Машина за хляб-32 част

• 45 092
  • 735
  •   1
Отговори
# 255
Tristia, и моя опит да направя царевичен хляб завърши по същия начин. Това е единствения ми провал, с нетърпение и аз чакам пробвана успешна рецепта за царевичен хляб, щото в нета има много иначе, но няма да се престраша пак да го направя, ако не е нещо пипнато от нашите форумски майстори   chef

# 256
Tristia, според мен брашното е малко, маята също  Peace Ти следи ли тестото? Чудя ви се като следите с точност рецептите, аз не мога така ... все добавям или махам нещо  Crazy

# 257
  • София
Да се оплача аз. Пълен провал в опита ми с царевичния хляб.  Sad Прилича на нищо безподобно. Хлътна и вътре остана влажен. Правих го по рецепта от темата с рецептите, не помня на кой, (450 гр бяло, 225 царевично брашно, 150 мл мляко, 250 вода и 7 гр мая) спазих всичко точно. Пекох на програма за пълнозърнест хляб. Дали това е от значение? За следващия път ще пробвам друга рецепта, така че някой ако има под ръка, да дава.

А какво беше тестото докато го омесвахте ?

# 258
Аз да се похваля пак с днешните бели хлебчета с пшенични трици и чубрица. Поръсени с маково семе и сусам.

# 259
Тестото беше нормално. Като друг път, когато си правя бял хляб. Мисля си евентуално да не би да е от предварителното топлене, което има програмата за пълнозърнест хляб. Гледам в таблицата с проблемите, че топла течност може да предизвика хлътване. Всъщност и аз не знам защо реших да го пусна на тази програма  newsm78
Shada следя тестото винаги, просто в случая претеглих точно и след това не добавях, защото ми изглеждаше добре. А за маята и течността не мога да преценя, защото за пръв път правя каквото и да било с царевично брашно. Факт е, че рецептата е записана така в темата за рецепти - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.150

# 260
  • София
Рецептата е публикувана от Полина. Тя пише и тук, така че да се надяваме, че ще се включи и ще ни напише ако има някакви особености.

Аз по принцип царевичен хляб правя само по моя си технология и затова предпочитам да не я коментирам тук. Само ще спомена, че може и погрешно да е, но аз винаги попарвам царевичното тесто с вряла вода.

# 261
  • София
Да попитам - къде изчезнаха рецептите за козунаци? Нито тук, нито в блога ги има. Или аз не мога да ги намеря?

# 262
Снощи направих "смесен" хляб, от две брашна - бяло - 300 гр. и пълнозърнесто - 200 гр. на Арчар. Стана страхотно хлебче, довечера ако не забравя ще го снимам, като плътност повече прилича на белия хляб, надигна се, но иначе си е "по-полезно"  Laughing. Някой питаше къде ги има тия брашна Арчар - аз от месец ги ползвам и ги купувам от Кауфланд.

# 263
Да се оплача аз. Пълен провал в опита ми с царевичния хляб.  Sad Прилича на нищо безподобно. Хлътна и вътре остана влажен. Правих го по рецепта от темата с рецептите, не помня на кой, (450 гр бяло, 225 царевично брашно, 150 мл мляко, 250 вода и 7 гр мая) спазих всичко точно. Пекох на програма за пълнозърнест хляб. Дали това е от значение? За следващия път ще пробвам друга рецепта, така че някой ако има под ръка, да дава.
Аз правих царевичен хляб по друга рецепта стана вкусен, но доста сбит. Според мен е нормелно царевичният хляб да е сбит, защото съм правила и солени кексове с царевично брашно, които също не бухваха много

# 264
Има ги в бо
Да попитам - къде изчезнаха рецептите за козунаци? Нито тук, нито в блога ги има. Или аз не мога да ги намеря?
га преди 2 дни правих козунак по рецептата от блога

# 265
  • София

Тези които някога бяха в началната страница са си в блога и не са избягали от там. Ето ги !

# 266
аз винаги попарвам царевичното тесто с вряла вода.

Искаш да кажеш сигурно,че попарваш царевичното брашно newsm78, иначе как така тестото? Майка ми за едно тестято чудо с царевичен грис обаче винаги го попарва с вряла вода и след това работи с него.....И ми е казвала,че задължително така се прави.......Та....ако обичаш - сподели и ти рецептата си.....

# 267
  • София
аз винаги попарвам царевичното тесто с вряла вода.

Искаш да кажеш сигурно,че попарваш царевичното брашно ...

Да - извинявам се грешката е моя. Попарвам царевичното брашно с вряла вода. Това съм го чувал от прабаба ми навремето. А ръженото брашно го заливам с топла вода и го оставям да престои колкото се може по дълго време.

Последна редакция: вт, 18 май 2010, 09:52 от дядо хаджия

# 268
Ако знаете колко ми липсвате, не че не ви чета ама нищо не пека, освен 1 път на три дни,  обикновен хляб и то малък за детето.
Със съпруга ми решили сме да спрем малко с тутманиците и питките щото нали скоро на море, нема а ходим като блондери я Laughing Sunglasses
Но уханието на пресен хляб много ми липсва Sad

# 269
Маме, чудни козунаци!! Кажи как  сплиташ този красота?  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт