119 Американски майки празнуват Mother's Day!

• 28 855
  • 742
  •   1
Отговори
# 180
Абсолютно съгласна с блажка за писането, но аз като не-гражданин, глас пълен нямам.
Биз, брои се. Няма значение дали си гражданин или не, ако става въпрос за вземане на позиция (даno не се бърка с гласуването, то си е само за граждани). Аз съм писала и като не-гражданин, та даже и на неработна виза. Напоследък покрай разни бюджетни орязвания съм пращала писма, но наистина няма значение дали си гражданин. Даже и какво толкова пишеш няма значение. Хората, които ти отговарят за избирателния дистрикт, просто имат нужда от брой гласове, за да знаят за коя кауза и колко активно да лобират. Иначе ако не участваш, все едно не съществуваш, и разни други каузи надделяват.

# 181
Така, колкото хора, толкова и ситуации с този проблем.

На същото мнение съм.

Освен това по никакъв начин не мога да се съглася с определението, че stay-at-home-mom непременно е равносилно на обезличаване. Не мисля, че "лицето" на една жена е само и единствено настоящата й длъжност или дори професията й. Моят личен опит дотук е, че амбиции, жажди за креативност, нужда от признание, интелектуални предизвикателства и прочие необходимости могат да се задоволяват извън офиса доста успешно.

За свиването на бюджета - ние така направихме. Живеем с толкова малко пари в момента, че се класирахме за Earned Income Credit. Не ни пука. Разбира се, ако плащахме наем/ипотека/коли или частни образователни заеми, или ако родителите ни разчитаха на нас финансово, сигурно нямаше да ни е толкова широко около врата. Ама може би и щеше - всъщност се оказа, че можем да живеем чудесно без един куп неща, които смятахме за жизнено важни.  Peace

# 182
Проблема е, 4е когато се живее на две заплати, лайфстайла също е за две заплати Simple Smile Ако единият от с-вото изгуби работата, пак става финансов срив. Когато живееш на една заплата, винаги има варианта другият да запо4не работа.

Май преди сме обсъждали, 4е има професии и професии. За някои е възможно да се взем лийв за определен период и без проблем да се върне на работа, за други - не са толкова флексибъл.   

# 183
Момичета, много интересна тема обсъждате. Нямам много време за писане, но да се изкажа и аз  Mr. Green Определено колкото хора толкова и мнения ще има по темата.  Peace
Всичко е много хубаво когато говорим за нормална бременност, но когато се случи нещата да не са по план тогава става купон.  Tired
Аз също си представях как ще забременея, ще си работя и 3-4 месеца след като родя ще се върна на работа.  Whistling  Имах си застраховка която покриваше около година при проблемна бременност и 3 месеца неплатен можех да си взема, но след като забременях нещата се оказаха доста различни.  Twisted Evil Напуснах при първа възможност т.к. се оказах в положението, че не мога да стана от леглото, а трябва да се занимавам с прегледи, застраховки, работодател ...  Tired ooooh! ... Stop Naughty
Работата ми не беше нещо особено така че не бях в ситуация да тъгувам за избора си. Може би ако работех нещо друго избора нямаше да е толкова лесен.   Thinking
Има време цял живот ще работя. Това е мое мнение и не искам да го налагам.  Peace

# 184
Проблема е, 4е когато се живее на две заплати, лайфстайла също е за две заплати Simple Smile
Toва,както и повечето описани по-горе сценарии  съвсем не е 100 % даденост и определеност. Около 80% от колегите на съпруга ми,например,работят от дома си и "лайфстал"-а им (визирам дрехи,обяди,кафета,задължителни раб.уикенди,кола,бензин и около) е по-евтин от този на майка,която си седи у дома, да не говорим че и таксите им са по-ниски защото има облекчения ако се работи при тези условия.

# 185
Още една напълно обезличена да се изкаже  Mr. Green . Не разбирам връщането на работа на 6-тата седмица...Който има желание нека го прави, но това не би следвало да е норма, а за съжаление е точно това. Не разбирам и аргументите с бюджет/криза/заеми. Имам позната,която твърдеше, че няма как да не се върне на работа на 40-ия ден, имало сметки и заеми. Ами да- живеят двама човека с малко дете в къща с 3 спални, имат 5-6 коли, разбира се, че ще имат сметки и заеми  Laughing . Въпрос на нагласа и светоглед е всичко. И през акъла не ми е минало да се заробвам в заеми за нещо, което далеч не ми е необходимо. На една заплата сме, живеем под наем, имаме две коли, друго не ни трябва, даже и с по-малко от това бихме могли да се справим, кризата и за нас е същата. Двуетажна къща и 6 коли не биха ме направили по-щастлива, а това, че ще си гледам детето е най-нормалното и естествено нещо за мен и за него, пък ако ще и да се обезлича до неузнаваемост  Flutter .

# 186
...днес ми отказаха заем от банката за покупка на кола (при идеален credit score) защото не съм американски гражданин. Това досега не го бях чувала, и съм 99% сигурна че нямат право да ми откажат на база гражданство, при положение че съм легален permanent resident на постоянна работа, и всичко друго ми одобриха, но като са казали не, та не. И точно гражданството посочиха като причината. На всичкото отгоре се опитаха да ме убедят, че само американски граждани имат право на SSN, та тогава щом аз имам SSN без гражданство, значи имало нещо гнило в тая работа  ooooh!  Shocked И това BofA, не кой да е. И JPMorgan Chase така твърдят...

като чу тази велика глупост не поиска ли да говориш с мениджър?!?

не знам дали банките са променяли напоследък нещо в инструкциите си за отпускане на кредити, но отказ на базата на гражданство ми се вижда абсурден. ние сме взимали кредит за апартамента, докато бях със зелена карта и никой, никога не е повдигал въпрос за гражданство пак в БОА. и за кола сме взимали. и сме рефинансирали ипотеката.

... Baby, съвсем различен е въпросът, че дадени работни позиции са само за граждани. доколкото знам при кандидатстване за различна от рестриктнатите позиции се интересуват само и единствено дали имаш право на работа в страната за да не се занимават да ти вадят работна виза. Поправете ме ако греша, моля!

Не мисля, че "лицето" на една жена е само и единствено настоящата й длъжност или дори професията й.
напълно съм съгласна! друг е въпросът, че има хора които се идентифицират с професията си и това е също толкова нормално, колкото и обратното. в такъв смисъл невъзможността да упражняваш професията си за тях би бил по критичен, отколкото за другите...

И отново към смисъла да обсъждаме вече коментирани теми  Grinning За мен винаги има сми, съгласна съм с Ирка, че мненията се променят с времето и опита и винаги ми е интересно да чуя различна позиция, дори да не съм съгласна с нея. А с Блажка например съм много съгласна, въпреки,че си признавам, че подобен подход никога не ми е хрумвал!

А спредването (минимизирането) на риска посред криза е хубава тема  Mr. Green Аз основно използвах времето, през което не работех за да уча допълнително и от моя гледна точка по такъв начин намалявам бъдещия риск, въпреки че съм чула и доста мнения против рискованото живеене на 1 заплата и трошене на готови пари за учене...

Последна редакция: пт, 14 май 2010, 19:43 от Agent Provocateur

# 187
Biz, няма значение, че не си гражданин.  Peace Смело се обаждай, пиши, организирай, каквото ти хрумне, за каузите за които се бориш. Те са в крайна сметка и твои представители, дори и само поради факта, че живееш в техен дистрикт.

# 188
А с Блажка например съм много съгласна, въпреки,че си признавам, че подобен подход никога не ми е хрумвал!
А, то щото пък на мене ми е  Whistling. Но добре че има отвреме-навреме някой около мене, да ме пооткрехва на що е то това демократичен механизъм и да ми обяснява подтекста на разни инициативи, иначе за мене тези политики биха били толкова интуитивни, колкото да се пазаря на Капалъ чарши. Не че няма още много мегдан за учене, де.

# 189
А с Блажка например съм много съгласна, въпреки,че си признавам, че подобен подход никога не ми е хрумвал!
А, то щото пък на мене ми е  Whistling. Но добре че има отвреме-навреме някой около мене, да ме пооткрехва на що е то това демократичен механизъм и да ми обяснява подтекста на разни инициативи, иначе за мене тези политики биха били толкова интуитивни, колкото да се пазаря на Капалъ чарши. Не че няма още много мегдан за учене, де.

Да, и на мен ми беше странно. Най-вече по стара българска традиция си мислех, че няма много смисъл и само си губим времето, но като видях на практика как работи и бях много впечатлена.

Добър начин да се следят такива инициативи е да се включи човек към мейлинг лист на няколко организации, от които се интересува, може национални, а може и на местно ниво.

# 190
друг е въпросът, че има хора които се идентифицират с професията си и това е също толкова нормално, колкото и обратното. в такъв смисъл невъзможността да упражняваш професията си за тях би бил по критичен, отколкото за другите...

Има, да, но не съм сигурна кое до колко е нормално. Да не се обиди някой - и аз се идентифицирах с професията си доста дълго време и в известен смисъл продължавам да го правя в определени ситуации Peace Моят личен опит обаче е, че това е доста рискова ситуация. Длъжност и кариера могат да се загубят сравнително лесно, просто по стечение на обстоятелствата, дори и без деца и семейство в картинката. Затова си мисля, че е важно да не се приема такава степен на обвързаност с точно определена работа за съвсем нормална и овреме да се търсят и други стойностни неща в живота или поне по-широка перспектива. Иначе кризата може да се окаже разрушителна.  Това че не е по темата е ясно...  Wink

# 191
Анет, ако пове4ето хора са скромни като колегите на мъжа ти, нямаше толкова с-ва да са на това дередже сега Peace Естетсвено има изклю4ения.

# 192
Анет, ако пове4ето хора са скромни като колегите на мъжа ти, нямаше толкова с-ва да са на това дередже сега Peace Естетсвено има изклю4ения.
Изобщо нямам наум скромност или обсъждане на личностови качества,а проста, съвсем обективна сметка (има си го изчислено / описано като феномен, че дори и тенденция според М.Пенн ако някой се интересува), която споменах не за друго,а за демонстрирам наличието на още един сценарии, който не влиза в гореописаните рамки,а оттам и личния ми стремеж към избягване на  генерализириране от какъвто и да било тип ( по разискваната тема пък съвсем).

# 193
.

Последна редакция: сб, 15 май 2010, 20:03 от Niki1

# 194
  • The QC to be!!!
Момичета, искам да попитам има ли летели с Луфтханза и Кондор. Нашия полет е с тях през Франкфурт.
В България ми обясниха, че имаме право на 1 куфар до 23 кг. на човек и на личен багаж до 8 кг.
Не можаха да ми кажат обаче как стои въпроса с бебешкия личен багаж, има ли право на такъв и дали кошарата му и столчето му за кола могат да се чекират безплатно отделно от другия багаж (попаднахме на такава информация на Кондор)
И лаптопите и фотото дали се включват в общия личен багаж като кг. или са отделно.
Благодаря на всички предварително.

Провери и ти, Луфтханза багаж но аз никъде не видях на уеб сайта им да пише за столчето, че разрешават, но сгъваема количка и багаж разрешават.  Peace Лек път.

Общи условия

Активация на акаунт