Майско слънце вече грее, парка зеленее, ФЕВРУАРЧЕТО на мама гука и се смее (7)

• 23 432
  • 740
  •   1
Отговори
# 360
  • offshore & overseas
Малвина, само през първите 2 месеца имаме ударно наддаване. Naughty 600 гр./месец след този срок е абсолютно ок (и преди него също, за някои бебета, минималното наддаване през първите месеци е 140 гр. седмично). Живей си спокойно, а бебето ще си дръпне каквото му трябва.

# 361
  • Бургас
Браво на Ника за страхотните готварски умения !

Една позната ни среща на улицата, аз бутам Димана, Забележете, Розова количка,розово чадърче,розова шапчица, розова рокличка, розово одеалце, и чаршафче- бяло на розови точки. И следва въпроса :"Момиче или момче е? " .  Mr. Green Mr. Green

# 362
  • offshore & overseas
Ти кво й рече на тази [тиква], Деска?

# 363
  • Бургас
"Не си ли личи?"

# 364
  • До Балкана
 tooth smile3555 Много умни хора се въдят! Деси, купи един номер, като регистрационните на колите, закачи го на количката и да пише МОМИЧЕ Е!
А агууууууу-то на свеки е съпроводено с АААааааАААаууууу и Борееееее, Борееееее Х 100 000 пъти (почти фалцетно) в минута  Joy И после пита защо детето не се обръщало към нея! #Shocked

# 365
Мерси Ника Hug

# 366
  • София
Боже, Божееее, чакайте да ви се оплача - звъня днес на педиатърката ни да я питам, кога да слагаме ваксина на бебка, щото, нали, по ТВ казаха, че вече ваксини има, доставени са. Тя ми казва: "Ааа, нямаме още ваксини, нито педиатрите, нито по аптеките! Телевизията както обикновено всява шаш и паника."

Викам си: ОК, няма да споря, кой знае, може аз нещо да не съм разбрала.  newsm78 #Crazy Обаче тръгвам днеска да извеждам бебка (живеем на улицата на РИОКОЗ) и какво да видя - от ХЕИ излизат ранзи лелки с хладилни чанти, на рояци, на рояци! Е мамка му, няма какво друго да носят, освен вакисни!  #2gunfire Както и да е, ще чакам новината да стигне и до нашта поликлиника (дето е на 500 м от РИОКОЗ), сигурно по пощенски гълъб ще им пратят известие.

Момичетата, на които бебчетата им акат често - споделете моля ви се, нормално ли е бебка още откакто се е родила та досега да си ака все по следния начин: по десетина пъти дневно, чиста водичка под налягане с малки парченца пресечено мляко вътре?!? Питам, щото взех да се шашкам - не се втвърдяват тея акита и не им намалява честотата и това е. Преди не ме притесняваше толкова, щото тя си ака в памперса, той попива водата и иди разбери рядко ли е, гъсто ли е, ама напоследък нали пробваме да я изакваме в банята и виждам, че положението е направо взривоопасно  #Crazy То бива, бива течно ако, ама чак пък толкова... Ако ставаше дума за възрастен човек, а не за дете, това би било тежка диария. Моля ви се, успокойте ме, че не само Ели е така  Praynig

(Съжалявам за детайлните описания) Embarassed

# 367
  • София
karlie, тук има подробни обяснения със снимков материал Sick
http://slavip.moetodete.bg/blogpost_4318_0.html

# 368
  • София

Аууу, що ми трябваше да отварям линка!  ooooh!

# 369
karlie , има едно прахче Хидрасек мисля че се казваше, също така може  да  се ползва Гентамицин на ампули, но най-добре да кажеш да док.На Калоян му беше акото такова около седмица и му се оправи от Хидрасека за кърмачета, док каза, че може би така му е станало защото постоянно си лапа ръцете, а все пак пипа доста неща с тях.Аз пък си мисля, че е от пюренцата, особенно от крушата която той много обича.Иначе за разтройство се води, ако акото е с консистенция на вода, има жълт цвят и е повече от 4/5 пъти на ден.

Днес добре сте се посмяли в темата, браво.
Ника, ти с тоя кекс направо развали дисциплината Naughty добре че не обичам сладко.
Иначе аз вече съм на диета, надявам се да не ми навреди на кърменето, имам да свалям 4/5килограма.Тази диета ми е първата в живота,до сега само спортувах ама сега няма време. Praynig Ям само месо на скара, зеленчуци-всякакви без бобовите,маслини гъби и яйца и от време на време малко сирене.Даже спрях да си слагам захар в кафето.
Миналата година мъжа ми свали 9-кг за 15дни, но той се ограничи само до месото (пилешко или телешко) и салати.

Момичета в събота съм абсолвентка dazzler1 4470  дано успея да си намеря рокля в която да се  побера.

# 370

Лелеее el_P, от къде го намери тва???????/
Ебаси....много гадно, особенно тва с кръвта Sick

# 371
  • София

Лелеее el_P, от къде го намери тва???????/
Ебаси....много гадно, особенно тва с кръвта Sick

Периода, в които Ясен акаше по веднъж на седмица съм изровила де що има за бебешкото ако в нета Joy

# 372
  • София
Мерси, че коментирате, няма да отварям линка.  Mr. Green
Карли, пробвай Биогая.

# 373
Кристинче, що така казваш че ще сваляш? Аз съм останала с впечатлението че си си върнала килограмите от преди бременността покрай нервите в началото..? Иначе моята схема за отслабване е абсолютно същата като твоята - наблягам на месо, сирене, мляко, яйца и прочие белтъчини и салати. От въглехидратите си позволявам само едни пълнозърнести бисквити и като ми се дояде сладко това ям.

Иначе аз току що се връщам от педиатърката. Обадих и се днес, каза че днес е дошъл Пентаксима и да отивам веднага, че да не свърши, аз се изстрелях и го сложихме.
И нещо друго щях да пиша ,но забравих какво. А, да, и Митко се запозна отблизо с пода, но аз не се шашкам, че то падането даже беше елегантно, а каката как ми е падала... не ми се говори. Единият път със салто мортале от кревата, а другия на морето последния ден по едни стълби от метър и половина височина. По тоя повод имам много високо мнение за бургаската болница, не могат да различат шев на коста на черепа от фрактура.

А стискането на палци действа якоооо. Много ви благодаря. Скоро пак ще се наложи, но аз ще си кажа. Grinning

# 374
karlie,
Най-дорбре да питаш док, преди да даваш разни неща. Хидрасек-ът е за остри диарии, а гентамицин-ът е антибиотик и не се знае как ще повлияе на
"чревната флора", без да се знае каква е причината Hug Аз давам Биогайа(пробиотици), но след консултация с нашата лекарка и имаше ефект, както при коликите, така и при изхождането Hug
miki_4akarova,
Аз ползвам такива пелени, а ето я и темата във форума:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=392412.1005
Ако има нещо ,питай Hug
Никаааааааа,
Хайде де, дай само едно парченце Praynig Hug Praynig А и Шаманката, като една кума лиса няма да направи още веднъж мъфини и това сие Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт