119 Американски майки празнуват Mother's Day!

• 28 854
  • 742
  •   1
Отговори
# 195
Анет, исках да кажа/пиша скромни в хар4енето, ина4е те разбрах.

Мда, студентските заеми са ми мъката на мен.

Последна редакция: пт, 14 май 2010, 21:56 от benson10

# 196
interesting - http://www.msnbc.msn.com/id/37147870/ns/health-more_health_news

Several experts praised the findings, saying they underscore the urgent need for local, state and federal governments, employers and others to improve access to high-quality child care.

zvuchi kato neshto, za koeto chovek moje da pishe na represenatives.

# 197
Хахах гледайте на какво се натъкнах  ooooh! Joy

# 198
Хахах гледайте на какво се натъкнах

rotfImbo

Честито на чичката  Mr. Green

# 199
О това е класика...ето класацията с такива изцепки на Максим Mr. Green
http://www.maxim.com/humor/articles/83731/9-best-facebook-beatdowns.html 

# 200
# 201
микровълновата Joy Joy Joy

# 202

Да, да, да  hahaha култово  Joy !!!

# 203
  • Boston, MA
Изпуснала съм ви... хлапетата боледуваха един през друг, май даже несъществуващият грип ни хвана.

Клер, Дани има такъв скутер (Рейдио Флайър), сега вече има и Рейзър де, израстна го.

Дидитка, аз щях да ти кажа, че Массачузетс има щатска политика за 8 седмици неплатени, ако (както аз бях с Боби) не се класираш за 12 седмици ФМЛА федерални. Но после видях, че имаш 10 дни плюс 3 месеца, ехей  Laughing - това се смята за хубави бенефитс. Ще ревеш като видиш цените на яслите/градините.  Grinning

Аз не се чувствам длъжна да се оправдавам, че работя. Може би по-добре беше повече време да съм с децата, докато са съвсем бебета. Иначе докато бях втория път бременна ми се падна да съм с Дани в нас 4 месеца (той беше тогава на 3 години) - не е за мен това. На него му трябва да ходи на градина.

Проблемът е, че толкова жени се изучават (повече от мъжете) и пак си седят с децата вкъщи, това е огромна загуба на ресурси за държавата. От една страна е културна особеност, от друга е сметка (спрямо цената на дейкеъра). Част от причината е, че бизнес климатът тук е много competitive - според мен е невъзможно да си извън работната сила 2-3 години и да си адекватен. Естествено, има професии и професии...

# 204
... Baby, съвсем различен е въпросът, че дадени работни позиции са само за граждани. доколкото знам при кандидатстване за различна от рестриктнатите позиции се интересуват само и единствено дали имаш право на работа в страната за да не се занимават да ти вадят работна виза. Поправете ме ако греша, моля!

Да, така е. Незаконно е в обявите да пише "само за американски (или каквито и да е) граждани". Обикновено само за правителствени работи има изискване да си гражданин.

# 205
Обикновено само за правителствени работи има изискване да си гражданин.

Доколкото знам, по принцип за работните места, които се плащат напълно или частично с федерални пари, има изискване за гражданство.  Peace Например научни работници, наети по федерален грант, също може да имат такова изискване, въпреки, че работата е към лаборатория в частен университет, да речем, а не към правителството.

(Имах един такъв пример в съседство, умирахме от смях със супер-секретните им изследвания върху чуждоезиково обучение...)

# 206
Обикновено само за правителствени работи има изискване да си гражданин.

Доколкото знам, по принцип за работните места, които се плащат напълно или частично с федерални пари, има изискване за гражданство.  Peace Например научни работници, наети по федерален грант, също може да имат такова изискване, въпреки, че работата е към лаборатория в частен университет, да речем, а не към правителството.

(Имах един такъв пример в съседство, умирахме от смях със супер-секретните им изследвания върху чуждоезиково обучение...)

И ние имаме федерален грант, ама гражданите са малцинство при нас. Може би според сферата е определено.

# 207
Мисля, че по-скоро от типа на гранта зависи може би  newsm78 Щото моята област, както казах, не е точно от тези със свръх-секретните разработки.  Mr. Green

Но съм го и виждала като изискване в различни грантове - на определени позиции да се наемат задължително граждани - и ми беше обяснено, че е заради финансирането. Не можело федерални данъци да спонсорират чужди граждани. Че и за плащам данъци, е отделен въпрос...  Grinning

# 208
За федералното правителство може да има такива ограничения, но има и изключения, които може да покриваме. Напр. сега откакто сме в НАТО се водим към приятелски настроените държави и това доста помага. Но пак много зависи за какво говорим. За някои позиции дори и двойното гражданство пречи.
За грантове за изследователска работа пак може да работи чужденец, дори и по най-секретните, просто в някои области нямат много избор, защото почти всички са чужденци.  hahaha Минават се проверки, и т.н., ама пак може.

За местно, щатско, правителство няма проблем да си чужденец.  Peace

# 209
  • Чикаго / София
Niki, какво да ти кажа и тук и в Бг съм живяла с една заплата. Тук плащаме наем, в Бг - не сме плащали. Трябва да ти кажа, че стократно е по-трудно там да се живее с една заплата/ за средна заплата говоря, не за 2000 лв. например/, отколкото тук, при положение, че тук заплатите са ни ниски, щом с две се класираме за всякакви помощи.  Wink  Като написах, че сме свили бюджета, наистина това имах предвид. Моите деца и двете бяха изгледани с най-обикновенни колички които струваха 120 лв. И двете естествено ги отгледах с едни и същи, така че само голямата се возеше на нови колички. Играчки като люлки, боунсери, столчета и пр. удобни придобивки за бебета не са имали, защото не можех да си позволя да им купя. Имаха си едно одяло за пода, една активна гимнастика за 20лв. и майка да ги забавлява и периодичноо да сменя играчките на активната гимнастика, за да не им омръзват. Креватчето им беше от баща им, ремонтирано и освежено 30 годишно креватче.  Пари за памперси се отделяха, но трудно, затова и двете на 1г.7м вече ползваха гърне и си казваха. малката естествено израсна с дрехите от сестра си, а ние с мъжа ми си купувахме нови дрехи 1 път годишно - за Коледа.  Пари за пюрета нямаше - готвех и се възползвах от придобивката Детска кухня. Мизерийка, а?! Но пак бих го направила само да изкарам бебешкя период на децата ми с тях, защото толкова бързо растът...

Но пак казвам, това съм Аз, ясно ми е, че не всеки иска или може да си го позволи това. Разбирам и Биз и всеки друг който не е искал да си изгуби работата която му харесва. Може би ако бях в тяхното положение и аз бих направила същото нещо, но аз нямах супер работа, която да ме е страх да изгубя. 

Но, да и аз като Бубка смятам, че вече едно 3 годишно дете има нужда от среда различна от мама и къщи.

А честно да ви кажа, ако ей сега спечеля от тотото многото милиони, въобще и няма да ми хрумне да работя! Crossing Arms Ще се обезличавам в къщи, ще си гледам децата, ще се занимавам с някаква странична дейност и каузи които ми допадат и поддържам. Ще стана активен деец за някоя кауза, фондация и пр. Ще помагам на бездомни и болни дечица и хич даже няма да се чувствам безполезна.  Ама не ще това тотото да го спечеля и това е. Май все пак трябва да почна да пускам и фишове.

Общи условия

Активация на акаунт