119 Американски майки празнуват Mother's Day!

• 28 881
  • 742
  •   1
Отговори
# 450
  • У дома
Миз, я кажи за отношенията с религиозното училище, че аз намерих едно католическо частно за моя синковец. Много му се чудя. Хоумскулването ми харесва повече, но Мони така ме ядосва понякога, че ми иде да се предам и да го пратя при ангелчетата.

Ох, завиждам на гражданите тази вечер. Хванах се да кося, преполових ливадата и счупих косачката. Скъпия пак ще каже, че съм се хванала с това дето не ми е работа.

# 451
каза че не е шарка, а rоseolla infant

Всъщност Розеолата е шарка ( т.н."шеста болест"), доста лека, дано наистина да е това. А дали наистина няма връзка с ваксините, хм, можем само да гадаем. Дано се оправя малката и коректно да са я диагностицирали.

Миме, розеолата не е заразна.

Всъщност Е заразна.
http://www.babycenter.com/0_roseola_10885.bc?page=2#articlesection5

# 452
 Синковеца не знам какво да го правя!
Днес му казвам, че няма да плува в басейна докато не напише каквото съм казала, а той ми разправя, че живеел във фри кънтри и хората, даже и децата имали права! Сега е на 5, какво да чакам на 10? Ще го спра от училище, много му отвориха очите!
Наложи се да припомням кой е  властелин на къщата!

# 453

Опа. Моя грешка.  Embarassed
Розеолата наистина Е заразна, защото е вирусно заболяване, причинявано от херпес-вирус (подобен на варицелата, но не същия, така че не я е "заразила" ваксината). Възрастни, както и по-големи деца обикновено не се заразяват - розеолата типично се кара веднъж, някъде първата-втората годинка (имунитетът след това е доживотен). В момента Дидка не е заразна, щом вече са избили пъпчиците. Била е заразна преди да вдигне температура - ако някой е щял да се разболява, досега да го е направил.  Grinning

# 454
Миме, пак добре че са я диагностирали розеолата. Много е гадна тази болест, защото докато разбереш какво е точно и то е минало. На моят син като беше болен - само с темп. отначало какви ли не тестове му правиха, даже Тамифлу ни дадоха, че беше точно по време на свинсият грип. Добре че нищо не дадохме, само за поножаване на темп. Като избиха пъпките сами си го диагнозирахме, че е с розеола.

# 455
но не същия, така че не я е "заразила" ваксината

Така е, в случай, че правилно е диагностицирана и действително е розеола.
Иначе инкубационния период е 1-2 седмици, така че все още не е сигурно дали няма да има и други разболяли се, но се предполага, че възрастните вече са я карали.

# 456
 Thinking Моите сметки са, че детето е със симптоми (температура) от две седмици. Била е заразна преди това. Инкубационният период е минал, досега възрастните щяха да проявят симптоми.  

Както и да е, бързо да се оправя Дидка и дано да няма други болни!   Peace

Последна редакция: чт, 20 май 2010, 06:53 от ianajar

# 457
Синковеца не знам какво да го правя!
Днес му казвам, че няма да плува в басейна докато не напише каквото съм казала, а той ми разправя, че живеел във фри кънтри и хората, даже и децата имали права! Сега е на 5, какво да чакам на 10? Ще го спра от училище, много му отвориха очите!
Наложи се да припомням кой е  властелин на къщата!

Joy  Joy  Joy

# 458
Интересна статия за двуезичните деца:http://www.multilingualliving.com/2010/04/23/growing-up-bilingua … view-sami-grover/

Последна редакция: чт, 20 май 2010, 07:43 от Etka

# 459
Блажка, много благодаря за статията от Тайм, точно моите мисли и съмнения описва. Историята накрая беше много забавна. Laughing

# 460
Не знам пускана ли е, но ето една интересна статия за това как децата дискриминират по акцент повече отколкото по раса:
http://news.discovery.com/human/accent-race-children.html

# 461
Някой знае ли какво се прави като детенце кара шарка? Аз чух че се дава да се пие алкохол за да избие по-бързо и да мине  ooooh!
Как така алкохол  да се дава на малко дете?
Чувала съм че се маже с лосион или отвара с лайка да се намали сърбежа.

Не знам дали им дават алкохол,но ги мажат с ментолов спирт,който е 40% алкохол.Охлажда кожата и предотвратява сърбеж за известно време.
Радвам се,че се е оказало по-малкото зло. newsm74
Бързо възстановяване на куклето.

Лека ви нощ newsm49,а ние излизаме на разходка в парка.След няколко дни дъжд и студ,най-накрая изгря   Nature Sun With Face тук.

# 462
Не сме расисти уж, цвета на кожата не ни смущава и ол дат, обаче стане ли дума за училища, се скъсваме да пишем, как следим в каква ерия е, колко са хиспаник, черни и т.н..... 

# 463
Не сме расисти уж, цвета на кожата не ни смущава и ол дат, обаче стане ли дума за училища, се скъсваме да пишем, как следим в каква ерия е, колко са хиспаник, черни и т.н.....  
Една от причините да се откажем от съвършено чистия,подреден и геп облечен събърб беше точно защото търсим шарено и тоталната еднаквост на мид-класата откъм коли,къщи,дрехи и пр много ни образуваше нерви. Проблемът идва че доста от шарено-то най-често (поне тук където сме) върви с не ок,а с ужасно ниски образов.стандарти и пъзела по 1.добро образование 2.удобство откъм транспорт и време 3.цветност всякаква 4.квартал където не се стрелят 5.поносими за джоба ни школо/къща е трудно постижим, дотам че имахме избор м-у 1 у-ще нормално,католическата чудесия или да си седим у нас. Ако не бяхме я натикали където е-нямаше да я оставя в местното 90% черно у-ще,не защото е черно,а защото е под академик уоч и да,щеше да се наложи да се местим в събърб.

# 464
 Grinning оХ, Тино!
Аз гледам резултатите на тестовете на чаветата и бр. ученици/учител първо. И след като озадачено установих, че колкото повече жълти, толкова повече акад. успехи съвсем расистки си я засилих към китайска детска градина да се учи ред и дисциплина. След последните статии в мен се прокрадва съмнението обаче, че по-натам може да не се интегрира добре сред ученолюбивите и трудолюбивите азиатци поради неподходящ цвят на кожа и съвсем фрий стайл си мисля да и осиновя едно азиатско братче, че да стане "мисинг линк"   Flutter

А абс. коректната ти забележка пропуска финансовият аспект, в сми - цената на къщата ти се обуславя от скул дистрикта и пърсепшъна. И на никой май не му се ще да експериментира точно с това, независимо от любовта му към раси сЕкакви и дори да е склонен да пожертва акад развитие на чадото си донякъде  Money

Общи условия

Активация на акаунт