дали и  10 кг ТЕЧЕН шоколад.Ипонеже тя не разбира какъв трябва да е, а и е бил опакован в кашонче...
Сега като отворих кашона и видях...щях да падна.За какво мога да го използвам?На мен ми трябваше бял твърд шоколад за трансфер и за шоколадовото тесто на Ванчето......

# 377
Румянка, върни го. Няма какво да го правиш толкова огромно количество течен шоколад, освен ако 6 месеца у вас закусвате с филия, намазана с шоколад. Щом имаш разписка, касова бележка и кутията не е отваряна, ще ти я приемат.

Тандури, и в блогът писах, че тортата е невероятна! Нямам думи за изкажа възхищението си! Изпълнението, детайлите, цветовете, симетрията в етажите - всичко е изпапано до съвършенство. Произведение на изкуството си е тортата и прекараните 20 часа по нея си заслужата труда.

Бубе,
честита награда! Няма по-голямо щастие от това да виждаш, че трудът ти се възнаграждава. Снимката ти много добре се връзва с дизайна на сайта Simple Smile

Пепи, ескимото и мен ме грабна, още от първия поглед. Дори и малката закачка, която си сложила отстрани е страшно интересна. Китарата ти е върха

Шемет
, твоите китки са супер! Е така е Алън ти е преподавал, знаеш всички тънкости  Wink. Сега сериозно, букета е страхотен!

Жени
, ягодовата ме грабна, знаеш. А тортата с планетите е много интересна, семпла, но нестандартна.

Блуто
, у колко много фигурки...Свеж кекс се е получил Simple Smile

Vivian*
  вторият ти опит е много добър. Само така, очакваме и новите ти творения.

Съжалявам, че не коментирам всички торти, но искам да знаете, че  уважам труда на всяка една от вас. Поздрави на всички

Остава още 1 седмица до семинара...нямам търпени
е newsm68

# 378
Ех, доста сте пописали днес. През това време аз използвах покритието и Америкън айсинга ,които ми бяха останали и се получи това Както писах този крем ми стана рядък и сладък за това го обърках със сварен неподсладен крем, желатин и кокосови стърготини. Наредих бананче м-у блатовете,които сиропирах с мляко и малко ром и тортичката стана супир.Имам обаче два въпроса : Американския крем точно по рецептата от тортената бибилиотека ли го правите? Покритието трябва ли да е твърдо? Моето изглежда твърдо,реже се лесно и тортата не си променя формата при рязане ,но когато се яде е леко като дъвчашт бонбон (говоря за Млечен Марципан).
  blueeye® страхотни фигурки! Най-много ми харесва магарето.
 Vivian* много сладка торта. Дано и двете стигнеме майсторството на "старите кучета" във форума. Според мен е хубаво да опиташ от няколко покрития и да разбереш с кое ще ти е най-лесно да работиш. Както разбра моята е с Млечен Марципан и много ми хареса как се работи с него.
jenik  много ми харесаха тортичките. Би ли описала как си направила космическата тортичка и с какво е покрита! Изглежда много шоколадова и вкусна.
Рая да ти е живо и здраво детенце!
Ани д благодаря ти!
Дано не съм изпуснала някой !

# 379
Дарилка, благодаря ти! Аз обаче 20 часа правих оранжевата с бяло, с пеперудите, тази не съм изчислявала колко, но е повече със сигурност. Simple Smile

Блуай, Ани-Д, Румянка, Jenik
, благодаря ви!

Рая( а и другите момичета, които коментирахте за заплащането) аз не виждам къде е проблема в това да плащат приятелите за труда, който полагаш за тяхна поръчка?

Занесла си подарък, ОК. Станало им неудобно и искали да си поръчат, пак ОК. Ама защо ти не трябва да им искаш пари, след като те си поръчват ей това не разбирам?  newsm78
Когато отидеш да си направиш косата във фризьорски салон при твоя приятелка плащаш ли си? Аз да и никога не бих си позволила да не го направя, независимо дали приятелката ми иска или не! Дори оставям повече бакшиш отколкото бих оставила обикновено. Аз имам една проста максима- чисти сметки, добри приятели.

За мен трудът на приятелите ми е още по-ценен отколкото на хората, които не са ми приятели, защото ако наистина са ми приятели знам, че ще се постараят два пъти повече, както аз бих се постарала за тяхната торта. Затова и никога не бих принизила( или по-скоро омаловажила) труда и усилията на човек, още повече приятел, само на база някакви отношения с него!  Naughty
Ако пък съответните хора се чувстват неудобно както ти описваш, не бих носила торта повече. Не бих се чувствала аз комфортно да ги поставям в неудобна ситуация, независимо как аз се чувствам.

Ама това са си мои разсъждения, разбира се...

Ани-д, по принцип когато говорим за торти с "бутиков" дизайн, се таксува отделно за тортата вътре и отделно за украсата. После се прави една обща цена разбира се на парче. Защото всяка украса е различна, отнема различно време, така че няма как да ги унифицираш, освен ако не правиш еднотипни дизайни.

