Машина за хляб-32 част

• 44 731
  • 735
  •   1
Отговори
# 120
Цитат
tanju6 
Здравейте, изкусители на вкусотии!
Отдавна надничам в темата и реших и аз да се сдобия с такова чудо. Мъж ми беше против, че сме щели да станем 200 кила - много обичаме тестеничко, ама кандиса. Определила съм си една сума от 150-170лв , та въпросът ми е за съвет на какъв модел да се спра. Четох, четох и не мога да реша - помагайте   
Здравей tanju6,аз преди седмица си взех тази хлебопекарна http://www.intermarket.bg/index.php?itemID=237&group=1,все още я разучавам,влиза в твоя ценови диапазон и смятам че е с доста добри характеристики Wink Peace

# 121
  • София
Shada, радвам се че всичко е наред.

cveti an, намали маята - температурите скочиха с 10-15 градуса. Освен това замеси един хляб и гледай консистенцията на тестото - различните партиди брашна поемат различно количество вода дори и да са на една фирма.

# 122
  • Шумен
Благодаря на всички за отговорите ви  Hug Hug
Почвам пак с проучването, а междувременно ще надничам при вас  Mr. Green
pepsipasta, ти сефтоса ли я, с колко бъркалки е
сега разгледах описанието и - наистина е с добри характеристика е и доста мощна - сега трябва да търся магазин, където да я продават. А гледам , че е и на прИмоция

Последна редакция: ср, 12 май 2010, 15:09 от tanju6

# 123
Здравейте, имам нужда от помощ Praynig
Ако някой има машина  Moulinex OW 5000, моля да ми каже доволен ли е? Хляба добре ли се опича и прави ли хубава зачервена коричка?
Спешно Embarassed, защото есента купихме най-куцата машина на света Moulinex OW 2000 и след толкова месеци ходене по мъките се съгласиха да ни я сменят с друг модел, но с доплащане, затова не искам да сгреша отново.
Чудя се между  Moulinex OW 5000 и Moulinex OW 3022, знам че от модела с багетите са доволни много хора, но ми идва скъпа и ненужно голяма...

Предварително благодаря за помоща Hug

Последна редакция: ср, 12 май 2010, 16:12 от tony_t

# 124
Снощи правих хляб по следната рецепта:

270 мл вода (сложих 30 мл пр мляко)
20гр маргарин ( цложих 1 с л)
1 чл сол
1 чл кафява захар
1/2 ч ч пшенични трици и овесени ядки
около 3 ч ч бяло брашно
1 1/2 ч л мая
2 сл слънчогледови семки
2 сл сусам

Пекох го на основната програна средна коричка.
Тази сутрин като го нарязах, голя мъка много се ронеше едвам успях да отрежа 2-3 филийки за закуска а иначе не е лош на вкус и не е сбит. Каква може да е причината да се рони толкова много?

# 125
  • София /Абсурдистан
tony_t Аз имам модел 5000, но той не е и за багети, за багетите е 6000 и аз съжалявам, че чак след като купих машината, чак тогава излезе модела с багетите, иначе щях да взема този модел с тях. Върху прозорчето отвън съм лепнала алуминиево фолио за печене и като изпече хляба, оставям го още малко да постои в машината, така и отгоре се зачервява.Хляба се опича добре, машинката е добра. Обаче толкова им е смотан сервиза, че аз лично ако сега трябва да си купувам, бих си купила на Тефал например тази http://www.pazaruvai-lesno.bg/index.php?main_page=product_info&a … ;products_id=2809
Ако си купиш Мулинекс-а, не прави в него сладка и лютеници, гумените им уплътнения бързо се скапват от това и машинката изгаря. А и дозичката е толкова мижава, че не си струва да рискуваш. Успех с покупката.

# 126
Unknown_lady Hug, знам че не е модела с багетите 5000, а иначе вече съм се хванала с мулинекс, ако можех да се върна назад бих избрала друга марка, но няма начин.
Може ли да попитам твоята само с един реотан ли е и с една бъркалка?   bouquet

# 127
  • Шумен
Явно Мулинекс няма да се купува  Thinking. След много умуване се спрях на тези http://www.pazaruvai-lesno.bg/index.php?main_page=product_info&a … p;products_id=828 и http://www.fagor.bg/index.php?itemID=127&group=11 . Молбата ми е тези от вас, които ги иматот по-дълго време, да споделят дали са доволни  Praynig

# 128
  • Стара Загора
Здравейте, имам нужда от помощ Praynig
Ако някой има машина  Moulinex OW 5000, моля да ми каже доволен ли е? Хляба добре ли се опича и прави ли хубава зачервена коричка?
Спешно Embarassed, защото есента купихме най-куцата машина на света Moulinex OW 2000 и след толкова месеци ходене по мъките се съгласиха да ни я сменят с друг модел, но с доплащане, затова не искам да сгреша отново.
Чудя се между  Moulinex OW 5000 и Moulinex OW 3022, знам че от модела с багетите са доволни много хора, но ми идва скъпа и ненужно голяма...

Предварително благодаря за помоща Hug
Аз съм с Moulinex OW 5000 за сега съм доволна. Основно хляба го пека на светла коричка и си изпича доста добре / ползвах и средно препечена кора, но е много препечено за нашия вкус/.

# 129
И моята машинка е Мулинекс OW 5000 и съм много доволна. Всъщност за месец и почти половина откак я имам, хляб не сме купували и имам само един единствен провал - с царевичен хляб, но рецептата беше напълно случайна. Съвсем в началото вадех хляба веднага след като изпиука и ми се струваше светъл отгоре, но не съм слагала никога фолио, пека на средно препечена коричка и оставям поне десетина минути след като приключи програмата и нямам забележки. Пробвала съм досега само програмите за основен хляб, френски, пълнозърнест, месене, месене и втасване и печене.

# 130
Виждам обсъждате Мулинекс-те, от подписа ми се вижда каква е моята и нямам никакви проблеми. Но съм забелязала, че ако не нацеля тестото добре не се опича и няма хубава коричка  Rolling Eyes Може би дават повече дефекти  Thinking знам ли...
Тони Т дано този път случиш на добра машинка  Peace
Ердинч   bouquet правих бирения хляб по твоя рецепта. Невероятеееен е!  Heart Eyes

# 131
  • София /Абсурдистан
Unknown_lady Hug, знам че не е модела с багетите 5000, а иначе вече съм се хванала с мулинекс, ако можех да се върна назад бих избрала друга марка, но няма начин.
Може ли да попитам твоята само с един реотан ли е и с една бъркалка?   bouquet
С 2 бъркалки е и е за 1.5 кг. хляб. Реотана е един и е около цялото дъно.

# 132
Tony t,аз също съм с мулинекс 5000 от октомври миналата година,страшно съм доволна нямам микакви проблеми с машинката,много ме слушка.Ето какво ми се получава/датата е грешна от периода в който неможех да си оправя апарата/

Аз предимно меся в нея и пека в фурната защото така ни по-харесва хляба.
Аз също не пресявам брашното ,просто като го слагам в контейнера с лъжица го изсипвам по-малко с разтръскване/развяване/ами нещо такова.Мале какво обяснение дадох.
Честити машинки на всички,чакам да се похвалите с първия си опит.  bouquet
Ra4e_2009,страхотно хлебче.
Ето от мен едни питки с шарена сол
=питки с шарена сол

Момичета да ви се оплача,прибирам машината в шкафа.У дома всички отказаха да ядат всичко тестено и ми забраниха официално да меся а те минават на диета,така че известно време ще ви чета и ще ахкам като гледам произведенията ви.

# 133
  • София
ДНЕС Е СПАСОВ ДЕН (ВЪЗНЕСЕНИЕ ГОСПОДНЕ).

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ХЛЕБАРИТЕ !

# 134
Много ви благодаря за помоща Hug  Ще взема OW 5000   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт