С какво да изчистя мазна диря от цимент

• 2 301
  • 7
  •   1
Отговори
  • München\Добрич
Значи да поясня: Пренасяхме една употребявана скара; и скарата вместо да се носи в хоризонтално положение беше хваната в единия и край и всичката мизерия от тавичката изтече... и дирята е от входната врата на блока до входната врата на апартамента - там видях и се развиках ама ... дет се вика кел файда  Tired Пробвах с гореща вода и веро, но след като изсъхна дирята си стоеше. Пробвах и с обезмаслител Медикс и търкане с твърда четка, но пак след изсъхване дирята си стоеше. Настилката е цимент /предстои да се довършва с мозайка, ама на тоя беден финансов фон не се знае кога ще е, но няма да е скоро/.
Та, много моля ако някой му идва наум с какво да изчистя тая мизерия да ме посъветва. Знам, че с времето ще се позаличи, но на тоя етап е страшно грозно, а пък и се чувствам неудобно от съседите /дирята свършва пред моята врата и няма как да не се разбере кой е окензал стълбището/. Вие сте ми надеждата!
  bouquet

# 1
Пробвай да посипеш петното със сол и да престои. Солта би трябвало да поизсмуче мазнотията.  Peace

# 2
  • München\Добрич
не стана със сол....  Tired
Като рових из гугъл за този проблем, намерих че има препарати с които се почистват следи от масло в автосервизите, по всякаква настилка. Дали да не пробвам... Само нямам идея откъде да си сдобия с такъв препарат, в бензиностанция ли да питам или .....?

# 3
Или в магазин за автомобилна козметика. Сега се сещам, че в Метро има доста неща. Може там да провериш.

# 4
С обезмаслител (във всички магазини на щанда за препарати за почистване) Wink

http://www.detelina-bg.com/inc/detail/?pr=931
Преди седмица чистих терасата от олио-спукала се беше една пластмасова тубичка с олио Crazy та директно обилно полях с по-горния обезмаслител в/у мозайката, след което измих..има още следи-нямах време да изчакам, но ще повторя процедурата с изчакване за действие на обезмаслителя Wink

# 5
  • München\Добрич
При мен не се получи с обезмаслителя. При теб е мозайка, а при мен направо цимент - може би затова. Ще търся друг препарат.

# 6
Може да опитате с талк. Аз така правя... Ама не знам дали ще помогне. Щото и при нас има мазнина и утре ще опитаме да я махнем.

# 7
Може да опитате с талк. Аз така правя... Ама не знам дали ще помогне. Щото и при нас има мазнина и утре ще опитаме да я махнем.
Какво ги вадите тези теми от преди 11 години?

Общи условия

Активация на акаунт