# 380
  • Пловдив

Пепииии, Пепи, какво да кажа, аз не знам, ама направо лигите ми текат, то за сладолед ли, за торта ли , за ягода ли и аз вече на знам! Кажи моля те как направи дръжката на сладоледа?

Дръжката я направих предният ден от смес РМ2 + мод. маса. Забих и 2 бамбукови шишчета и дооформих. Оставих така да съхне и на другият ден забучих в ескимото.

Някой ме питаше за глазурата на сладоледа. И тя е смес на Шоколадово тесто и несъхнеща мод. маса. Изрязах я предварително и след това си я пренесох върху ескимото  Simple Smile

За заплащането и аз да си кажа..... Не ми плащат само роднините, но там тортите вървят към подаръка (така съм ги научила)
Всички приятели си плащат- естествено им правя отстъпка, а на някои даже взимам само за продуктите и съвсем малко отгоре, но говоря за много близки приятели (като кръстницата на Любчо например  Simple Smile )

# 381
  • София
Здравейте!
Тандори-да права си-истината е,че ме вдъхновявате и ме карате да се старая още повече,но знам,че нямам особенна фантазия и 3Д виждане на нещата.
Фреса-много нежна торта-тя с килимчето от Рая ли е правена?
Дитсан-кексчетата са много ху
Женик-тортата с планетите е невероятна.
Мамита-браво за тортичката-не личи,че ти е втора-а все едно 6-та. Peace
Блю-много сладки животинчета.
Вивиан-много е синпатична тортичката.

Аз тия дни правих рисувани меденки за бал  и едно дете като чу ,каза -искам и за мойта кака,та ето да ги видите-50бр. за едните и 50бр. за другите.

Последна редакция: ср, 19 май 2010, 09:47 от stefina

# 382
Ох,като пропусна няколко дни и се насъберат тортии...     Mr. Green
Аз помня по 3 минути...като маймунките,ама да видим тоя път докъде ще го докарам!
Албенка,бяло-кафяво шоколадовата торта много ми хареса!В такава крива форма ли я печеш?
Антоан,Том и Джери са страхотни...Аз съм гледала подобни в Нет-а,но всяка една си е със собствен почерк!Абе,факир си ти на 3Д-тортите! Hug
Пепи,тортения маратон въобще не се отразява на качеството!Китарата е страхотна,ама,признавам си,сладоледчето ми е любимо...връща ме ...100 години назад,в едно щастливо детство.Ако на Здравко не му хрумне друго,за 01.06 мисля да ти я копирам!    Heart Eyes
Ани,твоята сватбена направо ми спря дъха!И като изработка,и най-вече като дизайн...нестандартна,красива,елегантна...Добре ,че съм омъжена и не ми предстои сватба!Това е моята торта!Много,много ми хареса!    Peace
Буболинка,честито признание!Напълно заслужено!И мъфинките,и тортите ти са като малки произведения на изкуството!Когато се покриеш за седмица-две...и почвам да тръпна в очакване с какви красоти ще се появиш този път!И винаги надминаваш очакванията ми!  
FRESA,Честит рожден ден!    nbirthday
Много харесвам торти с релефно покритие,а при теб чудесно се е получило като съчетание с панделката!
Райче,да ти е честит и на теб рожденика!Много радост,щастливо детство и много успехи и късмет в живота да има!    bdbaloni  С нетърпение очаквам огромната съботна торта!   Hug
И защо имам спомен,че обеща снимки от новата къща?     newsm78
Женик,много красиви торти!Особено много ми хареса Космоса...от какво е покритието и как го оцвети в черно?
Вивиан,няма да се отказваш!На мен лично Млечния марципан повече ми хареса като вкус.Като работа аз лично не видях особена разлика...
blueeye®, много весел кекс!Отивам да гледам животинките,дано имаш по-големи снимки...!
Шеметче,а твоите цветя са перфектни.То няма и ка да не са,след толкова тренировки...    Hug
Мамита,много нежна торта се е получила!Напредваш бързо!   Peace
Ох,ама дълго стана...стига за днес!Дано съм запомнила всички...ако някой съм пропуснала,   Praynig за извинение!
То в темата вече са толкова красиви и професионално направени торти!
Поздравления за всички!   smile3501

# 383
FRESA,Честит рожден ден и от мен със закъснение,на теб и малката Мая! Тортата е много симпатична.
Рая,да ти е жив и здрав порастналия мъж  Hug
Буболинке бих се изненадала,ако не беше спечелила такова признание. При твоите торти и кексчета няма нито една издънка,толкова добре са изпипани. А за снимките нямам думи.
На Тандури сватбената торта е вече копирана до последния детайл  Embarassed
Едни пъстри меденки ми се набиха в окото,много весели и красиви.
Блу и твоите фигурки си копирам,интересни и симпатични животинки.
Поздравления и за всички останали,Антоан,мамита,Вивиан. 
За моята торта този път ползвах боичките на Уилтън,геловите. А за вълка и зайчето - благодаря на Искроне,че ми помогна виртуално,със снимки и съвети   love001 Не ми работи особено фантазията,но като гледам картинка или някакъв модел,има вероятност да се получи доста добро нещо  Joy 

# 384
Tандури,мила много ти благодаря за съвета.Така ще направя,ако не искат ще си я изядем у дома.Защото от сега трябва да започвам да правя миди,октоподчета,риби и т.н.Просто нямам време,всеки ден съм на работа.Като я свърша на 25-ти ще помоля един приятел да пусне снимка.Много съм на Вие с тия истории

# 385
Много ви благодаря за куража и насърчението   bouquet
Направо ме засърбяха ръцете да започна следващата  Grinning

Няма да се отказвам от марципан Варна.
Антоан, благодаря за отзивчивостта, ще те питам на лични  Peace
Мамита, много изпъната тортичка, браво  Peace
Блуай, животинките са като истински  Peace
Стефина, меденките са много сладки  Peace

При правенето на втората ми торта се сблъсках със следните въпроси:

Как се изравняват страните на тортата, така че след полагане на чаршафа да не си личат блатовете? Трябва да се запълни и изравни с масло и пудра захар ли? Яко мазане може би?  Thinking Ако пък между блатовете има сметана и тя излиза, размеква чаршафа. Как се процедира?

Ако ви се получи тортата наклонена на една страна след скрепването на блатовете, как коригирате недостатъка?

# 386
  • София
Ох, не мога да се стърпя и продължавам с фукните.    Embarassed
http://home-and-garden.webshots.com/tag/food-and-drink/featured
Тук може да видите колко много мои снимки са били на заглавната страница в раздел "food and drink" , а аз дори не съм разбрала. Иначе след вчерашното признание, пощата ми се задръсти от поздравителни мейли и коментари. Е, явно това са моите 15 минути слава.
Стефина - поздравления за курабийките. Просто приказни!!! А като знам колко труд е това - шапка ти свалям.
Блуай - много симпатични животинчета.
Мамита - добре си се справила. Добро покритие. Браво!
Вивиян - тортичката е сладурска, но си личи, че си имала трудности с това тесто. Обаче в никакъв случай не се отказвай! И бързо оздравяване на дечицата. Знам колко е ужасно да са болни.
Относно въпросите, които си задала:
- Ако обличаш със захарно тесто, винаги предварително измазваш тортата (с маслен крем, ганаш или шоколад). Измазването има две цели - да запечата блатовете и крема, така че да не съсипят захарното тесто и да ти се получи максимално гладка и добре оформена торта. Понякога се налага тортата да се измаже не само веднъж, ами и повторно, след като е стегнала добре в хладилника. За масления крем ползвай само истинско масло. Тези с примес на маргарин или на сметанова основа не стягат добре и могат да ти изиграят лоша шега.
- Кремът между блатовете е добре да е по-гъст или на желатинова основа, когато след това ще покриваме с чаршаф от захарно тесто. При тортите без покритие можеш да си ползваш и по-течни кремове, по-напоени блатове и т.н. Но при облечените торти ти е нужна стабилна и правилна конструкция, която не става с разкашкани от сироп и крем торти.
- Кривината и килването на тортата също идват от вида на ползвания крем. Трябват ти гъсти и твърди, ако мога така да ги нарека, кремове, които да слепват блатовете и да ги фиксират, а не да се плъзгат и кривят.

# 387
Здравейте и от мен!
УАУ Shocked Пак видях невероятни торти   chef

Вчера магазина ми направи 2 години откакто открихме и по този случай за клиентите направих тези мъфини:
За направата на тези мъфини искам да благодаря за съветите и идеите на Буболинка и на Mishelin за това че бе така мила да ми услужи с кътерите за цветя.
A за партито с персонала ето тази:

За тази торта също дължа благодарности на Буболинка за идеята! Идва от две нейни торти.... Hug
Буболинка Заслужаваш го!!!   bouquet

Последна редакция: ср, 19 май 2010, 14:44 от Ani_Boland

# 388
Eeee Бубе, Честито!!!!! Напълно заслужено се фукаш, заслужаваш и много повече!!!!!!

Мисля,че предложението на Миша /дано не бъркам/ да има място, може би на първа страница с всички отличени момичета е много добра, вече са доста и мисля,че всички се гордеем с тях  Hug

Ani, Stefina страхотни мъфини и сладки, възхищавам се на търпението ви да нацвъцквате толкова много  Joy а тортата на Ани е много интересна и оригинална.

blueeye®, страхотни животинки!

И аз правих една тортичка.....18+  Embarassed ето я и нея http://valu6ka.multiply.com/photos/album/5/5#photo=19

Според мен можеше да е по реалистичен, но девойката ми прати дори клипче от YouTube как иска да изглежда, е направих и го 1:1  Mr. Green

# 389
stefina,  краси.мира,  Vivian*,  bubolinkata благодаря Ви! Надявам се наистина да надобрея и юли месец да оставя гостите ми без думи.
bubolinkata аще веднъж честито!   bouquet
 stefina много ми харесват меденките. Сигурно е било голяма играчка![
Ani_Boland обедена съм ,че всички са били впечатлени ! С какво рисува по тортата?
 ai-ai момичето ще остане доволно!

Общи условия

Активация на акаунт