Машина за хляб-32 част

  • 45 082
  • 735
  •   1
Отговори
# 615
  • Мнения: 59
Ми от тук я взех рецептата,но от къде точно не знам newsm78
Каква е разликата в брашното,обикновенното и това за машините?Може и да ми е тъп въпроса,но найстина не знам.
Примерно на Софмил синьото и червеното. Embarassed
Благодаря на всички които се отзовахте и ми помагате да се справя.  bouquet

# 616
  • Мнения: 7 779
Ми от тук я взех рецептата,но от къде точно не знам newsm78
Каква е разликата в брашното,обикновенното и това за машините?Може и да ми е тъп въпроса,но найстина не знам.
Примерно на Софмил синьото и червеното. Embarassed
Благодаря на всички които се отзовахте и ми помагате да се справя.  bouquet
червеното си има всичко. само няма вода и олио  Laughing

# 617
  • Мнения: 2 214
Пак ще мрънкам Blush
Първо как така кажете за пръв път виждате машина за хляб и започвате с това че си позволявате да не спазвате рецептата, а после влизате във форума не четете нищо и се започва едно.
Хляба ми е ронлив.
Хляба ми е хлътнал
Козунака не ми стана на конци
Дядо Хаджия ако не обеснява човека поне 30 пъти "от къде са конците"  и колко важно да спазваме това онова, ама кой да го чете човека.
За да стане хубав хляба, вземете 1 изпитана рецепта от форума например хляба с айрян или може този с майонезата, спазете правилото за топката и всичко ще е наред. И когато намерете време, седнете малко и прочете от съветите  и тази тема за козунаците, уверявам ви и хляба ще ви е супер и козунаците и питките.

Томас, хляба който е в библията е от вода, сол и брашно. Това със сигурност не бихте го яли.
Ако Ви притеснява  купената мая, направете си хляб със жива закваска има тема във форума.
Последния ми хляб със жива закваска от прокиш (вкиснато прясно мляко)
Утре ще пека хляб от тази закваска и ако намеря време ще покажа и хляба и ще разкажа за технологията.

# 618
  • Мнения: 59
Кое е това всичко?Никога не съм се интересувала от съставките на брашното.Брашното за мен е една бяла прах за месене,готвене и май това. Heart Eyes
Аууу,много извинявайте,не знаех,че тук е мястото на професионалистите.Изчезвам и няма да ви претеснявам повече.

# 619
  • Мнения: 7 779
Кое е това всичко?Никога не съм се интересувала от съставките на брашното.Брашното за мен е една бяла прах за месене,готвене и май това. Heart Eyes
"всичко " -  всичко което е необходимо за получаването на обикновен хляб.
все пак за това говорим  Laughing
добавяш вода и олио , пускаш машината ,приготвяш чубричка и сиренце и чакаш да се
изпече топлият хляб.
със сигурност под "всичко" в този случай не може да се очаква (за сега) да има съставки за
мусака  #2gunfire

не притесняваш никой
постарай се да снимаш хляба и да ни го предложиш тук да го изядем (обсъдим)   bouquet

# 620
  • София
  • Мнения: 10 221
 arween44,не се сърди като ощипана госпожица Wink Hug.Виждаш,че някои хора ти отговарят и отделят от времето си.И госпожа Бедствие е права донякъде.
Аз от готовите смеси не съм правила.
Ще напиша пак Wink рецептата,по която правя хляб от години,която съм давала на поне 10-12 нови хлебопекарки,и от която няма недоволни.Последно я дадох оня ден на иги и веднага се отчете с чудесен резултат. Grinning
280мл течност-вода,мляко,вода с мляко или каквото решиш  ,леееко затоплено,1/4 кубче жива мая,500гр брашно,3с л олио,1ч л захар,2 ч л сол

# 621
  • Мнения: 7 779
arween44,не се сърди като ощипана госпожица Wink Hug.
аз я ощипах Laughing

# 622
  • Мнения: 2 214
ОООООООО не исках никой да ощипя Wink
Тук винаги си помагаме и никога не се цупим.
 Peace

# 623
  • Мнения: 481
Някой по-горе питаше за козунаците и конците. На мен тази година за първи път ми станаха на конци. Използвах рецептата на Венета, само сгъване, никакво биене и месене.   bouquet

Записах си я и повече друга рецепта и технология няма да ползвам за козунаци.

Ако не те затруднява може ли да ми дадеш линк към тази рецепта  Blush
Изчела съм почти всичко, внимавах, спазвах указанията по конкретната рецепта... знам че козунак се прави трудно и много фактори влияят на тестото. Но не се отказвам. Ще опитвам и ще питам докато не се получи, докато не си намеря правилната рецепта за мен.
За хляб вече си намерих точната рецепта и технология за мен.
Благодаря за търпението на всички   bouquet

# 624
  • Мнения: 2 214
Кокошинка ето ти две рецепти на козунак които със сигурност стават.
Спазвай всичко и вземи си хубаво брашно, аз вчера пак в Кауфланд си взех козуначено брашно  на Nevi с намаление.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.msg10648624#msg10648624
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.msg14799184#msg14799184

# 625
  • Мнения: 59
Ощипана,не ощипана,стана ми криво.Сериозно, не ми се четяха 40 стр. за да открия какво е синьото и какво е червеното брашно.
Срязаха ме като кисела краставичка,но спокойно премина ми.Няма да се наредя сред вас,защото не съм кулинар по природа,искам просто един хляб да се науча да изпека в това чудо дето дотресох в нас. Joy

# 626
  • Мнения: 7 779
Ощипана,не ощипана,стана ми криво.Сериозно, не ми се четяха 40 стр. за да открия какво е синьото и какво е червеното брашно.
Срязаха ме като кисела краставичка,но спокойно премина ми.Няма да се наредя сред вас,защото не съм кулинар по природа,искам просто един хляб да се науча да изпека в това чудо дето дотресох в нас. Joy
вече си се научила  Hug
остава да почерпиш   bouquet

# 627
  • Мнения: 481
Кокошинка ето ти две рецепти на козунак които със сигурност стават.
Спазвай всичко и вземи си хубаво брашно, аз вчера пак в Кауфланд си взех козуначено брашно  на Nevi с намаление.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.msg10648624#msg10648624
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.msg14799184#msg14799184

  bouquet Благодаря ти. Значи съм правила по рецептата на max-mama  Embarassed  и съм сгафила нещо. А може и от брашното да е било  newsm78
Следващия път ще и купя специално за козунак брашно и ... ох ще започна сигурно да се търкалям докато омеся перфектния козунак, защото със или без конци си става вкусен  Joy

# 628
  • Разград
  • Мнения: 3 114
kokoshinkata ,според мен,тестото ти е било меко.Съветът ми е,да прибавяш брашно по мъничко,докато тестото ти стане средно твърдо.Пожелавам ти успех,с която и рецепта да се захванеш.И,разбира се,ако може снимков материал. Hug

# 629
  • Мнения: 224
Ощипана,не ощипана,стана ми криво.Сериозно, не ми се четяха 40 стр. за да открия какво е синьото и какво е червеното брашно.
Срязаха ме като кисела краставичка,но спокойно премина ми.Няма да се наредя сред вас,защото не съм кулинар по природа,искам просто един хляб да се науча да изпека в това чудо дето дотресох в нас. Joy
Като за начало можеш да направиш първата рецепта от книжката за бял хляб тя се получава добре или ще препоръчам рецепта която правих днес:
260мл вода
1 чл захар
1чл сол
1сл олио
260гр бяло
260гр пълнозърнесто брашно
5-6 гр суха мая

Пускаш на 1 програма за 750гр хляб

Общи условия

Активация на акаунт